09-09-2014

Περαν της πλακας Γιαννη, ξαναλεω, ότι για να μπορέσεις να αξιολογήσεις μια τετοια συσκευη, πρεπει να ζησεις καποιο καιρο μαζι της, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσεις και όχι να την τεστάρεις (όπως κάνεις εσύ, ξέροντας ότι στο τελος, ότι και να γινει θα γυρίσεις στο μήλο).

Και αυτό προκειμενου, μεταξυ αλλων, να αναγκαστείς να αλλαξεις τις συνήθειες σου και να προσαρμοστείς στο νέο λειτουργικό.

Κι εγω, όταν πηγα στο Android, όλα στραβά μου φαινοντουσαν αλλα το κρατησα, το συνηθισα και καποια κατέληξαν να μου αρεσουν.

Τωρα πλεον έχω σαφή εικόνα και των 2 χωρων και το κριτηριο επιλογής είναι περισσότερο η αλλαγή (ειδικα τωρα που, γνωρίζοντας και τις 2 πλευρες, δεν τη ''φοβάμαι'' καθόλου - όπως πχ ο Τακης που, ψιλοαναμενομενα, εχει ''βολευτει'' με το iOS και δεν διανοείται καν να το αλλαξει - ψιτ, δεν το λεω για να ''αρπαξει'' παλι, απλως για να τονίσω το επιχείρημα της ''αλλαγής'' / ''βαρεμάρας'').

Και για να μη λεμε και πολλα πολλα: Ενας βαμμένος οπαδός, όπως εσυ, δεν μπορει να είναι ποτε αντικειμενικός κριτής. Simple as that (χωρίς αυτό να εμπεριέχει την παραμικρή μομφή).

Μια φορά μια "ψυχή" μου είχε πει , "μια τηλεόραση δεν πρέπει να την δοκιμάζεις αλλά να την ζεις" , με άρπα κόλλα 2 ημέρες δεν γίνεται να κάνεις σοβαρές συγκρίσεις.

ΥΓ1. Η συζήτηση τότε είχε γίνει με βάση κάποια δοκιμή του Hitech που είχε δοκιμάσει 20 τηλεοράσεις σε 2-3 ημέρες.

ΥΓ2. Η "ψυχή" είναι ο γνωστός κορυφαίος calibrator.

Μια φορά μια "ψυχή" μου είχε πει , "μια τηλεόραση δεν πρέπει να την δοκιμάζεις αλλά να την ζεις" , με άρπα κόλλα 2 ημέρες δεν γίνεται να κάνεις σοβαρές συγκρίσεις.

ΥΓ1. Η συζήτηση τότε είχε γίνει με βάση κάποια δοκιμή του Hitech που είχε δοκιμάσει 20 τηλεοράσεις σε 2-3 ημέρες.

ΥΓ2. Η "ψυχή" είναι ο γνωστός κορυφαίος calibrator.

Β.Λ. ? :D

Σορυ που δε συμφωνω ρε Συριε... αλλα ασχολουμαι λιγακι παραπανω ξερεις.
Και δεν ειναι θεμα να "συνηθισω" καποια πραγματα, οπως εχω πει, δεν εχω προβλημα με τις αλλαγες... εσυ ειδικα πρεπει να το ξερεις αυτο.

Εδω δεν ειχα προβλημα ν αλλαξω προβολεις, φωτογραφικες μηχανες και φακους , πολλων χιλιαδων ευρω και θα κολλουσα σ ενα κινητο?

Δε σου κανει εντυπωση , οτι παρ ολο που αλλαζω τα παντα σε χρονους dt, γυρναω παντα πισω σε iphone-ipad ?

Δε δεχομαι τον ορο βαμμενος οπαδος, με προσβαλει ... ειδικα απο εσενα.
Μπορει να γουσταρω τρελλα την Apple, αλλα οταν εχει κανει πραγματικες αστοχιες, δεν εχω προβλημα να το πω και να το δειξω μαλιστα.

Και αυτα που τεσταρω εγω σε ενα android δεν ειναι η παραμετροποιηση που για μενα ειναι τελικα προβλημα , παρα καλο.... ειναι αλλα πραγματα που τα εχω πει και σ αυτα ακομα το android δεν εχει λυσεις, οχι τουλαχιστον τετοιες που να μου ταιριαζουν.
Εσενα , τα περισσοτερα απ αυτα που θελω εγω , δε σ απασχολουν καν... οποτε δεν εχουμε κοινο παρανομαστη.

Περαν της πλακας Γιαννη, ξαναλεω, ότι για να μπορέσεις να αξιολογήσεις μια τετοια συσκευη, πρεπει να ζησεις καποιο καιρο μαζι της, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσεις και όχι να την τεστάρεις (όπως κάνεις εσύ, ξέροντας ότι στο τελος, ότι και να γινει θα γυρίσεις στο μήλο).

Και αυτό προκειμενου, μεταξυ αλλων, να αναγκαστείς να αλλαξεις τις συνήθειες σου και να προσαρμοστείς στο νέο λειτουργικό.

Κι εγω, όταν πηγα στο Android, όλα στραβά μου φαινοντουσαν αλλα το κρατησα, το συνηθισα και καποια κατέληξαν να μου αρεσουν.

Τωρα πλεον έχω σαφή εικόνα και των 2 χωρων και το κριτηριο επιλογής είναι περισσότερο η αλλαγή (ειδικα τωρα που, γνωρίζοντας και τις 2 πλευρες, δεν τη ''φοβάμαι'' καθόλου - όπως πχ ο Τακης που, ψιλοαναμενομενα, εχει ''βολευτει'' με το iOS και δεν διανοείται καν να το αλλαξει - ψιτ, δεν το λεω για να ''αρπαξει'' παλι, απλως για να τονίσω το επιχείρημα της ''αλλαγής'' / ''βαρεμάρας'').

Και για να μη λεμε και πολλα πολλα: Ενας βαμμένος οπαδός, όπως εσυ, δεν μπορει να είναι ποτε αντικειμενικός κριτής. Simple as that (χωρίς αυτό να εμπεριέχει την παραμικρή μομφή).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ιδιο ισχυει και για τα win-osx.... δεν αλλαζω με τιποτα το μακβοοκ προ , γιατι απλα αυτα που κανω εγω στη δουλεια μου, δεν γινονται τοσο ευκολα και γρηγορα με κανενα pc-laptop.
Εχω βαλει πολλες φορες ενα παραδειγμα - βιντεο, που δειχνει χρηση του υπολογιστη στη δουλεια μου, κατω απο ρεαλιστικες συνθηκες και οχι benchmarks... κι εκει δεν υπαρχει συγκριση, τι να κανω τωρα ?

Πως να μη λατρευω ενα μηχανημα που με βοηθαει να ειμαι παραγωγικος και ξενοιαστος ?

αυτο γιατι ειναι "οπαδισμος" ?

Και μη ξεχνας οτι εχω και χρησιμοποιω pc - win 20 χρονια τωρα, καθημερινα σε σπιτι και δουλεια.

δεχομαι οτι ειμαι ενθουσιωδης και μερικες φορες λιγο υπερβολικος, αλλα τις περισσοτερες φορες μιλαω με παραδειγματα και αποδειξεις ....

Last edited:
Είσαι believer fanboy γιαυτό εχεις την αίσθηση της αδικίας όταν στα λέει κάποιος σαν τον Σύριο.
Είσαι 30 χρόνια mac user και όλες σου οι κριτικες είναι μέσα απο αυτό το πρίσμα χωρίς απαραίτητα να το καταλαβαίνεις.

αρχισαμε τις ψυχολογιες τωρα ?

Εγω κρινω συμφωνα με αυτα που βλεπω και τεσταρω...

Πχ. οταν εβαλα πριν 5 χρονια το πρωτο συγκριτικο τεστ μεταξυ σονυ νεχ 5 και canon 7d (τη καλυτερη apsc φωτογραφικη τοτε) , εδειξα οτι μια μικρη μηχανη οπως η σονυ , μπορει ανετα να κοντραριστει με το θηριο της canon . Πολλοι τοτε επεσαν να με "φανε" .
Τωρα που η σονυ εχει πια τους καλυτερους αισθητηρες και αποδεδειγμενα τη καλυτερη αποδοση , κανεις δε μιλαει ... καποιοι φυσικα ακομα παιρνουν Canon (ακους Nαθ - Συριε ) ?:p

Δεν βγηκ ομως να τους πω βαμμενους , ουτε να τος "κραξω" ....

akoma και τωρα η canon βγαζει , μετα απο 5 χρονια απραξιας, τη νεα 7D mark II και παλι χανει σε εικονα κατα κρατος απο τις "μικρες" σονυ... δεν ειδα κανεναν να κατηγορει τους canon νακιδες για προβατα, που τις προτιμουν .

M.K.

ΥΓ. Δεν τον ξέρω τον Γιάννη αλλά δεν είναι δίκαιο 10 άτομα να κριτικάρουμε έναν (αν και τα ήθελε και τα έπαθε που τα βάζει με το "μανιασμένο πλήθος"...:p) , άλλωστε όλοι υποκειμενικά κρίνουμε ακόμη και όταν νομίζουμε ότι είναι αντικειμενικό.:ernaehrung004:

Σαφέστατα δεν υπάρχει κακή πρόθεση στα γραφόμενα μου για τον Γιάννη. Το ίδιο πιστεύω και για τον Σύριο.
Απλα κάποια πραγματα δεν κρύβονται, πως να το κάνουμε. :p
Κάτι σαν εμένα και το itunes :D

χαχα... αν ημουν Tim cook θα πεταγα το itunes μονο και μονο για να δω πολλους να επιστρεφουν στο ios !!! :p

Μπορω παντως να κανω μαθηματα itunes , δωρεαν φυσικα...

Σορυ που δε συμφωνω ρε Συριε... αλλα ασχολουμαι λιγακι παραπανω ξερεις.
Και δεν ειναι θεμα να "συνηθισω" καποια πραγματα, οπως εχω πει, δεν εχω προβλημα με τις αλλαγες... εσυ ειδικα πρεπει να το ξερεις αυτο.

Εδω δεν ειχα προβλημα ν αλλαξω προβολεις, φωτογραφικες μηχανες και φακους , πολλων χιλιαδων ευρω και θα κολλουσα σ ενα κινητο?

Δε δεχομαι τον ορο βαμμενος οπαδος, με προσβαλει ... ειδικα απο εσενα.
Μπορει να γουσταρω τρελλα την Apple, αλλα οταν εχει κανει πραγματικες αστοχιες, δεν εχω προβλημα να το πω και να το δειξω μαλιστα.

Και αυτα που τεσταρω εγω σε ενα android δεν ειναι η παραμετροποιηση που για μενα ειναι τελικα προβλημα , παρα καλο.... ειναι αλλα πραγματα που τα εχω πει και σ αυτα ακομα το android δεν εχει λυσεις, οχι τουλαχιστον τετοιες που να μου ταιριαζουν.
Εσενα , τα περισσοτερα απ αυτα που θελω εγω , δε σ απασχολουν καν... οποτε δεν εχουμε κοινο παρανομαστη.

Το ιδιο ισχυει και για τα win-osx.... δεν αλλαζω με τιποτα το μακβοοκ προ , γιατι απλα αυτα που κανω εγω στη δουλεια μου, δεν γινονται τοσο ευκολα και γρηγορα με κανενα pc-laptop.
Εχω βαλει πολλες φορες ενα παραδειγμα - βιντεο, που δειχνει χρηση του υπολογιστη στη δουλεια μου, κατω απο ρεαλιστικες συνθηκες και οχι benchmarks... κι εκει δεν υπαρχει συγκριση, τι να κανω τωρα ?

Πως να μη λατρευω ενα μηχανημα που με βοηθαει να ειμαι παραγωγικος και ξενοιαστος ?

Και μη ξεχνας οτι εχω και χρησιμοποιω pc - win 20 χρονια τωρα, καθημερινα σε σπιτι και δουλεια.

δεχομαι οτι ειμαι ενθουσιωδης και μερικες φορες λιγο υπερβολικος, αλλα τις περισσοτερες φορες μιλαω με παραδειγματα και αποδειξεις ....

Εχει πλακα γιατί σκεφτηκα πως είσαι από κοντά και όντως οι αντιδράσεις σου σε σχέση με την Apple είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με το forum.

Εδώ σου βγαίνει δημόσια ο έρωτας και παρεξηγιέσαι μανάριμ :p

(οπαδός όμως είσαι, τι να κάνουμε δλδ; :p – δεν είναι κακό, ούτε προσβλητικό (δεν μιλάμε ούτε για μπάλα, ούτε για κάφρους των γηπέδων) – ας πουμε ότι κι εγω ειμαι οπαδός της Εμα Στοουν, ΟΚ; :p)

Για την διάθεση για αλλαγή, δεν συμφωνώ.

Άλλο οι φωτογραφικές κλπ, που εξυπηρετούν μία συγκεκριμένη αναγκη και άλλο ένα πολυεργαλείο που χρησιμοποιείς κάθε μέρα όπως το smartphone.

Σαφως και εισαι πιο εξαρτημένος από το 2ο, σαφώς και σου είναι πιο δυσκολο να αλλαξεις τις συνηθειες σου με αυτό. Ειδικά για κάποιον που έχει μεγαλώσει και για επαγγελματικούς λόγους, με Apple.

Δε σου κανει εντυπωση , οτι παρ ολο που αλλαζω τα παντα σε χρονους dt, γυρναω παντα πισω σε iphone-ipad ?

Καμία εντύπωση……………………………………….:p

Τη γνώμη μου για ‘’λατρείες’’ μηχανημάτων και εταιριών την έχω ξαναπει….

Για να ειμαι ειλικρινής, βρισκω πιο υγιές το να μισείς μια εταιρία (όπως πχ τα Apple hateboys) παρά να τη λατρεύεις (όποια κι αν είναι αυτή).

Και ενας λόγος γι αυτό (όχι ο σημαντικότερος πάντως) είναι ότι έτσι την πληρώνουν οι καταναλωτές που έχουν απαιτήσεις από αυτούς στους οποίους δίνουν τα λεφτά τους

Με άλλα λόγια: αν η Apple κραζόταν όσο έπρεπε για τα 5/5S/6/6S – τα οποία όλα ηταν / είναι 1+ χρόνο πίσω από την εποχή του launch τους – με μόνη εξαίρεση το fingerοπαπάρι, τώρα εγώ θα αγόραζα ένα iPhone 6 στις 5’’ με μέγεθος μικρότερο από το S4 μου και αναλυση FullHD.

Αλλα όσο την ‘’λατρεύετε’’ και κάνετε ουρές για ότι βγάζει, εγώ πρέπει να τρωω στη μάπα την εσκεμμένη καθυστέρηση στην εξέλιξη των προιόντων της.

Τωρα που η σονυ εχει πια τους καλυτερους αισθητηρες και αποδεδειγμενα τη καλυτερη αποδοση , κανεις δε μιλαει ... καποιοι φυσικα ακομα παιρνουν Canon (ακους Nαθ - Συριε ) ?:p
Όταν περυσι επαιρνα την 70D, ξερω ότι ζηλευες τρελά….:p

Σαφέστατα δεν υπάρχει κακή πρόθεση στα γραφόμενα μου για τον Γιάννη. Το ίδιο πιστεύω και για τον Σύριο.
Κακώς το πιστεύεις :p

Απλα κάποια πραγματα δεν κρύβονται, πως να το κάνουμε. :p
Κάτι σαν εμένα και το itunes :D
Κατι σαν εσενα και την κοιλια σου, θες να πεις :p

δυστυχως δεν ειναι ετσι ουτε με τα mac , ουτε με τα iphone!

Αν εβρισκα καλυτερο μηχανημα (με τα δικα μου στανταρ) desktop - laptop απο ενα macbook pro retina - macpro, να εισαι σιγουρος οτι θα αλλαζα αμεσως.

Δεν εχω μεγαλωσει με apple προιοντα... με amstrad cpc 464 ξεκινησα, Amiga , QL spectrum και μετα απο το κλεισιμο της Commodore , πηγα σε pc (λογω κοστους) και αργοτερα σε Mac , αλλα ταυτοχρονα και Pc.
Ακομα τα δουλευω διπλα-διπλα και αν ειχαν να μου δωσουν κατι παραπανω (ή ακομα και ισοδυναμο ) στη δουλεια μου , θα τα αλλαζα αμεσως.

Το ιδιο ισχυει και με τα iphone...αν εβρισκα ΕΝΑ κινητο με καλυτερη ποιοτητα κατασκευης , ψηφιακη συνδεση με car-home stereo , ευκολη διασυνδεση με Mac ,
αντιστοιχες εφαρμογες με ios(ειδικα για multimedia -audio, video) , αριστη οθονη και επιδοσεις, εξισου καλη φωτογραφικη και τοσο ασφαλες λειτουργικο , πολυ ευχαριστως θα το εκανα. Αυτο αλλωστε δοκιμαζω καθε φορα με ενα Android κινητο-ταμπλετ και καθε φορα καταληγω στα ιδια συμπερασματα .

Το να βρισκεις επισης πιο κατανοητο το "μισος" (οποιο κι αν ειναι αυτο) , απο τη "λατρεια" για κατι, ειναι τουλαχιστον αξιοπεριεργο.... ισως και ανησυχητικο!

Th canon 70 D και να μου τη χαριζες δε θα την επαιρνα !:p

H apple "κραχτηκε" και μαλιστα πολυ , γι αυτο και αλλαξε πολιτικη τελευταια.... μικροτερο ipad , πιο ανοιχτο λειτουργικο iOS 8,μεγαλυτερη οθονη σε κινητα - με 2 μοντελα μαλιστα , σε σημειο μαλιστα που εγω δεν θα το ενεκρινα καν!

Ακομα και μετα απο το Bendgate , σε 20 χωρες που βγηκε σημερα το iphone υπηρχαν παλι ουρες... μαλλον προβατα κι αυτοι !
Μα δε μαθαινουν με τιποτα ? :p

http://techcrunch.com/2014/09/26/apples-expanded-iphone-6-availability-draws-big-crowds/

marvinkennis_2014-sep-26.jpg

Mεχρι και ο Kωστας Βλαχακης (techblog) αλλαξοπιστησε για χαρη του iphone 6...τι περιμενεις Συριε; :p

https://www.youtube.com/watch?v=wzuKZCr807U

Last edited:
Θα μιλήσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ , σχεδιαστικά δεν μου αρέσει καθόλου , κινητό με τόσο μεγάλα bezel δεν θα αγόραζα.

ΥΓ. "Ζεστάθηκε σε όλη την επιφάνεια" , και heat gate δηλαδή?:p

θα σου πω αμα μ αρεσει , οταν το πιασω στα χερια μου!

Ουτε το 5-5s μ αρεσε στη πρωτη ματια... αλλα οταν το επιασα στα χερια μου αλλαξα αμεσως γνωμη.

το ιδιο αναφερει και ο reviewer του pocketnow....

https://www.youtube.com/watch?v=kycb238vTec

Απάντηση: Re: 09-09-2014

Θα μιλήσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ , σχεδιαστικά δεν μου αρέσει καθόλου , κινητό με τόσο μεγάλα bezel δεν θα αγόραζα.

Φαντάσου να μιλούσες και υποκειμενικά :flipout:

αυτο για οσους λενε οτι το 6 plus λυγιζει ευκολα και μεσα σε μπροστινη τσεπη....

http://www.macrumors.com/2014/09/26/consumer-reports-iphone6-bend-test/

The results showed that the 6 Plus was actually stronger than the iPhone 6, starting to deform at 90 pounds of force and having its screen and case separate at 110 pounds of force. The iPhone 6 started to deform at 70 pounds of force and started coming apart at 100 pounds of force. The HTC One (m8) performed the worst in Consumer Reports' test, deforming at 70 pounds of force and coming apart at 90 pounds of force.

Ο προηγουμενος τυπος λοιπον με τα βιντεο στο youtube, ειναι εντελω αναξιοπιστος, αφου μας ειπε οτι το M8 λυγιζει πολυ πιο δυσκολα απο το και 6 plus!!!

https://www.youtube.com/watch?v=Y0-3fIs2jQs

Last edited:
Οκ μας παρεθεσες ολη την quality control διαδικασία της apple για ακομη μια φορά...
Ειναι νωρίς τώρα Γιάννη.Σε κανα τριμηνο θα καταλαβεις αν στραβωνουν οντως ,οχι τώρα...

ΥΓ.Σοβαρα τώρα, ποιον πληρώνει πιο πολλά $$ η apple.Εσενα η τον αλλον ? :p

Ακομα και μετα απο το Bendgate , σε 20 χωρες που βγηκε σημερα το iphone υπηρχαν παλι ουρες... μαλλον προβατα κι αυτοι !
Μα δε μαθαινουν με τιποτα ? :p

μα η οποια αντιστοιχη περιπτωση θεωρηται υπερβολη.
να κατσω στην ουρα για να παρω το iphone λες και θα τελειωσουν τα αποθεματα?
ή αλλαζει κατι εαν δεν το παρω σημερα και το παραλαβω στην πορτα μου μετα απο 4-5 ημερες?
κερδιζω κατι?