1 + 1 εφευρέσεις.

Αναφέρετε μια τεράστια εφεύρεση που θα έκανε την ζωή, των δικών σας, του πλανήτη καλύτερη. Αν θέλετε, αναπτύξτε το και λίγο για να γνωρίζουμε το σκεπτικό πίσω από την επιλογή. Πρέπει να είναι κάτι που δεν υπάρχει ακόμα ή εν πάση περιπτώσει δεν είναι ευρέως γνωστό.
Το δεύτερο σκέλος αφορά μια εφεύρεση υπάρχουσα που θα αφαιρούσατε, θα την εξαφανίζατε, πιστεύοντας ότι ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος αν έλειπε αυτή. Χρήσιμη και εδώ η επιχειρηματολογία γύρω από την επιλογή.

Πολύ ωραίο θέμα Ιωάννη!
Όρισέ μας καλύτερα την εφεύρεση γιατί μέχρι στιγμής διαβάζω ενδιαφέροντα αλλά ετερόκλητα πράγματα. Μιλάμε για κάτι που άπτεται της τεχνολογίας, αντικείμενο, συσκευή, ιατρική μέθοδο, διαδικτυακό μέσο, ιδεολογία, οτιδήποτε έχει δημιουργήσει ο Άνθρωπος υλικό ή μη;

Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Πολύ ωραίο θέμα Ιωάννη!
Όρισέ μας καλύτερα την εφεύρεση γιατί μέχρι στιγμής διαβάζω ενδιαφέροντα αλλά ετερόκλητα πράγματα. Μιλάμε για κάτι που άπτεται της τεχνολογίας, αντικείμενο, συσκευή, ιατρική μέθοδο, διαδικτυακό μέσο, ιδεολογία, οτιδήποτε έχει δημιουργήσει ο Άνθρωπος υλικό ή μη;

Όλα μέσα Διονύση. Ό,τι θεωρεί και ορίζει κανείς ως εφεύρεση είτε είναι τεχνολογικό είτε πνευματικό επίτευγμα.

Να πω και τα δικά μου. Ως καλή εφεύρεση θα ήθελα να βρισκόταν κάποιος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε στο εγγύς μέλλον το 100% του εγκεφάλου μας.

Αυτό που θα καταργούσα είναι το νόμισμα, το χρήμα.

Eμενα με τρομοκρατει λιγο ... το 100% χρησης του εγκεφαλου μας.
Η Φυση δεν τερματιζει δεικτες και κοντερ (ισως σοφα ποιουσα).
Για καποιο λογο δεν μας το προσφερε ... in flat turbo mode.
Δεν εχω επιστημονικη εξηγηση γιατι να ΜΗΝ το προσπαθησουμε.
Sorry ....

Δυσκολο να καταργησεις κατι που εκανε παρελθον το 100 κοτες = 1 αροτρο.
Eγω νομιζω οτι το νομισμα (ως μεσο συναλλαγης) πρεπει να διατηρηθει (μεχρι να βρουμε κατι καλυτερο).
Γιατι ειναι τοσο αφηρημενο. Αυτη ακριβως η ιδιοτητα του ειναι που το κανει τοσο ... υπεροχο πασπαρτου.

Αυτο που ισως πρεπει να αλλαξει ειναι το τραπεζικο συστημα. Οι φουσκες του.
Και συγκεκριμενα ο εκτροχιασμος αντιστοιχησης χρηματος σε ... ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ
(χρυσο, ακινητα, περιουσιες, οτιδηποτε υλικο ... και πολλα ακομα που δεν θυμαμαι καλα)

Oνειροσυσκευή.
Βάζεις όποια ταινία θές και την βλέπεις στον ύπνο σου!

Να εξαφανιστούν τα εξυπνόφωνα (smartphones).
Bαρέθηκα να βλέπω ζευγαράκια στις καφετέριες να ανταλάσσουν μηνήματα και να μην μιλούν μεταξύ τους!

1.Οτι έχει σχέση με πάθηση του εγκεφάλου (Αλτζχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ),γιατί παύει ο άνθρωπος να είναι άνθρωπος και υποφέρει περισσότερο και από τον φυσικό πόνο και μαζί του καταστρέφονται και οι ζωές των άλλων.Και μιλάω εκ πείρας!

2.Τα social media γιατί έχουν αποχαυνώσει τους πάντες ,μετατρέποντάς τους σε εθισμένους τζάνκηδες του like και του follow με αποτέλεσμα την έλλειψη φαντασίας ,δημιουργικότητας,την αποξένωση με τις selfie και την διάλυση της παρέας όπως την ξέραμε, και μετατροπή της σε ψευδαίσθηση.

Θα επανέλθω πάντως..

1.Οτι έχει σχέση με πάθηση του εγκεφάλου (Αλτζχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ),γιατί παύει ο άνθρωπος να είναι άνθρωπος και υποφέρει περισσότερο και από τον φυσικό πόνο και μαζί του καταστρέφονται και οι ζωές των άλλων.Και μιλάω εκ πείρας!

2.Τα social media γιατί έχουν αποχαυνώσει τους πάντες ,μετατρέποντάς τους σε εθισμένους τζάνκηδες του like και του follow με αποτέλεσμα την έλλειψη φαντασίας ,δημιουργικότητας,την αποξένωση με τις selfie και την διάλυση της παρέας όπως την ξέραμε, και μετατροπή της σε ψευδαίσθηση.

Θα επανέλθω πάντως..

Δημήτρη το πρώτο με 1000!!!

Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Όλα μέσα Διονύση. Ό,τι θεωρεί και ορίζει κανείς ως εφεύρεση είτε είναι τεχνολογικό είτε πνευματικό επίτευγμα.

Να πω και τα δικά μου. Ως καλή εφεύρεση θα ήθελα να βρισκόταν κάποιος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε στο εγγύς μέλλον το 100% του εγκεφάλου μας.

Τι να το κάνουμε βρε Γιάννη το 100% του εγκεφάλου μας; Εδώ το 3% χρησιμοποιούμε και έχουμε παλαβωσει..
Τώρα για τα social media δεν θα συμφωνήσω ..Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαμορφώσει την καθημερινότητα του όπως εκείνος γουστάρει..Free Will η φάση...Δεν ήρθε κανένας να μου πει: Άνοιξε facebook γιατί θα έχουμε άλλα. :)

Δεν έχω από επιλογη...
Κάποια στιγμή έφτιαξα για να στείλω ένα μήνυμα σε μια τύπισσα (δεν υπήρχε άλλος τρόπος) και μόλις έκανα την δουλειά μου,πήγα στο account killer και το εξαφάνισα.
Όλα λοιπόν είναι θέμα προσωπικών επιλογών.

Δεν τα ξεχνάω τα χίλια στραβά των σόσιαλ μύδια, αλλά η ζωή μου ως μετανάστης θα ήταν τελείως διαφορετική χωρίς αυτά. Το να συνεχίζεις να βλέπεις σε απόσταση "αναπνοής" τους φίλους και συγγενείς σου όποια στιγμή το θελήσεις, να συμμετέχεις έστω νοητά στις χαρές και τις λύπες τους, και να μπορείς να τους μιλήσεις άμεσα και δωρεάν είναι από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του 21ου αιώνα.

Δε θα ξεχάσω το πως φωτίστηκε το πρόσωπο της γιαγιάς μου (καλά να'ναι) την πρώτη φορά που η μάνα μου της άνοιξε τη μούρη μου στο Skype. Με αδέρφια μετανάστες στην Αμερική το '50, όταν της είχα πει ότι μεταναστεύω, νόμιζε ότι δε θα με ξανάβλεπε ποτέ. Όχι απολύτως συνδεδεμένο με τα σόσιαλ μύδια αυτό, αλλά ιδιαιτέρως συγγενές. Γιατί είναι πολλοί αυτοί οι φίλοι και συγγενείς που τους βλέπω από μακριά να συνεχίζουν τις ζωές τους, να κάνουν παιδάκια, να μεγαλώνουν, να αλλάζουν, και έστω μέσα μου σκέφτομαι "είναι καλά", καθησυχάζω τον εαυτό μου και πάω παρακάτω. Ή και κάποιες φορές το λυπητερό αντίθετο.

Το ερώτημα του θρεντ θέλει πάρα πολλή σκέψη, επιφυλάσσομαι να απαντήσω από αύριο. Εξαιρετική ιδέα πάντως!

Last edited:

Γιάννη είναι μύθος ότι δεν χρησιμοποιούμε το 100%.
Τα πάντα και μέχρι το τελευταίο cc του εγκεφάλου χρησιμοποιούμε.

https://www.scientificamerican.com/article/do-people-only-use-10-percent-of-their-brains/

Oπότε μας χρωστάς την πρώτη ευχή! :)

Δυσκολο να καταργησεις κατι που εκανε παρελθον το 100 κοτες = 1 αροτρο.
Eγω νομιζω οτι το νομισμα (ως μεσο συναλλαγης) πρεπει να διατηρηθει (μεχρι να βρουμε κατι καλυτερο).
Γιατι ειναι τοσο αφηρημενο. Αυτη ακριβως η ιδιοτητα του ειναι που το κανει τοσο ... υπεροχο πασπαρτου.

Αυτο που ισως πρεπει να αλλαξει ειναι το τραπεζικο συστημα. Οι φουσκες του.
Και συγκεκριμενα ο εκτροχιασμος αντιστοιχησης χρηματος σε ... ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ
(χρυσο, ακινητα, περιουσιες, οτιδηποτε υλικο ... και πολλα ακομα που δεν θυμαμαι καλα)

Δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο Μάνο. Έτσι όπως ήρθε, έτσι και θα φύγει. Στην πράξη, το νόμισμα απέτυχε ως ικανοποιητικό μέσο συναλλαγής διότι στρεβλώθηκε η χρήση του σε βαθμό εμετού με αποτέλεσμα οι υπερατλαντικοί να γεννούν ρητά τύπου: what makes the world go round.

Φυσικά και δεν φταίει το μέσο (ποτέ δεν φταίει), όμως, όταν προκαλεί τόση βλάβη, καλό είναι να αντικαθίσταται.

Σπύρο, αν δούλευε και το υπόλοιπο 97% του εγκεφάλου, θα καταλαβαίναμε σε dt τι μ@λ@κίες κάνουμε με το το 3%....

...
Δεν έχω από επιλογη...
Κάποια στιγμή έφτιαξα για να στείλω ένα μήνυμα σε μια τύπισσα (δεν υπήρχε άλλος τρόπος) και μόλις έκανα την δουλειά μου,πήγα στο account killer και το εξαφάνισα.
Όλα λοιπόν είναι θέμα προσωπικών επιλογών.

Eδώ κρύβεται μια πιπεράτη ιστορία! :D

just sayin'....

Re: Απάντηση: 1 + 1 εφευρέσεις.

Σπύρο, αν δούλευε και το υπόλοιπο 97% του εγκεφάλου, θα καταλαβαίναμε σε dt τι μ@λ@κίες κάνουμε με το το 3%....

Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποιω πως ο άνθρωπος για να λειτουργήσει σωστά,θα πρέπει να μελετήσει ολίγον από μηχανολογία..
Και εξηγούμαι..Έχουν γεμίσει τα συνεργεία από αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας που παθαίνουν ''μπακακαο'' από την πολυπλοκοτητα της φύσης τους.
Κάποια στιγμή έτυχε να δω ένα βίντεο από έναν τρελάρα Αμερικάνο μηχανικό,48 χρόνια στο κουρμπέτι που έλεγε ότι όσο πιο απλό είναι ένα αυτοκίνητο,τόσο λιγότερα προβλήματα θα βγάλει..
Κάπως έτσι είναι και ο άνθρωπος..Τα επίπεδα άγχους σε όσους χρησιμοποιουν τα social media είναι αρκετά σκαλοπάτια παραπάνω από αυτούς που τα έχουν χεσμένα,σύμφωνα με τις έρευνες.

Φαντάσου τώρα τα παιδιά που γεννιούνται με ένα smartphone στα χέρια..Εσύ και εγώ προλάβαμε και κλοτσήσαμε ένα τόπι.
Εχουμε πεντε-εξι ιστορίες να διηγηθούμε..Σαν τον άλλον στο χωριό που ηρθε να παίξει μπάσκετ με τα σκαρπίνια σε βρεγμένο τερέν από πίσσα,τω καιρώ εκείνω..
Έφυγε από τις βολές σε μπάσιμο σαν τον Πάτρικ Τσαν και κατέληξε με ανοιχτά τα πόδια στην βάση της μπασκετας. :flipout:

μια σπουδαια εφευρεση που ειναι ακομα στο μυαλο μου και δεν την εχω υλοποιησει και θα βοηθουσε πολυ κοσμο:
Ενας δακτυλιος που εκπεμπει υπεριωδες φως απο τη μια πλευρα και απο την αλλη συνδεδεμενο ενα μοτερ ηλεκτρικης σκουπας.
Στη μπροστινη πλευρα θα υπαρχουν σε σειρα ανιχνευτες κινησης πολυ μικρης εγγυτητας.
Το φως θα προσελκυει τα εντομα,οι ανιχνευτες θα δινουν εντολη στο μοτερ να δουλεψει κι απο κει και περα τα υπολοιπα ειναι ιστορια.
Δεχομαι συγχαρητηρια.

1. Σαν άνθρωπος που υποφέρω απο τον χειρότερο πόνο που γνωρίζει μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα και δεν έχει βρεθεί ακόμα το κατάλληλο φάρμακο, θα έλεγα η απάλυνση αυτού του πόνου.
Δεν θέλω να πω πολλά, όμως το οτι σου καταστρέφει την ζωή και σε κάνει άλλο άνθρωπο απότι πραγματικά είσαι, είναι το μόνο σίγουρο.

2. Αυτό που θα ήθελα να εξαφανιστεί απο προσώπου γης και να γίνει και delete απο κάθε βιβλίο ιστορίας αλλά και απο τον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι φυσικά το χρήμα.