1 + 1 εφευρέσεις.

Ξου ρε Λάκη...

01prayingmantis3d.adapt.676.1.jpg

Καλη η ιδεα του Λακη .... αλλα εχει ενα πολυ μικρο flaw.
Το μοτερ θα ανοιγει και θα κλεινει καθε φορα που τα εντομα
θα πετουν μεσα και εξω απο ενα fixed οριο αποστασης ?

Προταση : να μην σβηνει ποτε το μοτερ !
Θα ανεβοκατεβαζει στροφες (απο quite μεχρι turbo mode)
με προγραμματακι που θα υπολογιζει τρεις παραμετρους :
1) αριθμος εντομων
2) βαρος εντομων
3) ακτινα αιχμαλωτισης/αναρροφησης (κλιμακωτα, απο 5 μεχρι 25 εκατοστα)

Καλα ... εδω τωρα μπαινουμε στα αδυτα της γυναικειας (και ανδρικης) διαστροφης.
Θα ελεγα οτιδηποτε ΔΕΝ προξενει μονιμη βλαβη στον σεξουαλικο συντροφο ... ειναι προτιμητεο.
Μια πληγιασμενη πλατη (η γλουτος), εφ'ορου ζωης, δεν ειναι ουτε ομορφο ουτε ευχαριστο.
Εδω υπαρχουν γυναικες που εχουν καταστρεψει ισχια μονο απο ψηλοτακουνες γοβες,
η σπυρια και σημαδια στους γλουτους ... μονο απο δαντελωτα εσωρουχα.

Και παμε να προσθεσουμε ΚΑΙ ΑΛΛΑ ?

1 Μια εφευρεση που θα μετέτρεπε το θαλλασινο νερο σε ποσιμο και θα παρηγαγε και ενεργεια κατα την μετατροπη με τετοιο τροπο που δεν θα κοστιζε τιποτα. Αλλα εχω ικανους τους απληστους ανθρωπους να στερεψουν τους Ωκεανους σε λιγες δεκαετιες...

2 Θα καταργουσα Κρατη και συνορα. Αυτη η επινοηση "μαντρωματος" και διαχωρισμου ειναι αιτια περισσοτερων δεινων απο το χρημα που αναφερθηκε. Μαλιστα το χρημα ειναι αρχαιοτερο των κρατων και των συνορων...

1 Μια εφευρεση που θα μετέτρεπε το θαλλασινο νερο σε ποσιμο και θα παρηγαγε και ενεργεια κατα την μετατροπη με τετοιο τροπο που δεν θα κοστιζε τιποτα. Αλλα εχω ικανους τους απληστους ανθρωπους να στερεψουν τους Ωκεανους σε λιγες δεκαετιες...

2 Θα καταργουσα Κρατη και συνορα. Αυτη η επινοηση "μαντρωματος" και διαχωρισμου ειναι αιτια περισσοτερων δεινων απο το χρημα που αναφερθηκε. Μαλιστα το χρημα ειναι αρχαιοτερο των κρατων και των συνορων...

Eγκρινω ανυπερθετως, στο 1.
Με τρομαζεις λιγο, στο 2.
Ειμαστε ετοιμοι για τον καθε νιγηριανο και αφγανο ?

Eγκρινω ανυπερθετως, στο 1.
Με τρομαζεις λιγο, στο 2.
Ειμαστε ετοιμοι για τον καθε νιγηριανο και αφγανο ?
Αν μιλας για πολιτισμικη διαφορα( ελπιζω να μην εννοεις "ρατσα" ) θα με βαλεις να αντικαταστησω το 2 με την Θρησκεια. Ακομη μεγαλυτερη αιτια διαχωρισμου των ανθρωπων που αντι να ειναι ενα εσωτερικο , προσωπικο θεμα εχει μαζικοποιήσει, φανατίσει και διαχωρισει τους ανθρωπους περισσοτερο απο καθε αλλο, επιρρεαζοντας την κουλτουρα και τον πολιτισμο σε ολη την Υφηλιο (θετικα -αρνητικα ειναι θεμα οπτικης ) . Τι εχεις να χωρισεις με εναν Νιγηριανο Μανο; Ειναι αλλο ειδος ανθρωπου;

Re: Απάντηση: 1 + 1 εφευρέσεις.

.....

Φαντάσου τώρα τα παιδιά που γεννιούνται με ένα smartphone στα χέρια..Εσύ και εγώ προλάβαμε και κλοτσήσαμε ένα τόπι...

Το χειροτερο ειναι οτι ακομα και αυτα που πανε κα κλωτσισουν τοπι το κανουν με το κινητο στο χερι... Και δεν κανω πλακα.

Στο γυμναστηριο να δεις τους πιτσιρικαδες...δηλ εως και 40 . Πιανουν τον παγκο και αρχιζουν το ψαξιμο στο σμαρτφοουν μιση ωρα. Μετα θυμουντε να κανου 10 επαναληψεις και φτου κι απ'την αρχη. Δεν παιζονται τα νευρα σου μετα.

Εγω πιστευω οτι οτι αν απαλειψουμε τα "κακα" της χρησης των κινητων τηλεφωνων και των social media το οποιο εχει να κανει με αλλα πραγματα (κουλτουρα , πολιτισμο κλπ ) και δεν φταιει το κινητο ως μεσο, ειναι ο,τι καλυτερο εχει συμβει ενα βημα πριν την συλλογικη νοηση ως ανθρωποτητα που θα μας οδηγησει ενα βημα παραπερα ως πολιτισμο. Σημερα μια ειδηση, μια ιδεα ταξιδευει σε μερικα δευτερολεπτα σε ολο τον κοσμο. Ειναι ενα καταπληκτικο εργαλειο. Αντιλαμβανεσαι το κοσμο ως μια γειτονια. Μαζι με την προταση μου για το 1, επομενο βημα η σφαιρα Dyson :a0210:

Μικρη διορθωση...
Για τους "σαρανταρηδες" υπερβαλλω λιγο.
Δεν το σκαλιζουν ολη την ωρα οπως οι πιτσιρικαδες.
Αλλα πολλοι απο αυτους το εχουν παντα εξω και διπλα τους αν δεν βρουν καποια επιφανια διπλα, μπορει και καταχαμα οπου πρεπειν να προσεχεις να μην πατησεις και κανενα.
Ανοιχτο λες και περιμενουν το κοκκινο τηλεφωνο και να βλεπεις και την μαρκα.

Αλλα το χειροτερο ειναι στις πολεις. Ποσες φορες σου πεταγονται πιτσιρικες (κυριως) απ το πεζοδρομιο ξαφνικα στην δρομο με τη μουρη μεσα στο κινητο και "δακτυλογραφοντας" .

Τελος παντων στην Αρχαια ελλαδα υπηρχε η λεξη Φαρμακον. Αυτο σημαινε φαρμακο αλλα και φαρμακι ( δηλητηριο αναλογα με την χρηση που κανεις).
Οι νεοεελληνες εκαναν δυο τις λεξεις μην τυχον και τα μπερδεψουν...αλλα μηπως ;

Ως προς την ερωτηση θα απαντησω στο σκελος 1.

Θα ηθελα να εφευρεθει ενας βιολογικος μηχανισμος αναζωγονισης οργανικης μνημης αυτοδιορθωσης η/και αναμορφοσης των κυτταρων.
Eτσι οι ανθρωποι που στερουνται της ορασης θα ξαναβρισκαν το φως τους, οι κουφοι την ακοη, αυτοι που εχουν χασει καποιο μελος θα το αναπλαθαν, και οσοι ειχαν αναγκη ενα οργαν θα αναμορφωναν το δικο τους.

Ενα βημα (τεραστειο) ειναι η καλλιεργια στρωματικων κυτταρων, αλλα η ενεργεια αυτη γινεται εξωτερικα. Εγω θα ηθελα μια που να ειναι εσωτερικη.

Δεν βρισκω μια εφευρεση που να ηθελα να εξαφανιστει. Το προβλημα ειναι παντα αυτη η εννοια του "Φαρμακου". Οποτε δεν μπορει να ειναι καταστροφικη παρα απο την ελειψη Λογου και παιδειας.

Αν ηταν για καποια επινοηση απο τις διαφορες Πονηρες (και οχι επιστημονικη εφευρεση), θα ελεγα το Ισλαμ.

(Και περιμενω τον επομενο που θα πει "ολες οι θρησκειες" :flipout: )

Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

Ως προς την ερωτηση θα απαντησω στο σκελος 1.

Θα ηθελα να εφευρεθει ενας βιολογικος μηχανισμος αναζωγονισης οργανικης μνημης αυτοδιορθωσης η/και αναμορφοσης των κυτταρων.
Eτσι οι ανθρωποι που στερουνται της ορασης θα ξαναβρισκαν το φως τους, οι κουφοι την ακοη, αυτοι που εχουν χασει καποιο μελος θα το αναπλαθαν, και οσοι ειχαν αναγκη ενα οργαν θα αναμορφωναν το δικο τους.

Ενα βημα (τεραστειο) ειναι η καλλιεργια στρωματικων κυτταρων, αλλα η ενεργεια αυτη γινεται εξωτερικα. Εγω θα ηθελα μια που να ειναι εσωτερικη.

Δεν βρισκω μια εφευρεση που να ηθελα να εξαφανιστει. Το προβλημα ειναι παντα αυτη η εννοια του "Φαρμακου". Οποτε δεν μπορει να ειναι καταστροφικη παρα απο την ελειψη Λογου και παιδειας.

Αν ηταν για καποια επινοηση απο τις διαφορες Πονηρες (και οχι επιστημονικη εφευρεση), θα ελεγα το Ισλαμ.

(Και περιμενω τον επομενο που θα πει "ολες οι θρησκειες" :flipout: )
Δεν ειμαι ο επομενος. Ειμαι ο προηγουμενος :) post 49 https://avclub.gr/forum/showthread.php/164214-1-1-εφευρέσεις?p=1058157264&viewfull=1#post1058157264

Αν μιλας για πολιτισμικη διαφορα( ελπιζω να μην εννοεις "ρατσα" ) θα με βαλεις να αντικαταστησω το 2 με την Θρησκεια. Ακομη μεγαλυτερη αιτια διαχωρισμου των ανθρωπων που αντι να ειναι ενα εσωτερικο , προσωπικο θεμα εχει μαζικοποιήσει, φανατίσει και διαχωρισει τους ανθρωπους περισσοτερο απο καθε αλλο, επιρρεαζοντας την κουλτουρα και τον πολιτισμο σε ολη την Υφηλιο (θετικα -αρνητικα ειναι θεμα οπτικης ) . Τι εχεις να χωρισεις με εναν Νιγηριανο Μανο; Ειναι αλλο ειδος ανθρωπου;

Ναι, δεν εννοω ρατσα αφου, μετα απο μια γεννια, σε αφομοιωνει το πολιτισμικο υποστρωμα
της κοινωνιας που γεννηθηκες. Εκτος .... αν γεννηθεις σε μουσουλμανικη οικογενεια (οπου
και αν γεννηθηκες). Εκει τα πραγματα γκετοποιουνται (οτι και να συμβαινει εξω απο αυτην).
Οποτε ΝΑΙ, η θρησκεια ως επιβαλλομενη ιδιοτητα (γιατι καλλιστα μπορεις να την εχεις
προαιρετικη η συνοδευτικη ιδιοτητα στην ζωη σου) ειναι κατι που η ανθρωποτητα θα
μπορουσε να κανει ... ΧΩΡΙΣ.

Θα ηθελα να εφευρεθει ενας βιολογικος μηχανισμος αναζωγονισης οργανικης μνημης αυτοδιορθωσης η/και αναμορφωσης των κυτταρων.

Μιλας για κυτταρικη αναπλαση. Το Ιερο Δισκοποτηρο της Γεννετικης.
Θα ΣΥΜΒΕΙ, φιλε Γιωργο, γιατι γνωριζουμε την διαδρομη που πρεπει να ακολουθησουμε
αλλα ... δεν θα την προλαβουμε. :nounder: Πιστευω καπου στις αρχες του επομενου αιωνα.
Βεβαια ... θα δημιουργησει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ανισοτητες με οσους δεν θα διαθετουν το $
για να την χρησιμοποιησουν. Το ιεροτερο πραγμα στον κοσμο δεν θα ειναι το Χρημα
αλλα ο Χρονος. O Xρονος τωρα ειναι δεδομενος (καπου 80-90 ετη) και ερχεται δευτερος.

Δεν συμφωνω ουτε με την σκεψη για τα συνορα, ουτε για τις θρησκειες, ουτε για το χρημα.

-Για να ξεκαθαρισουμε με το πιο απλο, η θρησκεια δεν ειναι επινοηση αλλα πρωταρχικα αναγκη (δηλαδη ακομα και στην περιπτωση που εδεν εχει αντικρυσμα).
Γιαυτο δεν εχει ανακαλυφθει καμμια φυλη στον κοσμο, εστω και η πιο πρωτογονη, που να μην εχει θρησκεια.
Η χειραγωγηση αυτης της αναγκης ειναι αλλο θεμα που δεν χωραει ολα σε ενα σακι αλλα επιμερους μελετη.

-Τα συνορα δεν ειναι μεσον, ειναι συσυτατικος παραγοντας της υπαρξης μας και της λειτουργιας μας, και συστατικο στοιχειο του συμπαντος του ιδου απο τις τροχαιες των πλανητων, εως την γαστερα των μυων μας, εως το περιβλημα των οργανων η των κυτταρων μας. Μια λογικη συνεχεια του Ειναι που αντικατοπτριζεται και στις κοινωνιες.

- Το χρημα ειναι ενα μεσον. Γινεται κακο οταν γινεται σκοπος. Σαν μεσον ειναι απαραιτητο. Γιατι ;
Γιατι η ανθρωποτητα δεν χωριζεται σε ομοιομορφα συνολα που ποθουν αντιφατικα πραγματα, ετσι ο καθενας θα μπορουσε να ανταλαξει με το αντιθετο που ποθει ο αλλος. Δυστυχως η μαλλον ευτυχως χρειαζεται ενας ουδετερος παραγοντας που επιτρεπει να κανουν ανταλαγες οι ανθρωποι χωρις υποχρεωτικα να ποθει ο ενας αυτο που προσφερει ο αλλος, πραγμα που θα ηταν χειροφρενο σε καθε αποκτηση και καθε εξελιξη στην ζωη εν μεσω της κοινωνιας ( ανθρωπος ζωον πολιτικον αυτο εννοει ο Αριστοτελης δηλ. που ζει σε κοινωνια ανταλασει συμβαλει συμπραττει κλπ).
Ας αφησουμε λοιπον τα του Καισαρος τω Καισαρι, και μην πουμε στο χυτηριο ολα τα λεφτα, μια και αυτος (ο Καισαρας) γνωριζει την λειτουργια αυτου του μηχανισμου.
Και να θυμομαστε οτι ειναι απλα ενα κοινωνικο μεσον.

Δεν συμφωνω ουτε με την σκεψη για τα συνορα, ουτε για τις θρησκειες, ουτε για το χρημα.

-Για να ξεκαθαρισουμε με το πιο απλο, η θρησκεια δεν ειναι επινοηση αλλα πρωταρχικα αναγκη (δηλαδη ακομα και στην περιπτωση που εδεν εχει αντικρυσμα).
Γιαυτο δεν εχει ανακαλυφθει καμμια φυλη στον κοσμο, εστω και η πιο πρωτογονη, που να μην εχει θρησκεια.
Η χειραγωγηση αυτης της αναγκης ειναι αλλο θεμα που δεν χωραει ολα σε ενα σακι αλλα επιμερους μελετη.

-Τα συνορα δεν ειναι μεσον, ειναι συσυτατικος παραγοντας της υπαρξης μας και της λειτουργιας μας, και συστατικο στοιχειο του συμπαντος του ιδου απο τις τροχαιες των πλανητων, εως την γαστερα των μυων μας, εως το περιβλημα των οργανων η των κυτταρων μας. Μια λογικη συνεχεια του Ειναι που αντικατοπτριζεται και στις κοινωνιες.

- Το χρημα ειναι ενα μεσον. Γινεται κακο οταν γινεται σκοπος. Σαν μεσον ειναι απαραιτητο. Γιατι ;
Γιατι η ανθρωποτητα δεν χωριζεται σε ομοιομορφα συνολα που ποθουν αντιφατικα πραγματα, ετσι ο καθενας θα μπορουσε να ανταλαξει με το αντιθετο που ποθει ο αλλος. Δυστυχως η μαλλον ευτυχως χρειαζεται ενας ουδετερος παραγοντας που επιτρεπει να κανουν ανταλαγες οι ανθρωποι χωρις υποχρεωτικα να ποθει ο ενας αυτο που προσφερει ο αλλος, πραγμα που θα ηταν χειροφρενο σε καθε αποκτηση και καθε εξελιξη στην ζωη εν μεσω της κοινωνιας ( ανθρωπος ζωον πολιτικον αυτο εννοει ο Αριστοτελης δηλ. που ζει σε κοινωνια ανταλασει συμβαλει συμπραττει κλπ).
Ας αφησουμε λοιπον τα του Καισαρος τω Καισαρι, και μην πουμε στο χυτηριο ολα τα λεφτα, μια και αυτος (ο Καισαρας) γνωριζει την λειτουργια αυτου του μηχανισμου.
Και να θυμομαστε οτι ειναι απλα ενα κοινωνικο μεσον.

1 Η θρησκεια δεν ειναι αναγκη . Ζεις και χωρις αυτην. Ναι απ τις απαρχες του ανθρωπου υπηρχε η θρησκεια. Πλεον ομως υπαρχουν και αθεοι ανθρωποι και ολοκληρα κρατη που δεν υπαρχει επισημη θρησκεια. Ειναι βημα εξελιξης του ανθρωπου απο το φοβο και την αγνοια των πρωτόγονων.

2 The Sky is the limit. Μπορεις να οριζεις συνεχεια μεγαλυτερα συνορα αν σε κανει να νιωθεις ασφαλης. Μπορεις να πεις για αρχη οτι το συνορο μου ειναι ο πλανητης μου. Μετα το ηλιακο μου συστημα , μετα ο γαλαξιας μου κλπ. Μικρα βηματα εξελιξης...

3 Συμφωνω στο 3

Re: Απάντηση: Re: 1 + 1 εφευρέσεις.

1 Η θρησκεια δεν ειναι αναγκη . Ζεις και χωρις αυτην. Ναι απ τις απαρχες του ανθρωπου υπηρχε η θρησκεια. Πλεον ομως υπαρχουν και αθεοι ανθρωποι και ολοκληρα κρατη που δεν υπαρχει επισημη θρησκεια. Ειναι βημα εξελιξης του ανθρωπου απο το φοβο και την αγνοια των πρωτόγονων.

2 The Sky is the limit. Μπορεις να οριζεις συνεχεια μεγαλυτερα συνορα αν σε κανει να νιωθεις ασφαλης. Μπορεις να πεις για αρχη οτι το συνορο μου ειναι ο πλανητης μου. Μετα το ηλιακο μου συστημα , μετα ο γαλαξιας μου κλπ. Μικρα βηματα εξελιξης...

3 Συμφωνω στο 3

Αρα μαλλον συμφονουμε και στο πρωτο αφου λες "απ τις απαρχες του ανθρωπου υπηρχε η θρησκεια....Ειναι βημα εξελιξης του ανθρωπου απο το φοβο και την αγνοια..". Δεν το παιρνω καν απο αποψη πιστης.
Αλλα σε πρωτη φαση σαν πρωτη ωθηση και ταση, οπως και οντως ειναι. Αρα οχι εφευρεση.