1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

απο την philips μετα απο επανηλημενα τηλεφωνηματα τελικα μου ειπαν οτι το desktop θα φτανει αναλυση μεχρι 1024 χ 768 αλλα οταν βαλω να παιξω την ταινια απο το pc τοτε το σημα video θα περασει κανονικα στα 1080p .

Τι πιστευέται εσεις? τεχνικά στεκει ?

Με τιποτα. Η αναλυση του PC ειναι η μεγιστη πληροφορια που δεχεται η τηλεοραση, η οποια θα αναλαβει το upscale στα 1080p με οτι αυτο συνεπαγεται. Στην ουσια το σημα που περναει ειναι 720p

Re: Απάντηση: 1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

Μεσω HDMI το 99% των τηλεορασεων υποστηριζουν 1:1 pixel mapping.
Χμμμ γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν ισχύει;

Πριν λίγο καιρό τουλάχιστον που κοιτούσα, θυμάμαι ότι το 1:1 μέσω HDMI δεν είναι καθόλου σίγουρη υπόθεση (τουναντίον μάλιστα).

Εμένα πχ η, παλιά βέβαια, Panny PV60 δεν υποστηρίζει 1:1 μέσω HDMI ούτε στα ποταπά 1024*768 του πάνελ της (εξ ου και την έχω με dsub).

Επειδή όμως πάει καιρός που το τσέκαρα, ας μας πει κάποιος που ασχολείται με το θέμα (νομίζω πχ ο Δημητρακούδης το είχε τσεκάρει πρόσφατα όταν αγόραζε και αυτός).

Να διευκρινίσουμε πάντως ότι μιλάμε για HTPC και δεν πρέπει να το συγχέουμε με καταστάσεις του τύπου ʽγεμίζει η οθόνηʼ. Ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος ελέγχου είναι το desktop των Windows (και πως φαίνονται τα icons και τα γράμματα εκεί).

Απάντηση: Re: Απάντηση: 1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

Eννοουσα των καινουργιων τηλεορασεων (μοντελα 2008).

Τωρα στα 1024x768 ετσι και αλλιως το 1:1 pixel mapping δεν εχει καμια χρησιμοτητα.

Με τιποτα. Η αναλυση του PC ειναι η μεγιστη πληροφορια που δεχεται η τηλεοραση, η οποια θα αναλαβει το upscale στα 1080p με οτι αυτο συνεπαγεται. Στην ουσια το σημα που περναει ειναι 720p

Εχει φορμα pc μεχρι 1024χ768 και φορμα εικονας μεχρι 1920χ1080 (1080p)

Aν απο την καρτα φραφικών ρυθμιζω οτι η συσκευη ειναι ΗDTV και οχι monitor και βαλω αναλυση (1080p) - τοτε στην ουσια δεν παρακαμπτω το φορμα pc της οθονης? και δουλευω με το φορμα οθονης που δεν εχει περιορισμους?
με αυτο τον τροπο δεν 'ξεγελάω' την τηλεοραση οτι η εξωτερικη πηγη μου ειναι πχ ενα blue ray player και οχι ενα PC???

Θα το εκτιμουσα πολύ αν μπορουσες να βοηθησεις γιατι οι γνώμες διυστανται σε αυτο το θεμα.

απο την philips μετα απο επανηλημενα τηλεφωνηματα τελικα μου ειπαν οτι το desktop θα φτανει αναλυση μεχρι 1024 χ 768 αλλα οταν βαλω να παιξω την ταινια απο το pc τοτε το σημα video θα περασει κανονικα στα 1080p .

Υπαρχει καποιο παραδειγμα?? εχει καποιος καμια αντιστοιχη τηλεοραση philips να το επινεναιώσει??
γιατι ειμαι πολυ επιφυλακτικός , κατα τα αλλα το μοντελο αυτο φαινεται ενδιαφέρον.

Τι πιστευέται εσεις? τεχνικά στεκει ?

Αυτός από την Philips που σου είπε αυτό (a.k.a. "γκασμάς") το έκανε απλά για να σε ξεφορτωθεί.

Δεν στέκει τεχνικά από καμία άποψη. Το PC δίνει ότι ανάλυση του πεις εσύ. Δεν την αλλάζει στα καλά καθούμενα επειδή το λέει η Philips.

Re: Απάντηση: 1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

Επειδή όμως πάει καιρός που το τσέκαρα, ας μας πει κάποιος που ασχολείται με το θέμα (νομίζω πχ ο Δημητρακούδης το είχε τσεκάρει πρόσφατα όταν αγόραζε και αυτός).

Όντως το είχα ψάξει, αλλά στην περίπτωσή μου πρόσφατα = πριν 10 μήνες οπότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.

Επίσης, είχα περιορίσει το ψάξιμο στα μοντέλα που με ενδιέφεραν, οπότε για αρχή είχα "πετάξει έξω" ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς.

Να διευκρινίσουμε πάντως ότι μιλάμε για HTPC και δεν πρέπει να το συγχέουμε με καταστάσεις του τύπου ʽγεμίζει η οθόνηʼ. Ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος ελέγχου είναι το desktop των Windows (και πως φαίνονται τα icons και τα γράμματα εκεί).

+10000

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα

Τωρα στα 1024x768 ετσι και αλλιως το 1:1 pixel mapping δεν εχει καμια χρησιμοτητα.

Γιατί; Δεν θέλουμε να γλυτώσουμε όσες μετατροπές μπορούμε;

Εχει φορμα pc μεχρι 1024χ768 και φορμα εικονας μεχρι 1920χ1080 (1080p)

Aν απο την καρτα φραφικών ρυθμιζω οτι η συσκευη ειναι ΗDTV και οχι monitor και βαλω αναλυση (1080p) - τοτε στην ουσια δεν παρακαμπτω το φορμα pc της οθονης? και δουλευω με το φορμα οθονης που δεν εχει περιορισμους?
με αυτο τον τροπο δεν 'ξεγελάω' την τηλεοραση οτι η εξωτερικη πηγη μου ειναι πχ ενα blue ray player και οχι ενα PC???

Θα το εκτιμουσα πολύ αν μπορουσες να βοηθησεις γιατι οι γνώμες διυστανται σε αυτο το θεμα.

Έχω την εντύπωση ότι ποτέ δεν ξεγελάς την τηλεόραση. Έχει σαφέστατες προδιαγραφές (σε επίπεδο ηλεκτρονικών) για το τι σήματα χειρίζεται από ποια είσοδο.

Την κάρτα γραφικών σου ξεγελάς, ώστε να υποστηρίξει αναλύσεις τις οποίες η τηλεόραση της λέει ότι δεν υποστηρίζει.

Κοινώς, powerstrip.

Έχω την εντύπωση ότι ποτέ δεν ξεγελάς την τηλεόραση. Έχει σαφέστατες προδιαγραφές (σε επίπεδο ηλεκτρονικών) για το τι σήματα χειρίζεται από ποια είσοδο.

Την κάρτα γραφικών σου ξεγελάς, ώστε να υποστηρίξει αναλύσεις τις οποίες η τηλεόραση της λέει ότι δεν υποστηρίζει.

Κοινώς, powerstrip.

Aπο την ιδια εισοδο ,για Pc δεχεται μεχρι 1024χ768 και για αλλη εξωτερικη πηγη πχ blue ray player 1080p.
Δεν καταλαβαινω την λογικη να γινεται αυτος ο διαχωρισμος τη στιγμη που το panel ειναι 1920 χ1080.
Δηλαδη αν εχω blue ray player στο pc μου λετε οτι δεν μπορω να εκμεταλευτω την τηλεοραση...
και το desktop θα ειναι ετην αθλια αναλυση 1024χ768 ή θα ξεγελιεμαι??δηλαδη θα επιλεγω 1920χ1080 στο δεσκτοπ των windows, αλλα στη ουσια θα ειναι ενα σημα των 1024χ768 το οποιο θα εχει γινει upscaled se 1920x1080 με λιγο χειροτερη ποιοτητα απο το να το μετεδειδε αυτουσιο , λογω της μετατροπης που υπεστη?

Ποσο περιεργος ειμαι να το δοκιμαζα , αλλα οχι τοσο ωστε να ρισκαρω να την αγορασω αν πρωτα δεν το ψαξω καλα....

Αν η ίδια είσοδος (HDMI) λέει ότι υποστηρίζει 1024 χ 768 για PC και 1080p για άλλες πηγές, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πρόβλημα με την ανάλυση, δηλαδή θα καταφέρεις να δώσεις σήμα 1920 χ 1080 από το PC σου στην τηλεόραση.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται μετά, δηλαδή κατά πόσο θα καταφέρεις να πάρεις 1:1 pixel mapping. Το ότι θα στείλεις επιτυχώς ανάλυση 1920 χ 1080 από το PC σου δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα έχεις σωστό 1:1. Είναι θέμα scaler στη συνέχεια.

Το τι υπάρχει μέσα στο PC δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Μπορεί να είναι divx ή BluRay, η τηλεόραση δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Αυτό που βλέπει είναι το σήμα εικόνας στην είσοδό της.

Αν η ίδια είσοδος (HDMI) λέει ότι υποστηρίζει 1024 χ 768 για PC και 1080p για άλλες πηγές, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πρόβλημα με την ανάλυση, δηλαδή θα καταφέρεις να δώσεις σήμα 1920 χ 1080 από το PC σου στην τηλεόραση.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται μετά, δηλαδή κατά πόσο θα καταφέρεις να πάρεις 1:1 pixel mapping. Το ότι θα στείλεις επιτυχώς ανάλυση 1920 χ 1080 από το PC σου δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα έχεις σωστό 1:1. Είναι θέμα scaler στη συνέχεια.

Το τι υπάρχει μέσα στο PC δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Μπορεί να είναι divx ή BluRay, η τηλεόραση δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Αυτό που βλέπει είναι το σήμα εικόνας στην είσοδό της.

Kαι τωρα απο εδω και περα που απο που ενημερωνεσε?? ωστε να εισαι σιγουρος???
ή πως μπορεις να ξερεις ποια τηλεοραση υποστηριζει 1:1 και ποια οχι ???
Υπαρχει καποιο site καποια πηγη που μπορω να ψαξώ?

Το εχω ψάξει παρα πολυ , μαλλον οι ελπιδες για την αγορα της 37pfl7603D αρχιζουν και με αφήνουν, γιατι δεν θελω να ρισκαρω θελω σιγουρο αποτελεσμα. Το ambilight με τραβουσε στις philips και το συγκεκριμενο μοντελο ηταν το μονο με λογικη τιμη. ,

Απο οτι φαινεται θα κινηθω προς αλλη εταιρια μαλλον.

Αλλα εχω καταλαωει επισης οτι δεν κρινεις μια τηλεοραση απο τα χαρακτηριστικα που σου πλασαρουν . Γιαθτο θα ηθελα και καποιες προτασεις και απο εσας , για καποια 37 αρα η 40αρα μεχρι 1300 εθρω που ξεχωριζει στη ποιοτητα εικονας. Εχω απογοητευτει με ολα αυτα που κρυβονται απο πισω και κανεις δεν τα γνωριζει ...ευχαριστω

Ένας τρόπος είναι το Google με το μοντέλο της τηλεόρασης και 1:1 pixel mapping.

Ένας δεύτερος είναι κατέβασμα του manual και ψάξιμο για κάποια σχετική αναφορά..

Ένας τρόπος είναι το Google με το μοντέλο της τηλεόρασης και 1:1 pixel mapping.

Ένας δεύτερος είναι κατέβασμα του manual και ψάξιμο για κάποια σχετική αναφορά..

Σε ευχαριστω πολυ , θα κοιταξω να ενημερωθω πολυ περισσοτερο πριν κανω την επιλογη μου....ειμαι πολυ πιο ενημερος σε διαφορους τομεις που δεν κατειχα οσον αφορα τις τηλεορασεις χαρη σε εσας.
αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι το λογο που οι ΤV κανουν το overscan τη στιγμη που τους δινεις ενα σημα στην αναλυση του πανελ τους , και οχι μεγαλυτερη ή μικροτερη./..

και αν το προβλημα του overscan συναντατaι μονο οταν η πηγη ειναι το pc και οχι ενα εξωτερικο player

αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι το λογο που οι ΤV κανουν το overscan τη στιγμη που τους δινεις ενα σημα στην αναλυση του πανελ τους , και οχι μεγαλυτερη ή μικροτερη./..

και αν το προβλημα του overscan συναντατaι μονο οταν η πηγη ειναι το pc και οχι ενα εξωτερικο player

Διάβασε εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=20777&highlight=%EA%E1%F4%DC%EB%EB%E5%E9%F0%EF+overscan και θα καταλάβεις..

Αυτός από την Philips που σου είπε αυτό (a.k.a. "γκασμάς") το έκανε απλά για να σε ξεφορτωθεί.

Δεν στέκει τεχνικά από καμία άποψη. Το PC δίνει ότι ανάλυση του πεις εσύ. Δεν την αλλάζει στα καλά καθούμενα επειδή το λέει η Philips.

Αυτο που λες ισχύει και για αυτο είχε δικιο ο κυριος που απάντησε οτι δινει βιντεο 1080p

Αυτη η τηλεόραση εχει αναλυση οθόνης 1080p οπως λαμβάνει και 1080p βιντεο ..
Μεσω υπολογιστή σωστά 1024*768p οκ.
Αλλα όταν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με HDMI και ο ΙΔΙΟΣ ο υπολογιστής στέλνει σήμα βιντεο 1080p (σε περίπτωση ταινιας) τοτε ο υπολογιστης ΟΝΤΩσ στέλνει σήμα 1080p και η ΟΝΤΩσ 1080p panel TV το δέχεται.
Γιατι? γιατι η τηλεόραση σε μορφή βιντεο δεχεται 1080p και καθως η tv ειναι tv και οχι pc δεν καταλαβαινει τιποτε αλλο απο το σημα που της δινεις κ εφ οσον της δινεις βιντεο .. βιντεο θα πάρει.

Όσο αναφορά το 1.1 mapping η συγκεκριμένη τηλεόραση το υποστηρίζει κθως οπως δούμε κ στο βιβλιο οδηγιών του συγκεκριμένου μοντέλου στην σελίδα 120 της ελληνικης εκδοσης αναφέρεται καθάρα η λειτουργεια του .

Την ίδια απάντηση θα πάρετε κ απο την ίδια την PHILIPS

Οταν ενα PC λειτουργει σε αναλυση 1024x768 ή 1360x768, αυτο ειναι και το σημα (πληροφορια) που παιρνει η τηλεοραση, δηλαδη κατι περισσοτερο απο 720 γραμμες.

Τις υπολοιπες γραμμες (για να υπαρχει σημα 1080p) πως να τις "δει" η TV αφου δεν υπαρχουν στο βιντεο σημα? Μεσω USB μηπως? :idea:

Ε λοιπον, δεν τις βλεπει. Απλα, κανει upscale το 1024x768 στην αναλυση του panel της.

Η λογικη οτι το βιντεο ειναι 1080p και αρα (μυστηριωδως, αφου το PC δημιουργει εικονα 1024x768) περνανε 1080 γραμμες στην TV ειναι λαθος. Αν ηταν ετσι, οταν ενα PC παιζει DivX θα επρεπε να δινει 480p πχ, ασχετα απο την αναλυση στην οποια λειτουργει.

Last edited:
Το εχω ψάξει παρα πολυ , μαλλον οι ελπιδες για την αγορα της 37pfl7603D αρχιζουν και με αφήνουν, γιατι δεν θελω να ρισκαρω θελω σιγουρο αποτελεσμα. Το ambilight με τραβουσε στις philips και το συγκεκριμενο μοντελο ηταν το μονο με λογικη τιμη. ,

Απο οτι φαινεται θα κινηθω προς αλλη εταιρια μαλλον.

Αλλα εχω καταλαωει επισης οτι δεν κρινεις μια τηλεοραση απο τα χαρακτηριστικα που σου πλασαρουν . Γιαθτο θα ηθελα και καποιες προτασεις και απο εσας , για καποια 37 αρα η 40αρα μεχρι 1300 εθρω που ξεχωριζει στη ποιοτητα εικονας. Εχω απογοητευτει με ολα αυτα που κρυβονται απο πισω και κανεις δεν τα γνωριζει ...ευχαριστω
Το παράξενο με την philips είναι πως ενώ το διαφημιστικό προσπέκτους αναφέρει μέγιστη ανάλυση από υπολογιστή 1024Χ768 (για το μοντέλο PFL5603), το αναλυτικό manual της συσκευής αναφέρει κανονικά φορμά Η/Υ μέχρι 1980Χ1020ρ στα 60h. Ξέρεις κανείς τι ισχύει;

Οταν ενα PC λειτουργει σε αναλυση 1024x768 ή 1360x768, αυτο ειναι και το σημα (πληροφορια) που παιρνει η τηλεοραση, δηλαδη κατι περισσοτερο απο 720 γραμμες.

Τις υπολοιπες γραμμες (για να υπαρχει σημα 1080p) πως να τις "δει" η TV αφου δεν υπαρχουν στο βιντεο σημα? Μεσω USB μηπως? :idea:

Ε λοιπον, δεν τις βλεπει. Απλα, κανει upscale το 1024x768 στην αναλυση του panel της.

Η λογικη οτι το βιντεο ειναι 1080p και αρα (μυστηριωδως, αφου το PC δημιουργει εικονα 1024x768) περνανε 1080 γραμμες στην TV ειναι λαθος. Αν ηταν ετσι, οταν ενα PC παιζει DivX θα επρεπε να δινει 480p πχ, ασχετα απο την αναλυση στην οποια λειτουργει.

Υποτιθέμενα η κάρτα γραφικων σου έχει την επιλογή βιντεο 1080p!!!!
Μια τηλεόραση είναι ..!
δεν χρειάζετε να κάνει upscale αφου της δωσεις βίντεο σήμα κ όχι υπολογιστή !! γιατι αυτή δεχεται μεχρι 1080P video .

Το παράξενο με την philips είναι πως ενώ το διαφημιστικό προσπέκτους αναφέρει μέγιστη ανάλυση από υπολογιστή 1024Χ768 (για το μοντέλο PFL5603), το αναλυτικό manual της συσκευής αναφέρει κανονικά φορμά Η/Υ μέχρι 1980Χ1020ρ στα 60h. Ξέρεις κανείς τι ισχύει;

Το ποιό σωστό πάντα είναι το βιβλίο οδηγιών , αν κάπου δεν γραφει με μικρά γραμματα πως αναφέρεται σε σειρά κ όχι σε αυτο το μοντέλο .. τοτε ισχύει αυτό και όχι τα διαφημιστικά.