1:1 Pixel mapping - Ποιες ΤV το υποστηριζουν - Τα δυσκολα..

Υποτιθέμενα η κάρτα γραφικων σου έχει την επιλογή βιντεο 1080p!!!!
Μια τηλεόραση είναι ..!
δεν χρειάζετε να κάνει upscale αφου της δωσεις βίντεο σήμα κ όχι υπολογιστή !! γιατι αυτή δεχεται μεχρι 1080P video .

Εχμ.. Για το θέμα μας, στην ουσία, βίντεο σήμα = σήμα υπολογιστή. 1080p = 1920 x 1080. Ίδιες προδιαγραφές και ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Ο υπολογιστής δεν κάνει διαχωρισμό. Ούτε η τηλεόραση.

ΛΑΘΟΣ!

Computer formats
640 x 480, 60, 72, 75, 85 Hz ,
800 x 600, 60, 72, 75, 85 Hz ,
1024 x 768, 60, 70, 75, 85 Hz ,
Via HDMI/DVI input,

Video formats
480i, 60 Hz ,
480p, 60 Hz ,
576i, 50 Hz ,
576p, 50 Hz ,
720p, 50, 60 Hz ,
1080i, 50, 60 Hz ,
1080p, 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz ,
1080p, 50 Hz, 60 Hz

Ασ πάρουμε για παράδειγμα την ιδια την τηλεόραση που συζηταμε!
αν δείτε το υπολογιστης φορμα αναγραφεται με αλλα νουμερα κ με ενα x ανάμεσα, οχι για κάποιον αλλο λόγο αλλα για να μπορούμε να δούμε ολοι την διαφορα.
αλλο ένα στοιχείο που μας δίχνει πως αυτά τα δυο νούμερα ειναι διαφορέτικα πραγματα ειναι πως μέχρι να φτασουμε σε νούμερα υψηλης ανάλυσης τα νούμερα του υπολογιστή με τα νούμερα βιντεο ΔΕΝ μοιάζουν καθόλου . γι αυτο και τωρα ο κόσμος τα μπερδευει.

δηλ > υπολογιστης 640χ480 βιντεο 480
υπολογιστης 800χ600 βιντεο 567
υπολογιστης 1024χ768 βιντεο 720

και άν ολα αυτα δεν σας πείθουν τότε δεν θά πρεπε να μιλαμε αν θα δουλευε ο υπολογιστης (καρτα γραφικων 1080p video) με την τηλεόραση (1080p) γιατι σύμφωνα με τα λεγόμενα σας θα επρεπε να παιξει κανονικοτατα μιας κ ειναι το ιδιο και μπορεί να πάρει την ανάλυση βιντεο μεσω HDMI !

κ οπως ολοι της Philips samsung Lg κτλ κτλ καθοντε και μας δίνουν αλλες αναλυσεις απο υπολογιστη κ αλλες αναλυσεις απο αλλες εξωτερικές πηγες απο την ιδια θυρα επαναλαμβάνω για ποιο λογο?ετσι δεν χάνουν μονο πελάτες? αφου μιλάμε οτι η κάρτα γραφικων μας δείνει την δυνατότητα 1080p .

Αυτο που σας λέω εγω το χω τσεκάρει απο την PHLIPS Hellas , απο την εξυπηρέτηση πελατών μεσω μαιλ κ τηλεφωνο. Κ εχω πάρει την ιδια απάντηση όλες τις φορές.

Last edited:
Πω πωωω !!! Τι ζορι κι αυτο το 1:1 Pixel mapping και την φhiliψ ?
Αι λουζ δε μπολ ρε γ@μωτ.
Μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι και οι HDready εχοντες .

Οκ.. επειδή βαριέμαι να γράφω τα προφανή, βλέπε http://en.wikipedia.org/wiki/Video_resolution

Καλό διάβασμα.

Αν δεν ισχυει το παραπανω τοτε ας μου εξηγησει καποιος γιατι μεσα απο την ιδια θυρα HDMI διαχωριζεται το PC format και το φορμα εικονας ???

Αν ηταν ιδια τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει ο διαχωρισμος αυτος την στιγμη που μιλαμε παντα για την ιδια θύρα.

Δέν ξέρω γιατι παρέθεσες αυτό το λινκ αφου παλι αποδικνυεται πως αλλη η αναλύση υπολογιστη κ αλλη τηλεόρασης.

κ απο τη παραγραφο current standards οπως κ η εικόνα 640χ200 .

Νομιζω θα βοηθούσε μια γνωμη κ όχι ενα λινκ για να καταλάβουμε το νοημα του απάντησης .

Προσπαθούμε να βοηθησουμε νομιζω εγω.

Και αν η Philips μας πει ότι πετάει ο γάιδαρος εμείς θα λέμε pετάει.........

Το p δεν είναι για το σήμα, μην μπερδεύεστε, είναι για τα pixels του γαιδάρου.

Copyright Philips!!!!!!!

Δέν ξέρω γιατι παρέθεσες αυτό το λινκ αφου παλι αποδικνυεται πως αλλη η αναλύση υπολογιστη κ αλλη τηλεόρασης.

κ απο τη παραγραφο current standards οπως κ η εικόνα 640χ200 .

Νομιζω θα βοηθούσε μια γνωμη κ όχι ενα λινκ για να καταλάβουμε το νοημα του απάντησης .

Προσπαθούμε να βοηθησουμε νομιζω εγω.

Αυτό που ήθελα να περάσω με το λίνκ είναι ότι η ανάλυση είναι ανάλυση, άσχετα αν προέρχεται από PC ή από BluRay player. Τα περισσότερα σύγχρονα desktop PCs μπορούν να βγάλουν ανάλυση μέχρι και 2560 x 1600, σε βήματα μάλιστα των 8 pixels. Τους κάνει το ίδιο αν τους συνδέσεις οθόνη 17" 1280 x 1024 ή LCD TV 1080p. Και τις δυο μπορούν να τις οδηγήσουν μια χαρά, όσο αφορά τις αναλύσεις και τα timings.

Το ότι υπάρχουν κομπιουτερίστικα πρότυπα XGA/SXGA/UGA/κτλ και consumer πρότυπα 720p/1080p/κτλ. δεν απασχολεί καθόλου την κάρτα γραφικών του PC. Όλα μπορεί να τα βγάλει. Και custom timings μπορεί να βγάλει για τις δύσκολες περιπτώσεις.

Αυτό που μπορεί να δυσκολέψει τα πράγματα για το PC είναι κάποιες τηλεοράσεις που απαιτούν υποστήριξη HDCP για να παίξουν, αλλά και αυτό γίνεται σχετικά άνετα με τις σύγχρονες κάρτες γραφικών.

Για να τελειώνουμε, δεν είναι τόσο θέμα κομπιουτερίστικων standards vs. consumer standards, όσο παραξενιάς των τηλεοράσεων.

Επίσης, έχω την εντύπωση ότι οι φρέσκες 1080p συσκευές έχουν ξεπεράσει τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα, οπότε τις περισσότερες φορές ένα καλό googlιασμα ή διάβασμα του manual λύνει όλες τις απορίες.

Τέλος, για να επιστρέψουμε στο αρχικό μας θέμα με τον/τους τεχνικό/ούς της Philips, εξακολουθώ να πιστεύω ότι σας λένε μπούρδες.

Αν δεν ισχυει το παραπανω τοτε ας μου εξηγησει καποιος γιατι μεσα απο την ιδια θυρα HDMI διαχωριζεται το PC format και το φορμα εικονας ???

Αν ηταν ιδια τοτε δεν θα επρεπε να υπαρχει ο διαχωρισμος αυτος την στιγμη που μιλαμε παντα για την ιδια θύρα.

Για τον ιδιο λογο που υπαρχουν διαφορετικες ρυθμισεις αναλογα του τι ειδους εικονα βλεπεις.
Ειναι αδυνατο πχ. να κατσεις να διαβασεις ενα κειμενο στην τηλεοραση με αντιθεση και φωτεινοτητα που χρησιμοποιεις σε ενα ποδοσφαρικο αγωνα.
Επισης ορισμενες τηλεορασεις αυξομειωνουν τα δυο παραπανω αναλογος του πως "αντιλαμβανονται" τη σκηνη. Οταν θες να δεις ταινια απο εξωτερικη πηγη ή να συνδεσεις πισι φυσικα θες να παιρνεις ακριβως οτι σου δινει η πηγη...

Πάντως τον Μάρτιο του 2007 (ελέω PS3) που πήρα την Sharp XD1e 37" 1080p ήταν η μόνη που έκανε Pixel map 1:1 ούτε Sony ούτε Samsung. Tην χρησιμοποιώ σαν Monitor PC και PS3 και πολύ λογότερο σαν TV. Πρόσεξε το αυτό πριν πάρεις γιατί αν χρειαστεί να κάνεις αλλαγές σε ανάλυση των windows στα games ίσως έχεις προβλήματα. Σήμερα δεν ξέρω αν μπορούν τα μοντέλα που λένε τα παιδιά να δώσουν 1:1 αλλά μην πάρεις κάτι χωρίς να συγουρευτείς...

Καλή συνέχεια...

Βρήκα αυτό σε forum, από κάτοχο της 42pfl7603D:

"it has an 'unscaled' option which will display pixel by pixel a 1920x1080 input":grandpa: