Re: Απάντηση: 10 χρόνια αναζητήσεων, συζητήσεων, συμφωνιών..
Εγώ έχω τρεις λύσεις:
1η Στο κέντρο της οθόνης, ως προς την οριζόντια διάσταση και 50 εκ κάτω από το κέντρο της οθόνης. Απόσταση από την οθόνη 5,3 μέτρα. Μειονέκτημα, κινητή βάση με ότι επιπτώσεις στην ζωή του μηχανήματος.
Ενδεχομενως και στην δικη σου (ισως σου γινει βαρετη η διαδικασια)
2η Στο κέντρο της οθόνης ως προς την οριζόντια διάσταση και περίπου στο πάνω άκρο της οθόνης, περίπου 67 εκ από το κέντρο. Απόσταση από την οθόνη 5,3 μέτρα. Μειονέκτημα, μεταφορά κατά 1 μέτρο του κυρίως φωτιστικού με μη συμμετρικό αποτέλεσμα.
Προτεινω αυτην την λυση.
Το θεμα ομως με το φωτιστικο ισως ειναι μπιζουλο (*)
3η Άκρη Αριστερά όπως βλέπουμε την οθόνη, ψηλά όπως και στη 2η λύση αλλά και μόνο σε 3,5 μέτρα απόσταση από την οθόνη. Μειονέκτημα μη συμμετρικά αισθητική τοποθέτηση του προβολέα.
Εσείς ποια νομίζεται ότι είναι ποιο σωστή λύση;
Ισως να μην ειναι και τοσο καλο, περαν του αισθητικου μερους (περι lens shift δλδ)
(*)
Αν το καλωδιο του ρευματος βγαινει απο το ταβανι στο σημειο που ειναι τωρα το φωτιστικο (το ποιο πιθανο δηλαδη) θα πρεπει να σκαψεις ετσι ωστε να το μεταφερεις.
Σε αυτην την περιπτωση, το μερεμετι σιγουρα θα φαινεται , οσο και καλα σπατουλαριστει το ταβανι.
Βαψιμο ολου του ταβανιου, εννοειται
Εαν δε ειναι το ταβανι βαμμενο ρελιεφ, τοτε ακομη ποιο δυσκολη περιπτωση.
Ωστοσο, επετρεψε μου να δωσω την παρακατω ιδεα.
(Εαν ο χωρος που θα στηθει το ολο συστημα ειναι ενιαιος)
1. Καταργεις το υπαρχον φωτιστικο.
2. Βαζεις σε ολο το ταβανι γυψοσανιδα (αποσταση απο ταβανι. max 10 cm)
3. Αντι για φωτιστικο, "μοιραζεις" σποτακια, και οτι αλλο θες.
Αποτελεσμα:
1. Δεν "χαλας" το σπιτι, βαζοντας παρατερα το φωτιστικο.
2. Το να βαλεις την γυψοσανιδα, ειναι μεν μεγαλυτερο μερεμετι απο το να μεταφερεις το φωτιστικο, αλλα δεν θα φαινεται καμια "πληγη" στο ταβανι.
3. Μπορεις να "παιξεις" και με αλλα κολπα (βλ. κρυφους φωτισμους)
4. Ολο και καπου αλλου θα ειναι βολικο το να βαλεις γυψοσανιδα.
Παναγιωτη μην βιαστεις να απορριψεις την ιδεα.
Δεν ξερω πως ειναι ο χωρος που θα στησεις το συστημα σου, αλλα εφ' οσον εχεις επενδυσει ενα σεβαστοτατο ποσο σε κατι τοσο καλο, ειναι αμαρτια να θες να κανεις "ξεπετες".