100 "εναλλακτικά" άλμπουμ των '60ς

πέρα από κάθε πλάκα, το "έπρεπε να είναι στη λίστα" είναι άαααααλλη μια ατέλειωτη λίστα.

91. Can - Monster Movie (United Artists, 1969)
28. Amon Duul II - Phallus Dei (Liberty, 1969)

Αδικαιολόγητη απόσταση. Κανένας δίσκος των Amon Duul ΙΙ δεν μπορεί να βρίσκεται τόσο ψηλότερα από οποιοδήποτε CAN!

Αν μιλάγαμε για μεμονωμένα κομμάτια ίσως!

Συγχωρείται μόνο και μόνο για αυτό!(είναι από το Yeti βέβαια και πια μιλάμε για 70ς)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ξαναρώτησα πιό πάνω...
γιατί είναι ανατρεπτικό το movie και όχι η μπάμια ή το ταγκο ή ....?

Δεν φτιάχνουμε μία λιστα εμείς? από 2 ο καθένας...λογικά θα φτασουμε τα 100!
Προειδοποίηση: οι Beatles ισοδυναμούν με Ignore!

Βέβαια θα μπορούσε σε οποιαδήποτε λίστα να βρίσκεται το magical, αλλά γενικά αυτά δεν τα φωνάζουμε γιατί θα πάρετε θάρρος και μέχρι το 2020 θα έχετε παρουσιάσει και τα 15 επόμενα remaster που θα κυκλοφορήσουν:ridinghorse:

οι beatles δεν μπαίνουν σε λίστα.

είναι σαν να πηγαίνεις για ψώνια και να λές ξέχασα να γράψω ψωμί...

Αδικαιολόγητη απόσταση. Κανένας δίσκος των Amon Duul ΙΙ δεν μπορεί να βρίσκεται τόσο ψηλότερα από οποιοδήποτε CAN!
...
Τελικά το μόνο που κατάφερα, είναι να σας μπερδέψω με την αρίθμηση. :flipout:
Το έκανα για να συνάδει με τα εικονίδια των εξώφυλλων.
Με το αλγοριθμάκι 100 - x + 1, όπου x η αρίθμησή μου, βρίσκεται την πραγματική αξιολόγηση. :flipout:

10. Can - Monster Movie (United Artists, 1969)
73. Amon Duul II - Phallus Dei (Liberty, 1969)

Γιώργη, πάντως και το μόριο (sic) του Θεού είναι κορυφαίο...
ξαναρώτησα πιό πάνω...
γιατί είναι ανατρεπτικό το movie και όχι η μπάμια ή το ταγκο ή ....?
Ένα σκεπτικό που εγώ μπορώ να υποθέσω είναι ότι το μούβι ήταν η πρωταρχική τους κατάθεση, άρα είχε το στοιχείο του σοκ, το τάγκο έπεται και η μπάμια είχε το εύληπτο "Vitamin C". Οποιοδήποτε από τα τρία και να περιείχε η λίστα, για μένα είναι ΟΚ.

Last edited:
οι beatles δεν μπαίνουν σε λίστα.

είναι σαν να πηγαίνεις για ψώνια και να λές ξέχασα να γράψω ψωμί...

Η σαν τον Άκη που κέρδισε στο πρώτο master chef επειδή στην ερώτηση με τα υλικά είπε: Νερόοοοοοοοοοοοοοοο

Ο άλλος ήταν καλύτερος αλλά ξέχασε να πει το νερό…

Εγώ λέω να φάμε παντεσπάνι:BDGBGDB55:……

Τόσα χρόνια μετά τα πειράματα που πέτυχαν είναι γνωστά. Τουλάχιστον εδώ μέσα. Οσους δε τους ξέρει κανεις, κάποιος λόγος θα υπάρχει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 100 "εναλλακτικά" άλμπουμ των '60ς

μμμμμμ.... Δάκης ....εναλλακτικός θα έλεγα.

“Τόσα καλοκαίρια μου είχαν φύγει από τα χέρια”…

Δηλαδή πολλά καλοκαίρια ήταν μόνος και τον έπινε…
Άρα το mainstream είναι να περνάει μαύρα καλοκαίρια

«Ρώταγα τι φταίει για το στόμα μου που καίει τώρα ξέρω πως τα χείλη σου ζητούσα»

Εφόσον λοιπόν πλέον ξέρει, τότε τα χείλη έχουν έρθει αυτό το καλοκαίρι και έτσι δεν καίει πια το στόμα του! Συνεπώς το καλοκαίρι τούτο συνέβη το ανέλπιστο! Ήρθαν τα χείλη! Άρα τι είναι αυτό το καλοκαίρι?????????
Εναλλακτικό
Οπότε τι είναι ο ερμηνευτής?
Εναλλακτικός ….. :firstprize::firstprize::firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 100 "εναλλακτικά" άλμπουμ των '60ς

“Τόσα καλοκαίρια μου είχαν φύγει από τα χέρια”…

Δηλαδή πολλά καλοκαίρια ήταν μόνος και τον έπινε…
Άρα το mainstream είναι να περνάει μαύρα καλοκαίρια

«Ρώταγα τι φταίει για το στόμα μου που καίει τώρα ξέρω πως τα χείλη σου ζητούσα»

Εφόσον λοιπόν πλέον ξέρει, τότε τα χείλη έχουν έρθει αυτό το καλοκαίρι και έτσι δεν καίει πια το στόμα του! Συνεπώς το καλοκαίρι τούτο συνέβη το ανέλπιστο! Ήρθαν τα χείλη! Άρα τι είναι αυτό το καλοκαίρι?????????
Εναλλακτικό
Οπότε τι είναι ο ερμηνευτής?
Εναλλακτικός ….. :firstprize::firstprize::firstprize:

ε φυσικά. Γιατί όταν καίει το στόμα σου α) δεν ρωτάς τι φταίει αλλά β) ξέρεις ότι κάποια καυτερή θα έφαγες και κάνεις μόκο.

Απάντηση: Re: 100 "εναλλακτικά" άλμπουμ των '60ς

Δεν φτιάχνουμε μία λιστα εμείς? από 2 ο καθένας...λογικά θα φτασουμε τα 100!
Προειδοποίηση: οι Beatles ισοδυναμούν με Ignore!

Βέβαια θα μπορούσε σε οποιαδήποτε λίστα να βρίσκεται το magical, αλλά γενικά αυτά δεν τα φωνάζουμε γιατί θα πάρετε θάρρος και μέχρι το 2020 θα έχετε παρουσιάσει και τα 15 επόμενα remaster που θα κυκλοφορήσουν:ridinghorse:

12 mainstream δίσκοι
Please Please Me (1963)
With the Beatles (1963)
A Hard Day's Night (1964)
Beatles for Sale (1964)
Help! (1965)
Rubber Soul (1965)
Revolver (1966)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
The Beatles (1968)
Yellow Submarine (1969)
Abbey Road (1969)
Let It Be (1970)

12 εναλλακτικοί δίσκοι
Please Please Me (1963)
With the Beatles (1963)
A Hard Day's Night (1964)
Beatles for Sale (1964)
Help! (1965)
Rubber Soul (1965)
Revolver (1966)
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)
The Beatles (1968)
Yellow Submarine (1969)
Abbey Road (1969)
Let It Be (1970)

ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Καλη λιστα Γρηγορη, ευγε για την παρακινηση
εχει μερικους που δεν τους εχω ακουσει καν....
Το Spin το διαβαζα παλια αλλα το εκοψα γιατι ηταν αρκετα μονοδιαστατο και ειχα αρχισει να μη συμφωνω με τις κριτικες του

παντως ειναι λιγο ... καπως το συγκεκριμενο περιοδικο να βαζει σε λιστες την Pauline Oliveiros η τον Stockhausen και αρκετους ακομα απο τη συγκεκριμενη λιστα
δηλαδη καλλιτεχνες που δεν εχει αφιερωσει ουτε μια γραμμη στις σελιδες του...
δεν ξερω κιολας, μπορει να εχει αλλαξει περιεχομενο οσο δεν το διαβαζω και να ειμαι αδικος

το Phallus Dei ειναι οπως το λεει και η λεξη ... A Monster
μεσα σε ολες τις λιστες και πολυ ψηλα....

Καλη λιστα Γρηγορη, ευγε για την παρακινηση
εχει μερικους που δεν τους εχω ακουσει καν....
Το Spin το διαβαζα παλια αλλα το εκοψα γιατι ηταν αρκετα μονοδιαστατο και ειχα αρχισει να μη συμφωνω με τις κριτικες του

παντως ειναι λιγο ... καπως το συγκεκριμενο περιοδικο να βαζει σε λιστες την Pauline Oliveiros η τον Stockhausen και αρκετους ακομα απο τη συγκεκριμενη λιστα
δηλαδη καλλιτεχνες που δεν εχει αφιερωσει ουτε μια γραμμη στις σελιδες του...
δεν ξερω κιολας, μπορει να εχει αλλαξει περιεχομενο οσο δεν το διαβαζω και να ειμαι αδικος

το Phallus Dei ειναι οπως το λεει και η λεξη ... A Monster
μεσα σε ολες τις λιστες και πολυ ψηλα....
Πάνο, θενκς, με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν άνθρωποι που εκτιμώ βρίσκουν κάτι σε αυτά που λέω, γράφω, υποδεικνύω.

Το SPIN είναι/κατέληξε όπως τα λες. Οι λίστες για μένα λειτουργούν, με τη λογική του ...χιντ. Ερέθισμα και υπόδειξη προσφέρουν και πολλές φορές είναι έναυση για αναζήτηση πέρα από τους πρωταρχικούς στόχους του συντάκτη τους. Γι' αυτό, δεν με απασχολεί τι λείπει, αυτό θα το βρω εγώ και συνήθως είναι διαφορετικό για τον καθένα μας... Άβυσσος, που λέει και ο Γιώργης, αλλά όχι αυτή είναι πεπερασμένη, σύμπαν χαοτικό!

Είσαι στο λεκανοπέδιο, για να τα πούμε εκ του σύνεγγυς;

Εχεις pm

Αυτες οι λιστες λειτουργουν σαν εκκινηση για συζητησεις και αναταλλαγη αποψεων
πχ διαπιστωνω οτι ο Ντοκτορ βλεπει οτι η μεγαλωσυνη των Amon Duul βρισκεται σε διαφορετικο επιπεδο απο αυτη των Can,
για μενα ειναι μη συγκρισιμες "μεγαλωσυνες"

επισης η χρονικη στιγμη που καταρτιζονται επηρρεαζει το περιεχομενο τους
Δηλαδη αν αυτη η λιστα γινοταν τη δεκαετια του 70, μπορει να ηταν πολυ λιτη, τοσο λιτη και μινιμαλ που να προσεγγιζε τη λιστα του Παυλου παραπανω
Διαφορετικη θα ηταν τα 80's κοκ

Το γεγονος οτι βαζει στη κορυφη το White Light (εξαιρετικη επιλογη, αλλα γιατι αυτο ειδικα απο τους VU?) με κανει να πιστευω οτι θελει να δωσει στο συγχρονο ακροατη ενα δειγμα απο "προ-απαιτουμενα" για να κατανοησει αυτα που ακουει σημερα και απο που προερχεται αυτη η πολυπλοκοτητα που ακουει.
Ετσι αναποφευκτα ειναι εξαιρετικα πολυσυλλεκτικη γιατι ακριβως αυτος ο βαθμος πολυπλοκοτητας εμφανιζεται στη συγχρονη μουσικη

Απάντηση: Re: 100 "εναλλακτικά" άλμπουμ των '60ς

Οπως εγραψε και ο eco αυτες οι λιστες ειναι για συζητησεις.
Ειναι ενδιαφερουσα αλλα εχω και αποριες .
Μου δινει την εντυπωση οτι τη τζαζ στη λιστα την εβαλαν περισσοτερο για "ξεκαρφωμα",παρα προεκυψε σαν αποτελεσμα ερευνας.
Οι δισκοι της Τζαζ που περιεχει ειναι σπουδαιοι αλλα φαινονται πεταμενοι εκει μεσα.
Απαραδεκτο γενικα να βρισκεται το Out to Lunch τοσο χαμηλα και οι π.χ.MC5 ποιο ψηλα (συμφωνα με τη διορθωση στη βαθμολογια του Γρηγορη) ανεξαρτητως μουσικου ιδιωματος.Μιλαμε για δισκο τοτεμ στη τζαζ.
Οπως επισης δε μου χτυπαει καλα και η απουσια του Charles Mingus.Δεν τον θεωρησαν τοσο "εναλλακτικο" επειδη εβαλαν τον Cecil Taylor?
Επισης καλοι οι Ανελκυστηρες του 13ου (που λεει και ο τσιφ) αλλα απο τη στιγμη που μπηκαν οι Sonics και τα Νuggets θεωρω πλεονασμο να μπουν και αυτοι.
Μπορουσαν να κανουν χωρο και για αλλους...