100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Απάντηση: Re: 100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Yperion στην εικονα δηλαδη καμια διαφορα?αν ναι τελικος κριτης θα ναι το επιπλο που εχω και οι διαστασεις της τηλεορασης...
αλλα μιας που τ σκεφτομαι...μηπως να εβαζα ενα προτζεκτορα?!!!!:party:!!!!ΧΕ ΧΕ!!

Νομίζω ότι βρήκαμε τον καινούργιο πρόεδρο για το «club των αναποφάσιστων»!!! :crown:

Last edited:
και μια ερωτηση...τι ακριβως ειναι το halo effect?προσπαθησα μεσω google να δω τι ειναι αλλα δεν εβγαλα ακρη.

Νομίζω το halo effect είναι αυτό που παρατηρούσες στην φίλιπς, δηλαδή μια ασαφή "αύρα" γύρω από αντικείμενα που συνήθως οφείλεται στα βελτιωτικά που πειράζουν την οξύτητα. Όταν οι αλγόριθμοι επεξεργασίας αυξάνουν την οξύτητα, γύρω από το άκρο/ακμή που "βελτιώθηκε" βλέπεις μια μικρή αλλοίωση, είτε πιο ανοιχτό χρώμα, είτε πιο ασαφές υπόβαθρο...
Σαν τα αντικείμενα (κυρίως τα κινούμενα) να έχουν ένα ανεπαίσθητο "φωτοστέφανο"...

Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια :flipout:

και μια ερωτηση...τι ακριβως ειναι το halo effect?προσπαθησα μεσω google να δω τι ειναι αλλα δεν εβγαλα ακρη.Υπαρχει τελικα καποια τηλεοραση lcd ή plasma ή led που εχει καλη καλη εκονα και δεν κοστιζει μια περιουσια?Ή απλα συμβιβαζομαστε με καποια πραγματα και τελειωνει η ιστορια?

To τελειο δεν υπαρχει (σε ποιον αλλο τομεα της ζωης μας υπαρχει ετσι και αλλιως?) αλλα οι περισσοτερες τηλεορασεις πλεον ειναι αρκετα ανω του μετριου λογω εντονου ανταγωνισμου.

Εγω προσωπικα θα αγοραζα μια εκ των 46A786 η 47LG7000.

Σιγουρα υπαρχουν και λιγο καλυτερες αλλα ειναι ακριβοτερες.

Νομίζω το halo effect είναι αυτό που παρατηρούσες στην φίλιπς, δηλαδή μια ασαφή "αύρα" γύρω από αντικείμενα που συνήθως οφείλεται στα βελτιωτικά που πειράζουν την οξύτητα. Όταν οι αλγόριθμοι επεξεργασίας αυξάνουν την οξύτητα, γύρω από το άκρο/ακμή που "βελτιώθηκε" βλέπεις μια μικρή αλλοίωση, είτε πιο ανοιχτό χρώμα, είτε πιο ασαφές υπόβαθρο...
Σαν τα αντικείμενα (κυρίως τα κινούμενα) να έχουν ένα ανεπαίσθητο "φωτοστέφανο"...

Νομιζω οτι το λες σωστα.-bye-

Νομιζω οτι το λες σωστα.-bye-

Καλά υπάρχουν τόσοι όροι που περιγράφουν το ίδιο φαινόμενο, και τόσοι όροι που περιγράφουν διαφορετικά φαινόμενα ταυτόχρονα, που άντε να βγάλεις άκρη τι θέλει να πει ο κάθε όρος... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: 100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Νομίζω ότι βρήκαμε τον καινούργιο πρόεδρο για το «club των αναποφάσιστων»!!! :crown:

Φιλε ARIS αστα !Ειναι να μην την πατησεις!ολο το συστημα το εψαξα μια δυο μερες και πηγα και το καθαρισα μεσα σ ενα απογευμα...αλλα μετα το καζο της philips...Ψαξιμο και παλι ψαξιμο!!!!!Ενταξει...ο προτζεκτορας ειναι αστειο ετσι...!Δεν παιζει με τιποτα!!!
Η lg θα παρει τη θεση της philips και μαλλον η 47 γιατι δεν με παιρνει το επιπλο...Παντως και halo effect ειχα στη philips συμφωνα με τα λεγομενα των Petasis και Yperion...αλαργα παιδια απο philips...αλαργα...τουλαχιστον σ αυτη τη κατηγορια.

Η τηλεοραση μετα απο συνεχομενες δοκιμες που της εκανα μειονοταν ελαχιστα το φαινομενο οταν κατεβαζα αρκετα το backlight και την αντιθεση αλλα σε βαθμο που χαλαγε την εικονα...Τελειως εξαλειφοταν μονο οταν απενεργοποιουσα εντελως το pixel plus και ολα τα συναφη του.Απλα τοτε εμενα με μια απλη συμβατικη τηλεοραση που μαλιστα η κινηση φαινοταν λιγο περιεργη(σπασμωδικη).Χθες το βραδυ εχασα αρκετο απο τον υπνο μου παλευοντας να κανω το hellboy2 να παιξει κανονικα...Εκει κατεληξα λοιπον.Αρκετα ασχοληθηκα πιστευω ομως με philips.Μολις μου το επιιτρεψει η δουλεια εχω παει για LG καρφι...αν δεν κανα λαθος εχει και δεκτη για τα νεα ψηφιακα και πρεπει να χει και zero pixel εγγυηση...αν κανω λαθος διορθωστε με παιδια...ευχαριστω και παλι ρε παιδια....

Η τηλεοραση μετα απο συνεχομενες δοκιμες που της εκανα μειονοταν ελαχιστα το φαινομενο οταν κατεβαζα αρκετα το backlight και την αντιθεση αλλα σε βαθμο που χαλαγε την εικονα...Τελειως εξαλειφοταν μονο οταν απενεργοποιουσα εντελως το pixel plus και ολα τα συναφη του.Απλα τοτε εμενα με μια απλη συμβατικη τηλεοραση που μαλιστα η κινηση φαινοταν λιγο περιεργη(σπασμωδικη).Χθες το βραδυ εχασα αρκετο απο τον υπνο μου παλευοντας να κανω το hellboy2 να παιξει κανονικα...Εκει κατεληξα λοιπον.Αρκετα ασχοληθηκα πιστευω ομως με philips.Μολις μου το επιιτρεψει η δουλεια εχω παει για LG καρφι...αν δεν κανα λαθος εχει και δεκτη για τα νεα ψηφιακα και πρεπει να χει και zero pixel εγγυηση...αν κανω λαθος διορθωστε με παιδια...ευχαριστω και παλι ρε παιδια....

Τι εννοείς μείωσες το backlight; Οι philips δεν έχουν τέτοια ρύθμιση...

Τι εννοείς μείωσες το backlight; Οι philips δεν έχουν τέτοια ρύθμιση...

Εχεις δικιο φιλε petasis...το ταπεινο ...contrast (αντιθεση)...:shot:...ακυρο!παντως τα υπολοιπα ισχυουν...μονο οταν σβηνω τα παντα με pixel plus στρωνει...

Samsung LE37A656A1F LCD TV 37' 100Hz h sony40w4000 xoris 100hz?

voithiaaaaaaa, peite mou re paidia... i mia exei 100 hz alla i alli einai poly kah episis..ti einai kaliteri epilogi pistevete?

voithiaaaaaaa, peite mou re paidia... i mia exei 100 hz alla i alli einai poly kah episis..ti einai kaliteri epilogi pistevete?

Σε θεμα κριτικων πολυ καλυτερη θεωρειται η 40W400, παρα την απουσια των 100ΗΖ...Εγω αυτη θα διαλεγα αναμεσα στις δυο συγκεκριμενες .

Last edited:
Παιδια εδω ειμαστε παλι...εχουμε εξελιξεις...αναβαθμισα το ps3(δεν νομιζω βεβαια αυτο να παιζει ιδιαιτερο ρολο)και εκανα καποιες ρυθμισεις...παλι μετα απο αρκετη ωρα κατεληξα στο εξης...αυτο που χρειαζοταν ηταν να κλεισω την μειωση θορυβου!!!!Δεν το πετυχαινα αυτο μονο του...παντα σε συναρτηση μ αλλα ...οποτε τη μια χαλαγε η εικονα σαν ποιοτητα αλλα εφτιαχνε το προβλημα την αλλα τ αντιθετο!!!!Μεχρι στιγμης δεν βλεπω κατι περιεργο...τωρα?τι κανουμε παιδια?δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να γυρισω πισω την τηλεοραση...οσο πειρασμος και ν ακουγεται η lg...!κριμα και σχεδον την εβλεπα στο σαλονακι μου...!Αυριο θα δω αν υπαρχει και το BR που ελεγα...10.000 π.Χ ....να δοκιμασω την τραγικη εκεινη σκηνη και θα σας πω...ξερω γω..

@proteas78: Αν και τώρα πλέον είναι αργά, καθώς θα την αλλάξεις, δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το Digital Natural Motion και ό,τι Noise Reduction έχει η τηλεόραση σου και να δεις τι γίνεται τότε με την κίνηση;

post #46... :chinscratch:

Παιδια εδω ειμαστε παλι...εχουμε εξελιξεις...αναβαθμισα το ps3(δεν νομιζω βεβαια αυτο να παιζει ιδιαιτερο ρολο)και εκανα καποιες ρυθμισεις...παλι μετα απο αρκετη ωρα κατεληξα στο εξης...αυτο που χρειαζοταν ηταν να κλεισω την μειωση θορυβου!!!!Δεν το πετυχαινα αυτο μονο του...παντα σε συναρτηση μ αλλα ...οποτε τη μια χαλαγε η εικονα σαν ποιοτητα αλλα εφτιαχνε το προβλημα την αλλα τ αντιθετο!!!!Μεχρι στιγμης δεν βλεπω κατι περιεργο...τωρα?τι κανουμε παιδια?δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να γυρισω πισω την τηλεοραση...οσο πειρασμος και ν ακουγεται η lg...!κριμα και σχεδον την εβλεπα στο σαλονακι μου...!Αυριο θα δω αν υπαρχει και το BR που ελεγα...10.000 π.Χ ....να δοκιμασω την τραγικη εκεινη σκηνη και θα σας πω...ξερω γω..

Δεν χάνεις τίποτα να μας γράψεις όλες τις ρυθμίσεις στο μενού εικόνα, όταν θα βλέπεις HDMI. To έχω ξαναπεί νομίζω :blush:

Η προσωπική μου άποψη (προσοχή, δεν θα την βλέπω εγώ την τηλεόραση κάθε μέρα αλλά εσύ...) είναι ότι από την LG θα κερδίσεις μόνο τις 5 ίντσες (δεν είναι και λίγες βέβαια), αλλά δεν νομίζω να κερδίσεις σε ποιότητα εικόνας. Αν θες να κερδίσεις σε ποιότητα δες προς σόνυ/σάμσουνγκ, που έχουν καλύτερα πάνελ με καλύτερο μαύρο, το οποίο κάνει διαφορά...

Πάντως είναι δύσκολη η θέση σου. Μακάρι όταν την φέρεις στο χώρο σου (ότι και να διαλέξεις) την νέα τηλεόραση να σου φανεί καλύτερη (οπότε και καλά έκανες που την άλλαξες). Για να μην συμβεί όμως το αντίθετο, φρόντισε να δεις όσο περισσότερο μπορείς να παίζει αυτή που θες πριν την αγοράσεις... (Σε βλέπω λίγο απαιτητικό με την κίνηση/τεχνουργήματα, για αυτό το λέω. Δυστυχώς, τέλεια δεν είναι καμία LCD σε αυτή την κατηγορία τιμής...)

post #46... :chinscratch:

Φιλε JL το θεμα ειναι οτι οταν εκλεινα το natural motion και το noise reduction ναι μεν εφτιαχνε το προβλημα αλλα χαλαγε η ποιοτητα της εικονας...οπως ειχα γραψει καποια στιμη..."κλεινοντας οτι ειχε να κανει με pixel plus εφτιαχνε το θεμα αλλα χαλουσε η εικονα..." και παλι στο χθεσινο μου Post αναφερω οτι σκαλιζοντας το menu ποτε δεν ειχα πετυχει τη μειωση θορυβου μονη της να την αλλαξω!Οποτε φανταζεσαι τι συνδιασμοι σε αριθμο μπορουν να βγουν....!Απλα χθες,οπως σκαλιζα παλι το menu, λεω οτι η επιλογη αυτη δεν εχει νοημα να υπαρχει στο blue ray...τι θορυβο να μειωσει...και τσουπ!Να τα να τα!!!Δεν πηγαινα για να ασχοληθω παλι με το θεμα...απλα ετυχε!Το θεμα ηταν να κλεισει μονο το noise reduction...μεχρι και σε επιλογη low δεν παρατηρησα κατι.Σημερα βεβαια ελπιζω να παρω το 10.000π.Χ για να το δω στη δυσκολη σκηνη.

Παιδια αν το προβλημα λυθηκε και ολα ειναι οκ την τηλεοραση δεν την αλλαζω.Ηταν η επιλογη μου απο την αρχη , δεν μου παει κιολας γιατι δεν ειναι και σωστο...να λεγα οτι υπηρχε προβλημα να πω ναι...τωρα αν ολα ειναι οκ ειναι κοροιδια!Ενταξει το halo effect παραμενει αλλα δεν ειναι κατι που το καταλαβαινεις αν δεν το προσεξεις...μην γινομαστε υπερβολικοι...αλλωστε συμφωνα με τα λογια του Yperion ...τι υπαρχει τελειο στη ζωη...!Δεν ξερω αν καποια στιγμη τεσταρω την lg απλα για να δω την διαφορα τους στο br...Νεωτερα μετα το 10.000 π.Χ.

Δεν χάνεις τίποτα να μας γράψεις όλες τις ρυθμίσεις στο μενού εικόνα, όταν θα βλέπεις HDMI. To έχω ξαναπεί νομίζω :blush:

Η προσωπική μου άποψη (προσοχή, δεν θα την βλέπω εγώ την τηλεόραση κάθε μέρα αλλά εσύ...) είναι ότι από την LG θα κερδίσεις μόνο τις 5 ίντσες (δεν είναι και λίγες βέβαια), αλλά δεν νομίζω να κερδίσεις σε ποιότητα εικόνας. Αν θες να κερδίσεις σε ποιότητα δες προς σόνυ/σάμσουνγκ, που έχουν καλύτερα πάνελ με καλύτερο μαύρο, το οποίο κάνει διαφορά...

Πάντως είναι δύσκολη η θέση σου. Μακάρι όταν την φέρεις στο χώρο σου (ότι και να διαλέξεις) την νέα τηλεόραση να σου φανεί καλύτερη (οπότε και καλά έκανες που την άλλαξες). Για να μην συμβεί όμως το αντίθετο, φρόντισε να δεις όσο περισσότερο μπορείς να παίζει αυτή που θες πριν την αγοράσεις... (Σε βλέπω λίγο απαιτητικό με την κίνηση/τεχνουργήματα, για αυτό το λέω. Δυστυχώς, τέλεια δεν είναι καμία LCD σε αυτή την κατηγορία τιμής...)

Petasis μολις βρω λιγο χρονο θα σου γραψω ολες τις επιλογες και στην tv και στο ps3 μηπως παιρνει και τιποτα αλλο διορθωση.Απλα σχολαω αργα και δεν εχω την ανεση χρονου να κατσω αναλυτικα να βλεπω και να γραφω....τις περισσοτερες φορες postαρω απο τις δουλειες.και επειδη οπως και συ και ο Yperion ειπατε τιποτα δεν ειναι τελειο σ αυτη τουλαχιστον τη κατηγορια οσο δελεαστικες και να ειναι οι 5 ιντσες...μαλλον δεν θα το ρισκαρω!το βραδακι τα ξαναλεμε με το τεσταρισμα και τις επιλογες των menu.

Γεια σας και παλι παιδια...μολις επαιξα τη συγκεκριμενη σκηνη και καρφι εκατσα στο pc!Καμια σχεση με αυτο που εβλεπα πριν...υπαρχει τρομερη βελτιωση αλλα ενα σ ενα μικρο βαθμο παραμενει...αρχιζω να πιστευω οτι η συγκεκριμενη σκηνη ειναι μαλλον σκληρη για καθε lcd και οχι μονο για τη philips...οπως καποια στιγμη ειχε πει ο petasis αυτο που βλεπω πρεπει να ειναι τα ιχνη των pixels που θελουν καποιο χρονο για να αναβοσβησουν(συγχωρα με φιλε petasis αν το λεω λαθος)...το μονο που μου μενει τωρα για να σιγουρευτω ειναι να παω να δω καπου και την lg με την ιδια σκηνη και αν το κανει αυτο παει να πει οτι ειναι θεμα φυσης lcd και ουτε judder ουτε καποιο προβλημα της τηλεορασης.
Οταν κλεινω το natural motion οπως ειχα γραψει σ αλλο post (γενικα ελαχιστοποιω το pixel plus παλι σχεδον ελαχιστοποιειται το φαινομενο αυτο αλλα χανω αυτο το οπως το λενε soap opera εφε που εμενα μ αρεσει πολυ!Μετα νομιζω οτι ειναι μια απλη τηλ....
και δω ειναι οι ρυθμισεις ...αρχικα tv και μετα ps3...

PHILIPS:

contrast : 89
brightness : 46
color : 65
sharpness : 5
noise reduction : min
tint : normal

pixel plus:
natural motion : min
100hz : on
advance sharpness: on
dynamic contrast : max
dynamic backlight: best picture
mpeg artefact red: on
color enhament : max

active control
: on
light sensor :off

και τωρα του ps3: στο menu display settings
video output : 1080p
cross color reduction filter: off
RGB full range(hdmi) : full
YPp/Cb Pr/Cr super white : on

video options: BD/DVD cinema conversion:auto
DVD wide display :pan and scan
BR/DVD upscale:normal
BR/DVD video output(hdmi) :auto
BR 1080p 24hz output(hdmi):on
sequential playback: off
50 hz video output :auto

Παιδια οτι παρατηρησεις-διορθωσεις...ευπροσδεκτες!!!!

Δεν είναι κακές οι ρυθμίσεις σου. Εγώ θα άλλαζα:

noise reduction: κλειστό εντελώς. Αν το ανοίξεις για οποιοδήποτε λόγω, θα δεις αμέσως μια μικρή μείωση της οξύτητας ή "θόλωμα" στην εικόνα. Ίσως το μόνο μέρος που ίσως να χρησιμεύει σε κάτι είναι στα αναλογικά κανάλια, αν δεν έχεις καλή λήψη. Κλείσε το από τις εισόδους HDMI/scart/component, και βάλε το στα αναλογικά κανάλια αν θες. (Το γνωρίζεις ότι η τηλεόραση κρατάει διαφορετικές ρυθμίσεις ανά είσοδο, έτσι; )

pixel plus: Ανοιχτό. Εμένα μου αρέσει :blush:

natural motion: Ελάχιστο (όπως το έχεις). Δοκίμασε στο HDMI να το κλείσεις, να δεις αν στις επίμαχες σκηνές έχεις βελτίωση. Επίσης, αν το βάλεις στο μέγιστο θα δεις σκοτεινά σημεία της εικόνας (που σε γρήγορη κίνηση θα προκαλούσαν "ουρές") να κινούνται πιο αργά από ότι τα υπόλοιπα. Προσωπικά, δεν μου αρέσει...

dynamic contrast: Εγώ το έχω στο μέτριο.

mpeg artefact red: Επίσης στο off. Μόνο αν βλέπεις υψηλής συμπίεσης divx και βλέπεις τετράγωνα στην οθόνη θα βοηθήσει. Διαφορετικά, μειώνει την ευκρίνεια (όπως κάθε βελτιωτικό μείωσης θορύβου).

Για τα advance sharpness, dynamic backlight, 100hz δεν ξέρω να σου πω, δεν τα έχει η δική μου :blush:

Επίσης, θα χαμήλωνα λιγάκι το contrast (75-80), και το χρώμα (60). Αλλά αυτά δεν αφορούν την κίνηση, και είναι και θέμα τι εικόνα αρέσει στον καθένα...

Για το ps3, δεν μπορώ να σου πω άμεσα. Μου χάλασε την πρωτοχρονιά... :flipout:

Δεν είναι κακές οι ρυθμίσεις σου. Εγώ θα άλλαζα:

noise reduction: κλειστό εντελώς. Αν το ανοίξεις για οποιοδήποτε λόγω, θα δεις αμέσως μια μικρή μείωση της οξύτητας ή "θόλωμα" στην εικόνα. Ίσως το μόνο μέρος που ίσως να χρησιμεύει σε κάτι είναι στα αναλογικά κανάλια, αν δεν έχεις καλή λήψη. Κλείσε το από τις εισόδους HDMI/scart/component, και βάλε το στα αναλογικά κανάλια αν θες. (Το γνωρίζεις ότι η τηλεόραση κρατάει διαφορετικές ρυθμίσεις ανά είσοδο, έτσι; )

pixel plus: Ανοιχτό. Εμένα μου αρέσει :blush:

natural motion: Ελάχιστο (όπως το έχεις). Δοκίμασε στο HDMI να το κλείσεις, να δεις αν στις επίμαχες σκηνές έχεις βελτίωση. Επίσης, αν το βάλεις στο μέγιστο θα δεις σκοτεινά σημεία της εικόνας (που σε γρήγορη κίνηση θα προκαλούσαν "ουρές") να κινούνται πιο αργά από ότι τα υπόλοιπα. Προσωπικά, δεν μου αρέσει...

dynamic contrast: Εγώ το έχω στο μέτριο.

mpeg artefact red: Επίσης στο off. Μόνο αν βλέπεις υψηλής συμπίεσης divx και βλέπεις τετράγωνα στην οθόνη θα βοηθήσει. Διαφορετικά, μειώνει την ευκρίνεια (όπως κάθε βελτιωτικό μείωσης θορύβου).

Για τα advance sharpness, dynamic backlight, 100hz δεν ξέρω να σου πω, δεν τα έχει η δική μου :blush:

Επίσης, θα χαμήλωνα λιγάκι το contrast (75-80), και το χρώμα (60). Αλλά αυτά δεν αφορούν την κίνηση, και είναι και θέμα τι εικόνα αρέσει στον καθένα...

Για το ps3, δεν μπορώ να σου πω άμεσα. Μου χάλασε την πρωτοχρονιά... :flipout:

Φιλε petasis σ ευχαριστω...θα τα δοκιμασω αν και εκτος απο καποιες ρυθμισεις οπως το noise reduction και το natural motion που επηρρεαζει πιο πολυ την εικονα τα υπολοιπα ειναι θεμα γουστου...Για παραδειγμα το pixel plus...μ αρεσει παρα πολυ,ειναι πολυ ωραιο κι ομως σ αλλους δεν αρεσει καθολου!!!
Επισης πηγα στο Κοτσωβολο για να δω την Lg...τη 42 ειχαν,βρηκα κι ενα παλληκαρακι ξηγημενο που ηξερε και 5 σχετικα πραγματακια(μου πε οτι δεν προκειται στο συγκεκριμενο χωρο να καταλαβω πολλα) και πηγαμε να βαλουμε το blue ray.H τηλεοραση δεν ειχεκαποιο προβλημα οσο αφορα τα ειδωλα...υπηρχε ενα ανεπαισθητο που απ οσο καταλαβα ειναι θεμα οτι το pixel δεν σβηνει καρφι μαυρο και καρφι μετα ασπρο αλλα κραταει μια φωτεινοτητα...lcd θεμα καθαρα και σε πολυ μικρο βαθμο...οσο περιπου και η δικια μου.Αρα δεν τιθεται τεοιο θεμα για την philips.Eπισης αυτο που παρατηρησα ειναι οτι η lg δεν ειχε καθολου halo effect...σε καμια περιπτωση,αντιθετα στη philips υπηρχε.Αυτο που ειδα ομως και δεν μου αρεσε ειναι οτι κατα την διαρκεια της κινησης η lg καπου ...κομπιαζε και μετα σαν να ετρεχε να προλαβειαυτο που ειχε χασει οσο ειχε κομπιασει...ρε παιδια μηπως τα ματια μου κανουν πουλακια?μηπως ειμαι ο γερος ο παραξενος που του βρωμανε ολα?Επισης δεν ειχε την εικονα στο αναλογικο που χε μια philips...(διπλα διπλα).
Επισης λιγες μερες πιο πριν ειχε παει κι αλλος πελατης με καλυτερο μοντελο απο το δικο μου και ειχε κανει ακριβως το ιδιο παραπονο...(ευτυχως υπαρχει κι αλλος παραξενος!!!)και αφου μιλησανε μ ενα γνωστο του πωλητη μεσα στο Service τους ειπαν οτι περιμενουν αναβαθμιση λογισμικου...δε συγκεκριμενα χωρις να του πω εγω για pull down και καρε ...ειπε οτι αυτο το προβλημα υπαρχει!τι να πω ρε παιδια...Μακαρι να ναι ετσι...Αν φτιαχναν και το halo θα ταν τελεια...αλλα αυτο οφειλεται μαλλον στο θεμα οτι η τηλεοραση παιρνει το 1080p το κανει i και μετα ξανα p...
Και παλι ευχαριστω παιδια...

Συν φιλε μου petasis οτι εκει μπαινουν τα βελτιωτικα που ανεφερες (πανω στην μετατροπη του σηματος) και βγαινει το halo effect.

Για το halo effect, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το advance sharpness και παίξε και λίγο με το σκέτο ρυθμιστικό sharpness. -bye-