100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Αρα τι έχουμε ως τώρα.
Η 7403 δεν υπερτερεί στο χρόνο απόκρισης συν το πρόβλημα με το σήμα 1080p.
Μένει μόνο η καλή εντύπωση που αποκόμισα απο την εικόνα στα μαγαζιά (όπως και με την w4500)

Ο GeoGeoGeoέγραψε να μην ανησυχώ πολύ με το clouding της w4500.
Τι σημαίνει αυτό? Γιατί με τις φωτογραφίες και το videoπου είδα εγώ ανησύχησα. Αν βέβαια είναι τόσο συχνό όσο γράφεται στα forumsκαι στις λίστες με προβληματικές συσκευές.
Αν ήξερα ότι είναι μικρή η πιθανότητα εμφάνισης οκ , όλες έχουν κάποιο ρίσκο βλάβης. Αν είναι όμως συχνό …. Δεν θα ήθελα να παίξω με την τύχη για 1200 ευρώ.
Εχει τύχει σε κάποιον από εσάς? Γνωρίζετε την συχνότητα?

αυτο ειναι το θεμα,οτι η συχνοτητα ειναι αρραιή και το προβλημα υπερτονιστηκε απο 2-3 ατομα που ειχαν το προβλημα

Γεια σας παιδια...διαβασα την συζητηση και θα βαλω και γω το λιθαρακι μου,ειμαι κατοχος τησ philips 7403 στις 42´.Παιδια μ-α-κ-ρ-ι-α!!!!Οποιοσδηποτε παρει την τηλεοραση αυτη για full hd απλα δεν θα δει full hd ποτε...Οσο παιζει τηλεοπτικο σημα και παιχνιδια απο ps3 (sxetika kala) κανενα προβλημα...Το πανηγυρι αρχιζει στα Blue ray!E ρε πραμα!Οποιος θελει να γελασει ή στην περιπτωση μου να κλαψει...το μονο που εχει να κανει ειναι να παει να νοικιασει το 10.000π.Χ. και να βαλει να παιξει η σκηνη που εχουν βρει το βουνο των θεων και ειναι στην ερημο,πανε να μιλησουν με τουσ αιχμαλωτους και τους παιρνουν γραμμη και τους κυνηγανε...πεθαινει ο τικ τικ... πως τον λενε κτλπ!Ειναι το πληρες ξεφτιλισμα της τηλεορασης και δεν ειναι υπερβολη...Προσπαθεις να δεις εικονα γιατι αφηνει το τρελο ιχνος (judder) η παραμικρη κινηση!!Σ ολη την ταινια το κανει αλλα εκει δεν παλευεται με τιποτα!!!!Τα πραγματα ειναι απλα...pixel plus 3 και 1080p/24fps απλα δεν πανε μαζι...με τιποτα!Βαλτε και το μειον οτι το λεγομενο pull down που κανει η τηλεοραση ειναι 3:2 και οχι το "σωστο" 5:5 ...παει το κλιμα παει και ο γαιδαρος...Δεν ξερω τι θα μπορεσω να κανω εγω με την αντιπροσωπεια η το καταστημα που την προμηθευτηκα αλλα να προλαβουμε να μην την πατησει και κανενας αλλος..Ισως με perfect pixel τα πραγματα να ναι καλυτερα στ ακριβοτερα μοντελα...ισως...αλλα δεν πιστευω οτι για να δεις μια σωστη οχι τελεια εικονα θα πρεπει να δωσεις 2000 !Ευχαριστω πολυ παιδια κι οτι θελετε εδω ειμαστε για το μοντελο αυτο...

Με τι bluray player δοκίμασες; Έχω μια 9731 και σε αναπαραγωγή bluray από HTPC, δεν έχω σημαντικό πρόβλημα. Αλλά όχι στα 24p, αφού δεν ξέρω αν δέχεται τέτοιο σήμα (1080i/30 έχω). Νομίζω όμως ότι έχει τον ίδιο scaler με την δική σου.
Πάντως, νομίζω ότι στα 24p η κίνηση είναι λίγο χάλι, με σπασίματα (γενικά, σε όλες τις τηλεοράσεις...). Είναι απλά πολύ λίγα τα frames. Για αυτό όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν αν εισάγουν τεχνητά frames ενδιάμεσα. To pixel plus 3 δυστυχώς δεν κάνει κάτι τέτοιο, οπότε βλέπουμε το "πραγματικό" περιεχόμενο :flipout:

Οχι ρε παιδια χαλια τα 24p... μην τρελαθουμε κιολας.

Απλως οπως λεει ο φιλος η 7403 δεν δεχεται καν 1080p/24 αλλα το μετατρεπει σε 1080i/60 , oποτε το judder παει συνεφο.

Οχι ρε παιδια χαλια τα 24p... μην τρελαθουμε κιολας.

Εγώ ακόμα δεν έχω δει τηλεόραση που η γρήγορη οριζόντια κίνηση από bluray να μην έχει "σπασιματάκια" :blush:
Σαφώς σε κάποιες είναι καλύτερα τα πράγματα από άλλες, αλλά σε καμία δεν είναι στα επίπεδα που είχαν τα DVD.
Επίσης, η 9731 δέχεται μέχρι 1080i/30 (νομίζω, εκτός και αν το 780G που έχει το HTPC μου δεν πάει παραπάνω).

Παιδια χρησιμοποιω ενα ps3 ...δεν φταιει αυτο...Απλα η τηλεοραση δεν υποστηριζει σωστα αυτη τη μορφη.Οι 97** πιστευω οτι εχουν το perfect pixel οχι το pixel plus 3!Επειδη λοιπον το σημα ειναι στραβο... 1080p σε 1080i και μετα σε 1080p(αν εχω καταλαβει καλα...), κανει 3:2 pull down... το pixel plus 3 δεν εχει την δυνατοτητα να επεξεργαστει και διορθωσει το σημα αυτο μιας και τα δεδομενα απο το blueray ξεπερνουν κατα πολυ ευρος επεξεργασιας δεδομενων που εχει...οποτε judder και judder και judder!Αντιθετα το perfect pixel θεωρητικα ...και λεω θεωρητικα γιατι δεν το χω δει...ειναι πιο εξελιγμενο και εχει μεγαλυτερη δυνατοτητα επεξεργασιας και καλυπτει τα ελλατωματα αυτα με την επεξεργασια του.Καποιος με 9703 και ανω που βλεπει BR/24p ας βαλει γνωμη...Κι αυτη κανει 3:2 pull down αλλα δεν θελω να πιστευω οτι μια tv 2500 ειναι για πεταμα...!Και βγαινει η LG ...σου πεταει μια 47 LG7000... και παρε τα 5:5 pull down και παρτα ολα με 100 e παραπανω απο τη 42 παρακαλω philips 7403...ειδικος δεν ειμαι...αλλο οτι κοντευω να γινω με την ιστορια...Αλλα δεν μπαινεις στο πειρασμο να πεις ...ποια philips και μ******ες!!!!!Lg και γεια σας και value for money και το κεφαλι μου ησυχο!(Απο τα πλεον αρτιοτερα service!!!).Ευχαριστω που ακουτε το πονο μου...οτι αλλο εδω ειμαστε παλι...

Δυστυχως σε αυτα που λες εχεις απολυτο δικιο.

Καποιοι πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Και δυστυχως δεν ειναι μονο η Philips και η Sony για παραδειγμα πουλαει την X4500 χωρις LED στα 1750 ευρω ενω η διαφορα απο την 40W4500 των 1050 ευρω στην εικονα ειναι ελαχιστη.

Παιδια χρησιμοποιω ενα ps3 ...δεν φταιει αυτο...Απλα η τηλεοραση δεν υποστηριζει σωστα αυτη τη μορφη.Οι 97** πιστευω οτι εχουν το perfect pixel οχι το pixel plus 3!Επειδη λοιπον το σημα ειναι στραβο... 1080p σε 1080i και μετα σε 1080p(αν εχω καταλαβει καλα...), κανει 3:2 pull down... το pixel plus 3 δεν εχει την δυνατοτητα να επεξεργαστει και διορθωσει το σημα αυτο μιας και τα δεδομενα απο το blueray ξεπερνουν κατα πολυ ευρος επεξεργασιας δεδομενων που εχει...οποτε judder και judder και judder!Αντιθετα το perfect pixel θεωρητικα ...και λεω θεωρητικα γιατι δεν το χω δει...ειναι πιο εξελιγμενο και εχει μεγαλυτερη δυνατοτητα επεξεργασιας και καλυπτει τα ελλατωματα αυτα με την επεξεργασια του.Καποιος με 9703 και ανω που βλεπει BR/24p ας βαλει γνωμη...Κι αυτη κανει 3:2 pull down αλλα δεν θελω να πιστευω οτι μια tv 2500 ειναι για πεταμα...!Και βγαινει η LG ...σου πεταει μια 47 LG7000... και παρε τα 5:5 pull down και παρτα ολα με 100 e παραπανω απο τη 42 παρακαλω philips 7403...ειδικος δεν ειμαι...αλλο οτι κοντευω να γινω με την ιστορια...Αλλα δεν μπαινεις στο πειρασμο να πεις ...ποια philips και μ******ες!!!!!Lg και γεια σας και value for money και το κεφαλι μου ησυχο!(Απο τα πλεον αρτιοτερα service!!!).Ευχαριστω που ακουτε το πονο μου...οτι αλλο εδω ειμαστε παλι...

Με έχεις καταμπερδέψει :blush:

1. Καταρχάς, η 9731 έχει Pixel Plus 3HD. 100%, μόλις το τσέκαρα (από το αυτοκόλλητο της tv :flipout:)

2. 2500 η 7403; Αυτή είναι τιμή για 97/98 σειρές. Αφού 2500 έχει η 9803 με τα LED. Για πόσες ίντσες μιλάμε;

3. Όλες με pixel plus 3 παίρνουν 1080i.

4. Η 9731 με ps3 δεν δείχνει τόσο άσχημα. Γενικά, δεν έχω πρόβλημα με τα bluray...

Με τα πολλα εχω κι εγω φτασει στο διλημμα:
Samsung 40Α786 ή 40Α756?
Ειναι η 786 τοσο καλυτερη που να αξιζει τα επιπλεον 250ευρω περιπου?

Φυσικά και είναι. Η 786 έχει LED με local dimming. Αν η 756 δεν έχει (δεν το γνωρίζω...) αυτή είναι μια βασική διαφορά...
Σε τι τιμή την βρίσκεις την 786;

1. Δεν εχω χωρο για 46αρα, ενω και η αποσταση θεασης ειναι μικρη σχετικα: 2,5 εως 3 μετρα.
2. Την 40Α786 τη βρηκα στα 1338 ευρω εδω.

Απο θεμα τιμης ξεφευγει απο το αρχικο μου μπατζετ (εως 1100 - χρηση για δορυφορικα και ταινιες HD, οχι συνδεση PC και παιχνιδια) αλλα αν αξιζει χαλαλι της.
Δεν εχω διαβασει παντως και ενθουσιωδεις εντυπωσεις απο κατοχους και γι'αυτο και γενικα αμφιβαλλω στο αν οντως εχει την φοβερη εικονα ή απλα κινειται σε μετρια επιπεδα παρα την LED τεχνολογια.

Υ.Γ.: Το "Eνσωματωμένος Ψηφιακός δέκτης iD-TV, HDTV " σημαινει mpeg-4?

Last edited:
1. Δεν εχω χωρο για 46αρα, ενω και η αποσταση θεασης ειναι μικρη σχετικα: 2,5 εως 3 μετρα.

Μια χαρα εισαι για 46-47" (δες το λινκ στην υπογραφη μου) , με 1100 παιρνεις την LG 47LG7000 που ειναι πολυ καλη...παρολα αυτα αν θελεις να παρεις την 786 την εχει στο Praktiker στα 1200 αν θυμαμαι καλα με εγγυηση δικη τους ομως και οχι αντιπροσωπιας.

Γεια σου φιλε petasis...λοιπον κατσε να τα παρουμε ενα ενα γιατι βλεπεις μου βγαινουν ολα τα νευρα και το παω μπαλλα...

1)Για την 9731 δεν ξερω κατι...και πλεον το λεω γιατι αν δεν δω...τα specs δεν μου λενε τιποτα!!!Απλα αν ειχαμε γνωμη απο 9703 και perfect pixel ...Nα ξερουμε τι γινεται.Αν δεν εχεις φιλε μου προβλημα τοτε εισια τυχερος!!!

2)Η 42pfl7403 αγοραστηκε 1200e ...τα 2500e πηγαιναν καθαρα στην 42/9703.Απλα επειδη κι αυτη κανει 3:2 pull down και δεν την εχω δει σε ταινια...(κι οχι σ αυτα που παιζουν στα καταστηματα...φυση ...και στημενα βιντεακια με χαμηλο ρυθμο αλλαγης εικονας και φωτεινα...που εκει ολεσ καλα δεινουν πανω κατω...οι με ταινιες που τις εχουν ρυθμισει οπως θελουν και φαινονται ολα πενα)αν κι αυτη εχει τετοιο προβλημα...τοτε καποιος εχει ριξει 2500e στα σκουπιδια...

3)Το θεμα δεν ειναι το 1080i!!!!!!Δεν μας νοιαζει...δεν το θελουμε!!!Θελουμε καθαρο - καθαρο 1080p!!Kαι μαλιστά σε 24p!!!Τι κα κανω ενα home cinema με μια τηλεοραση χωρις σωστο σημα!!!Και δεν εχω δωσει και λιγα λεφτα για το set up!!!Δεν λεω οτι εχω χτυπησει τρελα πραγματα η οτι κοιταω την τελειοτητα αλλα ειναι ενα καλο συνολο γι αυτο πηγα και σε philips τηλεοραση..,(ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ- μουντζα δεν εχει εικονιδιο να βαλω!!!:slapface:)

Απλα θα συμφωνησω με το φιλο Yperion και θα πω και γω για τη lg7000 ιδιως την 47´μιας και η τιμη ,οι ιντσες και αυτα που προσφερει ειναι λουκουμι !!!Και δω παει οτι με μολις 100e παραπανω απο την 7403 παιρνεις κατι πολυ καλυτερο!Απλα αναφερομαι στις τιμες που ισχυαν απο το καταστημα που την αγορασα...σαφως παιζουν και φθηνοτερες!Κι οχι παιδια απο praktiker και τεοια...ξερω γω...εγγυηση...γεια σας.

Τελος λιγη ταλαιπωρια ακομα...θα σας παραθεσω την απαντηση της philips.Tα σχολια δικα σας...

Σας ευχαριστούµε για την επιστολή σας σχετικά µε το 42PFL7403D/10.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει λόγω του προηγμένου chassi της τηλεόρασης σας.
Θα σας παρακαλούσαμε όπως κάνετε κάποιες περαιτέρω δοκιμές για να μπορέσουμε να αναλύσουμε καλύτερα το πρόβλημα.
Όπως αλλάξετε το καλώδιο HDMI με ένα άλλο και δοκιμάσετε σε όλες τις σύνδεσης της τηλεόρασης μας (πίσω από τη συσκευή και στο πλάι.)
Αν υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε μια άλλη συσκευή ( HD ) high definition και να ελέγξετε αν το πρόβλημα συνεχίζετε.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν τα είδωλα που εμφανίζονται σε ταινίες ή και σε παιχνίδια .Ίσως αν μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερους δίσκους.
Και τέλος σας παρακαλούμε όπως διαλέγετε την ανάλυση χειροκίνητα από την συσκευή σας δοκιμάζοντας στις αναλύσεις 1080p, 1080 i και 720p στα 60hz.

Η απαντηση ηρθε μεν ελληνικα αλλα απ οτι ειδα εχει ερθει απο εξωτερικο...συντομα περιμενω τεχνικο να την δει κατοπιν επικοινωνιας με ελληνικη αντιπροσωπεια που δεν ειχαν ιδεα για το mail..Για να δω τι θα μου πει κι αυτος!

@aeras

786 > w4500 >>> 7403

Η 786 έχει καταπληκτική εικόνα. Αν την πάρεις θα με θυμηθείς. :grandpa:

Απλα να συμπληρωσω και καποιες λεπτομερειες...Τα καλωδια ειναι ολα 1.3 ver και μαλιστα οχι φθηνιαρικα...το σημα περναει μεσα απο εναν yamaha 663 ο οποιος υποστηριζει 1.3 hdmi και μαλιστα περναει τα παντα απο hdmi...εικονα και φυσικα dolby true hd και ολα τα καινουρια υποστηριζομενα formats...εχω δοκιμασει το Ps3 καρφι τηλεοραση μηπως και αυτη η παρεμβολη δημηιουργει το προβλημα αλλα ειναι το ιδιο,επισης το φαινομενο παρεμεινε και σε αλλη hdmi...Δεν λεω ,αν και αρχικα αποριπτουν την περιπτωση να συμβαινει κατι μετα ζητανε πληροφοριες για να επεξεργαστουν το προβλημα μου...Λες ομως και οι ανθρωποι εθελοτυφλουν στο εμφανεστατο!Αν ενας μεσος χρηστης με λιγο ψαξιμο καταληγει σ αυτα πως αυτοι εθελοτυφλουν τοσο?!Μηπως ειναι απλα να πουλησουμε και τελος?Ειναι κριμα για την philips πραγματικα...Ρε παιδια σας παρακαλω...καποιος με αντιστοιχο μοντελο (42/7403) ας το κοιταξει να μας πει κι αυτος την γνωμη του...Μηπως εχει κατι η δικια μου...ξερω γω...τι να πω.Τοσο περιεργος ειμαι γω μονο η απλα δεν υπαρχουν τοσοι χρηστες που να την δουλευουν ετσι..(ΒR)...

Και μια ερωτηση...μια πιθανη λυση μεσω firmware απο 3:2 σε 5:5 θα ελυνε το προβλημα?και πόσο δυσκολο ειναι αυτο?Η Samsung το χει κανει...η Philips ... βοσκει?!

Εγώ πάντως πιστεύω ότι μην παίρνεις στα σοβαρά αυτά που σου λένε, τις περισσότερες φορές απαντά κάποιος τυχαίος και ανειδίκευτος υπάλληλος, από κάποια εταιρεία που έχει αναλάβει το call center. Κατά την γνώμη μου μην ψάχνεσαι με καλώδια, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Από ps3 κατευθείαν στην τηλεόραση πρέπει να βλέπεις μια χαρά εικόνα, ακόμα και με το φθηνότερο καλώδιο.

Επίσης, το γεγονός ότι δεν βλέπεις πρόβλημα στα παιχνίδια του ps3, οδηγεί στο ότι δεν φταίει το καλώδιο (ακόμα και αν τα παιχνίδια είναι σε 720p).

Από ότι κατάλαβα, το πρόβλημά σου είναι ότι σε θέαση bluray, στα 1080p/24 βλέπεις σπασίματα στην κίνηση, όταν αυτή είναι γρήγορη. Σωστά;
Μακάρι να μπορούσες να τραβήξεις ένα video, να του δούμε και εμείς. Δυστυχώς, η δική μου φίλιπς δεν δέχεται 1080p καθόλου, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω :blush:

Είναι όμως σίγουρο ότι σε κάποια άλλη τηλεόραση τα πράγματα είναι καλύτερα; Έχει κάποιος άλλος φίλος άλλη μάρκα, για να συγκρίνεις με το ίδιο δισκάκι;

Επίσης, αν κανόνισες να έρθει τεχνικός να την δει, προσπάθησε να επιμείνεις ότι το μοντέλο γράφει ότι αναπαράγει 1080p/24, αλλά ότι η αναπαραγωγή είναι εντελώς λάθος, με σπασίματα. Από την πλευρά του μάλλον θα λέει ότι δεν είναι κατασκευαστικό πρόβλημα, αλλά από την άλλη εσύ προσπάθησε να επιμείνεις ότι τελικά το μοντέλο δεν κάνει αυτά που έλεγε ότι κάνει, και φυσικά σε παραπλάνησαν τα χαρακτηριστικά του κατά την αγορά.
Το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις σε αυτή την περίπτωση είναι ίσως αλλαγή με μεγαλύτερο μοντέλο, πληρώνοντας την διαφορά...

Από που είχες κάνει την αγορά; Ίσως δέχονται να στην αλλάξουν στο κατάστημα; (Π.χ. τα media markt είναι σχετικά "ελαστικά"...)

Πάντως, σαν πρώτη κίνηση θα δοκίμαζα σε τηλεόραση άλλης μάρκας κάποιου φίλου. Ο λόγος είναι ότι ακόμα και στην κούρο, η γρήγορη οριζόντια κίνηση έχει και εκεί λίγο judder. Επίσης, και στην Α789 που έβλεπα στο πράκτικερ, επίσης το είδα, και μάλιστα από dvd. Νομίζω δηλαδή ότι λίγο πολύ όλες έχουν πρόβλημα στην γρήγορη κίνηση. Μένει απλά να διαπιστώσεις αν η δική σου φίλιπς το εμφανίζει σε μεγαλύτερο βαθμό από μια άλλη.

Δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα που βλέπεις (φυσικά και το βλέπεις, αλλιώς δεν θα το ανέφερες εδώ), αλλά ότι διαφορετικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά κάποια προβλήματα. Π.χ. εγώ βλέπω άμεσα τα phosphor trails των πλάσμα, ακόμα και στην κούρο, αλλά δεν με ενοχλεί και τόσο. Άλλος, τον ενοχλεί τόσο πολύ που δεν μπορεί να παρακολουθήσει καθόλου. Οπότε καλό θα ήταν να δεις αν αυτό που βλέπεις στην φίλιπς υπάρχει (και σε ποιο βαθμό) και σε άλλες τηλεοράσεις...

Φιλε petasis εννοειται οτι αυτη θα ναι η θεση μου...και αυτα που λεω ειναι να καλυψω το ενδεχομενο του μια στις 1000 να κανω εγω λαθος...απο την εν μερει αγνοια μου.Αλλα και βεβαια η τηλεοραση δεν ανταποκρινεται σ αυτα που υποστηριζει!Αυτο ειναι το θεμα!Επισης φιλε μου θα προσπαθησω να αλλαξω την τηλεοραση αν μπορω απο το καταστημα που την αγορασα με αλλη μαρκα τελειως!!!Οπως καταλαβαινεις εχω ψυχρανθει απο philips...Στο θεμα των καλωδιων γνωριζω αρκετα καλα οτι ναι μεν παιζουν ρολο αλλα μιλαμε σε hi end μηχανηματα ειτε εικονας ειτε ηχου που εκει οντως το παραμικρο παιζει ρολο...εδω μιλαμε ειναι σχεδον σαν να χεις παρει ενα χιλιαρακι οχημα και να βαζεις πανω σκουπες...εξατμισεις...και ενα σωρο...που πας ρε Καραμητρο!!!!Τα χουμε κανει κι αυτα...δε λεω...μικροι κι αμυαλοι ομως...Για τις δοκιμες ρε φιλε δυστυχως δουλευω ολη την μερα (2 δουλειες) και δεν εχω χρονο...γι αυτο παιδια αρκουμαι στις γνωμες σας...Το προβλημα δεν ειναι στην κινηση...αλλα στο ιχνος!!!αν δηλαδη καποιος περπαταει απλα...αφηνει πισω του 4-5 ειδωλα...ιχνη!Πως ρυθμιζεις το κερσορα στo pc και μπορεις να δεις ουρα?ενα τετοιο πραγμα!!!!Και φαντασου το αυτο αλλα σε οτι δειχνει η οθονη εκεινη την ωρα!!!οχι μονο στον τυπο!!Θεα ο μουσακας!!!!Οποιος θελει μπορει να googlαρει το xd engine.Ειναι μια μικρη παρουσιαση της Lg για τον επεξεργαστη που βαζει ...εχει κομματι μεσα που δειχνει το 5:5 pull down.Δεν λεμε οτι ειναι πανακια!!!Προς θεου!Αλλα ειναι ενας τροπος απλα και γρηγορα να καταλαβει κανεις τι εννοω...Ευχαριστω ρε παιδια και παλι και θα επιστρεψω με νεωτερα...

Τώρα κατάλαβα ότι μιλάγαμε για διαφορετικά πράγματα :blush:
Εγώ αναφερόμουν στον χειρισμό της κίνησης στα 24Hz, ενώ εσύ στα ίχνη (ουρίτσες) που αφήνουν σκοτεινά αντικείμενα που κινούνται σε φωτεινό φόντο... Αυτές οι "ουρίτσες" που βλέπεις οφείλονται στην αργή απόκριση των κρυστάλλων του πάνελ, και εξαρτώνται μόνο από το ίδιο το πάνελ και τον τρόπο οδήγησής του. Δεν φταίει ούτε το pull down, ούτε το pixel plus, ούτε τα 24 Hz από το ps3. Ο βασικός παράγοντας είναι η βραδύτητα των κρυστάλλων του πάνελ (ενδεικτικά, η philips χρησιμοποιεί πάνελ LG στα φθηνά μοντέλα, και sharp στα ακριβότερα). Σε αυτό το θέμα, 2 είναι οι τεχνικές βελτίωσης:
  1. 100 Hz: Αυτό ανανεώνει την εικόνα πιο συχνά, περιορίζοντας το φαινόμενο.
  2. Digital Natural Motion (DNM): Αυτό δημιουργεί κάποια ενδιάμεσα frames που επίσης περιορίζουν το φαινόμενο.

Επειδή η philips κρατά διαφορετικό σύνολο ρυθμίσεων ανά είσοδο, μήπως στην είσοδο που βλέπεις bluray είναι απενεργοποιημένα τα 100Hz ή το DNM;
Δοκίμασε με το DNM σε διάφορες θέσεις (ξεκινώντας από το ελάχιστο που εγώ προτιμώ) και δες αν παρατηρείς διαφορές.
Επίσης, αν θες γράψε μας τι ρυθμίσεις έχεις στο HDMI που βλέπεις bluray από το μενού εικόνα...