13°E, 16°E, 19°E ταυτόχρονα στο ίδιο πιάτο (1,40)

asat

New member
28 May 2008
98
Καλησπέρα,

Σήμερα σε αυτό το πιάτο έχω ταυτόχρονα 7°E, 13°E (κέντρο), 19°E.

Γίνεται να βάλω κέντρο τις 16°E και παράκεντρα 13°E και 19°E ?

Έχει κανείς αυτό το setup?

drspiros ευχαριστώ για την απάντηση.
Εννοείς ότι υπάρχει περίπτωση το σχήμα των lnb (αν είναι δηλαδή κάπως ογκώδη) να μην εξυπηρετεί και να μην είναι πρακτικά εφικτό?

Και βέβαια γίνεται.
Αν για κάποιο λόγο δεν χωράει να μπει LNB στις 16Ε, βάζεις αυτό...
lnb%20alps%20single.gif

Καλησπέρα,

Σήμερα σε αυτό το πιάτο έχω ταυτόχρονα 7°E, 13°E (κέντρο), 19°E.

Γίνεται να βάλω κέντρο τις 16°E και παράκεντρα 13°E και 19°E ?

Έχει κανείς αυτό το setup?

καλη σου μερα φιλε μου

στο ιδιο πιατο εχω κανει κεντρο 19 και μετα 13 16 και 28 -bye-

@sakis.kom & @djgeo gr σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
sakis, το alps από ότι είδα στο νετ, υπαρχει και σε twin(που με ενδιαφέρει) αλλά κάνει κάποια γωνία, δεν είναι τόσο μικροσκοπικό.

Πιστεύω όμως ότι με τον έαν ή με τον άλλον τρόπο, θα γίνει η δουλείά!

Ευχαριστώ και πάλι.

Και μια συμπληρωματική ερώτηση,

Έστω ότι από το εν λόγω πιάτο έρχεται ένα καλώδιο σε ένα δέκτη. Μπορώ από το lnb out αυτού του δέκτη να συνδέσω στη σειρά σε lnb in έναν δεύτερο δέκτη?

Είναι απαραίτητο, για να μην γίνει καμιά κόμπλα, οι δέκτες να λαμβάνουν σήμα από διαφορετικό δορυφόρο ο καθένας?

Απάντηση: Re: 13°E, 16°E, 19°E ταυτόχρονα στο ίδιο πιάτο (1,40)

Και μια συμπληρωματική ερώτηση,

Έστω ότι από το εν λόγω πιάτο έρχεται ένα καλώδιο σε ένα δέκτη. Μπορώ από το lnb out αυτού του δέκτη να συνδέσω στη σειρά σε lnb in έναν δεύτερο δέκτη?

Είναι απαραίτητο, για να μην γίνει καμιά κόμπλα, οι δέκτες να λαμβάνουν σήμα από διαφορετικό δορυφόρο ο καθένας?
Εγώ αυτό έχω κάνει με Octagon, Kaon, Xtreme, INETbox, IPbox.
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω, είναι ΜΟΝΟ όταν συνδέσω και PC με δορυφορική κάρτα.
Όταν είναι μόνο οι δέκτες, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.
Η σύνδεση γίνεται με ένα τέτοιο Splitter 1:8. Οι απώλεις είναι πολύ μικρές, όπως όταν προσθέτουμε κάποιον διακόπτη, τυπικά το αναφέρω.
Να έχεις υπόψη σου πως όταν συνδέουμε δέκτες με splitter, παρακολουθούμε ίδιο δορυφόρο, ίδια μπάντα, ίδια πόλωση σε όλους τους δέκτες.

130-0006.jpg

Δέκτες που μπορεί να παρουσιάσουν κάποια ασυμβατότητα, είναι οι επίσημοι πακέτων.
Και αυτό γιατί κάποιοι δεν έχουν επιλογή για δεύτερο δορυφόρο ή κάποιοι άλλοι δεν "αφήνουν" την τάση του LNB με συνέπεια να μην μπορεί να δουλέψει το LNB άλλος δέκτης.

Αυτό λύνεται με το εξής...
1) βάζοντας τον "επίσημο δέκτη" στην έξοδο άλλου δέκτη
ή 2) κλείνωντας τον "επίσημο δέκτη" από το OFF
ή 3) από τα μενού του "επίσημου δέκτη", βάζουμε την τάση LNB > OFF.

Γενικά ΑΝ δεις κάποιο πρόβλημα, θα το λύσουμε!
Αλλά η καλύτερη λύση, είναι Twin LNB!

Χαιρετώ... Σάκης! -bye-

Re: Απάντηση: Re: 13°E, 16°E, 19°E ταυτόχρονα στο ίδιο πιάτο (1,40)

Η σύνδεση γίνεται με ένα τέτοιο Splitter 1:8. Οι απώλεις είναι πολύ μικρές, όπως όταν προσθέτουμε κάποιον διακόπτη, τυπικά το αναφέρω.
Να έχεις υπόψη σου πως όταν συνδέουμε δέκτες με splitter, παρακολουθούμε ίδιο δορυφόρο, ίδια μπάντα, ίδια πόλωση σε όλους τους δέκτες.

130-0006.jpg

Σάκη σ' έχασα κάπως....

1) Αν έχω 1 καλώδιο και 2 δέκτες, χρειάζομαι ή όχι το splitter? Ή απλά από την έξοδο του ενός συνδέω με καλώδιο την είσοδο του άλλου?

2) Αν γίνει αυτό (με splitter ή όχι), αυτό που λες είναι ότι:
γίνεται ο Α δέκτης να είναι συντονισμένος σε κανάλι του Χ δορυφόρου και ο Β δέκτης να είναι συντονισμένος σε κανάλι του Ψ δορυφόρου ? ή όχι?
Γιατί αυτό που εγώ ιδανικά θα ήθελα είναι να είναι ανοικτοί οι δέκτες(ο καθένας σε κανάλι διαφορετικού δορυφόρου από τον άλλον) και απλά με το input της τηλεόρασης να αλλάζω εικόνα από τον έναν δέκτη στον άλλον.)

1) Με δύο δέκτες... μπορείς να βάλεις τον έναν στην έξοδο του άλλου χωρίς το Splitter.
Αν δεις κάποιο πρόβλημα να σου χαλάει την ποιότητα του σήματος ή τίποτα άλλο περίεργο, δοκίμασε να βάλεις τους δέκτες ανάποδα.

2) Με το ένα καλώδιο που έχεις, δεν γίνεται να βλέπεις άλλον δορυφόρο σε διαφορετικούς δέκτες.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν βάλεις Twin LNB, με δύο εξόδους δηλαδή και βάλεις και δεύτερο καλώδιο από το πιάτο.

Για να έχεις τελείως ανεξάρτητη λήψη όλων των δορυφόρων στους δέκτες σου, πρέπει να αλλάξεις όλα τα LNB με Twin.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο ένας δορυφόρος για τον "δεύτερο" σου δέκτη, αλλάζεις μόνο αυτό το LNB. -bye-

Re: Απάντηση: 13°E, 16°E, 19°E ταυτόχρονα στο ίδιο πιάτο (1,40)

Με το ένα καλώδιο που έχεις, δεν γίνεται να βλέπεις άλλον δορυφόρο σε διαφορετικούς δέκτες.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν βάλεις Twin LNB, με δύο εξόδους δηλαδή και βάλεις και δεύτερο καλώδιο από το πιάτο.

Για να έχεις τελείως ανεξάρτητη λήψη όλων των δορυφόρων στους δέκτες σου, πρέπει να αλλάξεις όλα τα LNB με Twin.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο ένας δορυφόρος για τον "δεύτερο" σου δέκτη, αλλάζεις μόνο αυτό το LNB. -bye-

Εχω ήδη twin lnb, αλλά θα προσπαθήσω να εξηγήσω καλύτερα τι θέλω να κάνω.

Το πιάτο έχει 3 twin lnb και δίνει σήμα σε 2 παροχές. Μία στο σαλόνι και μία σε κάποιο δωμάτιο. Το δωμάτιο το ξεχνάμε.

Πάμε στο σαλόνι, όπου το ζητούμενο είναι με το ένα καλώδιο που έρχεται να παίρνουν σήμα 2 δέκτες, οι οποίοι θα δουλεύουν εναλλακτικά και όχι ταυτόχρονα. Π.χ. ο Α δέκτης θα χρησιμοποιείται για νόβα και ο β' δέκτης για πακέτο ας πούμε στις 16μοίρες.
Και η ερώτηση είναι: Γίνεται αυτό με το ίδιο καλώδιο?

Re: Απάντηση: 13°E, 16°E, 19°E ταυτόχρονα στο ίδιο πιάτο (1,40)

Απλά και λιτά για να μην σε μπερδεύω...
Και βέβαια γίνεται! :grandpa:

Thanks Σάκη :music-smiley-005:

Δεν εννοείς βέβαια ότι χρειάζεται να είναι ο ένας κλειστός, έτσι ? :huh2:

Απάντηση: Re: Απάντηση: 13°E, 16°E, 19°E ταυτόχρονα στο ίδιο πιάτο (1,40)

Thanks Σάκη :music-smiley-005:

Δεν εννοείς βέβαια ότι χρειάζεται να είναι ο ένας κλειστός, έτσι ? :huh2:
Αυτό εννοώ! Πιο πάνω μου λες...
...οι οποίοι θα δουλεύουν εναλλακτικά και όχι ταυτόχρονα...
...Εκεί κολλάει η απάντηση μου.

Σε ένα καλώδιο μπορούν να δουλέψουν 2...3...4..........14+ δέκτες μαζί, αλλά ισχύει ότι και με το splitter...

Για να γίνει αυτό που θέλεις να κάνεις (ταυτόχρονη ανεξάρτητη λήψη 2 δορυφόρων) πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε ακόμα ένα καλώδιο.
Εκτός... κάτι που σκέφτηκα τώρα... μπορείς να βάλεις το splitter στο καλώδιο που πάει στο δωμάτιο?
Αν όταν βλέπεις στο σαλόνι, στο δωμάτιο τα έχεις κλειστά, πάρε γραμμή από εκεί.

Thanks Σάκη,

Νομίζω τα κατάλαβα απόλυτα όλα τώρα.

Από το δωμάτιο είναι εργονομικά δύσκολο να συνδέσω τον δέκτη στο σαλόνι. Άρα μάλλον θα αφιερώσω το ένα lnb στις 16μοίρες και θα κατεβάσω 2ο καλώδιο.

Ευχαριστώ και πάλι.

Απάντηση: Re: 13°E, 16°E, 19°E ταυτόχρονα στο ίδιο πιάτο (1,40)

@sakis.kom & @djgeo gr σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
sakis, το alps από ότι είδα στο νετ, υπαρχει και σε twin(που με ενδιαφέρει) αλλά κάνει κάποια γωνία, δεν είναι τόσο μικροσκοπικό.
Μπορείς να δοκιμάσεις με το νέο inverto.

Attachments

• inverto_LNB2.jpg
    inverto_LNB2.jpg
    36.6 KB · Views: 3