13th floor elevators

Αν δεν έχετε το πρώτο lp (οπότε είστε πολύ πλούσιοι) η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι η τελευταία μονοφωνική έκδοση της Sundazed. ... στις τωρινές εκδόσεις (καλύτερα στη μονοφωνική) φαίνεται τι ακριβώς ηχογραφήθηκε τότε χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις. Δεν γνωρίζω αν η μονοφωνική έχει εκδοθεί και σε cd.

H εκδοση της Sundazed (οπως και οι περισσοτερες αυτης της πολυ καλης εταιρειας) ειναι αρκετα καλη. Και βεβαια δεν νοειται να αγοραστει στερεο εκδοση του συγκεκριμενου δισκου.
Εχει κυκλοφορησει σε cd απο την Collectables αλλα καλο ειναι να προσπεραστει...

Παρόλο που δεν είναι η μπάντα που εμένα προσωπικά θα μου ρίξει τα σαγόνια στο πάτωμα, οφείλω ένα respect ειδικά στην πρώτη τους δουλειά, αλλά και στο Easter everywhere, που εμπεριέχει το αγαπημένο μου track 'Slip inside this house'. Αξίζει πιστεύω να τσεκάρετε μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ διασκευή στο κομμάτι από ένα δανέζικο γκρουπ ονόματι On Trial στο άλμπουμ τους 'Head entrance' (1997) που σε γενικές γραμμές κινείται σε mid tempo 70's psychedelia φόρμες. Αρκετά συμπαθητικό άλμπουμ.

Απάντηση: Re: 13th floor elevators

φιλε Μιχαλη εκει που εχω μεινει λιγο πισω ειναι απο τα 90 και μετα διοτι ποτε στην ζωη μου δεν αγορασα cd player/cd disc.ηταν παντα τοσα πολλα που ηθελα να παρω σε vinyl που σιγουρα δε θα προλαβω να τα παρω και κυριως να τ ακουσω.εχουν αλλαξει οι καιροι κ πλεον τα ακουσματα γινονται ανχωτικα-βιαστικα,αχ που ναι οι παλιες καλες εποχες που αγοραζαμε 2-3 lp απο το happening και τ ακουγαμε 4-5 φορες πριν αποφασισουμε αν μασ αρεσει η οχι..αν εχεις εσυ η καποιος φιλος κατι να προτεινει απο το 90 κ μετα που κυκλοφορησε σε βινυλιο περιμενω προτασεις,ευχαριστω...κωστας

βέβαια , μας είπες mainstream , οπότε αν σου προτείνουμε κάτι από τα 90'ς κινδυνεύεις :flipout: να πνιγείς στη θάλασσα του , αλλά , αν πάρεις εσύ το ρίσκο να τ' ακούσεις , παίρνουμε κι εμείς το αντίστοιχο να στα προτείνουμε ( κυκλοφορίες πάντα σε βινύλιο )

red snapper / prince blimey
tortoise / millions now living will never die , TNT ( post)
Bjork / debut , post
ozric tentacles / strangeitude , erpland ( space rock κλπ )
pj harvey / to bring you my love ( ροκ )
Kyuss/ blues for the red sun ( στονεράδικο )

αυτά μούρχονται στο μυαλό σε βινύλιο .

Ελα ρε Μιχαλη,δεν ειναι ετσι η μουσικη,τι ψαχνουμε αραγε?κατι που να μας κανει να αισθανομαστε ομορφα,τωρα αν αθτο λεγεται pet shop boys-13 th floor elevators-giorgos magas ειναι καθαρα θεμα γουστου.Εμενα να με πληρωνεις δεν αντεχω την οπερα,της ειχα δωσει την ευκαιρια της βεβαια και ειχα παει 5-6 φορες να δω,αλλα τα γελια δεν μ αφηναν να παρακολουθησω,σε αντιθεση ακουω ευχαριστα μικρα συνολα κλασσικης-οι μεγαλες ορχηστρες παλι δε μου κανουν,οταν ανεβαζουν ενταση μου βγαζει κατι σε επιθεση στον πολεμο,εχει ενα επικο τονο που δε μου παει...

Kώστα, και μόνο που δεν προσκύνησες το cd σε κάνει τουλάχιστον άγια μορφή:grandpa: Μου φτάνει και μου περισσεύει να κατανοήσω πόσο πολύ αγαπάς τις μουσικές.
Έληξα εδώ! Ψηφίζω ναι σε ό,τι πεις από εδώ και πέρα:grinning-smiley-043
Μόνο για Σαλαμπάση και κόντρες lp vs cd μην διαβάσω κι όλα καλά...

Φιλε κωστα δεν πιστευω οτι η αγαπη της μουσικης ειναι πιο μεγαλη αν εχεις cd h vinyl.Οσο για τις κοντρες που λες ο,τι του αρεσει του καθενα να παιρνει.Και αφου ψηφιζεις ναι σε ολα σε ο,τι πω ακου¨..
κλεισε τα ματια,τα βλεφαρα σου ειναι βαρια,κοιμασαι,κοιμασαι.....:sleep:
φερε μου τα βινυλια σου μεχρι τις 7 το πρωι,οταν ξυπνησεις δε θα ξερεις τιποτα...........

Re: Απάντηση: Re: 13th floor elevators

Σ ευχαριστω για τις προτασεις σου Δημητρη,ενταξει,δεν ειμαι το τοσο ασχετος,αυτα δεν ξερω καθολου και ξεκινω να τα βρω,σ ευχαριστω πολυ!

red snapper / prince blimey
tortoise / millions now living will never die , TNT ( post)

Ιστορική μπάντα μιας και είναι αυτη που πρώτη χρησιμοποίησε τον όρο psychedelic ως τίτλο album.Κάποιοι υποστηρίζουν πως "ανακάλυψαν" το punkadelic αλλά αυτο είναι μια άλλη ιστορία...

Γενικότερα το Texas στα sixties ήταν τόπος σημαντικός για τα μουσικά δρώμενα.Oι Moving Sidewalks("Πρόγονοι" των ZZ Top) θεωρούνται εξίσου σπουδαίοι με τους Red Crayola.Oι Bubble Puppy που είχαν επιτυχια για κάποιο διάστημα και έξω απο τα σύνορα της πολιτείας.Οι Cold Sun είναι άξιοι κληρονόμοι της μουσικής περιουσίας του Erickson.Oι αποκαλούμενοι απο κάποιους ως οι "Black Sabbath της Αμερικης" Seompi.Oι Josefus με τον ψυχεδελικό ύμνο Dead Man κατόρθωσαν να αφήσουν το στίγμα τους.Υπάρχουν κι άλλοι "ήρωες" απο το Τexas.Kάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι.Έμεις τους αγαπάμε όλους.

Για να κλείσω όπως ξεκίνησα.Το καλύτερο βιβλίο απο αυτά που κυκλοφούν εκεί έξω είναι το 13ΤH Elevator Floor-The Complete Reference File απο τον guru του είδους Patrick Lundborg.Δυστυχώς είναι oop αλλά βρίσκεται με λίγη τύχη στο Ebay.

Re: Απάντηση: 13th floor elevators

Γενικότερα το Texas στα sixties ήταν τόπος σημαντικός για τα μουσικά δρώμενα.Oι Moving Sidewalks("Πρόγονοι" των ZZ Top) θεωρούνται εξίσου σπουδαίοι με τους Red Crayola.Oι Bubble Puppy που είχαν επιτυχια για κάποιο διάστημα και έξω απο τα σύνορα της πολιτείας.Οι Cold Sun είναι άξιοι κληρονόμοι της μουσικής περιουσίας του Erickson.Oι αποκαλούμενοι απο κάποιους ως οι "Black Sabbath της Αμερικης" Seompi.Oι Josefus με τον ψυχεδελικό ύμνο Dead Man κατόρθωσαν να αφήσουν το στίγμα τους.Υπάρχουν κι άλλοι "ήρωες" απο το Τexas.Kάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι.Έμεις τους αγαπάμε όλους.

+1000
Οι σειρές New Mexico Punk είναι ενδεικτικές των όσων αναφέρεις. Ουσιαστικά οι περισσότερες μπάντες που εμφανίζονται εδώ είναι από το Τέξας και τις περιοχές πέριξ των συνόρων με το Μεξικό.
To I Wanna Come Back From The World Of LSD των Fe Fi Four Plus 2 είναι από τα πιό χαρακτηριστικά δείγματα παραισθησιογόνας ψυχεδέλειας από τα μανιτάρια της περιοχής, ένα garage rocker track που στιγμάτισε γενιές. Οι Kreeg επίσης, όπως και οι Lincoln Street Exit ήταν ονόματα θρύλοι.
H σκηνή του New Mexico απαριθμούσε τεράστιο αριθμό συγκροτημάτων στα sixties, δημιουργώντας την τότε πρωτοεμφανιζόμενη punk era.

187_Fe-Fi-Four.jpg

Last edited:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά από όλα αυτά τα ψυχεδελικά γκρουπ , οι μόνοι που παρουσίαζαν εξαιρετικό ενδιαφέρον ήταν οι H.P.Lovecraft και οι Red Crayola , οι τελευταίοι κυρίως λόγω διάρκειας στον χρόνο και πολλαπλών αλλαγών ύφους ( τώρα βέβαια το πρακτικώς unlistenable "The Parable of the Arable land" - σε αντίθεση με το "God bless the Red Crayola ...." -ποιός το ακούει είναι άλλο θέμα )
Τους Moving sidewalks πχ τους είχα πάρει λόγω Bill Glbbons αλλά σύντομα πέρασαν στα out of immediate reach .
Γενικώς , όπως άλλωστε είναι γνωστό στους παλιούς εδώ μέσα , πάντα προτιμάω το ροκ μου στην arty μορφή του .Kι απ την ψυχεδέλεια οι HP Lovecraft , οι Chryssalis, οι Ars Nova και τα δύο "νόθα" Electric Prunes μου φαίνονται πιό αξιόλογοι .

( Γούστα είναι αυτά )
Ενδεχομένως ο μικρός αριθμός αντιτύπων , οι περιορισμένες πωλήσεις και η μεγάλη χρονική απόσταση , συν το ότι προέρχονταν από την "μυθική" δεκαετία των 60´ς έδωσε σε ορισμένα γκρουπ , ένα μυθικό status δυσανάλογο του καλλιτεχνικού τους .

Last edited:
Δημήτρη οι H.P. Lovecraft είναι στις καλύτερες μπάντες που έχουν εμφανιστεί σε τούτον τον πλανήτη από καταβολής ηλεκτρισμού:grandpa:

Aπο την επιλογή σου για ψευδώνυμο δεν αφήνεις πολλά περιθώρια για τα κοινά ακούσματα.:music-smiley-004:

Χάρηκα και εγώ για την γνωριμία.

Δημητρη ολα τα γκρουπ που ανεφερες ειναι αγαπημενα,ενα μικρο play list
που ακουω αυτες τις μερες και προτεινω σε ολους....

1.san um lim-vol 3[south korea]το παρεξενο με τη μουσικη ροκ σκηνη της Κορεας ειναι οτι εγραψε στα 77-79 αλλα ακουγονται 10 χρονια νωριτερα σα αμερικανικα psych-garage
2.outsiders-cq επιτελους μετα απο τοσα χρονια βρηκα μια original εκδοση του καλυτερου ισως euro 60s group.απο ολλανδια [οχι αμερικη,ειναι αλλο γκρουπ]
3.portishead-3rd παρτε την εκδοση με το κουτι αξιζει
4.bill hill-free advice[usa private 80s]τρομερο,το ενα ποδι πατα στο 80 s new wave και το αλλο στο paisley underground[green on red dream syndicate rain parade...]

Δημήτρη οι H.P. Lovecraft είναι στις καλύτερες μπάντες που έχουν εμφανιστεί σε τούτον τον πλανήτη από καταβολής ηλεκτρισμού:grandpa:

τόχω βρε Κώστα - το πρωτο - αλλά δεν μπορώ να το ακούσω πιά . Δεν μου λέει κάτι . Δεν μου κράτησε . Αλλη οπτική γωνία προφανώς .-bye-

Re: Απάντηση: 13th floor elevators

Aπο την επιλογή σου για ψευδώνυμο δεν αφήνεις πολλά περιθώρια για τα κοινά ακούσματα.:music-smiley-004:

Χάρηκα και εγώ για την γνωριμία.

Κια γω χαρηκα,και το δικο σου το νικ σε κορεα με παει,ε?

Δημητρη ολα τα γκρουπ που ανεφερες ειναι αγαπημενα,ενα μικρο play list
που ακουω αυτες τις μερες και προτεινω σε ολους....

1.san um lim-vol 3[south korea]το παρεξενο με τη μουσικη ροκ σκηνη της Κορεας ειναι οτι εγραψε στα 77-79 αλλα ακουγονται 10 χρονια νωριτερα σα αμερικανικα psych-garage
2.outsiders-cq επιτελους μετα απο τοσα χρονια βρηκα μια original εκδοση του καλυτερου ισως euro 60s group.απο ολλανδια [οχι αμερικη,ειναι αλλο γκρουπ]
3.portishead-3rd παρτε την εκδοση με το κουτι αξιζει
4.bill hill-free advice[usa private 80s]τρομερο,το ενα ποδι πατα στο 80 s new wave και το αλλο στο paisley underground[green on red dream syndicate rain parade...]

Ασε αυτό το Third των Portishead πονεμένη ιστορία . Το παρήγγειλα στην απλή βινυλιακή έκδοση από Αμερική και είναι τόσο στραβό , που πετά την βελόνα έξω από το πλατώ. Εμεινα με το cd . ( Η ηχογράφηση πάντως δείχνει κακή γενικώς . Ο δίσκος είναι φοβερός - τάχουμε πεί )

τόχω βρε Κώστα - το πρωτο - αλλά δεν μπορώ να το ακούσω πιά . Δεν μου λέει κάτι . Δεν μου κράτησε . Αλλη οπτική γωνία προφανώς .-bye-

το live sundazed δε σου αρεσει?το βρισκω τρομερο

Ασε αυτό το Third των Portishead πονεμένη ιστορία . Το παρήγγειλα στην απλή βινυλιακή έκδοση από Αμερική και είναι τόσο στραβό , που πετά την βελόνα έξω από το πλατώ. Εμεινα με το cd . ( Η ηχογράφηση πάντως δείχνει κακή γενικώς . Ο δίσκος είναι φοβερός - τάχουμε πεί )

δε ζητησες refund?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 13th floor elevators

13 δολλάρια έκανε ( τότε κάτω από 10 ευρώ ) . Τι είναι ο κάβουρας τι το ζουμί του

ειχα παθει κατι παρομοιο και μου στειλανε αλλη μια κοπια αφου την ανοιξανε,δεν ειναι θεμα χρηματων