17E Amos 5i Ku

Ολα εννοείται...ο 8000 σε τετοια ειναι καλύτερος απο τον 800 συνήθως

Παιδιά sorry, εμένα αλλού πήγε το μυαλό μου αρχικά....
Όταν είδα ότι κατεβαίνει στην Κρήτη με 13db περίπου, σκέφτηκα ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσω (και είμαι ένοχος το ομολογώ γιατί δεν διάβασα ούτε την αναφορά του Τάκη, ούτε του Γιάννη Φίλιππου)!
Το xml που είχα δεν είχε μέσα τον Amos 5i και έτσι αφού πήγα το πιατάκι μου στις 16Ε το μόνο που έμενε να κάνω είναι να βάλω χειροκίνητα τη συχνότητα και να μετακινήσω βήμα βήμα! Και ιδού το θαύμα, 6.50db!
Αμέσως κατέβασα το xml από τον Εσθονό και επειδή πάντα το τροποποιώ σύμφωνα με τα γούστα μου είδα ότι δεν είχε τη συχνότητα μέσα αλλά μια άλλη! Τη διόρθωσα, έβαλα usals και ορίστε!
Να και ένα νέο screencap!
attachment.php

Ακόμα πιο δυνατό σήμα....αύριο θα δω και την ημερήσια διακύμανση!
Πάντως να πω ότι με το νέο xml δεν δυσκολεύτηκε καθόλου ο 800 να το κατεβάσει! Όμως ο δορυφόρος είναι ορατός το πολύ με 4-5 κλικ του μοτέρ, με ένα κλικ αριστερά δεξιά πέφτω στα 5db και μετά χαίρεται!:grandpa:

Attachments

• kurdsatamos5i2.jpg
    kurdsatamos5i2.jpg
    100.9 KB · Views: 62
Παίδες, θυμίστε μου λίγο. Τι δουλειά έχει στις 17 Ε ο Αμος? Σκοπεύει να βοηθήσει προσωρινά τις εκπομπές στις 16 Ε ή μήπως υπάρχει άλλος λόγος?

Re: Απάντηση: 17E Amos 5i Ku

Παίδες, θυμίστε μου λίγο. Τι δουλειά έχει στις 17 Ε ο Αμος? Σκοπεύει να βοηθήσει προσωρινά τις εκπομπές στις 16 Ε ή μήπως υπάρχει άλλος λόγος?

Εχουν βάλει στόχο τους αφρικανούς.... Η δέσμη είναι παναφρικανική και έχει και μπάντα C. Η Ku band, μόλις μία μοίρα απο τις 16 ανατολικά δεν ξέρω ποσες συχνότητες χωρις παρεμβολές μπορει να δωσει

Ο διευθύνων σύμβουλος του στόλου Intelsat δήλωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση στους επικοινωνιακούς δορυφόρους είναι επίπεδη πλην κάποιας αύξησης ζήτησης χωρητικότητας στη C Band σε κάποιους θύλακες στη Μέση Ανατολή και Αφρική.
Στις 12 Αυγούστου σε μία συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Intelsat David McGlade είπε επίσης ότι η Intelsat επένδυσε στον Amos και ότι θα τον μετακινήσει σε τροχιακή θέση της Intelsat πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό για κάποιο συγκεκριμένο συμβόλαιο .
Ο David McGlade είπε ότι ο Amos1 που εκτοξεύτηκε τον Μάιο του 1996 ναι μεν είναι αποκλίνον αλλά είναι αρκετά υγιής ώστε να παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες στον πελάτη άμεσα.

πηγή :http://img2.tapuz.co.il/forums/1_132986175.pdf

Παντως η μεταδοση δεν ειναι πλήρως dvb compliant γιατι στον 9600 κάνει κάποιες "εκλάμψεις" η εικόνα
Αρα, σημα υπάρχει , το θέμα ειναι να μας λεει με ποιόν δεκτη το φορτώνει ή όχι ο καθένας

Πράγματι το σήμα δεν το κατεβάζουν όλοι οι δέκτες (φωτο από mvision HD 200 )

Ααααα Γιώργο!!! Πολύ λίγο σήμα έχεις στο πιατάκι σου!:grandpa:
Σήμερα πάντως που το ξανακοίταξα το σήμα είναι πολύ ελαφρώς πεσμένο, στα 6db!
Οπότε μιλάμε πρώιμα για μια μικρή ημερήσια διακύμανση της τάξης του 1db με το σήμα να πιάνει μέγιστο αργά τη νύχτα και να πέφτει το μεσημέρι! Αν και δεν συμπληρώθηκε 24ωρο, πιστεύω ότι λαμβάνεται σταθερά όλες τις ώρες!
Πολύ καλά νέα για εμάς τους βόρειους για μια δέσμη που τελειώνει στην Αττική!
attachment.php

Αχ να'τανε και ο Astra2D έτσι....:slapface:

Attachments

• amos5iku2beam.JPG
    amos5iku2beam.JPG
    85.2 KB · Views: 52

Ααααα Γιώργο!!! Πολύ λίγο σήμα έχεις στο πιατάκι σου!:grandpa:
Σήμερα πάντως που το ξανακοίταξα το σήμα είναι πολύ ελαφρώς πεσμένο, στα 6db!
Οπότε μιλάμε πρώιμα για μια μικρή ημερήσια διακύμανση της τάξης του 1db με το σήμα να πιάνει μέγιστο αργά τη νύχτα και να πέφτει το μεσημέρι! Αν και δεν συμπληρώθηκε 24ωρο, πιστεύω ότι λαμβάνεται σταθερά όλες τις ώρες!
Πολύ καλά νέα για εμάς τους βόρειους για μια δέσμη που τελειώνει στην Αττική!
attachment.php

Αχ να'τανε και ο Astra2D έτσι....:slapface:
για να μην μπερδευτούμε λίγο , ο δορυφόρος αυτός δεν θα μεταφερθεί στις 4W μιας και είναι amos?
αν ναι τότε το σήμα που βγαίνει οπουδήποτε είναι για μικρό διάστημα όταν φτάσει στην θέση του τότε να δούμε τα αποτελέσματα νομίζω.

Ο 5i λογικά πάει για αποστράτευση (είναι ο παλιός Asiasat 2, που εκτοξεύθηκε το 1995). Στο πρόγραμμα, όπως αναφέρεται στο site της Amos, είναι η αντικατάστασή του από τον Amos 5 τον επόμενο χρόνο, πάλι στις 17Ε η οποία είναι μία νέα δορυφορική θέση για την Spacecom (την εταιρεία που διαχειρίζεται τους Amos). Στο site υπάρχουν και οι προβλεπόμενες δέσμες για τον Amos 5,

http://www.amos-spacecom.com/resources/flash/map/multiMap/map_amos5start.html

Eπιτελους το βρηκα ρε παιδια...:SFGSFGSF:

Attachments

• 20100327-160324.jpg
    20100327-160324.jpg
    33 KB · Views: 24
  • 20100327-160328.jpg
    20100327-160328.jpg
    60.5 KB · Views: 28
Το FLYSAT δινει 2960 ενω ειναι 2990

Γιώργο...έλυσες το μυστήριο!
Με 2990 μου το φόρτωσε κι εμένα κανονικά!
Συνεπώς κάποιοι δεκτες θελουν μεγαλύτερη ακρίβεια στο SR απο άλλους! (Μπορούσα να βαλω τον 9600 να ψάξει το SR αλλά δεν μου πέρασε απο το μυαλό!)

Και με ρωτησε ο Paolo εαν σιγουρα βαλατε σωστα το SR. Εγω το θεωρησα αυτονοητο. Εξαλλου ειναι γνωστο πως γινονται συχνα λαθη τετοιου τυπου στο flysat... Τελος καλο ολα καλα. Οποτε δε φανταζομαι να υπαρχει κανεις (αν εξαιρεσουμε τους κατοχους <1.20μ) που δεν την βγαζει την συχνοτητα τωρα.

Και με ρωτησε ο Paolo εαν σιγουρα βαλατε σωστα το SR. Εγω το θεωρησα αυτονοητο. Εξαλλου ειναι γνωστο πως γινονται συχνα λαθη τετοιου τυπου στο flysat... Τελος καλο ολα καλα. Οποτε δε φανταζομαι να υπαρχει κανεις (αν εξαιρεσουμε τους κατοχους <1.20μ) που δεν την βγαζει την συχνοτητα τωρα.

Χρηστο στα Βόρεια θεωρώ ότι δύσκολα θα βγαινει με κάτω απο 1μ. Καπου μεταξύ 1 και 1.2μ πρεπει να ειναι το όριο λήψης

Ισως Φιλιππε. Οταν ειπα στον Paolo οτι δεν την βγαζεις εσυ δε μπορουσε να το πιστεψει αφου εκει 50χλμ Νοτιως της Ancona με 1.80μ δεν εχει προβλημα αλλα επειδη ο Badr 6 εκει ειναι πολυ πιο ευκολος απο την Βορεια Ελλαδα υποθεσαμε πως παιζει το ιδιο, ενω τελικα δεν.