18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

μα την παναγία πάντως δεν έχω καταλάβει τι το θέλανε το ρημάδι το mpeg4

Οπως εχει αναφερθει απο καποιους που ειδαν τις περιβοητες μεταμεσονυχτιες δοκιμαστικες εκπομπες, τα καναλια της Digea εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας απο τα ψηφιακα της ΕΡΤ.

Αυτο ειναι ενα απο τα πλεονεκτηματα του MPEG-4

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Παιδιά αυτό που δεν καταλαβαίνω και θα ήθελα να μου εξηγείσετε είναι οτι τα ψηφιακά της ΕΡΤ είναι MPEG 2 και ανάλυση SD 576ρ. Της DIGEA σε MPEG 4 SD 576p. Ποιά η διαφορά;

Απο αυτα βιντεακια μπορειτε να παρετε μια ιδεα απο τις πρωινες δοκιμες της DIGEA,η εκπομπη εγινε μαλλον απο Αιγινα και στην περιοχη μου στο Περαμα ειχα ληψη μονο της 47 που εφθασε μεχρι και 94% το σημα....σταδιακα επεσε και εφτασε και 50 με 65% με αποτελεσμα η εικονα να εχει πολλα πιξελιασματα!
Στη 46 το σημα εφθανε μεχρι 20...Εδω να διευκρινησω οτι η κεραια μου ειναι στραμενη προς Υμηττο και οταν εγιναν οι δοκιμες απο εκει ειχα φουλ σημα και στις δυο συχνοτητες.
Ο ηχος ηταν ασυγχρονιστος με την εικονα που ομως ειναι καλυτερη απο αυτη που εχουν τα ψηφιακα της ΕΡΤ.Το epg δεν λειτουργουσε χθες τουλαχιστον στο δικο μου το δεκτη που ειναι xoro hrt 7600.H tv ειναι μια φθηνη crt 14 ιντσων και οι δοκιμες διηρκεσαν απο 3.30 μεχρι 4.50.Δεν μετρησα bitrate η πληροφοριες ηχου γιατι δεν ηταν με υπολογιστη συνδεδεμενη η τηλεοραση και ο δεκτης δεν δινει τετοιες πληροφοριες.Καποια πιξελιασματα που παρατηρουνται στα βιντεακια ειναι γιατι η εγγραφη εγινε οταν το σημα ειχε πεσει στο 65%.

http://www.youtube.com/watch?v=aM4iSUyYJzM

http://www.youtube.com/watch?v=Yrw7wdnmKp4

http://www.youtube.com/watch?v=0fBif3ZPYew

Leonidas33 και Arva ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις.
Καλή ιδέα το splitter. :worshippy:
Από αύριο πυκνώνουν τα δοκιμαστικά? Άντε να δούμε τι θα δούμε.

@mat99 65% ποιότητα ή ισχύς; Αν είναι ποιότητα λογικό. Αν είναι ισχύς περίεργο γιατί εγώ από Υμηττό έχω 65% ισχύ (λόγω κακής εγκατάστασης κεραίας) και όμως δεν έχω σπασίματα.. Μάλλον 65% ποιότητα σήματος εννοείς..

Last edited:

Ναι σωστα ποιοτητα σηματος 65%

Βλέπω προβληματισμό για τα σκαμπανεβάσματα, ενώ δεν θα έπρεπε, δοκιμές κάνουν!
Εδώ στη Θεσσαλονίκη να βλέπατε τι σκαμπανέβασμα υπήρχε κατά τη διάρκεια των δοκιμών! Μέχρι τις 15/1 και μία βδομάδα πριν έκαναν δοκιμές κατά τη διάρκεια της ημέρας 2-3 φορές και μετά τις 3 είχαμε ολονύκτια μετάδοση, στην οποία σταματούσαν τα αντίστοιχα αναλογικά από Φιλίππειο!
Και στην Αττική σταματά κανονικά το CNN & το Attica γιατί αλλιώς δεν θα γινόταν μετρήσεις!
Τουλάχιστον στην Αττική φαίνεται θα κάνουν σωστή δουλειά, ακόμα όμως έχει να φανεί, όχι όπως εδώ που στήσανε και άφησαν τους πομπούς στο έλεος του Κυρίου (δεηθώμεν, βοήθειά μας)!:smash:
Επίσης η ανάλυση θα είναι 576i, ούτε λόγος για p!

με την 46 ειδικά θα πέσει πολυ γέλιο λέμεεε...

Είναι γιατί οι δοκιμές είναι μικρής ισχύος κατευθυνόμενες με συνήθως ανοικτές τις αναλογικές εκπομπές (εκείνη την στιγμή με μειωμένο σήμα),με αποτέλεσμα τις δοκιμές τις λαμβάνουν ορισμένες περιοχές.....αλλά και αυτοί που λαμβάνουν δεν ειναι σίγουροι από που λαμβάνουν (Αιγινα και Υμηττό) οπότε αντε να βγάλεις άκρη.

Αν δεν κλείσουν οριστικά τα αναλογικά (και οι παρεμβολές τους από γειτονικά σημεία) τα ίδια θα γίνουν και στις κανονικές εκπομπές από 18/6.

Το mega στη 47 και το cnn στη 46 ηταν κλειστα εκεινη την ωρα και δεν ειχαν μειωμενο σημα οσο κι αν εσυ επιμενεις για το αντιθετο...Το επιβεβαιωνει και ο χρηστης aggelosvan στο post αυτο http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1240556&postcount=378

Ξεκαθαρισε πρώτα από που λαμβανεις τελικά http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1240474&postcount=366 και μετά να προσέχεις σε συνέχεια τι γράφεται http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1240818&postcount=382

Εχω ξεκαθαρισει οτι η κεραια μου ειναι στραμενη προς Υμηττο,αυτο δεν μ εμποδιζει λογω περιοχης να εχω σημα εστω αδυναμο και απο την Αιγινα....τι δεν καταλαβαινεις πανω σε αυτο....???
Οσο για τις αρχικες μου αμφιβολιες απο που εχω ληψη ειναι φυσικο γιατι δεν ειμαι στη digea να ξερω καθε φορα απο που γινονται οι δοκιμες....ειχα σημα,το εγραψα,τα αλλα ειναι περιττα και δεν ασχολουμαι....
Και θα σε παρακαλουσα να σταματησεις να με βγαζεις συνεχως ψευτη.....εδω μεσα δεν εχει καμμια σημασια βεβαια να αποκαλεις καποιον mat99 ψευτη....ομως στη κοινωνικη μουζωη και με το ονοματεπωνυμο μου δεν θα επετρεπα σε κανενα να με αποκαλει ετσι....Ευχαριστω

Last edited:

Για να τελειώνει το θέμα του αν σταματάει το cnn & το attica κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μία απλή φωτό του τι δείχνουν τα αναλογικά 46 και 47 εκείνη την ώρα είναι αρκετή! Ακόμα και με το κινητό!
Όχι τίποτα άλλο αλλά κουράζει ένα απτό γεγονός να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης του τι λέει ο καθένας και του τι αξιοπιστία έχει!
Δεν σταματάει το CNN? Μπορεί να αποδειχτεί!
Σταματάει? Επίσης μπορεί να αποδειχτεί!
Απλά πράγματα!

@ mcelliot_g εχεις δικιο....ειναι αστειο το θεμα,εγω υποσχομαι οτι δεν ξανασχολουμαι με οτι και αν γραψουν..ας πιστευει ο καθενας οτι θελει...

Γι'αυτούς που ασχολούνται με το CNN θα πρέπει να ξέρουν τι γίνεται σε άλλες περιοχές της Αττικής ταυτόχρονα με τι δοκιμές σε άλλες περιοχές.
Τι να της κάνεις τις φωτό αν ο ένας πιάνει και ό άλλος όχι τις δοκιμές ;
Περεπιπτώντος ο Αγ.Στεφανος μέχρι το Καπανδρίτι έβλεπε CNN κανονικά τις ώρες που έγιναν δοκιμές (και τι εγινε ;)

Τα περί αξιοπιστίας λοιπόν επιστρεφονται σάυτούς που θέτουν τέτοια θέματα (ασήμαντα) ή δεν ξέρουν τι γράφουν ή ψάχνονται άσκοπα.

Ηδη έγραψα παραπάνω ότι φαίνεται και όσοι κατάλαβαν,κατάλαβαν :

οι δοκιμές είναι μικρής ισχύος κατευθυνόμενες με συνήθως ανοικτές τις αναλογικές εκπομπές (εκείνη την στιγμή με μειωμένο σήμα),με αποτέλεσμα τις δοκιμές τις λαμβάνουν ορισμένες περιοχές.....αλλά και αυτοί που λαμβάνουν δεν ειναι σίγουροι από που λαμβάνουν (Αιγινα και Υμηττό) οπότε αντε να βγάλεις άκρη.

Αν δεν κλείσουν οριστικά τα αναλογικά (και οι παρεμβολές τους από γειτονικά σημεία) τα ίδια θα γίνουν και στις κανονικές εκπομπές από 18/6.

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Γενικά, ποιο είναι ακριβώς το θέμα είτε σταματάνε είτε όχι τα αναλογικά όταν γίνονται δοκιμές της Digea; Κατ' αρχήν είναι σίγουρο ότι γίνονται, και κατά δεύτερον, οι δοκιμές δεν γίνονται για το κοινό, αλλά για να δουν οι τεχνικοί ποια προβλήματα υπάρχουν, τι απόδοση έχουν οι ρυθμίσεις τους και έτσι να τα λύσουν πριν την επίσημη πρώτη. Γι αυτούς είναι προφανές αδιάφορο αν ανοίγουν ή κλείνουν τα αναλογικά την ώρα που κάνουν δοκιμές, αφού λογικά οι δοκιμές γίνονται με ελεγχόμενες συνθήκες, για να είναι και αξιοποιήσιμες...

Αυτό ακριβώς είναι το σκεπτικό τους,αλλά μερικοί βιάζονται άσκοπα να δούν πρίν τις 18/6...

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Στην σημερινή δοκιμή δεν ήταν μεγάλο το bitrate.Πραγματικά,μέχρι και η νοβα,δίνει παρεμφερές.