18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Ευχαριστώ Σωτήρη! Είχα την εντύπωση ότι το pal είναι 720x576 αλλά μάλλον το μπέρδεψα με την ανάλυση του DVD. Θυμάμαι (η αλήθεια είναι ένα κάποτε), ότι στην δορυφορική εκπομπή (απο την νοβα) η ανάλυση σε όλα τα ελληνικά κανάλια ήταν χαμηλότερη απο 720x576, σε αντίθεση με τα περισσότερα ευρωπαικά (& όχι μόνον).
Εκτός εάν o εκεί TP ήταν (είναι) αναλογικός...
Γι' αυτό με βλέπεις να ρωτάω, στην επίγεια ψηφιακή η ανάλυση θα είναι στοιχειωδώς αναμενόμενη του ψηφιακού σήματος ή μία απο τα ίδια;
Βέβαια θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό άν κάποιος φίλος γράψει ένα βιντεάκι ...

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Σωστά θυμάσαι ότι το PAL είναι 720Χ576, ισχύουν και οι δύο αναλύσεις κατά κάποιο τρόπο! Απλά είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα...

http://www.animationpost.co.uk/bitmaps/aspect-ratios.htm

Επίσης ισχύουν και άλλες αναλύσεις στις εκπομπές, όπως αυτές που βλέπεις στη Νόβα. Όταν όμως τις βλέπουμε στην τηλεόραση γίνεται stretching και γεμίζει η οθόνη (με απώλειες στην ευκρίνεια βέβαια, αφού οι αναλύσεις είναι χαμηλότερες από το στάνταρ).

Ποιότητα 0; Το 768Χ576 τι μπορεί να είναι ;

90626698.jpg

Ξέρει κανείς με τι ανάλυση θα εκπέμπουν ;

τα Screenshot τα πήρα όταν είχανε σταματήσει να μεταδίδουν σήμα
όταν είχανε σήμα μου έδειχνε
Signal Strength 50-55%
Signal Quality 100% σταθερό

να αναφέρω ότι είναι με PCTV Hybrid Pro Stick

ANOIXTO TO EPG ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 46 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ !!!ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ATTICA ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 47,ΙΣΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ !!!

Για να ετοιμαζόμαστε...αντε μπας και απόψε :music-smiley-005:

Ψηλα το σημα ειναι αλλά τιποτα μεχρι τωρα

Τώρα βρήκανε που λείπει ο satnick ?????????????:D

Στο λεκανοπέδιο σίγουρα θα έχει καλό σήμα.Δεν θα αφήσουν 4.500.000 κατοίκους χωρίς σήμα...

Μη ξεχνάτε ότι το Λεκανοπέδιο έχει διαφορετική μορφολογία από την Θεσσαλονίκη. Είναι σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα εδώ..

Δεν είναι πιο ευκολα τα πράγματα γιατί υπάρχουν πάρα πολλές παρεμβολές από γειτονικά σημεία εκπομπής νόμιμα και μη.

ANOIXTO TO EPG ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 46 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ !!!ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ATTICA ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 47,ΙΣΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ !!!

Kαι τα δυο αναλογικά ήταν και είναι ανοικτά Νότια για ακόμα μια φορά ,με χάλια εικόνα όπως συνεχώς τελευταία.

αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι κάτι ξενοδοχεία στην παραλία, που βλέπουν μόνο από αίγινα αυτά τί θα κάνουν; θα αλλάξουν όλες τις τηλεοράσεις; η θα γυρίσουν μαζικά κεραίες προς πάρνηθα; :afro:
Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως το cnn δε θα κοπεί τελείως, μάλλον θα μεταφερθεί. Έχει πολύ fan club έστω και αναλογικό

Το CNN έχει διακρατική συμφωνία (και ξένους ή κάποιους που το χρειάζονται στην Ελλάδα για διαφορους λόγους και το παρακολουθούν,και εννοείται δεν μπορούν να βάλουν πιάτο για ατομική λήψη ).Το θέμα όμως είναι τι θα κάνει η ΕΡΤ που το αναμεταδίδει,σαν πολιτική γιατί διαφωνεί με την Digea (που ενεργεί μόνη της κλπ) χώρια δεν υπάρχουν και ελεύθερες καθαρές συχνότητες.Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε....

Τα ξενοδοχεία είτε θα βάλουν κεντρικό αποκωδικοποιητή ,spitter κλπ μεθόδους που χρησιμοποιούν για τα δορυφορικά κανάλια που προσφέρουν επίσης σε κάθε δωμάτιο,είτε θα γυρίσουν αναλογικά την κεραία όπου τους βολεύει (καθώς και ο Yμηττός θα εξακολουθεί για πολύ καιρό ακόμα αναλογικές εκπομπές)

Last edited:

Τα ξενοδοχεία είτε θα βάλουν κεντρικό αποκωδικοποιητή ,spitter κλπ μεθόδους που χρησιμοποιούν για τα δορυφορικά κανάλια που προσφέρουν επίσης σε κάθε δωμάτιο,είτε θα γυρίσουν αναλογικά την κεραία όπου τους βολεύει (καθώς και ο Yμηττός θα εξακολουθεί για πολύ καιρό ακόμα αναλογικές εκπομπές)
χμ, δεν κοστίζει αρκετά όμως αυτό; και μη ξεχνας οτι δεν έχουν όλα τα ξενοδοχεία δορυφορική, εγώ τουλάχιστον ξέρω αρκετά..

Δεν είναι πιο ευκολα τα πράγματα γιατί υπάρχουν πάρα πολλές παρεμβολές από γειτονικά σημεία εκπομπής νόμιμα και μη.

Kαι τα δυο αναλογικά ήταν και είναι ανοικτά Νότια για ακόμα μια φορά ,με χάλια εικόνα όπως συνεχώς τελευταία.

απο satleo.gr

μελος bill82 στις 21.40

κλειστο το ατικκα στο 47, αλλα προς στιγμη δεν βλεπω ψηφιακο σημα, μονο μεγκα! Θα κανουν καμια δοκιμη σημερα;

μελος silver στις 22.55

Όντως το attica είναι κλειστό.. Ας ελπίσουμε πως θα κάνουν καμιά δοκιμή...

οπως βλεπεις δεν ημουν ο μονος που εβλεπε κλειστο το attica...
οσο για το epg επειδη τα καναλια εχουν αποθηκευτει στο δεκτη οταν στις 27-5 η digea εκανε δοκιμες,καποια στιγμη μαλλον που ανοιξαν παλι μια απο αυτες τις ημερες(υπηρξε αναφορα για χθες κατα τις 12 το μεσημερι) αποθηκευτηκε και το epg και το εμφανιζε λανθασμενα εκεινη την ωρα που ελεγχα για τα καναλια...αρα δεν ηταν ενεργοποιημενο το epg αλλα απλα αποθηκευμενο

χμ, δεν κοστίζει αρκετά όμως αυτό; και μη ξεχνας οτι δεν έχουν όλα τα ξενοδοχεία δορυφορική, εγώ τουλάχιστον ξέρω αρκετά..

Γυρίζουν την κεραία ή μπαίνουν σε εξοδα να κινηθεί η αγορά του κλάδου (ίσως ενας λόγος που δεν τηρείται η παράλληλη εκπομπή από ιδιο σημείο εκπομπής όπως λέει η ΕΕ)

Έγραψα για μορφολογία εδάφους και όχι για τις παρεμβολές Λεωνίδα, άλλο το ένα άλλο το άλλο....

Απάντησε μου για τη μορφολογία μιας και είσαι ειδικός επί του θέματος....

Δεν μπορώ να ξέρω τι και πως θα εκπέμψουν,ούτε ξέρω καλά την Θεσ/νίκη να συγκρίνω. Γεωγραφικά κάποια πράγματα φαίνονται καλύτερα,αλλά όταν υπάρχουν περιοχές στην Αττική ήδη προβληματικές με τα υπάρχοντα δεδομένα,γιατί αυτό να μην συνεχιστεί ;

Για να το κάνω πιο κατανοητό, η Αθήνα έχει τρία βουνά στις άκρες της και το λεκανοπέδιο στη μέση, κάτι που δεν ισχύει στη Θεσσαλονίκη...

Αν φύγουν από τη μέση οι παράνομες εκπομπές (που θα φύγουν) τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την λήψη...