18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

που το βρηκες το software?

ενα screenshot είναι που φαίνεται επάνω η έκδοση λογισμικού που ήταν εγκατεστημένη από τη αγορά. Αν με την 2333ΗD δεν πιάνετε mpeg4, ελέγξτε να δείτε αν είναι το ίδιο λογισμικό η παλιότερο

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Λοιπόν, Άνω Γλυφάδα με Samsung B650 πριν είχαμε σοβαρά προβλήματα, κυρίως με είδωλα. Με Digea αυτά εξαφανίστηκαν, συνεπώς σε όλα τα κανάλια έχουμε μεγάλη βελτίωση. Από ποιότητα εικόνας υστερεί ο Ant1 σε σχέση με τα υπόλοιπα. Προβληματάκια με τα χρώματα που σε μερικά σημεία (όπως τα κείμενα που προσθέτουν τα κανάλια σαν "σούπερ" ή "τρέιλερ") είναι πολύ έντονα και προκαλούν φαινόμενα παραμόρφωσης. Δεν είμαι βέβαιος, αλλά ίσως αυτό το φαινόμενο να βελτιώνεται με την αντίστοιχη ρύθμιση του ενισχυτή κεραίας, αλλά αυτό θα το μάθουμε μόνο αφού γίνουν ψηφιακά και τα υπόλοιπα αναλογικά κανάλια.

Άσχετο, αλλά ξέρει κανείς αν και πώς γίνεται στη Samsung να τακτοποιήσεις έτσι τα κανάλια στους αριθμούς που θέλεις ώστε να εναλάσσονται ψηφιακά και αναλογικά; π.χ. να έχω στο 2 τη ΝΕΤ (αναλογικό) και στο 3 το Alpha (ψηφιακό) ; Ή θα πρέπει να συνηθίσουμε χωρισμό των ιδιωτικών από τα κρατικά στα τηλεχειριστήριά μας μέχρι να εκπέμψουν και τα κρατικά ψηφιακά;

ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ CRT PHILIPS 9618 36APA ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ (ΑΝΤ-ΜΕΓΑ-ΑΛΤΕΡ-ΣΤΑΡ) ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΕΙΚΟΝΑ (ΡΑΡ) ΕΧΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.

1. ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ 4-5 ΔΕΥΤΕΡΑ.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ 10%-20%!!!!!!

3.ΔΟΚΙΜΑΣΑ 3 ΔΕΚΤΕΣ. ΟΙ 2 ΜΕ MPEG2 ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ. ΚΑΙ ΟΙ 3 ΔΕΚΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ MPEG2 ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΣΠΟΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΤΟΥ.

4.ΗΧΟΣ ΙΔΙΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.

5.ΕΚΤΟΣ ΣΚΑΙ ΤΟ 4-3 ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.

6.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

Περιοχή Μαρουσι, πολυ καλή εικονα σε ολα τα κανάλια εκτος απο το Makedonia TV και αριστη (για SD) στον ΣΚΑΙ

Δεκτης ο ΧΟRO 7600

Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Αυτό λέμε,εσύ πχ θα δείς διαφορά,αλλά δεν είναι τόσο καλή ώστε να δεί και αυτός που έπιανε καλά διαφορά.

Υπάρχει κάποιος που έπιανε χωρίς είδωλα, έστω και αχνά;

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

εβαλα neotion viaccess σε samsung 786, τα βρηκε στο ψαξιμο..αλλα κανει το εξης παραξενο..την μια βλεπω τα καναλια και ξαφνικα οταν κανω ζαπιγκ μαυριζει η οθονη και ακουγεται σπαστα ο ηχος..ειναι προβλημα εκπομπης της digea? ή της καρτας?

Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Ν.Ηράκλειο η εικόνα είναι καλή.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο ήχος είναι πιο χαμηλός στα ψηφιακά (σε σχέση με το ίδιο αναλογικό κανάλι).

Και σε μενα (κουκακι) το ιδιο συμβαινει.Tv Sony x3500 46

Ακομα βλεπουμε 4:3 ελεος....

Διαφορες τουλαχιστον χτυπητες στο star (λιγοτερα κουνουπια,ζωυφια κλπ) αλλα γενικοτερα τιποτα τρομερο.
Υποθετω σε περιοχες που καναλια δεν επαιζαν ποτε θα ειναι η μερα με την νυχτα αλλα μεχρι εκει νομιζω....

Νομιζω οτι και η αλλαγη καναλιων ειναι σχετικα αργη (δεν ξερω αν ειναι θεμα τηλεορασης βεβαια)

Και σε μενα (κουκακι) το ιδιο συμβαινει.Tv Sony x3500 46

Ακομα βλεπουμε 4:3 ελεος....

Διαφορες τουλαχιστον χτυπητες στο star (λιγοτερα κουνουπια,ζωυφια κλπ) αλλα γενικοτερα τιποτα τρομερο.
Υποθετω σε περιοχες που καναλια δεν επαιζαν ποτε θα ειναι η μερα με την νυχτα αλλα μεχρι εκει νομιζω....

Νομιζω οτι και η αλλαγη καναλιων ειναι σχετικα αργη (δεν ξερω αν ειναι θεμα τηλεορασης βεβαια)

Αποκλειστική προσφορά - δώρο - της Digea για το από πάνω post. Επειδή κάνατε την χιλιοστή δημοσίευση κερδίζετε μια Sony Trinitron CRT 100 Ηz 28 ιντσών της σειράς Matchline, για να απολαύσετε σήμα υψηλής ευκρίνειας και σύντομα 3d. Καλέστε το 800000000

Άσχετο, αλλά ξέρει κανείς αν και πώς γίνεται στη Samsung να τακτοποιήσεις έτσι τα κανάλια στους αριθμούς που θέλεις ώστε να εναλάσσονται ψηφιακά και αναλογικά; π.χ. να έχω στο 2 τη ΝΕΤ (αναλογικό) και στο 3 το Alpha (ψηφιακό) ;

Δεν γινεται. Πανε χωριστα τα ψηφιακα-χωριστα τα αναλογικα.
(Και ευτυχως που βγηκαν τα ψηφιακα, γιατι η Β650 εχει tuner που βρισκει απιστευτα ειδωλα.)

Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά από τα αναλογικά, δηλαδή είναι το ίδιο χάλια!
Η τηλεοραση είναι η Samsung LE32B530, ξέρει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να δω πόσο επί τις 100 είναι η λήψη του σήματος;

LG 42lf2510 και ακομα πιανω μονο τα 4 sport+ cine + prisma+ και ΡΙΚ.
αν μπορει καποιος να βοη8ησει για το πως μπορω να τα συντονισω ας στειλει ενα πμ...ευχαριστω

Εχω την LG PQ 2000 42'(mpeg 4 απο την <<μανα>>της) περιοχη Ταυρος (κοντα στην Πειραιως), σημερα το πρωι την συντονισα στο 46 & 47 και ολα Ο.Κ <<καμπανα>> ποιοτητα σηματος απο το μενου 60-61% απο τα ματια μου πολυ καλο. Για να μην απορειτε οι ανθρωποι περιοριστηκαν στις 576i γραμμες οταν τα φθηνα DVD παιζουν με 720p & 720i.
Καλη αρχη παντως.
σσ. η κεραια μου δεν γνωριζω που ειναι στραμενη λογω του οτι μενω σε διαμερισμα(πολυκατικοια)

Last edited:

Παιδες επειδη βλέπω τρομερη ροή ερωτησεων μήπως θα ηταν εφικτό να ελενξετε τα βιβλιαρακια οδηγιων των τηλεοράσεων σας να δείτε αν ειναι συμβατες με mpeg4 ή σας τις πουλησανε χωρίς όπως επίσης να διαβασετε περι ισχυς των σηματων πάλι από τα manual και ολα τα συναφή ?

Εγώ πάντως είμαι πανευτυχής μιας και θα τα πιάνω και στην TV του αυτοκινήτου.

Καλησπέρα σε όλους. Μένω στη Βάρη και κατάφερα να πιάσω μόνο το Mega, SKAI, Star, 902 (?) και τα ψηφιακά της ERT από το CH47. Δεν βλέπω τίποτα από 46. Μου είπαν από Digea ότι μάλλον φταίει ο ενισχυτής και ότι θα πρέπει ή να τον χαμηλώσω ή να τον βγάλω. Υπάρχει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα που να λύθηκε με τον ενισχυτή?

Είσαι σίγουρος για την ΕΡΤ?
Η ΕΡΤ εκπέμπει στο 48.

Είσαι σίγουρος για την ΕΡΤ?
Η ΕΡΤ εκπέμπει στο 48.

Ναι έχεις δίκιο τα ψηφιακά της ΕΡΤ είναι στο 48. Δεν το έγραψα σωστά πριν. Το θέμα είναι ότι δεν πιάνω τίποτα από το 46. Υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο ο ενισχυτής;

Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Ναι έχεις δίκιο τα ψηφιακά της ΕΡΤ είναι στο 48. Δεν το έγραψα σωστά πριν. Το θέμα είναι ότι δεν πιάνω τίποτα από το 46. Υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο ο ενισχυτής;
ΝΑΙ γιατί μπουκωνει το ηδη δυνατό σημα

ΝΑΙ γιατί μπουκωνει το ηδη δυνατό σημα

Δεν θα έπρεπε όμως να μπουκώνει και το σήμα για τα κανάλια στο 47; Η μήπως είναι άσχετο;

Το θέμα είναι ότι εάν αφαιρέσω τον ενισχυτή δεν θα βλέπω ΕΡΤ και ΝΕΤ σχεδόν καθόλου. Θα πρέπει μάλλον να δοκιμάσω να του μειώσω την ένταση.

Παιδιά κανείς από Άνω Κυψέλη υπάρχει? Σήμερα έλαβα έναν αποκωδικοποιητή mpeg4 Finlux αλλά μου βρίσκει μόνο τα 4 της ΕΡΤ. Λέτε να παίζει ρόλο ο προσανατολισμός της κεραίας? Θα πρέπει να δω αν βλέπει Αίγινα?