Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα
Υ.Γ: To epg σε κάποιους είναι στα αγγλικά ή στα greeklish και ας λυσσομανάνε κάποιοι ότι δεν είναι. Και η Digea το είπε και προσπαθεί να το διορθώσει όπως συνέβη και στην Θεσ/νίκη... Ας ψάχνετε λίγο καλύτερα.....
Χαίρομαι που τα σχόλιά μου για την Digea που παρεμπιπτόντως εκφράζουν και την συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων σε όλα τα fora και blogs προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων - ευτυχώς μεμονωμένων- και ελπίζω χωρίς να υποκρύπτεται συμφέρον (όπως συνέβη σε "ανταγωνιστικό" φόρουμ). Βεβαίως, η μανία και το παραλήρημα δύο-τριών ατόμων (δεν αναφέρομαι σε σένα Δημήτρη που τοποθετήθηκες ευπρεπώς) ανεβάζοντας με αγωνία, ταραχή και άγχος εικόνα από την Digea συγκρίνοντάς της με την αντίστοιχη αναλογική φανερώνουν κίνητρα, τα οποία δεν μπορούν να διασώσουν το ούτως ή άλλως καταποντιζόμενο σε όλο το λεκανοπέδιο κύρος μιας φαιδρής εταιρείας όπως η Digea. Αν και έθεσες πολλά θέματα Δημήτρη θα σταθώ στα πιο σημαντικά. Κατ' αρχάς, ήδη εδώ και ένα μήνα έχω πει ότι η Digea ωφελεί άτομα που είχαν πρόβλημα στην αναλογική και δεν έπιαναν καλά τα κανάλια. Καλώς ή κακώς εγώ (περιοχή Κολωνάκι, πίσω από την αμερικάνικη πρεσβεία) ανέκαθεν έπιανα άψογα τα αναλογικά και κατά συνέπειαν εξίσου άψογα τα ψηφιακά και μάλιστα με ένταση και ποιότητα σήματος 98-100% (από τα λίγα στην Αθήνα) οπότε είχα βάλει ψηλά τον πήχυ με αυτά που άκουγα. Ούτε ποτέ διαφήμισα την τηλεόραση μου (Sony Bravia Led X4500) για να πουλήσω μούρη όπως άλλοι. Και όπως ξέρετε η Led έχει το "κακό" να δείχνει και το παραμικρό ψεγάδι. Δεν αναιρώ τίποτα λοιπόν... Είπα και τόνισα τα κανάλια της Νόβα (όχι τα πανελλαδικής εμβέλειας) είναι πολύ καλύτερα από της Digea. Αν εξαιρέσεις τον ΣΚΑΙ που είναι εξαιρετικός όλα τα άλλα (δεν διαφωνώ, λόγω πρωτογενούς κακού υλικού) είναι για τα σκουπίδια (Μιλάω για εικόνα όχι για περιεχόμενο). Το Spor + επίσης εξαιρετικό όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν αποτυχημένα να δείξουν ότι υστερεί! Αν είναι δυνατόν!!!!!!!! Aυτά για την Digea σας (πάλι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα Δημήτρη). Ελπίζω ως σοβαρή εταιρεία που είναι...ας γυρίσει το ρολόι του epg 4 λεπτά μπροστά. Ντροπή είναι... Να γράψουμε κάτι και στο pvr σωστά... Και επίσης να αφήσει το κέντρο που έπιανε πάντα καλά την αναλογική και να πάει στον κοσμάκη στη Βάρη, Κέα, Μαραθώνα που τους έταξε καλή ψηφιακή τηλεόραση και τηλεόραση δεν έχουνε!!! Και ας βγάζουν κάποιοι τη Μενεγάκη σε PIP αν φαίνεται καλύτερα η ρυτίδα της στην Digea και όχι στην αναλογική!!Έγραψες:
Το οποίο προφανώς προσπαθεί να συγκρίνει τη δορυφορική εκπομπή με την επίγεια όσο αφορά την ποιότητα εικόνας.
Σου απάντησα ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το από που εκπέμπεται το σήμα, εφόσον μιλάμε για MPEG (2 ή 4).
Τώρα λες ότι μιλούσες γενικά για τα κανάλια της Nova vs. τα κανάλια της Digea.
Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων για να καταλάβει ότι δεν έχει κανένα νόημα. Για να συγκρίνεις ποιότητα εικόνας πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις ότι έχεις το ίδιο σήμα στην είσοδο των κωδικοποιητών.
Αυτό μπορεί να γίνει με κάποια σιγουριά μόνο σε κανάλια που εκπέμπονται ταυτόχρονα από Nova και Digea, δηλαδή αυτά που έχουν εθνική εμβέλεια.
Οπότε, τελικά τι συγκρίνεις;
Και πάλι, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Πρακτικά μεγαλύτερο ρόλο παίζει το υλικό που "ταΐζει" το κανάλι τους κωδικοποιητές του, παρά το αν χρησιμοποιεί MPEG-2 ή MPEG-4. Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το ψηφιακό video το γνωρίζει αυτό (οι "ηλεκτρονικοί" από την άλλη είναι εντελώς αναρμόδιοι λόγω αντικειμένου).
Έχω δει στο Cine+ άθλια εικόνα, και έχω δει και στο Sport+ εξαιρετική. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό για τα συστήματα της ΕΡΤ. Το υλικό είναι που κάνει τη διαφορά.
Τα ίδια ακριβώς μπορώ να γράψω και για τα κανάλια της Digea.
Αυτό που μπορώ άνετα να υποστηρίξω (και τεκμηριώσω) είναι ότι με καλό υλικό και για ίδιο bitrate το MPEG-4 θα βγάλει καλύτερη εικόνα από το MPEG-2. Εγγυημένα.
Υ.Γ. Χτες το βράδυ που το έψαχνα λίγο με ένα tuner στο HTPC μου, είδα ότι όλα τα κανάλια της Digea δίνουν σήμα ανάλυσης 720 χ 576 (a.k.a. full PAL / DVD resolution). Τα ψηφιακά της ΕΡΤ έδιναν σαφώς χαμηλότερη ανάλυση, η οποία ποτέ δεν έφτανε τα 720 χ 576. Για άλλη μια φορά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Digea έχει περισσότερη ευκρίνεια. Σημαίνει ότι με το κατάλληλο υλικό η Digea θα δείξει μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Παρεμπιπτόντως, η Nova τι ανάλυση δίνει;
Υ.Γ: To epg σε κάποιους είναι στα αγγλικά ή στα greeklish και ας λυσσομανάνε κάποιοι ότι δεν είναι. Και η Digea το είπε και προσπαθεί να το διορθώσει όπως συνέβη και στην Θεσ/νίκη... Ας ψάχνετε λίγο καλύτερα.....