18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Έγραψες:

Το οποίο προφανώς προσπαθεί να συγκρίνει τη δορυφορική εκπομπή με την επίγεια όσο αφορά την ποιότητα εικόνας.

Σου απάντησα ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το από που εκπέμπεται το σήμα, εφόσον μιλάμε για MPEG (2 ή 4).

Τώρα λες ότι μιλούσες γενικά για τα κανάλια της Nova vs. τα κανάλια της Digea.

Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων για να καταλάβει ότι δεν έχει κανένα νόημα. Για να συγκρίνεις ποιότητα εικόνας πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις ότι έχεις το ίδιο σήμα στην είσοδο των κωδικοποιητών.

Αυτό μπορεί να γίνει με κάποια σιγουριά μόνο σε κανάλια που εκπέμπονται ταυτόχρονα από Nova και Digea, δηλαδή αυτά που έχουν εθνική εμβέλεια.

Οπότε, τελικά τι συγκρίνεις;

Και πάλι, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Πρακτικά μεγαλύτερο ρόλο παίζει το υλικό που "ταΐζει" το κανάλι τους κωδικοποιητές του, παρά το αν χρησιμοποιεί MPEG-2 ή MPEG-4. Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το ψηφιακό video το γνωρίζει αυτό (οι "ηλεκτρονικοί" από την άλλη είναι εντελώς αναρμόδιοι λόγω αντικειμένου).

Έχω δει στο Cine+ άθλια εικόνα, και έχω δει και στο Sport+ εξαιρετική. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό για τα συστήματα της ΕΡΤ. Το υλικό είναι που κάνει τη διαφορά.

Τα ίδια ακριβώς μπορώ να γράψω και για τα κανάλια της Digea.

Αυτό που μπορώ άνετα να υποστηρίξω (και τεκμηριώσω) είναι ότι με καλό υλικό και για ίδιο bitrate το MPEG-4 θα βγάλει καλύτερη εικόνα από το MPEG-2. Εγγυημένα.

Υ.Γ. Χτες το βράδυ που το έψαχνα λίγο με ένα tuner στο HTPC μου, είδα ότι όλα τα κανάλια της Digea δίνουν σήμα ανάλυσης 720 χ 576 (a.k.a. full PAL / DVD resolution). Τα ψηφιακά της ΕΡΤ έδιναν σαφώς χαμηλότερη ανάλυση, η οποία ποτέ δεν έφτανε τα 720 χ 576. Για άλλη μια φορά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Digea έχει περισσότερη ευκρίνεια. Σημαίνει ότι με το κατάλληλο υλικό η Digea θα δείξει μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Παρεμπιπτόντως, η Nova τι ανάλυση δίνει;
Χαίρομαι που τα σχόλιά μου για την Digea που παρεμπιπτόντως εκφράζουν και την συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων σε όλα τα fora και blogs προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων - ευτυχώς μεμονωμένων- και ελπίζω χωρίς να υποκρύπτεται συμφέρον (όπως συνέβη σε "ανταγωνιστικό" φόρουμ). Βεβαίως, η μανία και το παραλήρημα δύο-τριών ατόμων (δεν αναφέρομαι σε σένα Δημήτρη που τοποθετήθηκες ευπρεπώς) ανεβάζοντας με αγωνία, ταραχή και άγχος εικόνα από την Digea συγκρίνοντάς της με την αντίστοιχη αναλογική φανερώνουν κίνητρα, τα οποία δεν μπορούν να διασώσουν το ούτως ή άλλως καταποντιζόμενο σε όλο το λεκανοπέδιο κύρος μιας φαιδρής εταιρείας όπως η Digea. Αν και έθεσες πολλά θέματα Δημήτρη θα σταθώ στα πιο σημαντικά. Κατ' αρχάς, ήδη εδώ και ένα μήνα έχω πει ότι η Digea ωφελεί άτομα που είχαν πρόβλημα στην αναλογική και δεν έπιαναν καλά τα κανάλια. Καλώς ή κακώς εγώ (περιοχή Κολωνάκι, πίσω από την αμερικάνικη πρεσβεία) ανέκαθεν έπιανα άψογα τα αναλογικά και κατά συνέπειαν εξίσου άψογα τα ψηφιακά και μάλιστα με ένταση και ποιότητα σήματος 98-100% (από τα λίγα στην Αθήνα) οπότε είχα βάλει ψηλά τον πήχυ με αυτά που άκουγα. Ούτε ποτέ διαφήμισα την τηλεόραση μου (Sony Bravia Led X4500) για να πουλήσω μούρη όπως άλλοι. Και όπως ξέρετε η Led έχει το "κακό" να δείχνει και το παραμικρό ψεγάδι. Δεν αναιρώ τίποτα λοιπόν... Είπα και τόνισα τα κανάλια της Νόβα (όχι τα πανελλαδικής εμβέλειας) είναι πολύ καλύτερα από της Digea. Αν εξαιρέσεις τον ΣΚΑΙ που είναι εξαιρετικός όλα τα άλλα (δεν διαφωνώ, λόγω πρωτογενούς κακού υλικού) είναι για τα σκουπίδια (Μιλάω για εικόνα όχι για περιεχόμενο). Το Spor + επίσης εξαιρετικό όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν αποτυχημένα να δείξουν ότι υστερεί! Αν είναι δυνατόν!!!!!!!! Aυτά για την Digea σας (πάλι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα Δημήτρη). Ελπίζω ως σοβαρή εταιρεία που είναι...ας γυρίσει το ρολόι του epg 4 λεπτά μπροστά. Ντροπή είναι... Να γράψουμε κάτι και στο pvr σωστά... Και επίσης να αφήσει το κέντρο που έπιανε πάντα καλά την αναλογική και να πάει στον κοσμάκη στη Βάρη, Κέα, Μαραθώνα που τους έταξε καλή ψηφιακή τηλεόραση και τηλεόραση δεν έχουνε!!! Και ας βγάζουν κάποιοι τη Μενεγάκη σε PIP αν φαίνεται καλύτερα η ρυτίδα της στην Digea και όχι στην αναλογική!!
Υ.Γ: To epg σε κάποιους είναι στα αγγλικά ή στα greeklish και ας λυσσομανάνε κάποιοι ότι δεν είναι. Και η Digea το είπε και προσπαθεί να το διορθώσει όπως συνέβη και στην Θεσ/νίκη... Ας ψάχνετε λίγο καλύτερα.....

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Καλημερα σε ολους, χωρις να ξερω που ειναι η κεραια (κεντρικη πολυκατοικιας) και περιοχη Ταυρος τα επιασα ολα με την μια (tv LG 42PQ2000)χωρις εξωτερικο αποκωδικοποιητη, ποιοτητα σηματος 60-61%, στην εικονα υπαρχει μια θολουρα αλλα χωρις σπασιματα η πιξελιασματα και ο ηχος θαμπος και αδυναμος οπως στα MP3. Απο την αναλογικη εξοδο της tv (RCA) εστελνα ηχο στον ενισχητη μου (στερεοφωνικος) τα ψηφιακα καναλια μουγκαθικαν τα αναλογικα ακουγονται κανονικα οπως πριν, γνωριζει καποιος τι πρεπει να κανω? κανονικα δεν θα επρεπε να ακουγονται και αυτα αφου το σημα του ηχου λογικα μετα την ληψη με καποιο DAC της tv γινεται αναλογικο για να περαση στα δικα της ηχεια.

re παιδια δεν στελνετε και σεις κανα mail στους κοιμισιδες της digea μπας και ξυπνησουν και φτιαξουν καποτε την ωρα στο epg;

φίλε κοίταξε στο 46 αν υπάρχει κάποιο αναλογικό κανάλι, έστω και με χαμηλή ισχύ. πιθανόν να οφείλεται σε αυτό αλλιώς είναι πρόβλημα της ντιτζια

Ο αναμεταδότης Βάρης (παραλία Βάρκιζας), εκπέμπει ET3 στο 46.
Δες το post μου #1139.

Δες το post μου #1139.

Δε βλέπω Βάρη, αλλά απευθείας Αίγινα. Θα δοκιμάσω σήμερα να ρυθμίσω ή να αποσυνδέσω εντελώς τον ενισχυτή μήπως αλλάξει κάτι...απλώς μου κάνει εντύπωση που γίνεται ορισμένες στιγμές...πώς γίνεται δηλαδή τη μια να έχει ποιότητα σήματος 96 και την άλλη 25? επιδρά ο ενισχυτής με τέτοιο τρόπο και σε περιοδικά διαστήματα?
κάπου διάβασα πάντως από ειδικούς ότι δεν έχουν κάνει καλή δουλέιά με την Αίγινα και ότι αυτή η απότομο πτώση της ποιότητας οφείλεται στη digea
σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα...ας κρίνουν οι πιο ειδικοί αν στέκει.

"ΤΙ ΣΟΙ SFN κανατε ρε χωρις μελέτες λοβών?!?

ποιοι ειναι οι χρονισμοι σας στις ακμές των επικαλύψεων? ΠΟΥ ειναι αυτές? με κουκουρουκου υπολογισμους λοβου μην τυχόν και βάλετε 16 πάνελ?

Οταν φτιάχνεις SFN ξέρεις ακόμα και πόσα εκατοστά ειναι το μήκος της καθόδου σου, και το Group delay του splitter σου.

Τρομάρα σας για πάροχος.

Respect στις εταιρίες κινητής - οτι κάνουν το σχεδιάζουν.

Τα καβουρια όμως στην τσέπη των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας εχουν δαγκάνες που κόβουν δάχτυλα, φαινεται.

Και αντε και κάνατε τα κουκουρουκου σας, τρομάρα σας.

ΓΙΑΤΙ κλεισατε την Αιγινα με τόσο ελλειπή σχεδίαση και υποδομή, και δεν δηλώσατε κώλυμα αν αδυνατουσατε να κάνετε ενα δίκτυο της προκοπής?

Κάποιοι εχουν Quality 70% και ξαφνικά τους κάνει μια βουτα μεχρι unlock, και λέτε για τους ενισχυτές τους. Τρομάρα σας...

μόνο με το Google Earth ξέρετε να παίζετε.... "

Βάρη:
Δεν μας καλύπτει h Digea. Δεν έχω οπτική επαφή ούτε με Αίγινα ούτε με Υμηττό. Οι κεραίες μας κοιτούν στον όρμο της Βάρκιζας, όπου έχουμε οπτική επαφή με τον αναμεταδότη (συνημμένο) σε απόσταση περίπου 2km.
Αυτός μετατίδει την ΕΤ3 στο 46 (οπότε πάει το ένα της Digea).
Παρά το γεγονός ότι κοιτάμε εκεί, πιάνουμε την ΕΡΤ ψηφιακή με 40% σήμα.
Βάζοντας τον ενισχυτή κεραίας στο minimum, βελτιώθηκαν τα αναλογικά (ξεμπούκωσαν), δεν βρέθηκε κανάλι της Digea και χάθηκε και η ΕΡΤ.
Άρα εδώ, μένουμε με τη Nova, η οποία άλλωστε τροφοδοτεί και τον αναλογικό αναμεταδότη μας (συνημμένο).

Μίλησα πριν από λίγο (ξανά) με Digea και μου είπαν ότι δεν έχουν ακόμα ασχοληθεί με τοπικούς αναμεταδότες. Θα το κάνουν λεέι στο μέλλον αλλά μάλλον αφού τελειώσουν με όλη την Ελλάδα. Καληνύχτα !!!

Δες το post μου #1139.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτό; Που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε; Καμιά ιδέα;

Χλωμό το βλέπω! Όπως είπες, καλήνύχτα!
Διαβάζω σε γειτονικό forum (satleo), ότι στο μέλλον θα ενεργοποιηθούν και άλλα κέντρα εκπομπής (μεταξύ αυτών αναφέρεται και της Βάρης), αλλά χωρίς ημερομηνίες κλπ.
Πριν απ' όλα αυτά, θα πρέπει να ξεκινήσει η Πάρνηθα και μετά, οι τοπικόι αναμεταδότες.
Εδώ, δες στη σελίδα 8.

Χλωμό το βλέπω! Όπως είπες, καλήνύχτα!
Διαβάζω σε γειτονικό forum (satleo), ότι στο μέλλον θα ενεργοποιηθούν και άλλα κέντρα εκπομπής (μεταξύ αυτών αναφέρεται και της Βάρης), αλλά χωρίς ημερομηνίες κλπ.
Πριν απ' όλα αυτά, θα πρέπει να ξεκινήσει η Πάρνηθα και μετά, οι τοπικόι αναμεταδότες.
Εδώ, δες στη σελίδα 8.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε.

Re: Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Η Ν.Μάκρη από ότι έχει αναφερθεί και από άλλα παιδιά,έχει ένα θέμα όπως κι εδώ στη Λούτσα.
Αν δεν βλέπεις Υμηττό τα πράγματα είναι δύσκολα,εγώ περιμένω αύριο τεχνικό μήπως και τα "βγάλουμε"

Οταν με το καλο πιασεις τιποτα, κανε το κοπο και πες τον τροπο-bye-

στο 46 στην ανω γλυφαδα -βουλα βγαίνει ο αλφα από αναμεταδότη στα απέναντι παράλια. Κατα περιόδους, έρχεται πιο δυνατό το σημα. Τσεκάρετε όσοι έχετε το συγκεκριμένο κανάλι, διαφορετικά είναι θέμα της digea.

Last edited:

Με πολύ πολύ (του 5άλεπτου) πρόχειρες ισοϋψείς μετρήσεις εγώ καταλήγω στο παρακάτω συμπέρασμα.
Μιλάω ΜΟΝΟ για τα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ από τη λίμνη του Μαραθώνα και ΝΟΤΙΑ ως Κορωπί

Λήψη από Αίγινα ΔΕΝ έχουν οι παρακάτω περιοχές:
Όλες οι ανατολικές περιοχές που βρίσκονται πίσω από τον Υμηττό.
Από Κορωπί ως Παιανία, Γλυκά νερά, Παλλήνη και από Ν. Μάκρη, Σχινιάς κλπ ως Αγ. Στέφανο.

Λήψη από Υμηττό ΔΕΝ έχουν οι παρακάτω περιοχές:
Από Ν. Μάκρη ως Αγ. Στέφανο.
Μέσα σε αυτές τις περιοχές είναι και ένα μεγάλο κομμάτι της Βάρης.

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά ούτε και να παρεξηγηθώ από κανέναν.
Απλά είμαι λίγο σχετικός με το αντικείμενο και θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω/προστατέψω ανθρώπους που δεν ξέρουν το ανάγλυφο του Νομού.

Όπου υπάρχει λευκό χρώμα είναι και η σκιά του σήματος, δηλαδή δεν περνάει ο λοβός από τα ΚΕ

Στην πρώτη φωτογραφία από Υμηττό στην δεύτερη από Αίγινα.
Η επιβεβαίωση είναι και ο χάρτης κάλυψης της DIGEA, φωτογραφία 3

Attachments

• 002.jpg
    002.jpg
    75.5 KB · Views: 73
  • 003.jpg
    003.jpg
    90 KB · Views: 68
  • Digea.jpg
    Digea.jpg
    100.7 KB · Views: 64
Last edited:

Εγώ πάντως έχω μια απορία: Εγώ γιατί λαμβάνω τα ψηφιακά; Είμαι στο στρ. αεροδρόμιο Ελευσίνας. Η κεραία μου βλέπει όρος Αιγάλεω. Στα αναλογικά, 100% δεν είχα crawling ότι θα σταματήσουν οι εκπομπές, ούτε έχασα τα αναλογικά. Πιάνω Υμηττό παρά το ότι μεσολαβεί το όρος Αιγάλεω;

Έχω το εξής θέμα: Πρίν τις 18 Ιουνίου έπιανα τα ψηφιακά της ΕΡΤ κανονικά. Μόλις ενεργοποιήθηκαν τα ψηφιακά της DIGEA, χαθήκανε τα ψηφιακά της ΕΡΤ ενώ της DIGEA δουλεύουν καμπάνα! Προσπάθησα να εισάγω manually το κανάλι 48 UHF που εκπέμπουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ αλλά βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει σήμα! Έχω καθαρή οπτική επαφή με Υμητό και η τηλεόραση είναι LG 32lf2510.
Καμιά ιδέα κανείς?

Έχω το εξής θέμα: Πρίν τις 18 Ιουνίου έπιανα τα ψηφιακά της ΕΡΤ κανονικά. Μόλις ενεργοποιήθηκαν τα ψηφιακά της DIGEA, χαθήκανε τα ψηφιακά της ΕΡΤ ενώ της DIGEA δουλεύουν καμπάνα! Προσπάθησα να εισάγω manually το κανάλι 48 UHF που εκπέμπουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ αλλά βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει σήμα! Έχω καθαρή οπτική επαφή με Υμητό και η τηλεόραση είναι LG 32lf2510.
Καμιά ιδέα κανείς?

Ναι αλλά δεν αναφέρεις σε ποιά περιοχή είσαι, οπότε δεν ξέρουμε να σου απαντήσουμε.

Παιδια επειδη ειμαι τεμπελακος μπορει καποιος να μου πει πως βρισκω τα ψηφιακα στην samsung B650? Παταω το menu ,αλλα μετα δεν θυμαμαι που παω για αναζητηση

Απάντηση: Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Παιδια επειδη ειμαι τεμπελακος μπορει καποιος να μου πει πως βρισκω τα ψηφιακα στην samsung B650? Παταω το menu ,αλλα μετα δεν θυμαμαι που παω για αναζητηση

Καιρός να πάψεις να είσαι τεμπελάκος.
Διάβασε το εγχειρίδιο της τηλεόρασή σου.