Επέτρεψε μου να σχολιάσω:Η άποψή μου:
1. Οι εταιρίες προσέχουν περισσότερο την εκτύπωση στο χοντρό βινύλιο, γιατί αποτελεί premium προϊόν.
2. Το χοντρό βινύλιο ψύχεται πιο αργά και πιο ομοιόμορφα.
3. Οι δίσκοι είναι τυπωμένοι και από τις δύο πλευρές. Ο πιο χοντρός δίσκος θα προστατέυσει καλύτερα τα αυλάκια της μιας πλευράς όταν πρεσσάρεται η δεύτερη.
4. Το βαρύτερο βινύλιο είναι πιο ανθεκτικό, δεν στραβώνει, κλπ.
Οι διαφορές ανάμεσα στα 180g και 200g της Classic Records υπάρχουν, αν και δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτές. Ο λόγος είναι ότι είναι διαφορετικές παρτίδες εκτυπώσεων, με μερικά χρόνια διαφορά μεταξύ τους. Σίγουρα θα έχουν και διαφορές στη χημική σύσταση κλπ. Το ίδιο δύσκολο είναι να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις εκτυπώσεις μονής και διπλής όψης της Classic Records, γιατί ενώ έχουν γίνει παράλληλά, έχουν γίνει σε διαφορετικό βινύλιο (μαύρο για τις διπλής, διάφανο για της μονής).
Οι εκτυπώσεις 200g δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στην RTI, λόγω του πάχους, και είχαν μία πρέσα ρυθμισμένη ειδικά για αυτούς. Και πάλι είχαν αρκετή "φύρα".
Προσωπικά νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά είναι στο [1].
Οσο πιο βαθυ (και κατ'επεκταση πλατυ) ειναι το αυλακι,τοσο περισσοτερη πληροφορια εχει.
Ναι,η βελονα "καταλαβαινει" την περισσοτερη πληροφορια και αναλογα με τον τυπο της (σχημα,διαστασεις κλπ) την διαβαζει.
Η πληροφορια ειναι στα τυχωματα του αυλακιου.Στην φωτο αριστερα ειναι μια ελλειπτικη και δεξια μια shibata βελονα.Κοιταξε σε ποση επιφανεια κανει επαφη με το αυλακι η μια και ποσο η αλλη.
Ευχαριστώ audiolytic που μπήκες στον κόπο για την φωτογραφία, ήταν πολύ κατατοπιστική. Τελικά βλέπουμε ότι ένα αυλάκι μπορεί να είναι ταυτόχρονα βαθύ και πλατύ. Κοινή λογική θα μου πεις. Λ.Σ.Οσο πιο βαθυ (και κατ'επεκταση πλατυ) ειναι το αυλακι,τοσο περισσοτερη πληροφορια εχει.
Ναι,η βελονα "καταλαβαινει" την περισσοτερη πληροφορια και αναλογα με τον τυπο της (σχημα,διαστασεις κλπ) την διαβαζει.
Η πληροφορια ειναι στα τυχωματα του αυλακιου.Στην φωτο αριστερα ειναι μια ελλειπτικη και δεξια μια shibata βελονα.Κοιταξε σε ποση επιφανεια κανει επαφη με το αυλακι η μια και ποσο η αλλη.
Δηλαδή πώς σου φαίνεται το αυλάκι, ίδιου πλάτους από πάνω προς τα κάτω; Είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και όχι τριγωνικό;;; Δεν μπορεί να έχει ποικίλο βάθος, ΑΛΛΑ και ανάλογο πλάτος σύμφωνα με το επιθυμητό του χαράκτη μήτρας;;; Το τί γεωμετρία έχει η βελόνα είναι άλλο θέμα και το αυλάκι πλατύ ή στενό, βαθύ ή ρηχό επίσης άλλο. Λ.Σ.Απο την φωτογραφια παντως δεν φαινεται κατι τετοιο. Ειναι διαφορετικη η γεωμετρια της καθε κεφαλης.
Δηλαδή πώς σου φαίνεται το αυλάκι, ίδιου πλάτους από πάνω προς τα κάτω; Είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και όχι τριγωνικό;;; Δεν μπορεί να έχει ποικίλο βάθος, ΑΛΛΑ και ανάλογο πλάτος σύμφωνα με το επιθυμητό του χαράκτη μήτρας;;; Το τί γεωμετρία έχει η βελόνα είναι άλλο θέμα και το αυλάκι πλατύ ή στενό, βαθύ ή ρηχό επίσης άλλο. Λ.Σ.
Δηλαδή πώς σου φαίνεται το αυλάκι, ίδιου πλάτους από πάνω προς τα κάτω; Είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και όχι τριγωνικό;;; Δεν μπορεί να έχει ποικίλο βάθος, ΑΛΛΑ και ανάλογο πλάτος σύμφωνα με το επιθυμητό του χαράκτη μήτρας;;; Το τί γεωμετρία έχει η βελόνα είναι άλλο θέμα και το αυλάκι πλατύ ή στενό, βαθύ ή ρηχό επίσης άλλο. Λ.Σ.
Ευχαριστώ audiolytic που μπήκες στον κόπο για την φωτογραφία, ήταν πολύ κατατοπιστική. Τελικά βλέπουμε ότι ένα αυλάκι μπορεί να είναι ταυτόχρονα βαθύ και πλατύ. Κοινή λογική θα μου πεις. Λ.Σ.
Δεν είπε κανείς ότι τα συγκεκριμένα αυλάκια δεν είναι ίδια. Αυτό που τόνισα είναι ότι το σχήμα του αυλακιού όντας τριγωνικό, φαρδύ επάνω και στενό κάτω [μύτη] μπορεί να είναι ΚΑΙ βαθύτερο ΚΑΙ πλατύτερο ανάλογα με την επιθυμία του χαράκτη μήτρας, ανάλογα με το πάχος του δίσκου και εννοείται, αγαπητέ supersonic, ανάλογα με το πόσο δυνατό ή χαμηλό είναι το σήμα. [Τί κάνει νιάου..].Kαι τα δύο αυλάκια είναι ίδια Λουκά..Οι διαφορές είναι
-όπως ειπώθηκε ήδη- στο σχήμα της ακίδας....
View attachment 73256
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.