Τα πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς τα βλέπουμε αναλόγως τω κριτηρίων που εμείς οι ίδιοι θέτουμε. Αν αλλάξουμε τα κριτήρια μας αλλάζει και η θέση που έχουμε πάνω σε κάποιο θέμα. Επιπλέον όσον αφορά τα σύγχρονα ακούσματα , θα πρέπει κάποια στιγμή σαν ακροατές αν και εφόσον θέλουμε να τα απολαύσουμε να απαλλαγούμε από κάποια στερεότυπα
Αν σαν κριτήριο για παράδειγμα πάρει κανείς το κατά πόσο η μουσική αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αν αποτυπώνει δηλαδή αυτά που συμβαίνουν έξω σε όλα τα επίπεδα, τότε τα 80ς κερδίζουν τα 70ς
Ναι τα 70ς ήταν φοβερά όντως!! Στην αγαπημένη μας δεκαετία όμως ένας ατάλαντος καλλιτέχνης μπορούσε να κρυφτεί πίσω από μια μπάντα με μεγάλους μουσικούς ή πίσω από μια πολύ δυνατή εταιρεία. Σήμερα δεν τον παίρνει να το κάνει, απλά γιατί το πράγμα λειτουργεί αλλιώς.
Σήμερα δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Tru Thoughts να στρατολογήσει μια τελείως συνηθισμένη φωνή όπως αυτή της Diana Ross μόνο και μόνο επειδή έχει συμπαθητική μυτούλα .Θα προσκυνούσε όμως μια Chaka Khan.
Και όμως στα 70ς έτρεχαν όλοι μανιωδώς να χτίσουν μια καριέρα στην Diana.Και τα κατάφεραν. Και με τόσο κόσμο γύρω της έκανε και δισκάρες!
Αυτό ευτυχώς πάπαλα…
Γιατί αν λειτουργήσουμε σήμερα όπως λειτουργούσαν στα 70ς, τότε μεταξύ άλλων θα πρέπει να πάρουμε τον τύπο που παίζει πλήκτρα στην μπάντα της Alice Russell, τον σαξοφωνίστα του Milo Z, το κοντραμπασίστα των Red Snapper, να στήσουμε μπάντα και να βάλουμε τραγουδίστρια την Nelly Furtado.Γιατί να το κάνουμε αυτό ρε παίδες? Για να αποθεώσουν κοινό και κριτικοί μια μετριότητα (Nelly) που αναδεικνύεται με @@ άλλων?
Όχι άλλη διόγκωση των καταστάσεων
H Nelly στο top ten και τα παιδιά στις μπάντες τους να παίζουν για χίλια άτομα
Και εδώ είναι το ψωμί! Στα live.Είναι αστείο σήμερα να περιμένει κανείς από ένα δίσκο να έχει την παραγωγή του Thriller!!Ήταν μια φορά και ένα καιρό! Κανονικά και εγώ κάνω λάθος που αγοράζω/κατεβάζω cd συνεχώς. Θα έπρεπε να διαθέτω περισσότερο χρόνο και χρήμα για να βλέπω συναυλίες.
Και εκεί βλέπει και “παιχταράδες” και “καλλιτεχνάρες” και από όλα. Υπάρχουν και σήμερα! Το λέω εγώ που έχω εντοπίσει τουλάχιστον πέντε τέτοιες περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας μόνο πάει σε καμιά δεκαριά live. Φανταστείτε πόσοι άλλοι υπάρχουν