2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Δεν ξερω Κωστα...Μαλλον εχεις δικιο αλλα με εχει παρει απο κατω και τα βλεπω μαυρα.Παντως δεν ψαχνω τη μεγαλη ταινια στις υπερπαραγωγες.Απλα θεωρω,και ειναι και ο λογος που με κανει να τα βλεπω μαυρα,οτι ιδιως στο ανεξαρτητο σινεμα ειναι που δεν βλεπω φως.Εκει στις σκιες,μακρια απο τα φωτα,καποτε (ανα)γεννιοταν η μεγαλη τεχνη.Τελευταια οτι εχω δει ειναι χειροτερο και απο τις υπερπαραγωγες...Τουλαχιστον ετσι μου φαινεται...

Και μενα μου αρεσει το Home cinema.Aλλα θα πρεπε οι ταινιες να χουν στοχο τη μεγαλη οθονη και οχι πλεον το σπιτι..

Η αισιοδοξια σου παντως μου δινει κουραγιο....:grinning-smiley-043

Mάλλον ο Λύμπε τα είπε όλα.:2thumb22sup::a0210:

Ίσως γι αυτό και εγώ ψάχνω σε υπόγεια, νεανικά σκιρτήματα των τριών ακόρντων, των δύο ψυχωμένων riffs, τη συγκίνηση των καψούρικων κοριτσίστικων φωνητικών.
Αρνούμαι να μεγαλώσω.

Υ.Γ. Με βλέπω να καταλήγω γραφικός με την κακή έννοια.

Re: Απάντηση: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Δεν ξερω Κωστα...Μαλλον εχεις δικιο αλλα με εχει παρει απο κατω και τα βλεπω μαυρα.

κάτσε να περάσεις τα 50. και να μην μπορείς πια να ακούσεις garage. και θα σου πώ εγώ τότε Πως ακριβώς είναι το Μαύρο. :cool: :rolleyes: :ernaehrung004:

Αρνούμαι να μεγαλώσω.

Υ.Γ. Με βλέπω να καταλήγω γραφικός με την κακή έννοια.

Δεν το βλέπω σαν άρνηση να μεγαλώσεις Δημήτρη αλλά σαν άρνηση να πιστέψεις πως οι καλές μουσικές έχεις είδη ειπωθεί. Είσαι ακόμα ανυπομονος να ακούσεις τι γίνεται σήμερα και το ψάχνεις με λαχτάρα και προσμονή όπως 20 χρόνια πριν.

και έχεις πολλά χρόνια ακόμα για να γίνεις γραφικός :2thumb22sup:

Τα πράγματα δυστυχώς ή ευτυχώς τα βλέπουμε αναλόγως τω κριτηρίων που εμείς οι ίδιοι θέτουμε. Αν αλλάξουμε τα κριτήρια μας αλλάζει και η θέση που έχουμε πάνω σε κάποιο θέμα. Επιπλέον όσον αφορά τα σύγχρονα ακούσματα , θα πρέπει κάποια στιγμή σαν ακροατές αν και εφόσον θέλουμε να τα απολαύσουμε να απαλλαγούμε από κάποια στερεότυπα

Αν σαν κριτήριο για παράδειγμα πάρει κανείς το κατά πόσο η μουσική αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αν αποτυπώνει δηλαδή αυτά που συμβαίνουν έξω σε όλα τα επίπεδα, τότε τα 80ς κερδίζουν τα 70ς

Ναι τα 70ς ήταν φοβερά όντως!! Στην αγαπημένη μας δεκαετία όμως ένας ατάλαντος καλλιτέχνης μπορούσε να κρυφτεί πίσω από μια μπάντα με μεγάλους μουσικούς ή πίσω από μια πολύ δυνατή εταιρεία. Σήμερα δεν τον παίρνει να το κάνει, απλά γιατί το πράγμα λειτουργεί αλλιώς.

Σήμερα δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Tru Thoughts να στρατολογήσει μια τελείως συνηθισμένη φωνή όπως αυτή της Diana Ross μόνο και μόνο επειδή έχει συμπαθητική μυτούλα .Θα προσκυνούσε όμως μια Chaka Khan.
Και όμως στα 70ς έτρεχαν όλοι μανιωδώς να χτίσουν μια καριέρα στην Diana.Και τα κατάφεραν. Και με τόσο κόσμο γύρω της έκανε και δισκάρες!
Αυτό ευτυχώς πάπαλα…

Γιατί αν λειτουργήσουμε σήμερα όπως λειτουργούσαν στα 70ς, τότε μεταξύ άλλων θα πρέπει να πάρουμε τον τύπο που παίζει πλήκτρα στην μπάντα της Alice Russell, τον σαξοφωνίστα του Milo Z, το κοντραμπασίστα των Red Snapper, να στήσουμε μπάντα και να βάλουμε τραγουδίστρια την Nelly Furtado.Γιατί να το κάνουμε αυτό ρε παίδες? Για να αποθεώσουν κοινό και κριτικοί μια μετριότητα (Nelly) που αναδεικνύεται με @@ άλλων?
Όχι άλλη διόγκωση των καταστάσεων
H Nelly στο top ten και τα παιδιά στις μπάντες τους να παίζουν για χίλια άτομα

Και εδώ είναι το ψωμί! Στα live.Είναι αστείο σήμερα να περιμένει κανείς από ένα δίσκο να έχει την παραγωγή του Thriller!!Ήταν μια φορά και ένα καιρό! Κανονικά και εγώ κάνω λάθος που αγοράζω/κατεβάζω cd συνεχώς. Θα έπρεπε να διαθέτω περισσότερο χρόνο και χρήμα για να βλέπω συναυλίες.

Και εκεί βλέπει και “παιχταράδες” και “καλλιτεχνάρες” και από όλα. Υπάρχουν και σήμερα! Το λέω εγώ που έχω εντοπίσει τουλάχιστον πέντε τέτοιες περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας μόνο πάει σε καμιά δεκαριά live. Φανταστείτε πόσοι άλλοι υπάρχουν

Τα παιδιά σχεδόν πάντα κάνουν συγκεκριμένα βήματα στο μουσικό τους ψάξιμο ανεξάρτητα από ποια βάση ξεκινάνε.

Τα σημερινά (ροκάκια) για π.χ. κατά 99,99% θα ξεκινήσουν από Doors. Δύσκολα φαντάζομαι θα ξεκινούσαν από Big Business. Εκτός και αν είναι προορισμένα να σφουγγαρίζουν φυλακές.

Όπότε Κωστή δύσκολο το κόβω να συμβεί αυτό που λες.

Η παρατήρηση του Μπάϊρα είναι πολύ εύστοχη και συμφωνώ.

Η μοναδική περίοδος που για μένα είναι απόλυτα σεβαστή είναι τα sixties. Ακόμη και οι ποπ χαζομάρες είχαν την αξία τους.

Ten years from now, they gonna label you 'A Youth Vampire'.
see if you gonna like that :rolleyes:

:ADFADF1:

Yπερβολες τωρα ... βρε ποιος τη γμ την εικονα μας ... την αρπαζουμε και
την τσαλαπαταμε και γουσταρουμε κιολας ...
Κι αμα ερθει καποια ωρα που δεν εκφραζομαστε δεν τρεχει και τιποτα ... βρισκουμε κατι αλλο ... "αφθονια" υπαρχει σημερα ...

στο θεμα μας ...

Πανικος κατω στη Μεκκα του ροκ & ρολ !!!!

Διαλυονται οι αγαπημενοι μας Love of Diagrams ...

http://www.youtube.com/watch?v=kOGU5HqkLx4

και μεχρι να το παρουμε χαμπαρι, αμεσως η Αντωνια Sellbach φτιαχνει τις Beaches ...

http://www.youtube.com/watch?v=ZSM4c1U2gXY

το αλμπουμ τους ειναι καταπληκτικο !!!!!!!!!!!!

Μετα, μεσα απο τα "εντοσθια" των εξισου αγαπημενων μας αλλα και ευρεως γνωστων The Morning After Girls ...

http://www.youtube.com/watch?v=GcL1ZERBUII

γεννιουνται απροσμενα οι Black Ryder ... κολαση ...

http://www.youtube.com/watch?v=ibSmbDFfDjs

ντεμπουτο που εξεπληξε παρα πολυ κοσμο !!!!!

Αυτα ειναι ενα ελαχιστοτατο τμημα της καθημερινοτητας, κατω στη Μεκκα του ροκ & ρολ ... :drummer:

Τα υπολοιπα περι ηλικιων και τα "σου 'πα μου 'πες" σορρυ αλλα "κατι ητανε και κατι το'φαγε" μπροστα σ'αυτα τα γεγονοτα ...

Παμε "παρακατω" ....

πολυ φιλικα :ernaehrung004:

βρε ποιος τη γμ την εικονα μας ... την αρπαζουμε και
την τσαλαπαταμε και γουσταρουμε κιολας ...

δεν εχει να κάνει με την εικόνα αγαπητέ.
εχει να κάνει με το πως νιώθεις. ανάμεσα σε ανθρωπους 20 και 25 χρόνια μικρότερούς σου. :rolleyes:

δεν εχει να κάνει με την εικόνα αγαπητέ.
εχει να κάνει με το πως νιώθεις. ανάμεσα σε ανθρωπους 20 και 25 χρόνια μικρότερούς σου. :rolleyes:

υπεροχα !!!!! αρκει να ακουνε A Place to Bury Strangers ... σημερα ομως ... οχι μετα απο 30 - 40 χρονια :rolleyes:

υπεροχα !!!!! αρκει να ακουνε A Place to Bury Strangers ... σημερα ομως ... οχι μετα απο 30 - 40 χρονια :rolleyes:

και ειδικα με τα πιπινια ... εκει ειναι ο παραδεισος ....