![]()
Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει πολύ χαρακτηριστικά το πρόβλημα της μη αντιστοίχησης 1:1 μεταξύ των LEDs και των Pixels. Υποθέτω πως είναι τραβηγμένη υπό γωνία για να τονιστεί ακόμα περισσότερο το φαινόμενο (blooming).
http://www.hdtvlounge.net/news/led-groups-the-new-resolution/
Συγνώμη, και συζητάμε αν θα πάρουμε LED τηλεόραση; Το να πάρει κάποιος τέτοια τεχνολογία σήμερα, είναι πιό risky και από το να παίξει στο χρηματιστήριο...
Σε 5-6 μοντελάκια το βλέπουμε.![]()
Δεν έχει αγοράσει και κανείς στο φόρουμ κάποια φετινή LED να γράψει εντυπώσεις :grandpa:
Εμ, τόσο φθηνές που είναι, ειδικά οι sony-philips... Αφού εκεί τριγύρω βρίσκονται οι kuro. Δύσκολο... Έχω μια ελπίδα μήπως δούμε την philips τουλάχιστον στην έκθεση...
Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία: Κανείς δεν σκέφτηκε μια λύση με διπλό πάνελ;
Φανταστείτε μια διάταξη σαν αυτή:Ουσιαστικά, το ενδιάμεσο μονόχρωμο πάνελ μπορεί να κάνει εξαιρετικό και ακριβέστατο local dimming. Ακόμα και αν έχει ανάλυση το 1/4 του κανονικού (και κάθε πιξελ του καλύπτει 4 πιξελ στο τελικό πάνελ).
- Πίσω μια επιφάνεια με LED. Με Local dimming ή χωρίς.
- Μπροστά ένα LCD πάνελ μονόχρωμο. Που μόνο μπλοκάρει/αφήνει να περάσει φώς. Σαν αυτό πουυ έχουν τα κομπιουτεράκια.
- Και τέλος, το κανονικό LCD πάνελ, έγχρωμο, των 1080p.
Ούτε δύσκολο, ούτε ιδιαίτερα ακριβό. Γιατί κανείς δεν βγάζει μια τέτοια τηλεόραση;
παντως η εικονα φαινεται τουλαχιστον υπερβολικη... Το να υπαρχει blooming ειναι φυσιολογικο οταν δεν εχουμε 1:1 αναλογια leds : pixels, αλλα στην συγκεκριμενη εικονα φαινεται σα να υπαρχουν 7 leds αναμενα (και αντε και αλλα 10 σβηστα υποτιθεται?), συνολο καμια 20αρια το πολυ αντι για 64, 128 ή οσα ειναι τελος παντων...
Εγω θα περιμενα να υπαρχει blooming μεν αλλα σε επιπεδο 2-3-5 pixels δηλαδη παρα πολυ μικρη περιοχη για να ενοχλησει τον "μη ψειρα"...
Στις 2 μεγάλες μπάρες που υπήρχαν πάνω και κάτω από την ταινία δεν υπήρχε το απόλυτο μαύρο όπως μας είχαν υποσχεθεί οι κατασκευαστές LED τηλεοράσεων. Όλη η περιοχή φώτιζε μάλλον από τα γειτονικά LED που ήταν εκείνη τη στιγμή ενεργοποιημένα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.