--- 2008 LED Backlight LCDs ---

Δυστυχώς, όλες οι LED το ίδιο πρόβλημα θα έχουν. Καμοιά δεν έχει αρκετές ζώνες για να μην εμφανίζεται το φαινόμενο. Το μόνο που διαφοροποιεί την φιλιπς, είναι ότι είναι η μόνη που ανακοίνωσε τον αριθμό των ζωνών (128). Για τις υπόλοιπες δεν ξέρουμε και πολλά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι εμφανίζουν εικόνα αντίστοιχης ποιότητας :flipout:

Απάντηση: Re: --- 2008 LED Backlight LCDs ---

led_back.jpg

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει πολύ χαρακτηριστικά το πρόβλημα της μη αντιστοίχησης 1:1 μεταξύ των LEDs και των Pixels. Υποθέτω πως είναι τραβηγμένη υπό γωνία για να τονιστεί ακόμα περισσότερο το φαινόμενο (blooming).

http://www.hdtvlounge.net/news/led-groups-the-new-resolution/

Συγνώμη, και συζητάμε αν θα πάρουμε LED τηλεόραση; Το να πάρει κάποιος τέτοια τεχνολογία σήμερα, είναι πιό risky και από το να παίξει στο χρηματιστήριο... :flipout:

Σε 5-6 μοντελάκια το βλέπουμε. -bye-

Το πρόβλημα υπάρχει σε όλες, αλλά σε κανονική θέαση αποκλείεται να φαίνεται σε τέτοιο βαθμό. Σίγουρα πάντως θα υπάρχουν σκηνές που θα μπορεί να γίνει ορατό.

Δεν έχει αγοράσει και κανείς στο φόρουμ κάποια φετινή LED να γράψει εντυπώσεις :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: --- 2008 LED Backlight LCDs ---

Συγνώμη, και συζητάμε αν θα πάρουμε LED τηλεόραση; Το να πάρει κάποιος τέτοια τεχνολογία σήμερα, είναι πιό risky και από το να παίξει στο χρηματιστήριο... :flipout:

Σε 5-6 μοντελάκια το βλέπουμε. -bye-

Θα ήθελα να διαφωνήσω Τάσο :). Σαν τεχνολογία δεν είναι τίποτα νέο και σπουδαίο, άρα ελάχιστο ρίσκο κατά τη γνώμη μου. Επίσης αν δε κάνω λάθος, κάποιες LED Backlight ανακυρήχθηκαν από κάποια sites ως τοπ τηλεοράσεις γενικότερα. Το blooming που αναφέρθηκε σίγουρα είναι μείον για μία τηλεόραση που αριστεύει σε επιδόσεις, αλλά πιστεύω ότι είναι και λεπτομέρεια, κάτι που υπό νορμάλ συνθήκες ενδέχεται να μη το παρατηρείς ή τουλάχιστον να μην ενοχλεί.

Αλλά για να μην είμαι και απόλυτος, ας περιμένουμε να δούμε και οι μελλοντικοί αγοραστές τί έχουν να πούνε.....ένας απ'αυτούς κι εγώ. :a0210:

Δεν έχει αγοράσει και κανείς στο φόρουμ κάποια φετινή LED να γράψει εντυπώσεις :grandpa:

Εμ, τόσο φθηνές που είναι, ειδικά οι sony-philips... Αφού εκεί τριγύρω βρίσκονται οι kuro. Δύσκολο... Έχω μια ελπίδα μήπως δούμε την philips τουλάχιστον στην έκθεση...

Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία: Κανείς δεν σκέφτηκε μια λύση με διπλό πάνελ;

Φανταστείτε μια διάταξη σαν αυτή:
  • Πίσω μια επιφάνεια με LED. Με Local dimming ή χωρίς.
  • Μπροστά ένα LCD πάνελ μονόχρωμο. Που μόνο μπλοκάρει/αφήνει να περάσει φώς. Σαν αυτό πουυ έχουν τα κομπιουτεράκια.
  • Και τέλος, το κανονικό LCD πάνελ, έγχρωμο, των 1080p.
Ουσιαστικά, το ενδιάμεσο μονόχρωμο πάνελ μπορεί να κάνει εξαιρετικό και ακριβέστατο local dimming. Ακόμα και αν έχει ανάλυση το 1/4 του κανονικού (και κάθε πιξελ του καλύπτει 4 πιξελ στο τελικό πάνελ).

Ούτε δύσκολο, ούτε ιδιαίτερα ακριβό. Γιατί κανείς δεν βγάζει μια τέτοια τηλεόραση;

Εμ, τόσο φθηνές που είναι, ειδικά οι sony-philips... Αφού εκεί τριγύρω βρίσκονται οι kuro. Δύσκολο... Έχω μια ελπίδα μήπως δούμε την philips τουλάχιστον στην έκθεση...

να σου πω την αλήθεια μόνο τη Samsung σκεφτόμουνα :flipout:

Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία: Κανείς δεν σκέφτηκε μια λύση με διπλό πάνελ;

Φανταστείτε μια διάταξη σαν αυτή:
  • Πίσω μια επιφάνεια με LED. Με Local dimming ή χωρίς.
  • Μπροστά ένα LCD πάνελ μονόχρωμο. Που μόνο μπλοκάρει/αφήνει να περάσει φώς. Σαν αυτό πουυ έχουν τα κομπιουτεράκια.
  • Και τέλος, το κανονικό LCD πάνελ, έγχρωμο, των 1080p.
Ουσιαστικά, το ενδιάμεσο μονόχρωμο πάνελ μπορεί να κάνει εξαιρετικό και ακριβέστατο local dimming. Ακόμα και αν έχει ανάλυση το 1/4 του κανονικού (και κάθε πιξελ του καλύπτει 4 πιξελ στο τελικό πάνελ).

Ούτε δύσκολο, ούτε ιδιαίτερα ακριβό. Γιατί κανείς δεν βγάζει μια τέτοια τηλεόραση;

Δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να απαντήσω, αλλά με τον τρόπο που το περιγράφεις δεν χρειάζονται LEDs και θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε LCD.

Ναι, δεν χρειάζονται LEDs, αλλά εγώ με LED θα την ήθελα για να μην κάνει το δωμάτιο φούρνο :blush:

Γεια σας φίλοι αναποφάσιστοι, πάνω που νόμιζα ότι βρήκα την TV που έψαχνα ( LE 46 A 956 ), διαβάζω σήμερα :bigcry: ότι πάσχει εκτός από input lag και από blooming. Αλήθεια παίζει ρόλο, όσον αφορά το δεύτερο, εάν η γωνία θέασης είναι ιδανική; (προορίζεται για κρεβατοκάμαρα, χρήση: movies,ps3,λίγο TV και PC).

Απ' όσο θυμάμαι το μπλούμινγκ γίνεται χειρότερο σε μεγαλύτερες γωνίες θέασης. Παρακαλώ να με διορθώσετε αν λέω πατάτα!

παντως η εικονα φαινεται τουλαχιστον υπερβολικη... Το να υπαρχει blooming ειναι φυσιολογικο οταν δεν εχουμε 1:1 αναλογια leds : pixels, αλλα στην συγκεκριμενη εικονα φαινεται σα να υπαρχουν 7 leds αναμενα (και αντε και αλλα 10 σβηστα υποτιθεται?), συνολο καμια 20αρια το πολυ αντι για 64, 128 ή οσα ειναι τελος παντων...

Εγω θα περιμενα να υπαρχει blooming μεν αλλα σε επιπεδο 2-3-5 pixels δηλαδη παρα πολυ μικρη περιοχη για να ενοχλησει τον "μη ψειρα"...

led_back1.jpg

παντως η εικονα φαινεται τουλαχιστον υπερβολικη... Το να υπαρχει blooming ειναι φυσιολογικο οταν δεν εχουμε 1:1 αναλογια leds : pixels, αλλα στην συγκεκριμενη εικονα φαινεται σα να υπαρχουν 7 leds αναμενα (και αντε και αλλα 10 σβηστα υποτιθεται?), συνολο καμια 20αρια το πολυ αντι για 64, 128 ή οσα ειναι τελος παντων...

Εγω θα περιμενα να υπαρχει blooming μεν αλλα σε επιπεδο 2-3-5 pixels δηλαδη παρα πολυ μικρη περιοχη για να ενοχλησει τον "μη ψειρα"...

Σίγουρα είναι υπερβολική. Στον σύνδεσμο που έβαλα πριν, άλλαξαν την φώτο και έβαλαν την ίδια δίπλα σε Kuro. Θεωρητικά οι δύο τηλεοράσεις θα πρέπει να έχουν παραπλήσιο μαύρο, αλλά λόγω της γωνίας λήψης η LCD ξεθωριάζει.

Κάθε φωτεινό κομμάτι δεν είναι μια ζώνη, αλλά 5-6 που είναι αναγκαστικά αναμμένες για να φωτίσουν ολόκληρο τον κύκλο και το κέντρο του. Αν το blooming ήταν σε 4-5 pixels δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά σκέψου πως έχεις 128 ζώνες για 1920x1080 pixels, δηλαδή η κάθε ζώνη ελέγχει 16000+ pixels.

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα πήγα από την έκθεση ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ και είδα την samsung σειρα 9 στις 46".
Η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε αλλά ακριβώς απέναντι ήταν μία 50 Kuro. Το μαύρο της Kuro ήταν πολύ καλύτερο από της LED. Μπορώ να πώ ότι δεν συγκρίνεται. Βέβαια το μαύρο τις LED ήταν πάρα πολύ καλύτερο από μιας συμβατικής LCD.
Πήραξα τις ρυθμίσεις και απενεργοπόιησα το LED Backlight και είδα μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο.
Παρατήρησα πολύ καλά την εικόνα από μεγάλη γωνία και είδα μεγάλη διαφορά μόνο στα σκοτεινά σημεία. ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕ καθόλου τα χρώματα της εικόνας απλά ήταν σαν να βλέπεις το μαύρο της σε μια συμβατική LCD. Δεν ήταν δηλαδή καθόλου ενοχλητικό απλά ήταν σαν να μην υπήρχε η τεχνολογία LED στη συγκεκριμένη γωνία θέασης.

Αυτό που με ενόχλησε πολύ και δεν το περίμενα από τέτοια τεχνολογία είναι το εξής:
Στις 2 μεγάλες μπάρες που υπήρχαν πάνω και κάτω από την ταινία δεν υπήρχε το απόλυτο μαύρο όπως μας είχαν υποσχεθεί οι κατασκευαστές LED τηλεοράσεων. Όλη η περιοχή φώτιζε μάλλον από τα γειτονικά LED που ήταν εκείνη τη στιγμή ενεργοποιημένα.
Πάντως καλό είναι να πάει και κάποιος ποιος έμπειρος σε αυτά τα θέματα ώστε να έχουμε μια πιο αντικειμενική άποψη.

Στις 2 μεγάλες μπάρες που υπήρχαν πάνω και κάτω από την ταινία δεν υπήρχε το απόλυτο μαύρο όπως μας είχαν υποσχεθεί οι κατασκευαστές LED τηλεοράσεων. Όλη η περιοχή φώτιζε μάλλον από τα γειτονικά LED που ήταν εκείνη τη στιγμή ενεργοποιημένα.

Αυτό μου κάνει εντύπωση....μήπως υπό γωνία δεν ήταν απόλυτο μαύρο;