--- 2008 LED Backlight LCDs ---

Δηλαδή Γιώργο κάποιος που προσανατολιζόταν να πάρει την 52Α656 ή την 52W4500 ή έστω μία ανάλογη, τώρα πλέον στίβει την τσέπη του και με +600-700 παίρνει την 55Α956 με +3'' και LED τεχνολογία και ησυχάζει???

Με δεδομένο ότι η αρχική τιμή είναι τόσο χαμηλή βλέποντας και την τιμή της 55Χ4500, από την εμπειρία σου βλέπεις κάποια μειονεκτήματα στην συγκεκριμένη επιλογή (αν και δεν έχουμε δει live το μοντέλο...)

Προσωπικά είμαι κατά του "στυψίματος" της τσέπης για αγορά τηλεόρασης και η οικονομική διαφορά που αναφέρεις είναι σημαντική. Θα ήθελα να βοηθήσω, αλλά μόνο τα μάτια σου και η τσέπη σου θα κρίνουν αν η 956 αξίζει την υπέρβαση.

Όταν λες μειονέκτημα τι ακριβώς εννοείς ? ΟΚ δεν θα έχει εικόνα Kuro, αλλά κοστίζει λιγότερο, είναι 5'' μεγαλύτερη και απαιτεί λιγότερους περιορισμούς στην χρήση. Είχα μια επιφύλαξη για την γωνία θέασης, αλλά τελικά φαίνεται πως το πρόβλημα είναι μόνο στον κατακόρυφο άξονα (σχετικά ασήμαντο) και όχι στον οριζόντιο.

Εγώ από την άλλη δεν θα έλεγα καθόλου ασήμαντο το πρόβλημα γωνίας θέασης στην κατακόρυφο. Ειδικά για τηλεόραση θεωρώ πολύ μεγάλο οποιονδήποτε συμβιβασμό σε γωνίες θέασης.

Προσωπικά είμαι κατά του "στυψίματος" της τσέπης για αγορά τηλεόρασης και η οικονομική διαφορά που αναφέρεις είναι σημαντική. Θα ήθελα να βοηθήσω, αλλά μόνο τα μάτια σου και η τσέπη σου θα κρίνουν αν η 956 αξίζει την υπέρβαση.

Όταν λες μειονέκτημα τι ακριβώς εννοείς ? ΟΚ δεν θα έχει εικόνα Kuro, αλλά κοστίζει λιγότερο, είναι 5'' μεγαλύτερη και απαιτεί λιγότερους περιορισμούς στην χρήση. Είχα μια επιφύλαξη για την γωνία θέασης, αλλά τελικά φαίνεται πως το πρόβλημα είναι μόνο στον κατακόρυφο άξονα (σχετικά ασήμαντο) και όχι στον οριζόντιο.

Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση:grinning-smiley-043

Στην περίπτωση μου μιλάμε για απόσταση θέασης 5 m. και σκέψη για τοποθέτηση της νέας τηλεόρασης 0.5 m. πιο ψηλά από την θέση που έχει το κεφάλι όταν κάθεται στον καναπέ. Συμφωνα με τα λεγόμενα σου αντιλαμβάνομαι ότι αν δεν βάλω την τηλεόραση σε ευθεία γραμμή με τα μάτια τότε θα υπάρχει παραμόρφωση, όπως επίσης οι όρθιοι μέσα στο δωμάτιο δεν θα βλέπουν καλά???

Αν είναι έτσι τότε μάλλον θα πρέπει να στραφώ προς την 52 W4500 που είχα στο μυαλό μου εξ' αρχής:stupido2:.....

Να ξεκαθαρίσω πως πιθανολογώ αφού δεν την έχω δει ακόμα. Πάντως με βάση τα δικά σου δεδομένα για αυτούς που θα είναι καθιστοί δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ο λόγος είναι πως η απόκλιση των 0.5 μέτρων στον κατακόρυφο άξονα είναι πολύ μικρή σε σχέση με την απόσταση θέασης που είναι τα 5 μέτρα. Πάντως εννοείται πως θα πρέπει να την δεις από κοντά πριν την όποια αγορά.

Νομίζω πως πρόβλημα θα έχουν μόνο όσοι την βάλουν σε τοίχο και δεν έχουν φροντίσει να προμηθευτούν βάση που ρυθμίζει την κλίση στον κατακόρυφο άξονα.

Να ξεκαθαρίσω πως πιθανολογώ αφού δεν την έχω δει ακόμα. Πάντως με βάση τα δικά σου δεδομένα για αυτούς που θα είναι καθιστοί δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ο λόγος είναι πως η απόκλιση των 0.5 μέτρων στον κατακόρυφο άξονα είναι πολύ μικρή σε σχέση με την απόσταση θέασης που είναι τα 5 μέτρα. Πάντως εννοείται πως θα πρέπει να την δεις από κοντά πριν την όποια αγορά.

Νομίζω πως πρόβλημα θα έχουν μόνο όσοι την βάλουν σε τοίχο και δεν έχουν φροντίσει να προμηθευτούν βάση που ρυθμίζει την κλίση στον κατακόρυφο άξονα.

Ευχαριστώ πολύ !!! -bye-

Μου φαίνεται Γιωργο, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, η Samsung έχει την πολιτική να υποχρεώνει τους αντιπροσώπους της να πωλούν σε συγκεκριμένες τιμές...κάτι που δε συμβαίνει με Sony ή αν συμβαίνει επιτρέπουν ένα πολύ μεγαλύτερο καπέλο για τα ράφια των μαγαζιών. Γι'αυτό υπάρχουν οι διαφορές στις τιμές......δηλαδή δεν είναι τόσο θέμα ανώτερης ποιότητας κατασκευής της Sony, όσο πολιτικής εταιρειών.

Μου φαίνεται Γιωργο, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, η Samsung έχει την πολιτική να υποχρεώνει τους αντιπροσώπους της να πωλούν σε συγκεκριμένες τιμές...κάτι που δε συμβαίνει με Sony ή αν συμβαίνει επιτρέπουν ένα πολύ μεγαλύτερο καπέλο για τα ράφια των μαγαζιών. Γι'αυτό υπάρχουν οι διαφορές στις τιμές......δηλαδή δεν είναι τόσο θέμα ανώτερης ποιότητας κατασκευής της Sony, όσο πολιτικής εταιρειών.

Αυτό που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, ήταν πως ο εδώ διανομέας ακολουθούσε τις ευρωπαϊκές τιμές με σημαντική διαφορά φάσης. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια που παρακολουθώ συστηματικά τις τιμές της αγοράς. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η 656 που ήρθε σε σχετικά ψηλή τιμή σε σχέση με αυτή που είχε στο εξωτερικό (και σε σχέση με τους ανταγωνιστές) και μετά από 2-3 μήνες έπεσε σημαντικά και έφθασε τα επίπεδα των υπόλοιπων. Το ίδιο μοτίβο είχε ακολουθηθεί και με τις F86, M86 κλπ

Η Sony από την άλλη έχει πάνω κάτω παρόμοιες τιμές πανευρωπαϊκά. Αν κοιτάξεις στο idealo θα δεις πως και στην Γερμανία η οικονομική διαφορά των Α956 και Χ4500 είναι παρόμοια με αυτή της Ελλάδας. Το θέμα της ποιότητας δεν το ανέφερα για να δικαιολογήσω την διαφορά στην τιμή. Η σειρά Χ της Sony πάντα ήταν η πιο ποιοτική LCD σε θέμα κατασκευής και ποιότητας υλικών και είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα ισχύει και για την Χ4500. Την ποιοτική ανωτερότητα την θεωρώ δεδομένη, απλά η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια για να αποδωθεί μόνο σε αυτό. Για αυτό θεωρώ σαν μόνη εξήγηση την προηγούμενη προσπάθεια της Samsung με την F96 που πιθανόν να της δίνει πλεονέκτημα σε θέματα κόστους.

Αυτό που χρειάζεται διευκρίνηση είναι το θέμα της κίνησης στις δύο Samsung με LED.

Η 786 πιθανότατα δεν χρησιμοποιεί scanning backlight, άρα χειρίζεται την κίνηση όπως μια μέση LCD με 100Hz. Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του scanning από το service menu, αλλά μετά δημιουργούνταιο θέματα flickering.

H 956 παραμένει ερωτηματικό. Οι αμερικάνικες εκδόσεις σίγουρα χρησιμοποιούν backlight scanning, αλλά για τις ευρωπαϊκές δεν είμαι 100% σίγουρος.

Όποιος ξέρει/μάθει κάτι σχετικό ας μας ενημερώσει :a0210:

τσέκαρα σε testing sites, τσέκαρα στο site της Samsung....η 9 series LN με την LE έχουν 1.000.000:1 και 2.000.000:1 αντίστοιχα.

Αυτό ισχύει ή διαφορετικά μετρουν τo contrast στην αμερική και διαφορετικα στην Ευρώπη;

τσέκαρα σε testing sites, τσέκαρα στο site της Samsung....η 9 series LN με την LE έχουν 1.000.000:1 και 2.000.000:1 αντίστοιχα.

Αυτό ισχύει ή διαφορετικά μετρουν τo contrast στην αμερική και διαφορετικα στην Ευρώπη;

Έχεις την εντύπωση πως μέτρησαν αυτά τα νούμερα ? -bye-

Απλά το ευρωπαϊκό κέντρο μάρκετινγκ ακολουθεί πιο επιθετική πολιτική από τους "συντηρητικούς" αμερικάνους :D

ε ας βαζανε 100.000.000.000:1 τότε :D

...

Οι τηλεοράσεις με LED backlight όταν προβάλλουν κατάμαυρη εικόνα έχουν φωτεινότητα σχεδόν 0. Στην ουσία η ON/OFF τιμή της αντίθεσης δεν μπορεί να μετρηθεί και έτσι ο καθένας δηλώνει όσα εκατομμύρια θέλει.

Είμαι περίεργος να δω ποιος θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα δηλώσει επίσημα πως η αντίθεση είναι άπειρη :D

Δεν ξέρω πως προλαβαίνουν και κάνουν τόσες δοκιμές στο Trusted Reviews, αλλά σήμερα ανέβασαν και της 55Α956 (τρίτη τηλεόραση που δοκιμάζουν μέσα σε δύο μέρες). Σε γενικές γραμμές ότι λένε και τα προηγούμενα:

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/10/15/Samsung-LE55A956-55in-LCD-TV/p1

τελικά αξίζει να την αγοράσει κάποιος..επειδή Ιανουάριο σκέφτομαι να τα σκάσω αυτα τα 2500 χιλιαρικάκια...

Η 40A786 ειναι οτι ακριβως θελω απο πλευρας specs. Αλλα σε καναδυο reviews που εχω δει μιλανε για τραγικο input lag και φυσικα τη θελω για ολες τις χρησεις, και για καμια ταινιουλα (αν και υπαρχει προβολεας) αλλα κυριως για monitor PC/ps3/xbox...

Εντωμεταξυ η διαφορα τιμης σε σχεση με τις LED των αλλων εταιρειων ειναι απιστευτη (μεταξυ μας φοβερη τιμη τα ~1500 που εβαλε η samsung δε περιμενα τοσο φτηνα) χωρια που οι αλλες εταιρειες δεν εχουν γυαλιστερη επιφανεια που εμενα μου αρεσει...αρα ειναι μονοδρομος. Αν ειναι ομως οντως τοσο ασχημο το input lag, τι να κανεις? να παρεις την 686? μαλακια δεν ειναι οταν η LED ειναι ηδη σε προσιτη τιμη να παρεις παλια τεχνολογια?

led_back.jpg

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει πολύ χαρακτηριστικά το πρόβλημα της μη αντιστοίχησης 1:1 μεταξύ των LEDs και των Pixels. Υποθέτω πως είναι τραβηγμένη υπό γωνία για να τονιστεί ακόμα περισσότερο το φαινόμενο (blooming).

http://www.hdtvlounge.net/news/led-groups-the-new-resolution/