--- 2008 LED Backlight LCDs ---

Τα έχουμε ξανακούσει βέβαια αυτά με τα LED και τα μπιχλιμπίδια....

Στο τέλος πάλι πρώτοι μάγκες θα βγουν οι Κούροι....και θα έχουν το μηχάνημα αναφοράς ενώ οι άλλοι θα ετοιμάζουν τα επόμενα λαμπάκια.

Νομίζω πως το βασικό πρόβλημα είναι η γωνία θέασης.
From off-angle, however, the LED-based Samsung was a poor performer even compared with most other LCDs we've tested. Blacks became noticeably brighter from just one position to the left or right of the sweet spot right in the middle of the couch. From either of those off-angle seats the far edge of the screen also washed out more noticeably than the near edge, and blooming became a lot worse; that unnatural cloud of light around bright objects on dark backgrounds showed up a lot more clearly from off-angle. Finally, discoloration set in and black areas appeared greenish from those non-sweet spots. If you want peak performance from off-angle, plasma is still the only game in flat-panel town.
Κατά τα άλλα σύμφωνα με το CNet η τηλεόραση είναι η καλύτερη LCD που έχουν δοκιμάσει και απέχει ελάχιστα από τις Kuro:
In short, the Samsung LN46A950 delivered the best picture quality of any LCD display we've tested yet. It's by no means perfect, and we still give the overall nod to the top plasmas we've seen, but this set narrows the gap to within a hair's breadth
Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα από το review:
  • Στο movie mode για να πιάσουν λογικές τιμές φωτεινότητας, αναγκάστηκαν να ρυθμίσουν το backlight στην μέγιστη τιμή. Φυσικά αυτό δεν επηρεάζει το μαύρο, όπως στις παραδοσιακές LCD.
  • Η στάθμη του μαύρου που επιτυγχάνεται σε θέαση ταινίας είναι χειρότερη από αυτή των 9G Kuro, αλλά καλύτερη από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.
  • Εξακολουθούν να υπάρχουν τα προβληματάκια όταν έχεις φωτεινά στοιχεία σε μαύρο φόντο, αν και υπάρχει βελτίωση σε σχέση με το περσινό μοντέλο.
  • Τα πάει πολύ καλά με την κίνηση, αλλά χρειάζεται προσοχή στην ρύθμιση των 100Hz ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ υψηλής ανάλυσης και έλλειψης τεχνουργημάτων.

Αυτη τη στιγμη δεν συμφερει η αγορα LED LCD λογω υψηλου κοστους και παιδικων ασθενιων. Σε κανα δυο χρονια που θα πεσουν οι τιμες στο μισο και θα λυθουν τα προβληματα τα ξαναλεμε.

Αυτό που αναφέρεται με την γωνία θέασης είναι όντως αποτρεπτικό για να την αγοράσει κάποιος. Σύμφωνα με το review μόνο ένα άτομο μπορεί να πάρει σωστή εικόνα, αφού αν μετακινηθείς μια θέση δεξιά ή αριστερά το μαύρο χαλάει εντελώς και τα χρώματα γίνονται ξεπλυμένα. Μένει να δούμε αν θα ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες τηλεοράσεις της φετινής φουρνιάς.

μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως αυτή η Samsung είναι η καλύτερη Samsung σε ότι αφορά στην γωνία θέασης που παρέχει

Άντε να βγάλεις άκρη μετά :nounder: Πάλι καλά που σαν χαρακτηριστικό τσεκάρεται εύκολα ακόμα και σε θέαση σε κατάστημα.

Καταρχήν, η απόδοση της κίνησης αποτελεί σημείο αναφοράς, διότι αφενός εκμηδενίζει την παρουσία του motion judder και αφετέρου διατηρεί τον έλεγχο στο 99% των περιπτώσεων ώστε να μην παρουσιαστεί το Halo εφέ. Έτσι, η εικόνα ανεξαρτήτου σήματος διακατέχεται από μία ζηλευτή ικανότητα στο να αποδίδει την κίνηση σε οποιοδήποτε άξονα... και σε οποιαδήποτε φρενήρη ή μη αλληλουχία σκηνών έντονης δράσης.

Εδώ συμφωνούν με το Cnet που μέτρησε motion resolution 1000 γραμμές.

H έξυπνη διαχείριση του φωτισμού, κοινώς Smart Lighting, αποδίδει άριστο μαύρο και το σύστημα οπίσθιου φωτισμού με leds έχει σχεδόν σημειακό έλεγχο της φωτεινότητας, σχεδόν... το ξαναλέγω ‛σχεδόν' σαν μία πλάσματος, για να μην παρεξηγηθώ. Το αποτέλεσμα είναι καταλυτικό. Όμως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με υγρούς κρυστάλλους, παρόλο που αυτή η οθόνη σε κάνει να το ξεχνάς, με αποτέλεσμα τα χαμηλά να είναι ένα κλικ πιο κάτω από εκείνα μίας πλάσματος σχετικά με την απόδοση λεπτομέρειας.

Το μόνο προβληματάκι που βρήκαν είναι ότι χάνονται κάποιες λεπτομέρειες στα σκοτεινά πλάνα.

Η νέα τηλεόραση της Samsung μαζί με εκείνη της Philips, έως ότου έρθουν οι εκπρόσωποι των Sony & Sharp, αποτελούν τις πιο εξελιγμένες τηλεοράσεις με οπίσθιο φωτισμό από leds.
Η σύγκριση μεταξύ τους λοιπόν είναι αναπόφευκτη και χωρίς ενδοιασμούς η πλάστιγγα γέρνει προς την Samsung διότι απλά... προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας χωρίς να ζητά καμία παραχώρηση εκ μέρους του χρήστη.

Καλός ο νέος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς ;)

http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/224-samsung-le-46a950

Παντως αυτο με την πολυ μικρη γωνια θεασης δεν μου φαινεται λογικο εκτος και αν εχει να κανει με καποιο ειδικο φιλτρο (utra clear panel η κατι τετοιο).

Εκτος και ειχε καποιο προβλημα το συγκεκριμενο δειγμα που δοκιμασε το CNET.

Όντως είναι περίεργο. Το ένα review αναφέρει την γωνία θέασης σαν κύριο μειονέκτημα και το άλλο σαν πλεονέκτημα. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ελαττωματικού κομματιού, αλλά κι αυτό περίεργο είναι αφού μιλάμε για γωνία θέασης.

Η παρουσία κάποιου φίλτρου είναι πιο λογική εξήγηση και ακόμα πιο λογικό θα είναι αν υπάρχει στο αμερικάνικο και όχι στο ευρωπαϊκό μοντέλο.

Για να δούμε αν και η Α780 θα έχει παρόμοια απόδοση. Αν ναι, πιθανόν να είναι η LED με τις περισσότερες πωλήσεις.

Δεν αποκλείεται η πιθανότητα ελαττωματικού κομματιού, αλλά κι αυτό περίεργο είναι αφού μιλάμε για γωνία θέασης.

Δεν ειναι περιεργο. Υπαρχει μελος του φορουμ που ειχε παρει Samsung 52Μ87 και ειχε σχεδον μηδενικη γωνια θεασης. Μαλιστα οταν εφερε τεχνικο να την δει του ειπαν αρχικα οτι ετσι ειναι οι LCD και οτι δεν υπαρχει προβλημα!!!

Μετα απο μια σχετικη φασαρια πηρε τελικα τα λεφτα του πισω και πηρε αλλη τηλεοραση.

Μολις γυρισα απο ενα φιλο που αγορασε την 9803, την πηρε 2600 μετρητις ενω στα media εχει 3100.Λοιπον η τηλεοραση ειναι φανταστικη σε δοκιμες που εγιναν σε τηλεοπτικο και σε dvd με hdmi η κινηση οξυτητα και λεπτομερια ηταν απιστευτη .Για το μαυρο ειτε το πιστευετε ειτε οχι εχει καλυτερο απο την kuro, βεβαια σε σκοτεινα πλανα καποιες λεπτομεριες δεν φενονται καλα δεν ξερω αν αυτο οφειλετε στο χαμηλο gamma και για αυτο θα ηθελα αν καποιος ξερει να μου πει πως θα μπω στο κρυφο μενου της philips για να το ανεβασω

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Είναι θέμα LEDs και όχι gamma.

Με χαμηλό gamma η εικόνα είναι πιο "φωτεινή" από ότι πρέπει και η εικόνα χάνει σε αντίθεση. Η λεπτομέρεια στα μαύρα χάνεται όταν το gamma είναι πιο υψηλό από το κανονικό.

Last edited:
Μολις γυρισα απο ενα φιλο που αγορασε την 9803, την πηρε 2600 μετρητις ενω στα media εχει 3100.Λοιπον η τηλεοραση ειναι φανταστικη σε δοκιμες που εγιναν σε τηλεοπτικο και σε dvd με hdmi η κινηση οξυτητα και λεπτομερια ηταν απιστευτη .Για το μαυρο ειτε το πιστευετε ειτε οχι εχει καλυτερο απο την kuro, βεβαια σε σκοτεινα πλανα καποιες λεπτομεριες δεν φενονται καλα δεν ξερω αν αυτο οφειλετε στο χαμηλο gamma και για αυτο θα ηθελα αν καποιος ξερει να μου πει πως θα μπω στο κρυφο μενου της philips για να το ανεβασω

Από πού την αγόρασε?

Την πηρε απο τα magnet .Για το gamma εγω νομιζα το αντιθετο οτι η λεπτομερια στα μαυρα χανεται γιατι ειναι χαμηλο τωρα με αυτο που μου λες συμπερενω και εγω οτι ειναι θεμα leds και αρα δεν μπορει να διορθωθει κριμα γιατι η τηλεοραση σε κινηση ,μαυρο ,αναλυση ,οξυτητα και λεπτομερια σε φωτεινες σκηνες ειναι τελεια.

ο ηχος εχει τεστ την 46Α786...αρκετα καλα σχολια για μαυρο και κινηση ενω και τα 2300 για 46" μια χαρα μου φαινονται

η γωνια θεασης βεβαια αναφερεται ως προβληματικη..

Η τιμή αναφέρεται στο άρθρο ή την έχεις δει κάπου ?

Ακούγεται πολύ καλή για 46άρα με LED :a0210:

Edit: Στην Αγγλία η 46Α786 έχει γύρω στις 1500-1600 λίρες. Στο idealo δεν την έχει, αλλά έχει την 46A789 γύρω στα 2500 .

Last edited:
Καταρχην τα 2600 για την 9803 τα εδωσε ενας φιλος μου και οχι εγω,τωρα για το καλυτερο μαυρο και για την τεραστια αντιθεση ειναι προσωπικη αποψη αφου εχω δει και την kuro βεβαια οπως ανεφερα αυτο ειναι και μειονεκτημα για την 9803 γιατι δεν μπορει διαχειριστει σωστα το μαυρο και το τεραστιο ποσοστο αντιθεσης

στο αρθρο αναφερει 2299 για τις 46" και 1799 για τις 40"
και εμενα μου φενονται υπερ του δεοντως καλες...μπορει να εχουν κανει λαθος τι να πω :hmmmm:

Αν έρθουν σε αυτές τις τιμές θα πουλήσουν καλά και θα κόψουν αρκετές πωλήσεις από τα ακριβά μοντέλα χωρίς LED των άλλων εταιριών. Ενδεικτικά η 46άρα Pioneer αναμένεται στα 2499 .

Στο review αναφέρεται local dimming έτσι δεν είναι ?