--- 2008 LED Backlight LCDs ---

και το περιοδικο digital vision που θα κυκλοφορησει τον αυγουστο θα εχει τεστ με την philips 9803 .Αν γνωριζετε κατα ποσο ειναι αξιοπιστο το περιοδικο ενημερωστε

Προφανώς οι ίδιοι είναι πίσω και από την σελίδα στο δίκτυο. Το μυαλό μου είχε πάει στον "ΗΧΟ", αλλά έπεσα έξω.

Έτσι εξηγείται και η πρόσβαση στις τηλεοράσεις.

δεν μας ειπες αν οι δοκιμες του περιοδικου και του site ειναι αξιοπιστες πραγμα που με ενδιαφερει γιατι ημουν ετοιμος να αγορασω την 9703 και ειπα να περιμενω να δω τα τεστ και κατα ποσο ακριβοτερη θα ειναι απο την 9703 για να αποφασισω

Δεν έχω πάρει ποτέ το περιοδικό για να έχω άποψη, όμως θα πάρω το επόμενο τεύχος από περιέργεια. Πάντως το review του FullHD.gr για την Samsung 46A750 είναι αρκετά αναλυτικό και δείχνει αξιόπιστο.

Έτσι κι αλλιώς αν ενδιαφέρεσαι για την 9803 θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να γίνει διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Μέχρι τότε το πιο πιθανό είναι πως θα είναι διαθέσιμα και άλλα reviews ώστε να μπορείς να διασταυρώσεις τα όποια συμπεράσματα.

Όταν θα έχουμε τέλειο μαύρο, θα παρουσιαστούν συμπτώματα έλλειψης του γκρί σε πολύ σκοτεινές σκηνές, ή όταν ακολουθεί fade-out, όπως στις πρώτες ακροάσεις CD που όταν χαμήλωνε το κομμάτι ψάχναμε για τον θόρυβο! :smile:

Ένα από τα μεγαλύτερα συν του LED backlight, θα είναι το πολύ πιο ξεκούραστο και καλύτερης ποιότητας φώς...
Πάντως το να υπάρχουν 3 ξεχωριστά backlight led για κάθε pixel, δηλαδή 3 backlight dots για κάθε 3 LCD dots, όταν μάλιστα τα backlight dots ελέγχονται γραμμικά, αυτό οδηγεί σε HDR απεικόνιση! Θα πολλαπλασιάζονται δηλαδή οι διαβαθμίσεις φωτεινότητας του backlight με τις διαβαθμίσεις διαφάνειας του LCD και στην καλύτερη περίπτωση αν οδηγείται το καθένα από 8bit, θα δίνει μια απεικόνιση 16bit ανά βασικό χρώμα, δηλαδή θα έχουμε απεικόνιση με 48bit χρώμα! Αυτό σημαίνει 16 εκατομμ. φορές περισσότερα χρώματα από τα καλύτερα σημερινά LCD ! Η δυναμική περιοχή θα είναι έως 256 φορές μεγαλύτερη, αλλά για να την δείς θα πρέπει να είσαι σε απόλυτο σκοτάδι. Όταν όμως γίνουν τα LED εκτυφλωτικά, τότε και μόνον τότε θα απολαύσουμε την πραγματική HDR (υψηλού δυναμικού εύρους) εικόνα! Ανυπομονώ για κάτι τέτοιο...

Υ.Γ Φυσικά από την παραπάνω "ιδανική" περίπτωση θα υπάρξουν ένα σωρό διαβαθμίσεις προϊόντων έως την χειρότερη...

Last edited:
Όταν όμως γίνουν τα LED εκτυφλωτικά, τότε και μόνον τότε θα απολαύσουμε την πραγματική HDR (υψηλού δυναμικού εύρους) εικόνα! Ανυπομονώ για κάτι τέτοιο...

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό ? Περισσότερη φωτεινότητα ?

Το HDR πρωτότυπο της Dolby φτάνει μέχρι τα 2000 nits, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός. Για να δεις λευκή οθόνη με 2000 nits πρέπει να φοράς γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό με δείκτη προστασίας 40 :afro:

Last edited:
Τι ακριβώς εννοείς με αυτό ? Περισσότερη φωτεινότητα ?

Το HDR πρωτότυπο της Dolby φτάνει μέχρι τα 2000 nits, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός. Για να δεις λευκή οθόνη με 2000 nits πρέπει να φοράς γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό με δείκτη προστασίας 40 :afro:

Δηλαδή αν πρέπει να βάλεις λάδι για να δεις HDR θα προτιμήσεις να μη δείς καθόλου; :flipout:

Πρέπει να συνηθίσουμε να μην εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακοινώσεις των υποτιθέμενα αστρονομικών χαρακτηριστικών. Αν εντυπωσιαζόμαστε από τώρα, σε 30 χρόνια (λέω ένα σχετικά κοντινό νούμερο) τι θα κάνουμε; Θα πέφτουμε κάτω από το σοκ;

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το χαμηλότερο φως του ουρανού μιας μέσης μέρας είναι 32000 lux (δεν βάζεις λάδι ακόμα). Το πιο δυνατό φως του ουρανού, πάλι μια μέσης μέρας φτάνει τα 100.000 lux (Τώρα βάζεις και αρχίζεις να μαυρίζεις)! Ο ίδιος ο ήλιος έχει φωτεινότητα 1.000.000.000 (ένα δις) nits! Παρόλα αυτά, το αντέχουμε τέτοιο φως αφότου συνηθίσει το μάτι και μπορούμε να βγούμε και χωρίς γυαλιά και φυσικά μιλάμε για έως 50 φορές φωτεινότερο ουρανό από το πρώτυπο της Dolby! Ακόμα και μια τέτοια οθόνη των 100.000 lux να φτιαχτεί αργότερα, δεν θα μπορεί να δείξει τον ήλιο με την ίδια φωτεινότητα που τον βλέπουμε εμείς στα πεταχτά, αφού είναι ακόμα 10.000 φορές φωτεινότερος!!!

Η μεγάλη φωτεινότητα χρειάζεται για να αποφύγεις τον απόλυτα σκοτεινό χώρο -για μια άνετη θέαση μεγάλου δυναμικού εύρους φωτεινότητας (HDR) σε πχ συνηθισμένες συνθήκες δωματίου.

Απάντηση: Re: --- 2008 LED Backlight LCDs ---

attachment.php

Θα μας τρελάνουν οι δημιουργοί του FullHD.gr. Μετά την ευρωπαϊκή πρωτιά με την δοκιμή της Samsung Α750, πιθανόν να έχουν και μια παγκόσμια για τις δύο LED των Samsung, Philips.

Kαλημέρα σε όλους...

άσχετο με το θέμα...πρόκειται -σίγουρα-για δημοσιογραφικό site...πίσω βρίσκονται δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου....

το κατάλαβα και από κάτι άλλο: από το banner της Philips-Aurea....κάποτε είχα έρθει σε επαφή με την PHILIPS ΕΛΛΑΣ για να τους ανεβάσουμε banner...μου απάντησαν ότι δίνουν banner μόνο σε δημοσιογραφικά site βλέπε www.avmentor.gr (δηλαδή τον Δημήτρη Σταματάκο) που έχει το ίδιο banner της Aurea...

καλή επιτυχία-λοιπόν-στο www.fullhd.gr

Οι LCD με LED εχουν πολυ μελλον μεχρι να δειξουν τις πραγματικες τους δυνατοτητες. Η τεχνολογια βρισκεται στο σταδιο που ηταν οι απλες LCD πριν 5 χρονια περιπου οταν ακομη οι κατασκευαστες "ψαχνονταν" για να βρουν τις καλυτερες δυνατες λυσεις.

Προσωπικα εγω θα προτιμουσα να μην γινω beta tester και θα αγοραζα καποιο απο τα υπαρχοντα μοντελα συμβατικης τεχνολογιας LCD η ακομη καλυτερα απο να δωσω 3 χιλιαρικα για μια τηλεορασιτσα 42" (42PFL9803) θα αγοραζα μια LX509 που κατα την γνωμη μου δεν προκειται καμια απο τις LED LCD που αναμενονται το επομενο διαστημα να φτασει σε ποιοτητα εικονας.

Re: Απάντηση: Re: --- 2008 LED Backlight LCDs ---

Kαλημέρα σε όλους...

άσχετο με το θέμα...πρόκειται -σίγουρα-για δημοσιογραφικό site...πίσω βρίσκονται δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου....

καλή επιτυχία-λοιπόν-στο www.fullhd.gr

Συμφωνώ Νάσο και θα συμπληρώσω πως ο μόνος τρόπος να έχουν πρόσβαση σε τόσο νέα μοντέλα που δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα είναι μέσω Eisa. Υποθέτω πως οι LED των Samsung και Philips είναι υποψήφιες στην κατηγορία των τηλεοράσεων, άρα τους έχουν σταλεί για να τις αξιολογήσουν.

Οι LCD με LED εχουν πολυ μελλον μεχρι να δειξουν τις πραγματικες τους δυνατοτητες. Η τεχνολογια βρισκεται στο σταδιο που ηταν οι απλες LCD πριν 5 χρονια περιπου οταν ακομη οι κατασκευαστες "ψαχνονταν" για να βρουν τις καλυτερες δυνατες λυσεις.

Προσωπικα εγω θα προτιμουσα να μην γινω beta tester και θα αγοραζα καποιο απο τα υπαρχοντα μοντελα συμβατικης τεχνολογιας LCD η ακομη καλυτερα απο να δωσω 3 χιλιαρικα για μια τηλεορασιτσα 42" (42PFL9803) θα αγοραζα μια LX509 που κατα την γνωμη μου δεν προκειται καμια απο τις LED LCD που αναμενονται το επομενο διαστημα να φτασει σε ποιοτητα εικονας.

Γιάννη συμφωνώ πως δεν ξέρουμε ακόμα πόσο βελτιωμένες είναι, αλλά μετά από λίγους μήνες στην αγορά νομίζω πως θα μπορούν να αξιολογηθούν αξιόπιστα. Για το οικονομικό τα έχουμε ξαναπεί, όλα σχετικά είναι.

Last edited:
Φίλοι μου πιστεύω ότι οι LED LCD είναι το μέλλον στις Τηλεοράσεις...η Plasma Τεχνολογία με τις Kuro έφτασε στο ζενίθ της...δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι καλύτερο από πλευράς εικόνας μετά την LX-5090 όσον αφορά τις plasma...

+100

Δεν αφήνετε κανέναν να αγιάσει ούτε στις διακοπές του :flipout:

θα αγοραζες πλασμα την στιγμη που η pioneer ανακοινωσε οτι το 2009 θα σταματησει την παραγωγη πλασμα γιατι ειναι ασυμφορη η παραγωγη τους?ενω led εχουμε δει πχ την samsung 52f96 που ηταν μια χαρα σαν πρωτο μοντελο(το μαυρο ηταν ισαξιο της kuro)

θα αγοραζες πλασμα την στιγμη που η pioneer ανακοινωσε οτι το 2009 θα σταματησει την παραγωγη πλασμα γιατι ειναι ασυμφορη η παραγωγη τους?

Eγω δεν μιλαω για πλασμα , μιλαω για Kuro.

Yπαρχουν τρεις κατηγοριες τηλεορασεων , οι LCD , οι πλασμα και οι Kuro.:BDGBGDB55:

Φίλε Σταύρο το επιχείρημα σου μπορεί να είναι λόγος για να μην αγοράσει κάποιος μετοχές τις Pioneer, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή τηλεόρασης.

Για να επιστρέψουμε στις LED, η ουσία είναι πως θα υπάρχει μια επιλογή ακόμα. Ακριβή στην αρχή, όπως είναι φυσιολογικό, αλλά επιλογή. Το τι ψάρια θα πιάνουν σε σχέση με τις μέχρι σήμερα κορυφαίες πλάσμα και LCD θα το μάθουμε σύντομα. Προσωπικά, αν και πλασματάκιας, είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Και μόνο το γεγονός πως θα έχουμε LCD με κορυφαία ομοιομορφία και μαύρο είναι τεράστιο βήμα για την συγκεκριμένη τεχνολογία. Ελπίζω πως κάποια υλοποίηση θα χρησιμοποιήσει και το dimming σε συνδυασμό με τα 100Hz για την βελτίωση της κίνησης.

Τογραψα και σε αλο τοπικ αλλα με τρωει να το γραψω και εδω... μιας και ειναι κυριαρχο εδω το LED...

Γιατι η PHILIPS εβαλε μονο στην 9803 LEDs και οχι στην 9703 και 9603 ωστε να κανει μια αχτυπητη σειρα και να σαρωσει...??
Αφου θα αναγκαστει να το κανει... σε λιγο που και οι αλλοι θα δωσουν LEDs και στις μικροτερες... εκτός αν δεν γινεται στις μικροτερες
και αυτο δεν το ξερω... ξερει κανεις...???-bye-

θα ηθελα πολυ μια 46αρα oled αλλα το lift μπορει να σηκωσει μεχρι 32αρα και τα λεφτα ειναι πολλα...