24bit 192khz dac

Αχα το είδες το ESS;Πράγματι το μόνο βήμα μπροστά μετά την ANAGRAM 2-3 χρόνια πρίν.
Μόνο κάτι...λαϊκές εταιρείες σαν την Samsung το αγόρασαν.Οι αυθεντίες του Ηι Εnd βολεύονται με ΔΣ...

Ορίστε και το άλλο....

http://theartofsound.net/forum/showthread.php?t=315

εδώ βέβαια δεν φαίνεται να χρησιμοποιείται το dac ως πηγή σε πιό σοβαρά συστήματα (κυρίως από όσο πρόλαβα να δω είναι pc based) αλλά από επεμβάσεις έχει αρκετές προτάσεις.

Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες

Εαν κατι δεν σου αρεσει στο benchmark dac θα ηθελα
να το αγορασω.

Μπορεις να μου πεις την προσφορα σου με pm

Θέλει να πεί ότι Dac με CS8416 και 5532 έχω ακούσει. Tσιπάκια του σωρού είναι που κυκλοφορούν χρόνια τώρα δεν είναι τίποτα καινούργιο σαν το 32bit ESS για παράδειγμα.
Γνωστά τσιπάκια φοράει γνωστό ήχο έχει χωρίς καμιά σχεδιαστική πρωτοτυπία.
Δεν έχει custom chips και η πλακέτα είναι η draft της Cirrus.
ΝΟ BIG DEAL -bye-

από κριτική του καναπέ χορτάσαμε.
Τέλεια
Ακουσες λοιπόν 8416 με 5532.
Και ό,τι φοράει το ζευγάρι αυτό είναι ένα και το αυτό....
Κάπως έτσι μου είχε απαντήσει ένας πωλητής στο Μοναχο πριν από 24 χρόνια όταν αγόρασα το πρώτο μου cdpalyer και ρωτούσα ποιό να διαλέξω από τρία υποψήφια. "Το ίδιο είναι" μου έλεγε με στόμφο.

Βλέπω ξέρεις και το ESS.... not bad....:grinning-smiley-043

Λοιπόν, αν κάποιος έχει βάλει δίπλα δίπλα, έχει τα συγκεκριμένα δηλαδή
audiotrak, benchmark dac1 (απλό) και kinezia είναι ευπρόσδεκτος να διαφωνήσει μαζί μου.

αλλιώς ας το ξεχάσει.
Πληροφορίες και ενδεχομένως μελλοντικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα με πμ και ανάλογα με τους τρόπους που θα επιδείξετε....:flipout:

Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες

Εαν κατι δεν σου αρεσει στο benchmark dac θα ηθελα
να το αγορασω.

Μπορεις να μου πεις την προσφορα σου με pm

Γιώργη, επειδή γνωριστήκαμε από κοντά θα θεωρήσω το σχόλιο ως πλάκα...-bye-
Δεν σκοπεύω να πουλήσω τίποτα.
Αλλωστε ανέλυσα μόνος μου τις αρετές του benchmark σε ευκολίες.

Αν πιάνει στοιχειωδώς το χέρι σου (ή έχεις φίλο που να έχει διάθεση να σε βοηθήσει), χτύπα ένα Buffalo 32S με τα αντίστοιχα τροφοδοτικα από TwistedPear.

Έχω βαρεθεί να το λέω αλλά, εντάξει, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια..
Και με τον Trends μάλλιασε η γλώσσα μου από την μέρα που τον πήρα να τον "διαφήμιζω" (για τα χρήματά του πάντα) αλλά ο κόσμος ξύπνησε ένα χρόνο μετά, που ήρτε Ελλάντα.

Και μενα μου φαινεται εξαιρετικη προταση
αλλα δεν εχουν διαθεσιμοτητα και δεν εχω
την ευκαιρια να το ακουσω.

Το εχεις ακουσει σε συγκριτικο?

"Η τιμή του αγγίζει τα όρια της κωμωδίας...
(70 ευρώ είναι κωμωδία γιά μένα, εσύ βρες φτηνώτερο)"

Aυτό εδώ που είναι ακριβής κόπια του δικού σου και συνολικά φτηνότερο.Μεταξύ μας ζήτα λεφτά πίσω από τον Κινέζο !

"έκανε να σκέφτομαι γιά το εάν έκανα καλά που προχώρησα έστω και κοψοχρονιά (δεν μιλάω γιά αγορά καινούργιου) στο benchmark μόλις ένα μήνα πριν..."

Αντε πές μας τελικά αυτό που σκέφτηκες μην μας το κρατάς κρυφό !

Πέρα απο τα τεχνολογικά επιτεύγματα.Μετατροπέας δεν είναι μόνο ένα τσιπακι,είναι και πολλά άλλα-κυρίως πολλά άλλα.

Αν αυτό άκουσε σε πρώτη φάση,να το κρύψει;

Για να γίνω κι εγώ ολίγον αιρετικός.Ολοι λένε τι εξαιρετικό player e;inai to Cambrigde 840,φοράει κι anagram.Για μένα δεν παίζει μουσική(και βέβαια δεν φταίει η anagram).

Χθες ακουσαμε το trends και το audiovox του Βασιλη να παιζουν και να δινουν σημα απο το usb στο ομοαξονικο που τροφοδοτουσε το S.F D 2 MK2 .Αν και βεβαια οι ακροασεις εγιναν χαλαρα και με την συνοδεια μηλοπιττας ,οι δια φορες αναμεσα στα δυο ηταν χαρακτηριστικες.Πιο ακριβες-μονιτορ το audiovox πιο μουσικο το trends,που εχανε στην λεπτομερια.Στην συνεχεια το γραψαμε σε δισκακι και το ακουσαμε απο τρανσπορτ,η διαφορα για μενα ηταν καθοριστικη υπερ του τρανσπορτ

Και μενα μου φαινεται εξαιρετικη προταση
αλλα δεν εχουν διαθεσιμοτητα και δεν εχω
την ευκαιρια να το ακουσω.

Το εχεις ακουσει σε συγκριτικο?

Το έχω ξαναγράψει.
Είχαμε πάει το παλιό Buffalo και με το απλό IVY στην έξοδο, σε ένα φίλο που είχε το Benchmark (όχι το USB, το παλιότερο).
Κυριακή ακούσαμε, Τρίτη το είχε πουλήσει το DAC1.

Η διαθεσιμότητα είναι ένα πρόβλημα. Θέλει υπομονή. Θα ξαναφέρουν σε κανένα μήνα υπολογίζω.

Κάποια στιγμή θα πουλήσουμε και τα δικά μας.. :flipout:

Τα Anagram υπάρχουν και σε ακριβά μηχανάκια btw.
Πριν μερικά χρόνια είχαμε προσπαθήσει να φέρουμε engineering samples αλλά δε μας έκατσε. Δεν ήταν και φθηνά βέβαια... Ένα 500ρι-600ρι ευρώ το σετ των boards.

Και τα Sabre έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να "φοριούνται".

Last edited:
γενικότερα η cambridge με έχει απογοητεύσει αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. ψάχνω κι εγώ για φθηνό dac με coaxial και usb είσοδο. έχω φάει όλο το ebay, και βρήκα ένα τύπο που εν ολίγοις, απορρίπτει το upsampling και προτείνει ένα τσιπάκι 20ετίας της philips. αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρία, η έχει ακούσει κάτι, ας με διαφωτίσει.
χωρίς να έχω πειστεί από τα λεγόμενα του, είμαι διατεθημλενος να ρισκάρω τα χρήματα που ζητάει.
τι λέτε?

http://cgi.ebay.co.uk/Valab-NOS-USB...14&_trkparms=72:1683|66:2|65:12|39:1|240:1318

To θέμα αφορά 24/192 DACs.
Για NonOS οι λύσεις είναι επίσης πολλές και για όλα τα βαλάντια. Δεν έχει νόημα να δοκιμάζεις στα τυφλά ό,τι πουλάει ο κάθε κινέζος.
Θέλει ψάξιμο στα DIY forums και να καταλήξεις σε δοκιμασμένες λύσεις.
Εγώ θα έφτιαχνα ένα AYA.
Αν σου αρέσει το ρίσκο κοίτα κι αυτό.

Last edited:
ποιο θεωρείται το καλύτερο value for money dac με optical και usb inputs κάτω από τα 300 ευρώ?

ποιο θεωρείται το καλύτερο value for money dac με optical και usb inputs κάτω από τα 300 ευρώ?

Δεν ειναι ευκολη απαντηση

Ποια θα ειναι η πηγη σου?
Cd/dvd player, pc, multimedia player?

Τι ειδους σημα θελεις να μεταφερεις, 16bit? 24bit?

προς ενημέρωση και μόνο, επειδή αρχικά είχα εκφράσει φόβους (σύμφωνα με αυτά που είχα διαβάσει γιά το εάν διάβαζει 24/96).
Πριν από λίγο διάβασε και έπαιξε χωρίς κανένα πρόβλημα 24/96 αλλά και 24/192.

Όσο γιά την φθηνώτερη κόπια του, άκρως ενδιαφέρουσα.
Προφανώς το δεύτερο που θα πάρω θα είναι αυτό.
Απρίλη μου θενκς.

Αυτο ακριβως ηθελα να ρωτησω και εγω....! Για να ακουσουμε γνωμες!

Ολα τα διαφορα κινεζικα κουτακια που κυκλοφορουν μοιαζουν ενδιαφεροντα, αλλα δεν υπαρχει αρκετη πληροφορια για το εαν ανεβαινουν στα 24/192 μεσω USB.

Το αναφερω, γιατι θα ηθελα να εχω την πιθανοτητα, εαν στο μελλον αγορασω FLAC/WAV σε αυτη την αναλυση.... σιγουρα καποια "αντεχουν"24/192 απο το SPDIF αλλα απο το USB??

σιγουρα πρεπει να ειναι USB 2.0...για το οποιο ανακαλυψα οτι δεν υπαρχουν δεδομενες προδιαγραφες για το audio specification... τι περιμενουν???

Αυτο ακριβως ηθελα να ρωτησω και εγω....! Για να ακουσουμε γνωμες!

Ολα τα διαφορα κινεζικα κουτακια που κυκλοφορουν μοιαζουν ενδιαφεροντα, αλλα δεν υπαρχει αρκετη πληροφορια για το εαν ανεβαινουν στα 24/192 μεσω USB.

Το αναφερω, γιατι θα ηθελα να εχω την πιθανοτητα, εαν στο μελλον αγορασω FLAC/WAV σε αυτη την αναλυση.... σιγουρα καποια "αντεχουν"24/192 απο το SPDIF αλλα απο το USB??

σιγουρα πρεπει να ειναι USB 2.0...για το οποιο ανακαλυψα οτι δεν υπαρχουν δεδομενες προδιαγραφες για το audio specification... τι περιμενουν???

θα μπορούσες ενδεχομένως να κάνεις αυτό που κάνω εγώ μέχρι στιγμής:
δηλαδή usb interface να χρησιμοποιήσεις το audiotrak που κοστίζει κάπου 115 ευρώ και στη συνέχεια νά βάλεις ένα οποιοδήποτε προσιτό dac όπως αυτό που περιέγραψα προηγουμένως (και μάλλον γιά να μη με λένε αιρετικό) το benchmark dac1....

τουλάχιστον τα 96 τα έχεις...

Last edited:
και λέω το τουλάχιστον γιατί προφανώς το prodigy σταματάει στα 96