24p, 100hz, HD Natural Motion

Δεν νομίζω ότι σε καταλαβαίνω.
Τα bluray δισκάκια έχουν μέσα 23.976.

Μα γιατί επιμένεις ότι έχουν μέσα 23.976 καρέ??? Έχουν 24 καρέ ολοστρόγγυλα.!

Τα pc από ότι έχω υπόψη μου ούτε κάρτα εικόνας ύπαρχει που να υποστηρίζει 24p ούτε και οθόνη, επομένως το frame είναι πάντα λάθος.

Τα pc από ότι έχω υπόψη μου ούτε κάρτα εικόνας ύπαρχει που να υποστηρίζει 24p ούτε και οθόνη, επομένως το frame είναι πάντα λάθος.

Μήπως επειδή το αρχείο video του bluray δηλώνει το ίδιο ότι περιέχει υλικό σε 23.976 frames per second;

MediaInfo_HP5.png

Αμφισβητείς αυτό που δείχνει η εικόνα; Ευχαρίστως να δω μια που θα βάλεις εσύ από άλλο δισκάκι bluray...

Έχεις λάθος πράγματα υπ' όψη σου. Όλες οι κάρτες γραφικών δίνουν 24p. Απλά πρέπει να τις βάλεις σε ανάλυση HDTV.

Μήπως επειδή το αρχείο video του bluray δηλώνει το ίδιο ότι περιέχει υλικό σε 23.976 frames per second;

MediaInfo_HP5.png

Αμφισβητείς αυτό που δείχνει η εικόνα; Ευχαρίστως να δω μια που θα βάλεις εσύ από άλλο δισκάκι bluray...

Δεν αμφισβητώ την εικόνα, αμφισβητώ τον τρόπο που την ερμηνεύεις.

Και σε εμένα το pc εδώ λέει ότι έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα, αλλά εγώ εδώ, βράχος, δεν αυθυποβάλλομαι. :damnyou:

Έχεις λάθος πράγματα υπ' όψη σου. Όλες οι κάρτες γραφικών δίνουν 24p. Απλά πρέπει να τις βάλεις σε ανάλυση HDTV.

Πολύ θα ήθελα να μου συστήσεις το site του κατασκευαστή που να το διευκρινίζει ξεκάθαρα αυτό γιατί εγώ δεν βρίσκω κανένα.

Δεν αμφισβητώ την εικόνα, αμφισβητώ τον τρόπο που την ερμηνεύεις.

Και σε εμένα το pc εδώ λέει ότι έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα, αλλά εγώ εδώ, βράχος, δεν αυθυποβάλλομαι. :damnyou:

Δηλαδή εσύ πώς την ερμηνεύεις την φωτογραφία;

Πολύ θα ήθελα να μου συστήσεις το site του κατασκευαστή που να το διευκρινίζει ξεκάθαρα αυτό γιατί εγώ δεν βρίσκω κανένα.

Άλλη μια φωτογραφία για να έχουμε να ερμηνεύουμε...

SS-20110117152202.png

H κάρτα γραφικών μιλάει με το monitor, καταλαβαίνει τι αναλύσεις υποστηρίζει, και στις εμφανίζει στα options. Αν η οθόνη υποστηρίζει 1920χ1080,1280χ720/24p, η κάρτα θα στα εμφανίσει.

http://hometheater.about.com/od/televisionbasics/qt/framevsrefresh.htm

Ένα ενδιαφέρον site για οποίους ενδιαφέρει το θέμα γιατί είναι ανώφελο να συζητούμε εδώ πλέον.

Το διάβασα (αν και δεν φαίνεται πολύ επιστημονικό το site) για να δω μήπως λέει κάτι που δεν ξέρω, αλλά δεν είδα. Σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι;

Αντώνη, τα παιδιά καλά στα λένε.

Τα BDs περιέχουν υλικό κατά κανόνα στα 23.976 fps (εξαιρείται ευρωπαϊκό υλικό (25p) και κάποια ντοκιμαντέρ, συναυλίες, κτλ) και όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών έχουν δυνατότητα εξόδου και στα 23.976 και στα 24Hz.

23.976p

Many 24p productions, especially those that are made only for TV and video distribution, actually have a frame rate of 24 * 29.97 / 30 frame/s, or 23.976frame/s (24/1.001 to be exact). Many use the term "24p" as a shorthand for this frame rate, since "23.976" does not roll off the tongue as easily. This is because the "30frame/s" framerate of NTSC is actually 30/100.1%, also referred to as 29.97frame/s – this framerate is matched when video at 23.976frame/s has a 3:2 pulldown applied. Similarly, 60i is shorthand for 60/100.1% fields per second.
Film productions may be shot at exactly 24.000 frame/s. This can be a source of confusion and technical difficulties if material is treated as normal video, since the slightly differing framerates can be problematic for video and audio sync. However, this is not a problem if the video material is merely treated as a carrier for material which is known by the editing system to be "true" 24frame/s, and audio is recorded separately from moving images, as is normal film practice.

Αν κάποιοι έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν ότι τα 23.976 frames, προκύπτουν από απόλυα κατά την μεταφορά των 24 frames στα 29.97frame / s που υποστηρίζει το σύστημα ntsc τότε το ποιο πάνω ίσως μπορέσει θα βοηθήσει..

24p in high definition disc formats
Both HD DVD and Blu-ray Disc support the 24p frame rate, but technical implementations of this mode are different among the two formats. Blu-ray Disc supports 24p with its native timing, while HD DVD uses 60i timing for 24p (replacing missing frames with "repeat field flags")

Αν έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν ότι τα 24p υπάρχουν εγγενή μέσα στον δίσκο blu ray ίσως λέω πάλι το πιο πάνω αν προσπαθήσουν να τους βοηθήσει.

http://translate.google.com/transla...l=en&tl=el&u=http://en.wikipedia.org/wiki/24p

Αντώνη, δες το με τα μάτια σου.. Είναι εύκολο..

Φόρτωσε ένα αρχείο M2TS από ταινία στον MPC-HC, και κατά την αναπαραγωγή πάτα ctrl-j.

Μεταξύ άλλων θα δεις το πραγματικό frame rate του υλικού καθώς και το frame rate που δίνει στην έξοδο η κάρτα γραφικών σου.

Αντώνη, δες το με τα μάτια σου.. Είναι εύκολο..

Φόρτωσε ένα αρχείο M2TS από ταινία στον MPC-HC, και κατά την αναπαραγωγή πάτα ctrl-j.

Μεταξύ άλλων θα δεις το πραγματικό frame rate του υλικού καθώς και το frame rate που δίνει στην έξοδο η κάρτα γραφικών σου.

Δηλαδή θες να μου πεις ότι τα 24p που διαφημίζουν για τις ταινίες για το οποίο φτιάχτηκε ειδικό σύστημα και για τηλεοράσεις και blu ray disk είναι απατή? Και γιατί όταν στο blu ray όταν βάζω ταινία ανάβει το λαμπάκι 24p πράγμα που δεν γίνετε όταν βάζω άλλο άσχετο δίσκο είτε 25 η 30 hz??

Γιατί όπως έχει γραφτεί και παραπάνω, έχει γίνει απλούστευση.. Παντού αναφέρεται ως 24p ενώ το σωστό είναι 23.976p.

23.976p

Many 24p productions, especially those that are made only for TV and video distribution, actually have a frame rate of 24 * 29.97 / 30 frame/s, or 23.976frame/s (24/1.001 to be exact). Many use the term "24p" as a shorthand for this frame rate, since "23.976" does not roll off the tongue as easily. This is because the "30frame/s" framerate of NTSC is actually 30/100.1%, also referred to as 29.97frame/s – this framerate is matched when video at 23.976frame/s has a 3:2 pulldown applied. Similarly, 60i is shorthand for 60/100.1% fields per second.
Film productions may be shot at exactly 24.000 frame/s. This can be a source of confusion and technical difficulties if material is treated as normal video, since the slightly differing framerates can be problematic for video and audio sync. However, this is not a problem if the video material is merely treated as a carrier for material which is known by the editing system to be "true" 24frame/s, and audio is recorded separately from moving images, as is normal film practice.
[edit] 24p in high definition disc formats

Both HD DVD and Blu-ray Disc support the 24p frame rate, but technical implementations of this mode are different among the two formats. Blu-ray Disc supports 24p with its native timing, while HD DVD uses 60i timing for 24p (replacing missing frames with "repeat field flags").[5]

http://www.avclub.gr/forum/#cite_note-4
Μάλλον αυτό που έγραψα πιο πάνω δεν το πρόσεξες ούτε εσύ.

Δηλαδή θες να μου πεις ότι τα 24p που διαφημίζουν για τις ταινίες για το οποίο φτιάχτηκε ειδικό σύστημα και για τηλεοράσεις και blu ray disk είναι απατή? Και γιατί όταν στο blu ray όταν βάζω ταινία ανάβει το λαμπάκι 24p πράγμα που δεν γίνετε όταν βάζω άλλο άσχετο δίσκο είτε 25 η 30 hz??

Ναι, είναι απάτη... :flipout:
Αρχικά προσπάθησαν να το διαφημίσουν σαν 23.976023976023978, αλλά ήταν μεγάλο και δυσκολομνημόνευτο (και δεν χωρούσε και στα εξώφυλλα από τα δισκάκια). Μετά προσπάθησαν να το διαφημίσουν σαν 23.976, αλλά είχε το κοπυ-ραιτ η αππλε (αλλά όμως μόνο αν το έγγραφες με λευκά γράμματα), και τελικά το βάφτισαν 24p...

Both HD DVD and Blu-ray Disc support the 24p frame rate, but technical implementations of this mode are different among the two formats. Blu-ray Disc supports 24p with its native timing, while HD DVD uses 60i timing for 24p (replacing missing frames with "repeat field flags")

Πράγμα που σημαίνει ότι, στο blu ray μεταφέρονται 24p σαν frame ενώ στο HD DVD πάλι μεταφέρονται αλλά με διαφορετικό τρόπο 60i δεν τα μειώνουν αλλά επαναλαμβάνουν τα frames που περισσεύουν.