25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Όταν λες "στήσιμο" στην προκειμένη περίπτωση τι εννοείς; Εκτός κι αν έχεις κάποια κομμάτια hardware που δεν υποστηρίζονται απευθείας από τον kernel και χρειαστείς διάφορες "ταρζανιές" για να τα εγκαταστήσεις (και σε μερικά μπορεί να μη βρεις καν υποστήριξη) μια βασική εγκατάσταση/στήσιμο θέλει ελάχιστη προσπάθεια πλέον.

Εχω 1-1,5 να χρησιμοποιησω linux. Η διανομη που εβαλα ηταν το ubuntu αλλα ενω ηταν ευκολο στη χρηση, το στησιμο το βαριομουν απιστευτα. Οπως και να χει, θα το δοκιμασω σε μερικες μερες στο netbook.

Πιο εύκολο στήσιμο και απο windows ;)
Φυσικά για να κερδίσουν σε "ευχρηστία" έχασαν σε σταθερότητα και είναι μόνο 10 έτη φωτός μπροστά απο windows (ένα καλά στημένο "κομμένο" linux είναι ~30-40 έτη φωτός :D :D :D)

Α, καλή χρονιά να έχουτε με ένα OS και ποντίκι που επιθυμείτε :D

Ειχα ενa toshiba satellite και ειχα καποια προβληματα με την καρτα γραφικων απο οτι θυμαμαι. Την πρωτη φορα δυσκολευτηκα λιγο στο να την εγκαταστησω, και τη δευτερη φορα (μετα απο χτυπημα του σκληρου και αλλαγη του), βαρεθηκα :p

Επισης, θυμαμαι οτι ηταν πιο αργα απο οτι τα xp! Τελος παντων, επειδη στη microsoft δε ξαναγυρναω, θα βαλω καποια διανομη στο netbook.

Xτες πρωτοχρησιμοποίησα το περίφημο ποντίκι.... με συγχωρείτε αλλά ήταν απαράδεκτο. Με χρήση 10 λεπτών με πόνεσε το χέρι μου, ανάμεσα στα δάχτυλα και τον καρπό. Και δεν υπερβάλλω... απορώ ειλικρινά πως βρήκε το δρόμο του στην παραγωγή...

Και εγω που το επιασα, δεν το βρηκα καθολου εργονομικο..
Τελικα τα ποντικια δεν ειναι συμβατα με τα μηλα! :p

Xτες πρωτοχρησιμοποίησα το περίφημο ποντίκι.... με συγχωρείτε αλλά ήταν απαράδεκτο. Με χρήση 10 λεπτών με πόνεσε το χέρι μου, ανάμεσα στα δάχτυλα και τον καρπό. Και δεν υπερβάλλω... απορώ ειλικρινά πως βρήκε το δρόμο του στην παραγωγή...

Οντως!Βαρύ και ασήκωτο για πολύωρη χρήση και μάλλον φταίνε οι
μπαταρίες για το βάρος.
Δεν θα μπορούσε άραγε η τροφοδοσία να
γινόταν με μιά πλακέ μπαταρία λιθίου σε στυλ 2032?Λέμε τώρα...

Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Για πολλους ισως αλλα οχι για ολους -bye-
Σωστα.

Εξαιρουνται οι εχοντες:

1. Ανατομικα προβληματα στα ανω ακρα
2. Το μηλαρακι κολλημενο στο πορτ παγκαζ του αυτοκινητου τους
3. Γιγαντοαφισα του Steve Jobs πανω απο το κρεβατι τους

:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Σωστα.

Εξαιρουνται οι εχοντες:

αυτο τωρα για να ξερετε θεωρειται εξυπναδα :SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Σωστα.

Εξαιρουνται οι εχοντες:

Α ρε Norton Commander που σου χρειάζεται...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

αυτο τωρα για να ξερετε θεωρειται εξυπναδα :SFGSFGSF:

Aν σκεφτείς το προϊόν στο οποίο αναφέρεται, και το πως όλοι ανεξαιρέτως οι Macάδες θαυμάζουν ένα προβληματικό ποντίκι, που αν δεν έγραφε Apple πάνω δε θα είχε πουλήσει ούτε 2 κομμάτια, έχει μια πολύ σοβαρή δόση εξυπνάδας... :firstprize::firstprize::firstprize:

Aν σκεφτείς το προϊόν στο οποίο αναφέρεται, και το πως όλοι ανεξαιρέτως οι Macάδες θαυμάζουν ένα προβληματικό ποντίκι, που αν δεν έγραφε Apple πάνω δε θα είχε πουλήσει ούτε 2 κομμάτια, έχει μια πολύ σοβαρή δόση εξυπνάδας... :firstprize::firstprize::firstprize:

E όχι κι όλοι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

εχεις δικιο :flipout:

 Νίκος;1082703 said:
Α ρε Norton Commander που σου χρειάζεται...:flipout:
Ασε, εχει προσπαθησει ο Δημητρακουδης γι αυτο αλλα προτιμω τον Win Explorer :p

Σοβαρα ρε Νικο παντως, μου κανει εντυπωση το εξης:

Για το magic mouse εχουν παραδεχτει, εμμεσως ομως μονο - ποτε ανοιχτα, πολλοι macαδες εδω μεσα, που εχουν μυαλο, εμπειρια και δεν ειναι fanboys, οτι ειναι το λιγοτερο ''προβληματικο'' (το ειπα ως πιο ευγενικα μπορουσα). Και φυσικα αυτο ειναι καλο.

Και ομως δεν τολματε να βγειτε να το πειτε ανοιχτα και να το κραξετε (όπως του αξιζει και οπως κανουν ακομα και οι ''οπαδοι'' πολλων εταιρειων οταν αυτες βγαζουν ενα κακο (και πανακριβο) προιον) αλλα δειχνετε σαν να προσπαθειτε με καθε τροπο να το ''υπερασπιστειτε'' (εμμεσως ή αμεσως).

Δεν καταλαβαινετε οτι αυτο μονο κακο κανει στην εξελιξη του Mac που τοσο αγαπατε (αλλα και στις τσεπες σας πχ) ;

Last edited:
δε μου λές spcav

το καταλαβαίνεις ότι προσβάλλεις συνέχεια τον κόσμο με τα υποκοριστικά

funboys , μακαδες και λοιπές αηδίες

είμαι 43 ετών κατέχω 4 γλώσσες προγραμματισμού από το 1989 !
είμαι από τους πρώτους καρφωτές τη δεκαετία του 80 στα Εξάρχεια

πούλαγα συστήματα και εκπαίδευα 100 χρήστες τον χρόνο

και θα μας πεις funboys !!!!

σε παρακαλώ !!!!

και στη τελική ποιος τα χέζει ρε συ τα μακ και τα πισια

εμπάθεια εσύ δείχνεις με κάτι τεχνολογικά ανώτερο ( λες και είσαι προιστάμενος της μικρουλασοφτ )

δεν μπορώ να καταλάβω ..

κατάντησες κουραστικός ρε αδερφάκι μου !!!

Last edited:
επειδή πήρα θετική θέση ως νέος macάκιας και υπερασπιστής του magic mouse μερικές σελίδες παραπίσω και επειδή όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι τα λέω χύμα και σταράτα και αλήθινά, έχω να συμπληρώσω τα εξής στα προηγούμενα που είχα γράψει:

Όταν πήρα τον αημάκι με το magicmouse μέχρι να καταλάβω που βρισκόμουν (χρόοοοοοονια με τα πισιά, από 8088 ξεκίνησα, τι να λέμε...) η χρήση του ήταν απλή. Λίγο σερφάρισμα, λίγο αητούνς κλπ

Το ποντικάκι ξενίζει λίγο στην αρχή. Μετά το συνηθίζεις, έχει και τα gestures που βολεύουν πολύ σε μερικά σημεία...

Σε κάποια φάση χρειάστηκε να κάνω δουλειά. Επεξεργασία φωτογραφιών. Πολλών φωτογραφιών!

Κάθησα ένα απόγευμα 3-4 ώρες συνεχούς δουλειάς. heavy mouse job.

Παίδες δε σας κάνω πλάκα.
Το πρωϊ που ξύπνησα δε μπορούσα να κουνήσω τα δαχτυλά μου!
Μιλάμε για πόνο, όχι χαζά!

Πήγα και πήρα ένα logitech V470 bluetooth και είδα το φως μου.

Το magic mouse το έβαλα αγγελία στο insomnia και μου στείλανε πάνω από 10 μυνήματα σε ένα βράδυ!

Σα φρέσκο κουλουράκι έφυγε!

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας...