25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Re: Απάντηση: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

εγώ βλέπω ότι κανένας δεν θέλει να επικοινωνήσει απ' ευθείας με κάποιν που να... ξέρει τι του γίνεται!!!
Ετσι ειναι η κορυφη, μοναχικη.

Ασε τους ''αδαεις'' και ''γραφικους'' στη μοιρα τους.

Κι όμως είναι 4 ετών το imac μου, και αν θυμάμαι καλά imac υπάρχουν από το 2000.

Μπερδεμενα τα εχεις φιλε..
Δεν υπαρχει iMac 4 ετων(δηλαδη αγορασμενος εν ετει 2005 ή πιο πισω) που να μπορει να τρεξει το snow leopard.

Οι πιθανοτητες για προβληματικες οθονες ειναι ιδιες και στα απλα pc και στα mac, μιας και η apple τις προμηθευεται και δε τις κατασκευαζει. Απλως για ενα παραξενο λογο, οταν προκειται για mac ακουγεται πολυ εντονα το προβλημα. Στην πραγματικοτητα αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο στα απλα πισι.

Απλα οπως ειπωθηκε στα pc μαλλον πληρωσες λιγοτερα, ενω αν σου χαλασει κατα πασα πιθανοτητα εχεις εγγυηση, γιατι οι οθονες καλυπτονται ως επι το πλειστον απο 3 χρονια εγγυηση.
Η apple ομως εμπιστευεται τα μηχανηματα/οθονες της μονο με 1 χρονο εγγυηση, οποτε ειναι πιο πιθανο να αναγκαστεις να πληρωσεις..

Αλλα αυτο ειναι ασχετο με την ποιοτητα εικονας των οθονων των τωρινων iMac, που δεν πρεπει να συγκρινεται σαν εικονα με τις οθονες των 130 (σαν αυτη που ειχε ο προηγουμενος iMac 20" ή σαν αυτες που εχουν τα τετραπυρηνα pc των 600 ), αλλα με οθονες των 250 και πανω.

Last edited:
Φίλε μου, έχω mac εδώ και 15 χρόνια και κανένα μοντέλο δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Επίσης έχω και pc, πάνω σε mac και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ενας φίλος με το που αγόρασε pc, μετά απο ενα μήνα το πήγε στο P....... εγώ με τόσα mac που έχω στην κατοχή μου δεν υπάρχει θέμα... Αρα να μή μιλάμε για αξιοπηστία και λειτουργικότητα, μιας και τα mac το μόνο που δεν κάνουν είναι να σε στέλνουν στον αντιπρόσωπο κάθε μήνα!

Οι πιθανοτητες για προβληματικες οθονες ειναι ιδιες και στα απλα pc και στα mac, μιας και η apple τις προμηθευεται και δε τις κατασκευαζει. Απλως για ενα παραξενο λογο, οταν προκειται για mac ακουγεται πολυ εντονα το προβλημα. Στην πραγματικοτητα αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο στα απλα πισι.
Παιδιά! Μη λέτε επικίνδυνα πράγματα!
Άλλο το backlight bleeding που έχουν λίγο ή πολύ όλες οι οθόνες και άλλο το προβληματικό backlight bleeding που έχουν όλα σχεδόν τα imac!!!
Αν ήταν λίγο ας το τρώγαμε και ας είχαμε δώσει ένα κάρο λεφτά, το πρόβλημα είναι τέτοια που πραγματικά είναι αν σκέφτεται κάποιος να πάρει imac ή όχι! Έχει κουρτίνα backlight bleeding...
Και για του λόγου το αληθές...
Link
Link 2

Ωραία τα mac, αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Μπορείτε να ψάξετε και μόνοι σας στο Google!

Φίλε μου, έχω mac εδώ και 15 χρόνια και κανένα μοντέλο δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Επίσης έχω και pc, πάνω σε mac και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ενας φίλος με το που αγόρασε pc, μετά απο ενα μήνα το πήγε στο P....... εγώ με τόσα mac που έχω στην κατοχή μου δεν υπάρχει θέμα... Αρα να μή μιλάμε για αξιοπηστία και λειτουργικότητα, μιας και τα mac το μόνο που δεν κάνουν είναι να σε στέλνουν στον αντιπρόσωπο κάθε μήνα!

Σε εμενα και σε γνωστους μου συμβαινει ακριβως το αντιθετο..
Και για αυτο δεν εχει πολυ σημασια τι συμβαινει στον καθενα ξεχωριστα(που θεωρουνται μεμονωμενα περιστατικα και δεν μπορουν να βγουν συμπερασματα), αλλα πολυ πιο ασφαλη συμπερασματα βγαινουν απο σοβαρες ερευνες.
Πχ:
http://www.tuaw.com/2009/11/17/this-just-in-macbooks-are-more-reliable-than-netbooks/
http://www.engadget.com/2009/11/17/laptop-reliability-survey-asus-and-toshiba-win-hp-fails/

Τα apple φορητα δεν ειναι και τα πιο αξιοπιστα(ουτε βεβαια τα χειροτερα), παρολο που ειναι τα πιο ακριβα και μεσα στις μετρησεις των αλλων κατασκευαστων περιλαμβαννται και τα netbook που ειναι ιδιαιτερα ζημιαρικα.
Αν δεν περιλαμβανοντουσαν τα netbook, η διαφορα θα ηταν μεγαλυτερη..

Σε ολα αυτα, να προστεθει οτι η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της μονο με 1 χρονο εγγυηση, σε αντιθεση με τους περισσοτερους υπολοιπους κατασκευαστες που δινουν συνηθως πανω απο 1 χρονο εγγυηση, οποτε ακομα και αν σου κατσει η στραβη(που ας πουμε οτι ειναι ισοπιθανη) στα πρωτα 3 χρονια, δεν χρειαζεται να ξοδευτεις.

Τελος, ελπιζω να καταλαβες οτι ΔΕΝ υπαρχει iMac του 2005(ή πιο πισω) που να μπορει να τρεξει το τελευταιο mac os x, το snow leopard.

Last edited:
δεν είναι ντροπή να μην θέλουμε να δώσουμε κανα 300αρι παραπάνω για να πάρουμε hiend υπολογιστή
ντροπή είναι να μην παραδεχόμαστε οτι άλλο το φιατ κι άλλο η ΠΟΡΣΕ

και κατάντησε βλακώδες αυτή η αντιπαράθεση κάθε τρεις και λίγο

αντιπαράθεση η οποία είναι άνευ ουσίας όταν φτάνουμε σε σημείο να μην βλέπουμε το άσπρο και το μαύρο

25 χρόνια χρήστης υπολογιστών και κάτοχος τεσσάρων PC και 2 mac δηλώνω ευθαρσώς ότι τα mac είναι πολλλλλλλλλλλλυυυυυυ μπροστά ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!!

άσε που ...

και τα μεταξωτά κομπιούτερ θέλουν και επιδέξιους χρήστες

( ευτυχώς που υπάρχει και αυτή η εμπάθεια στα μακ και κρατιούνται οι τιμές χαμηλά αλλιώς .... )

εγώ βλέπω ότι κανένας δεν θέλει να επικοινωνήσει απ' ευθείας με κάποιν που να... ξέρει τι του γίνεται!!!

Kάτσε βρε αδερφέ... νομίζω όλοι εδώ μέσα με επιχειρήματα μιλούν, και δε διέκρινα κάποιον που να μην ξέρει τι του γίνεται. Εκτός κι αν η λύση για όλα είναι να γίνουμε fanboys και να μη βλέπουμε τα στραβά της κάθε εταιρίας.

Ενδιαφέρουσα επιχειρηματική πρόταση μεν, αλλά έχω πολύ ψηλή ταρίφα :D:D:D:D

φιατ κι άλλο η ΠΟΡΣΕ
Δηλαδή αν έχει κάποιος ένα High End PC, έχει FIAT?

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι? Ότι οι περισσότεροι Mac-άδες είναι κομπλεξικοί.

Δεν είναι καλύτερο το mac, υστερεί σε πολλά, μερικά από αυτά:
1) Δεν παίζει παιχνίδια
2) Όχι δυνατό Hardware ώστε να βάλεις Windows να παίξεις παιχνίδια
3) Δεν γίνεται αναβάθμιση Hardware

Φυσικά και τα Windows έχουν, μερικά από αυτά:
1) Πολύ αργά!
2) Χαλάνε μετά από αρκετή και βίαιη χρήση.
3) Έχουν Registry!

Είναι τι θες να κάνεις, απλά ο βλάχος ο Έλληνας το βλέπει κάτι φοβερό αφού είναι glam-ουράτο...

25 χρόνια χρήστης υπολογιστών και κάτοχος τεσσάρων PC και 2 mac δηλώνω ευθαρσώς ότι τα mac είναι πολλλλλλλλλλλλυυυυυυ μπροστά ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!!

άσε που ...

και τα μεταξωτά κομπιούτερ θέλουν και επιδέξιους χρήστες
( ευτυχώς που υπάρχει και αυτή η εμπάθεια στα μακ και κρατιούνται οι τιμές χαμηλά αλλιώς .... )

Εγώ πάντως μετά από συνεχή χρήση 4 macs (LCIII, PowerMac 7200, iMac G5 και macbook white), και συγκατοίκηση με άλλα 2 (iMac Coreduo, MacbookPro 17") και 3 PCs μπορώ να δηλώσω ότι τα mac είναι πολύ μπροστά σε ό,τι έχει να κάνει με laptop, καθώς υπερτερούν σαφώς στα σημεια κλειδιά, δηλαδή αυτονομία και φορητότητα, ενώ σε desktop μηχανήματα γενικής χρήσης είναι σαφώς υποδεέστερα στα μοντέλα μέχρι τα 2 χιλιάρικα (τραγικό 3D support με κάρτες των...40 ευρώ, απαράδεκτα μικροί δίσκοι, απαράδεκτα λίγη RAM, επεξεργαστές της μεσαίας κατηγορίας, αρκετά κακές οθόνες ως τώρα στους iMac, πλήρης άγνοια για τεχνολογίες όπως HDMI, bluray κλπ) και αρχίζουν να λάμπουν μόνο όταν μιλάμε για μηχανάκια που κοστίζουν όσο ένα καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Last edited:

Φίλε μου, έχω mac εδώ και 15 χρόνια και κανένα μοντέλο δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα.

Μάλλον ήσουν απλά τυχερός.

Βλέπω εδώ μια σοβαρή μελέτη του macworld.com η οποία αναφέρει σοκαριστικά νούμερα: 26% των Mac παρουσίασαν κάποιου είδους πρόβλημα, το οποίο τα έστειλε για service.

http://files.macworld.com/files/legacy/2007/04/downloads/reliabilitysurvey.pdf

Ειδικά μάλιστα στα Mac Portables, σχεδόν 1 στα 3 πήγε για service!!

Που την βλέπετε λοιπόν αυτή τη μυθική "αξιοπιστία";

δεν είναι ντροπή να μην θέλουμε να δώσουμε κανα 300αρι παραπάνω για να πάρουμε hiend υπολογιστή
ντροπή είναι να μην παραδεχόμαστε οτι άλλο το φιατ κι άλλο η ΠΟΡΣΕ

Όπα βρε Βασίλη. Υπάρχει Hi End στους υπολογιστές, αλλά δεν είναι ούτε τα Mac ούτε τα PCs. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Άλλως τε ξέρεις καλά ότι με 300 δεν παίρνεις ούτε Hi End καλώδιο.. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Που την βλέπετε λοιπόν αυτή τη μυθική "αξιοπιστία";

Την βλέπουμε στα μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μας και όχι σε στατιστικά.

Το 1 στα 3 δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση. Αν ήταν έτσι τα Mac δεν θα ήταν τα Νο1 σε customer satisfaction.

Και μιας και μιλάμε για Service χωρίς να βλέπουμε την Αμέρικα μια φορά και να μιλήσουμε για Ελλάδα.

Πλέον σήμερα υπάρχουν 4 Service providers σε Θεσ/νίκη και Αθήνα. H εξυπηρέτηση σε μία εργάσιμη δεν είναι μύθος για το 89% τουλάχιστον των περιπτώσεων.Το υπόλοιπο 11% είναι για 2-3 μέρες και ένα απειροελάχιστο ποσοστό για περισσότερο. (στοιχεία από το Οκτ.'08 και μετά).
Επισκευάζονται στο σημείο και όχι στα κεντρικά στην Αθήνα και μετά από 2 βδομάδες στο Βέλγιο ή Ολλανδία και τέλος Αμερική όπως σε άλλους κατασκευαστές.
Τα mac που είχα μέχρι και σήμερα είναι πάνω από 20, αγορασμένα από παντού (εδώ, ebay, αγγλία, αμερική).Τα αγόραζα χωρίς άγχος για το αν θα βγουν καλά ή θα παρουσιάσουν πρόβλημα, σε εποχές που δεν υπήρχαν 4 AASP και η αντιπροσωπεία σε περνούσε από 1000 κύμματα για να στο σερβίρει αν ήταν από εξωτερικό.
Επίσης η Apple είναι η μόνη εταιρία που κατασκευάζει ανταλλακτικά και 5 χρόνια μετά την λήξη της παραγωγής ενός μοντέλου.Μετά όσο υπάρχει στοκ.Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ανταλλακτικά για μοντέλα του δεκαετίας 90 και όχι στο ebay.

Last edited:
Ναι, οντως προβληματικα τα laptop της apple ρε γμτ. Γιαυτο το δικο μου macbook το μαρτιο κλεινει 3 χρονια, ειναι σχεδον μονιμως ανοιχτο, εχω πειραματιστει απειρα πανω του, και ειναι σα να το αγορασα...σημερα.

Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Ναι, οντως προβληματικα τα laptop της apple ρε γμτ. Γιαυτο το δικο μου macbook το μαρτιο κλεινει 3 χρονια, ειναι σχεδον μονιμως ανοιχτο, εχω πειραματιστει απειρα πανω του, και ειναι σα να το αγορασα...σημερα.

Και το φτηνιάρικο turbo-x laptop 3ετίας+ το οποιο το εχω κανει BETA tester σε οτιδηποτε κυκλοφορεί δε μασησε ουτε μια φορα ουτε 1 BSOD.......ουτε 1 κολλημα... μονο η μπαταρια του εχει πέσει...

Λαχεία ειναι παιδιά οτι και αν παρει κανεις τελικά...-bye-

Τελικά ποσα dpi ειναι το magic? ξέρει κανείς?

Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Και το φτηνιάρικο turbo-x laptop 3ετίας+ το οποιο το εχω κανει BETA tester σε οτιδηποτε κυκλοφορεί δε μασησε ουτε μια φορα ουτε 1 BSOD.......ουτε 1 κολλημα... μονο η μπαταρια του εχει πέσει...

Λαχεία ειναι παιδιά οτι και αν παρει κανεις τελικά...-bye-
Θα συμφωνησω στο οτι ειναι λαχεια. Απλως μη λεμε οτι τα λαπτοπ της apple δεν ειναι καλα. Ισα ισα που εχουν σημαντικα πλεονεκτηματα εναντι των απλων, αλλα εχουν και ελλειψεις (πχ. gaming) που για μερικους ειναι σοβαρες.

Και το φτηνιάρικο turbo-x laptop 3ετίας+
Και τα TurboX και τα Multirama PC, έχουν απίστευτα καλό Service και ότι και να πάθει δεν έχει κανένα πρόβλημα!

αλλα εχουν και ελλειψεις (πχ. gaming) που για μερικους ειναι σοβαρες.
Για όλα τα mac ισχύει αυτό πέραν του mac pro!

Από θέμα αξιοπιστίας πάντα προκύπτουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα τόσο στα mac όσο και στα pc μου. Μπορώ να θυμηθώ iMac που δε δούλευε out of the box λόγω καμμένης RAM, όπως και το πρώτο μου Desktop PC που είχε προβληματικό δίσκο. Από κει και πέρα, στην πορεία δε μου δημιουργήθηκαν προβλήματα τόσο στο ένα όσο και στο άλλο,εξαιρώντας τη μπαταρία του macbook white που μετά από ένα χρόνο και 2 μήνες διαρκούσε 45 λεπτά γράφοντας κείμενο,( και αυτό με πολύ καλό "στρώσιμο" και πολύ σωστή φόρτιση - αποφόρτιση κάθε φορά.) , και ένα καμμένο LAN στο pc μου, που διόρθωσα μόνος μου αλλάζοντας την κάρτα με....6 ευρώ και...2 λεπτά προσωπικού χρόνου.

H μόνη διαφορά είναι ότι στα mac όταν συμβεί το πρόβλημα πρέπει να σου βγει η πίστη ψάχνοντας να βγάλεις άκρη στα service και χρησοπληρώνοντας την επισκευή έτσι ώστε να βγάλει το κέρδος της ολόκληρη η αλυσίδα μεσαζόντων μέχρι και την Apple, ενώ στα pc είτε το φτιάχνεις μόνος σου αλλάζοντας το προβληματικό component πληρώνοντας τη λιανική τιμή του, είτε πας σε ένα οποιοδήποτε "μαγαζί" που θα στο κάνει με μικρή επιβάρυνση και άμεσα.

Last edited:
Και τα TurboX και τα Multirama PC, έχουν απίστευτα καλό Service και ότι και να πάθει δεν έχει κανένα πρόβλημα!

Για όλα τα mac ισχύει αυτό πέραν του mac pro!

Γιατί από πότε στο macpro παίζεις games καλύτερα από ένα pc του χιλιάρικου? Θυμίζω ότι με 2600 (!!!!!!!!!) ευρώ παίρνεις κάρτα γραφικών GT120, μοντέλο ΚΑΤΗΡΓΗΜΕΝΟ, του οποίου ο αντικαταστάτης (GT220) με 512ΜΒ RAM κοστίζει 45 ολοκληρα...ευρώ..

Aς μην αρχίσουμε την κουβέντα για το τι κάρτα γραφικών βάζεις σε ένα PC του χιλιάρικου (σχεδόν δηλαδή το 1/3 της τιμής του macpro).

Last edited: