25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Τυχαίνει λοιπόν να ξέρω και τυφλό σύστημα δακτυλογράφισης

Εσύ έχεις βαλθεί να καταστρέψεις εντελώς τους τένοντες σου. Και magic mouse, και τυφλό :D :D :D
Πέρα απο την πλάκα , ΜΗΝ γράφεις με τυφλό.

Τώρα, η εργονομία στα ποντίκια προφανώς και είναι αντικειμενικό θέμα για δεδομένο χέρι. Δηλαδή στο δικό μου χέρι το MM (και όλα τα προηγούμενα της Apple) δεν είναι εργονομικά. Στο δικό σου είναι (αν είναι μικρό πχ). Όμως, εκ των πραγμάτων ένα ποντίκι που δεν είναι σχεδιασμένο για δεξιόχειρες/αριστερόχειρες ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ δεν μπορεί να είναι 100% εργονομικό.

Τέλος, το να μιλάμε για εργονομία σε QWERTY* πληκτρολόγιο είναι εντελώς αστείο. Το qwerty είναι σχεδιασμένο για να μην σε αφήνει να γράφεις γρήγορα, τί συζητάμε ; :D
Πάντως το τελευταίο apple keyboard είναι και όμορφο και ευχάριστο. Εμένα μου αρέσει.

* Αυτό που το πας...έχουμε συνηθήσει την μεγαλύτερη εργονομική μπούρδα του αιώνα (και βάλε) και μαλώνουμε για το magic mouse :D

Τα περί mm νομίζω εξαντλήθηκαν. Όποιος κατάλαβε/βαίνει - κατάλαβε. Πάμε παρακάτω τώρα.

Τέλος, το να μιλάμε για εργονομία σε QWERTY* πληκτρολόγιο είναι εντελώς αστείο. Το qwerty είναι σχεδιασμένο για να μην σε αφήνει να γράφεις γρήγορα, τί συζητάμε ; :D

* Αυτό που το πας...έχουμε συνηθήσει την μεγαλύτερη εργονομική μπούρδα του αιώνα (και βάλε) και μαλώνουμε για το magic mouse :D

Σωστός.

Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε: Το qwerty φτιάχτηκε για πρακτικούς λόγους. Για να σε εμποδίζει να γράφεις γρήγορα την εποχή των γραφομηχανών οπότε και ταχύτητα = μηχανικά κολλήματα (και όχι BSOD :p).

Τα πιο εργονομικά προϊόντα που έχω δοκιμάσει είναι by far αυτά:

http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=086

http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ProductDetails.aspx?pid=043

Το μεν 1ο έχει θέματα lag οπότε και αν και το λάτρεψα, δεν μπόρεσα να το κρατήσω.

Το δε 2ο είναι το τελευταίο πράγμα που θα αποχωριζόμουν από το PC μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Αυτό το ποντίκι το χρησιμοποίησα από έναν φίλο που το έχει, δεν κατάφερα να το ανεχθώ με τίποτα....

Ήταν λες κ κρατούσα μια πατάτα στο χέρι μου !! :flipout:

Από τα παραπάνω σχόλια όλων μας, διαπιστώνω ότι πολύ σωστά λέγεται από όλους ότι, είναι καθαρά υποκειμενικό το τι αρέσει στον καθένα μας.
-bye-

spcav με αυτο το πληκτρολογιο "παιζω" και εγώ και με εχει βολέψει αφάνταστα. Η κυρτη και υπερυψωμένη καμπύλη που κάνει λες και ειναι φτιαγμένο με καλουπι απο το χέρι μου είναι... η MS στα hardware κάνει άριστη δουλειά...

Απ οτι διαβάζω το magic ειναι η του ύψους η του βάθους...

Ποσα dpi είναι το magic?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Εσύ έχεις βαλθεί να καταστρέψεις εντελώς τους τένοντες σου. Και magic mouse, και τυφλό :D :D :D
Πέρα απο την πλάκα , ΜΗΝ γράφεις με τυφλό.

OK
:flipout::flipout::flipout:

Πάντως με το αλουμινένιο... γράφεις πιο γρήγορα!!! :grinning-smiley-043

Φίλε μου, είμαστε σε όλα αντίθετοι (θύμισέ μου, έχεις mac; ). Τυχαίνει λοιπόν να ξέρω και τυφλό σύστημα δακτυλογράφισης και μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει καλύτερο πληκτρολόγιο από το τελευταίο το αλουμινένιο. Γράφεις τουλάχιστον 1,5 φορές πιο γρήγορα μιας και είναι πιο άνετο και ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟ.
Επίσης τι μή ευέλικτο έχει ένας iMac; Μήπως πιάνει χώρο, μήπως είναι μεγάλος ή δεν είχει κάποιος που να βάλει το tower;
Εγώ διακρίνω οτι μαλλον έχεις κάποιο πρόβλημα με τα προϊόντα της apple. Kαι άντε με το ποντικι να το δεχτώ ότι δεν σε βολεύει βρε αδελφέ, αλλά να βγάλεις και προβληματικό το πληκτρολόγια αλλά και όλο το imac, ε δεν το καταλαβαίνω!!!!!!
Ναι, δουλεύω και με Mac.
Βρίσκω κακό το πληκτρολόγιο γιατί είναι πολύ λεπτό, με μικρές διαδρομές πλήκτρων και τελείως επίπεδα πλήκτρα. Είναι και θέμα λίγο υποκειμενικό. Αλλά μου κάνει εντύπωση όταν άλλοι κατασκευαστές προσπαθούν με περιέργες λύσεις να σχεδιάσουν ένα ασφαλές και εύχρηστο πληκτρολόγιο, η Apple βάζει επίπεδα πλήκτρα σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Τι ευέλικτο δεν έχει ένας iMac; Το ότι δεν αναβαθμίζεται, φορτώνεσαι μια συγκεκριμένη οθόνη (που είναι και προβληματική), και όταν θέλεις να τον δώσεις αναγκαστικά τον σκοτώνεις και ξαναπληρώνεις από την αρχή την οθόνη, με το ζόρι. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Έχει κάποιος πρόβλημα επειδή δεν τα βρίσκει όλα τέλεια και ιδανικά; Ή κάποιος που τα βρίσκει όλα εκπληκτικά;
Εσύ πχ θεωρείς ότι η μέση παλάμη, στην οποία βασίζεται ο ανθρωπομετρικός σχεδιασμός ενός προϊόντος, βολεύεται με πλήρως συμμετρικά αντικείμενα; Πώς γίνεται ένα mouse να ταιριάζει και σε δεξιόχειρες και σε αριστερόχειρες;

Οπως προανέφερα είμαστε εκδιαμέτρου αντίθετοι στο συγκεκριμένο θέμα.
Ευέλικτο είναι, εργονομικό είναι, εύχρηστο όσο αφορά τις αναβαθμίσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Επίσης ένας χρήστης iMac, φαντάζομαι ότι ξέρει τη αγοράζει, ξέρει ότι το μηχάνημα δεν αναβαθμίζεται όπως και επίσης ξέρει ότι έχει κάνει αγορά με ορίζοντα τετραετίας άντε πενταετίας το maximum.
«Εκπληκτικά» όλα δεν τα βρίσκω και αυτό θα το είχες καταλάβει αν είχες διαβάσει προσεκτικά τα κείμενά μου, μιας και αφήνω σε πολλά σημεία να εννοηθεί ένα... αλλά.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το mouse, αν διαβάσεις θα δεις οτι είχα πεις ....μετά από 20 λεπτά το συνηθίζεις και είναι μια χαρά.

σσ. Ενας χρήστης Μac, ξέρει τη ζητάει. Δεν πάει σε μαγαζιά ηλεκτρονικών ειδών και λέει «γεια σας, θα ήθελα ένα pc των 450 »...

Re: Απάντηση: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το mouse, αν διαβάσεις θα δεις οτι είχα πεις ....μετά από 20 λεπτά το συνηθίζεις και είναι μια χαρά.

Αυτό στο οποίο διαφωνούμε είναι ότι η εργονομία ΔΕΝ είναι θέμα συνήθειας. Όταν συνηθίζεις κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ξεκούραστο και ασφαλές. Δεν σημαίνει ότι, αφού συνήθισες το mouse της Apple (όπως παλιά κάποιοι, αναγκαστικά, συνήθισαν το τρισάθλιο mouse των πρώτων iMac), αυτό είναι και καλό. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δοκίμασε κάποιο καλό Logitech. Θα δεις τεράστια διαφορά σε άνεση και ακρίβεια.
Ευτυχώς τα Mac δέχονται οποιοδήποτε mouse. Και θα βρεις πολλά, λιγότερο όμορφα, αλλά εξαιρετικά σε απόδοση.

διαπιστώνω ότι πολύ σωστά λέγεται από όλους ότι, είναι καθαρά υποκειμενικό το τι αρέσει στον καθένα μας
To τι αρέσει στον καθένα προφανέστατα είναι υποκειμενικό.

Το τι είναι εργονομικό είναι ξεκάθαρα αντικειμενικό (όποιος το αρνείται καλό είναι να εμπλουτίσει τις τεχνικές και ιατρικές γνώσεις του).

Το τι αρέσει στον καθένα (για πολλούς – συμπεριλαμβανόμενων των ψυχολογικών (βλ. ΥΓ) – λόγους) δεν συμπίπτει πάντα με το τι είναι εργονομικό (και άρα καλό για την υγεία του).

ΥΓ

σσ. Ενας χρήστης Μac, ξέρει τη ζητάει. Δεν πάει σε μαγαζιά ηλεκτρονικών ειδών και λέει «γεια σας, θα ήθελα ένα pc των 450»...

Respect to Mr. Steve…

To τι αρέσει στον καθένα προφανέστατα είναι υποκειμενικό.

Το τι είναι εργονομικό είναι ξεκάθαρα αντικειμενικό (όποιος το αρνείται καλό είναι να εμπλουτίσει τις τεχνικές και ιατρικές γνώσεις του).

Το τι αρέσει στον καθένα (για πολλούς – συμπεριλαμβανόμενων των ψυχολογικών (βλ. ΥΓ) – λόγους) δεν συμπίπτει πάντα με το τι είναι εργονομικό (και άρα καλό για την υγεία του).

+1000

Καλα το magic mouse δεν παει πουθενα απο αποψη εργονομιας, το λεγαμε εξαρχης..

Το ωραιο ειναι οτι διαβασαμε εδω και διαφορα περι λειτουργικου:
οτι πχ τα windows ειναι πιο αργα σε καθε εκδοση(παρολο που ενα παλιο μηχανημα 4 ετων τρεχει καλυτερα τα win7 απο οτι τα win xp) και οτι το mac os x γινεται πιο ελαφρυ σε καθε εκδοση. (παρολο που πχ δεν μπορει ΚΑΝ να μπει σε μηχανηματα 4 ετων)

Το ωραιο ειναι οτι πολυ πιστευουν ακομα οτι παιρνοντας εναν iMac θα εχεις μεγαλυτερο αντοχη στο χρονο και καλυτερες επιδοσεις σε σχεση με ενα αντιστοιχων χρηματων pc.
Το ιδιο πχ πιστευαν και πριν 4 χρονια , οταν θα επαιρναν με 2000 ευρω εναν iMac 17" με μονοπυρηνο αργο επεξεργαστη G5 και ελεγαν οτι θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και καλυτερες επιδοσεις απο ενα pc ιδιων χρηματων, που τοτε επαιρνες dual core επεξεργαστη στα 2.2GHz και 19" οθονη . (που αρα θα εχει επιδοσεις περιπου σαν ενα τωρινο macbook).

Ειναι δηλαδη σαν να λενε οτι ενας iMac μονοπυρηνος G5 4 ετων(που φυσικα δεν μπορει καν να παρει το τελευταιο λειτουργικο) εχει καλυτερες επιδοσεις/μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα τωρινο macbook!

Last edited:
Το ωραιο ειναι οτι πολυ πιστευουν ακομα οτι παιρνοντας εναν iMac θα εχεις μεγαλυτερο αντοχη στο χρονο και καλυτερες επιδοσεις σε σχεση με ενα αντιστοιχων χρηματων pc.

Η αντοχή στο χρόνο δεν είναι κάτι απίθανο, δεδομένου ότι οι περισσότερες αναβαθμίσεις υπολογιστών γίνονται για χάρη των.... παιχνιδιών, ή για άλλες ανάγκες που προκύπτουν (χρήση HTPC, ανάγκη για Bluray playback, HDMI κλπ).

Οπότε λογικό είναι ένας Mac εφόσον είναι ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού σε ό,τι έχει να κάνει με τα παραπάνω να αντέχει πιο πολύ στον χρόνο για μια νορμάλ οικιακή χρήση.

Οι επαγγελματίες πάλι, ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν όταν αγοράζουν ένα μηχάνημα και το κρατάνε αρκετά χρόνια, γι'αυτό και βλέπεις σε studio να δουλεύουν ακόμα και σήμερα G5 ή και παλαιότερα.

Τώρα για το ότι μηχανάκια της Apple έχουν καλύτερες επιδόσεις από ιδίων χαρακτηριστικών PCs, αυτό είναι κάτι που προκύπτει από τα γνωστά test της... Apple :D :D :D, με λογική να το σκεφτεί κάποιος θα καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να ισχύουν οι διαφορές που θέλει να βγάζει προς τα έξω η Apple. Μικροδιαφορές της τάξης του 1-2% μπορεί να υπάρχουν λόγω διαφορετικής διαχείρισης του υλικού, αλλά και αυτές δεν είναι γενικές, ισχύουν σε συγκεκριμένα προγράμματα.
To ότι ένας Mac είναι απείρως πιο προσεγμένος κατασκευαστικά από ένα οποιοδήποτε PC (ακόμα και μάρκας) επίσης είναι γεγονός...

αλλά ας επανέλθουμε στα ποντικάκια...

Η αντοχή στο χρόνο δεν είναι κάτι απίθανο, δεδομένου ότι οι περισσότερες αναβαθμίσεις υπολογιστών γίνονται για χάρη των.... παιχνιδιών, ή για άλλες ανάγκες που προκύπτουν (χρήση HTPC, ανάγκη για Bluray playback, HDMI κλπ).

Οπότε λογικό είναι ένας Mac εφόσον είναι ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού σε ό,τι έχει να κάνει με τα παραπάνω να αντέχει πιο πολύ στον χρόνο για μια νορμάλ οικιακή χρήση.
Μα εγω μιλαω(μιας και για αυτο μιλανε αυτοι που λενε οτι οι iMac εχουν μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και καλυτερες επιδοσεις απο εναν αντιστοιχο χρηματων pc) για αντοχη στο χρονο με δεδομενο οτι τα 2 μηχανηματα θα εχουν την ιδια χρηση..(αφου θεωρητικα ο ιδιος χρηστης θα τα χρησιμοποιουσε)

Γιατι ακομα και εδω διαβασαμε πως παιρνοντας ενα mac εχεις μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κλπ σε αντιθεση με ενα pc που μετα απο ενα εξαμηνο εισαι "ξεπερασμενος" κλπ..

Οποτε επαναλαμβανω:
ειχε παρει καποιος πχ πριν 4 χρονια εναν iMac G5 17" μονοπυρηνο και ελεγε οτι θα εχει μεγαλυτερη αντοχη απο ενα pc αντιστοιχων χρηματων (= dual core 2.2GHz, δηλαδη επιδοσεων περιπου σαν ενα τωρινο macbook).
Ακομα επιμενει πως ο iMac G5 17" μονοπυρηνος που δεν παιρνει ΚΑΝ το Snow Leopard θα ειναι πιο γρηγορος και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο το pc που θα παιρνει ανετα τα win7 και εχει επιδοσεις περιπου σαν ενα τωρινο macbook?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Αυτό το ποντίκι το χρησιμοποίησα από έναν φίλο που το έχει, δεν κατάφερα να το ανεχθώ με τίποτα....

Ήταν λες κ κρατούσα μια πατάτα στο χέρι μου !! :flipout:

Κι όμως φίλε μου, αυτό το ποντίκι με έχει σώσει! Το αγόρασα πριν 1-2 χρόνια αναγκαστικά όταν δεν μπορούσα πια να πιάσω συμβατικό ποντίκι στη δουλειά για περισσότερο από 1-2 ώρες.

Κυριολεκτικά, έσωσε το χέρι μου! Έφυγαν οι πόνοι, το χέρι μου έγινε καινούργιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Κι όμως φίλε μου, αυτό το ποντίκι με έχει σώσει! Το αγόρασα πριν 1-2 χρόνια αναγκαστικά όταν δεν μπορούσα πια να πιάσω συμβατικό ποντίκι στη δουλειά για περισσότερο από 1-2 ώρες.

Κυριολεκτικά, έσωσε το χέρι μου! Έφυγαν οι πόνοι, το χέρι μου έγινε καινούργιο.

Μπορεί όπως λέει κ ο spcav παραπάνω, να πρέπει να μάθουμε ιατρικούς όρους για το τι εστί εργονομία, αλλά το συγκεκριμένο ποντίκι της microsoft δεν μου "έκατσε" καθόλου καλά στο χέρι. Δεν μπορούσα να το χρησιμοποιήσω με τίποτα.

Κ επειδή όλα είναι υποκειμενικά, ακόμα κ τι είναι εργονομικό για εμένα, είναι υποκειμενικό.

πχ. πληκτρολόγιο σπαστό στην μέση με κλίση όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν μπορώ να χρησιμοποίησω με τίποτα.

Έχω συνηθίσει όλα τα χρόνια που γράφω κώδικα σε διάφορες γλώσσες υπολογιστή να χρησιμοποιώ μεγάλα πληκτρολόγια, με μεγάλα πλήκτρα κ κενά μεταξύ τους στα πλήκτρα. Αλήθεια, γιατί κανείς προμηθευτής υπολογιστών για εργασιακό περιβάλλον, δεν παρέχει τέτοιου είδους πληκτρολόγια ;

Τώρα τι είναι ιατρικά & τεχνικά "σωστό", 'πάω πάσο', γιατρός δεν είμαι, προγραμματιστής είμαι, έμαθα να παίζει με ίσια πληκτρολόγια πριν 20+ χρόνια, όπως κ σε ποντίκια με "μεγάλο κώλο", αυτά δεν μπορώ να τα αλλάξω εύκολα.

Το πληκτρολόγιο της Apple που είναι επίπεδο, αλουμινένιο, με μικρά σχετικά πλήκτρα, έγινε με γνώμονα την μικρή έκταση σε μέγεθος, την αντιγραφή από ένα πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή, το οποίο έχω χρησιμοποιήσει αρκετά σπίτι κ βολεύει, απλά θέλει συνήθεια κ φυσικά ήρεμη χρήση.

Αγαπητέ xistoforos, τα μηχανήματα που έχουν powerpc επεξεργαστές, τώρα πια δεν μπορούν να τρέξουν το νέο λειτουργικό, όμως τρέχουν το προηγούμενο, σαν να λέμε windows xp αντί για vista ή 7, πάρα πολύ καλά κ πίστεψέ με, πολλοί ακόμα τα χρησιμοποιούν.

Τώρα, σε ότι αφορά ότι το νέο λειτουργικό των apple, μπαίνει σε παλιότερα μηχανήματα κ αυτά "τρέχουν" γρηγορότερα, ΝΑΙ ισχύει, μόνο αν το δεις θα το καταλάβεις.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε macbook pro 2.4 με 3gb μνήμη, με το tiger έκλεινε ο υπολογιστής στα 15 δεύτερα, με το leopard στα 10, ενώ τώρα με το snow leopard στα 6 δευτερόλεπτα.

Για να μην πω επίσης, ότι όλες οι εφαρμογές δουλεύουν σαφώς γρηγορότερα με το snow leopard.

Όποιος χρησιμοποιεί mac υπολογιστές καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοώ.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν λέξεις ακριβής για να δωθεί σε κάποιον χρήστη pc με windows τι εννοούμε ακριβώς, για αυτό κ οι pcάκηδες μας βλέπεται εμάς τους mac χρήστες περίεργα.

Ακριβώς έτσι έβλεπα κ εγώ τους mac χρήστες πριν λίγα χρόνια, ως ελίτ κ σνομπ, ως χρήστες που πωλούν μούρη, χρήστες που έχουν glamour υπολογιστή κ το έχουν κ το δείχνουν.

Μόλις όμως χρησιμοποίησα τέτοιο υπολογιστή κ άφησα το μυαλό μου να αλλάξει τρόπο συνηθειών, κατάλαβα τι εννοούν κ από τότε έγινα χρήστης mac.

-bye-

Φιλε Μιχαλη, το ξερω απο πρωτο χερι οτι το snow leopard ειναι πιο γρηγορο απο το leopard σε intel επεξεργαστες..
Οπως ακριβως πιο γρηγορα ειναι τα win7 απο τα vista και τα win xp.

Ομως οταν παμε σε παλιοτερα μηχανηματα , τα windows εχουν πλεονεκτημα..
Αρχικα (οπως ειπες), το snow leopard δεν τρεχει καν σε υπολογιστες 4 ετων, κατι που δεν ισχυει με τα win7.

Επισης αν τυχει και εχει καποιος κανα μηχανημα 4-5 περιπου ετων(πχ ενα mac mini G4) , τοτε εκει το leopard δεν τρεχει τοσο γρηγορα οσο το tiger..
Tρεχει βεβαια ικανοποιητικα, αλλα οχι οσο το tiger.
Αντιθετα με τα pc που πχ αν σε ενα pc μηχανημα 4-5 ετων (Pentium 4, Athlon 64 που μπορει να ειναι ακομα και διπυρηνοι) τα win7 τρεχουν πιο ανετα απο οτι τα win xp.

Με λιγα λογια, μη νομιζει κανενας οτι μονο το mac os x τρεχει στην τελευταια του εκδοση πιο ανετα. (και ακουγονται ανακριβειες οτι με windows θελεις αναβαθμιση μετα απο εξαμηνο κλπ)
Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τα windows.. (και μαλιστα και για παλιοτερα μηχανηματα κατι που δεν ισχυει για το mac os x)

Και ιδιαιτερα για τους iMac, που ειναι απο την φυση τους ιδιαιτερα μηχανηματα(all in one), η αντοχη στο χρονο και οι επιδοσεις ειναι σαφως μικροτερη απο οτι απο ενα αντιστοιχο χρηματων pc.
Αρκει το παραδειγμα ενος imac G5 του 2005 σε σχεση με ενα pc ιδιας εποχης ή το παραδειγμα ενος iMac του 2008 με ενα pc ιδιας εποχης και χρηματων.

Αυτα , γιατι ειναι κριμα να ακουγονται ανακριβειες για αναβαθμισεις,αντοχη στο χρονο κλπ, οταν τα pc ειναι αυτα που εχουν το πανω χερι σε αυτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Αλήθεια, γιατί κανείς προμηθευτής υπολογιστών για εργασιακό περιβάλλον, δεν παρέχει τέτοιου είδους πληκτρολόγια ;
\

Α)Γιατι κανεις δε δεχεται το xtra κοστος αφου κανει την δουλεια του με συμβατικά
Β)Γιατι κανεις ¨απο πάνω" δεν ενδιαφέρεται
Γ)Καθε τι ¨περιεργο¨και διαφορετικό μας φοβίζει

Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Φιλε Μιχαλη, το ξερω απο πρωτο χερι οτι το snow leopard ειναι πιο γρηγορο απο το leopard σε intel επεξεργαστες..
Οπως ακριβως πιο γρηγορα ειναι τα win7 απο τα vista και τα win xp.

Ομως οταν παμε σε παλιοτερα μηχανηματα , τα windows εχουν πλεονεκτημα..
Αρχικα (οπως ειπες), το snow leopard δεν τρεχει καν σε υπολογιστες 4 ετων, κατι που δεν ισχυει με τα win7.

Επισης αν τυχει και εχει καποιος κανα μηχανημα 4-5 περιπου ετων(πχ ενα mac mini G4) , τοτε εκει το leopard δεν τρεχει τοσο γρηγορα οσο το tiger..
Tρεχει βεβαια ικανοποιητικα, αλλα οχι οσο το tiger.
Αντιθετα με τα pc που πχ αν σε ενα pc μηχανημα 4-5 ετων (Pentium 4, Athlon 64 που μπορει να ειναι ακομα και διπυρηνοι) τα win7 τρεχουν πιο ανετα απο οτι τα win xp.

Με λιγα λογια, μη νομιζει κανενας οτι μονο το mac os x τρεχει στην τελευταια του εκδοση πιο ανετα. (και ακουγονται ανακριβειες οτι με windows θελεις αναβαθμιση μετα απο εξαμηνο κλπ)
Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τα windows.. (και μαλιστα και για παλιοτερα μηχανηματα κατι που δεν ισχυει για το mac os x)

Και ιδιαιτερα για τους iMac, που ειναι απο την φυση τους ιδιαιτερα μηχανηματα(all in one), η αντοχη στο χρονο και οι επιδοσεις ειναι σαφως μικροτερη απο οτι απο ενα αντιστοιχο χρηματων pc.
Αρκει το παραδειγμα ενος imac G5 του 2005 σε σχεση με ενα pc ιδιας εποχης ή το παραδειγμα ενος iMac του 2008 με ενα pc ιδιας εποχης και χρηματων.

Αυτα , γιατι ειναι κριμα να ακουγονται ανακριβειες για αναβαθμισεις,αντοχη στο χρονο κλπ, οταν τα pc ειναι αυτα που εχουν το πανω χερι σε αυτα.

Δλδ, τώρα θες να μου πεις ότι εσύ λες ακρίβειες κ εμείς ανακρίβειες....μάλιστα...

Δλδ, το ότι τα vista θέλουν το λιγότερο 4gb μνήμη με πολύ δυνατό επεξεργαστή κ γρήγορο δίσκο, δεν ισχύει ;; Για να μην πω ότι μόλις ανοίξουν, χωρίς να τρέχουν καμία εφαρμογή, έχουν καταναλώσει 10-20 % από τους πόρους του μηχανήματος...

Κανείς δεν κάνει σύγκριση windows-mac os x, συν ότι τα 7 μόλις βγήκαν στην αγορά. Κ ευτυχώς που βγήκαν γιατί όσοι είχαν-έχουν τα vista έχουν βλαστημίσει την ώρα κ την στιγμή με την "ταχύτητα" τους !

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα windows μέχρι πρόσφατα (μήπως ακόμα...; λιγάκι ίσως ;; ) στηρίζονταν στο ms-dos...αυτό από μόνο του κάτι λέει. Για αυτό τα xp πχ τρέχουν σε παλιά pc.