25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Α)Γιατι κανεις δε δεχεται το xtra κοστος αφου κανει την δουλεια του με συμβατικά
Β)Γιατι κανεις ¨απο πάνω" δεν ενδιαφέρεται
Γ)Καθε τι ¨περιεργο¨και διαφορετικό μας φοβίζει

Συμφωνώ Φραγκίσκο στα παραπάνω λεγόμενά σου, αν κ κανείς δεν τα δίνει ούτε ως προαιρετικές επιλογές...

Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Δλδ, τώρα θες να μου πεις ότι εσύ λες ακρίβειες κ εμείς ανακρίβειες....μάλιστα...

Δλδ, το ότι τα vista θέλουν το λιγότερο 4gb μνήμη με πολύ δυνατό επεξεργαστή κ γρήγορο δίσκο, δεν ισχύει ;; Για να μην πω ότι μόλις ανοίξουν, χωρίς να τρέχουν καμία εφαρμογή, έχουν καταναλώσει 10-20 % από τους πόρους του μηχανήματος...

Κανείς δεν κάνει σύγκριση windows-mac os x, συν ότι τα 7 μόλις βγήκαν στην αγορά. Κ ευτυχώς που βγήκαν γιατί όσοι είχαν-έχουν τα vista έχουν βλαστημίσει την ώρα κ την στιγμή με την "ταχύτητα" τους !

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα windows μέχρι πρόσφατα (μήπως ακόμα...; λιγάκι ίσως ;; ) στηρίζονταν στο ms-dos...αυτό από μόνο του κάτι λέει. Για αυτό τα xp πχ τρέχουν σε παλιά pc.

Φιλε Μιχαλη, δεν ξερω γιατι το πας σε προσωπικο επιπεδο.

Επισης καταλαβαινω οτι δεν θελεις να μιλαμε για τα win7, γιατι ειναι το πιο προσφατο λειτουργικο της ms και μπορει και τρεχει (και μαλιστα ανετα) σε μηχανηματα 4 ετων , κατι ΑΔΥΝΑΤΟ για το πιο προσφατο λειτουργικο της apple. (που ακομα και το προηγουμενο - το leopard- δεν τρεχει τοσο ανετα οσο το πιο προηγουμενο - το tiger- σε μηχανηματα 4-5 ετων)

Το ωραιο ειναι οτι ακομα υπαρχουν ατομα που πιστευουν οτι πχ ενας iMac G5 4 ετων εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα pc ιδιας εποχης και χρηματων..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Φιλε Μιχαλη, δεν ξερω γιατι το πας σε προσωπικο επιπεδο.

Επισης καταλαβαινω οτι δεν θελεις να μιλαμε για τα win7, γιατι ειναι το πιο προσφατο λειτουργικο της ms και μπορει και τρεχει (και μαλιστα ανετα) σε μηχανηματα 4 ετων , κατι ΑΔΥΝΑΤΟ για το πιο προσφατο λειτουργικο της apple. (που ακομα και το προηγουμενο - το leopard- δεν τρεχει τοσο ανετα οσο το πιο προηγουμενο - το tiger- σε μηχανηματα 4-5 ετων)

Το ωραιο ειναι οτι ακομα υπαρχουν ατομα που πιστευουν οτι πχ ενας iMac G5 4 ετων εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα pc ιδιας εποχης και χρηματων..

Κακό πράγμα η παράφραση κειμένων....είπα να μην μιλάμε για τα win7 ;
Το συγκεκριμένο λειτουργικό βγήκε πριν λίγους μήνες, 2 αν θυμάμαι σωστά ; , το οποίο ευτυχώς που βγήκε γιατί τα vista ήταν κανονικά σvista. :grinning-smiley-043

Τώρα, όπως αναφέρω παντού στα νήματα των apple, ευτυχώς υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα, όλες τις ανάγκες, όλες τις τσέπες.

Το να μιλάμε όμως συνέχεια για το ποιός έχει μεγαλύτερη ..............βιοσημότητα με έναν υπολογιστή, είναι συζήτηση ατέρμονη, κουραστική κ δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι σε κανέναν. -bye-

Αγαπητέ xistoforos, τα μηχανήματα που έχουν powerpc επεξεργαστές, τώρα πια δεν μπορούν να τρέξουν το νέο λειτουργικό, όμως τρέχουν το προηγούμενο, σαν να λέμε windows xp αντί για vista ή 7, πάρα πολύ καλά κ πίστεψέ με, πολλοί ακόμα τα χρησιμοποιούν.

Τώρα, σε ότι αφορά ότι το νέο λειτουργικό των apple, μπαίνει σε παλιότερα μηχανήματα κ αυτά "τρέχουν" γρηγορότερα, ΝΑΙ ισχύει, μόνο αν το δεις θα το καταλάβεις.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε macbook pro 2.4 με 3gb μνήμη, με το tiger έκλεινε ο υπολογιστής στα 15 δεύτερα, με το leopard στα 10, ενώ τώρα με το snow leopard στα 6 δευτερόλεπτα.

Για να μην πω επίσης, ότι όλες οι εφαρμογές δουλεύουν σαφώς γρηγορότερα με το snow leopard.

Όποιος χρησιμοποιεί mac υπολογιστές καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοώ.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν λέξεις ακριβής για να δωθεί σε κάποιον χρήστη pc με windows τι εννοούμε ακριβώς, για αυτό κ οι pcάκηδες μας βλέπεται εμάς τους mac χρήστες περίεργα.

Ακριβώς έτσι έβλεπα κ εγώ τους mac χρήστες πριν λίγα χρόνια, ως ελίτ κ σνομπ, ως χρήστες που πωλούν μούρη, χρήστες που έχουν glamour υπολογιστή κ το έχουν κ το δείχνουν.

Μόλις όμως χρησιμοποίησα τέτοιο υπολογιστή κ άφησα το μυαλό μου να αλλάξει τρόπο συνηθειών, κατάλαβα τι εννοούν κ από τότε έγινα χρήστης mac.

-bye-

+10000:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

«Επισης καταλαβαινω οτι δεν θελεις να μιλαμε για τα win7, γιατι ειναι το πιο προσφατο λειτουργικο της ms και μπορει και τρεχει (και μαλιστα ανετα) σε μηχανηματα 4 ετων , κατι ΑΔΥΝΑΤΟ για το πιο προσφατο λειτουργικο της apple. (που ακομα και το προηγουμενο - το leopard- δεν τρεχει τοσο ανετα οσο το πιο προηγουμενο - το tiger- σε μηχανηματα 4-5 ετων)»

Το δικό μου το imac, είναι 4 ετών και τρέχει το snow leopard... :vroam: σφαίρα και δεν λέω ανακρίβειες!

Και τα μικρά notebook των 250-300 τρέχουν windows 7, (ενίοτε και macosx). Αυτές οι συγκρίσεις είναι τελικά της πλάκας...

Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

To αστείο (και καθόλου ωραίο κατά τη γνώμη μου) είναι ότι υπάρχουν άτομα που πουλάνε έναν iMac G5 4 ετών σε τιμές της τάξεως των 500 ευρώ, πείθοντας με διάφορα επιχειρήματα φουκαράδες που είναι ανίδεοι με υπολογιστές ότι είναι καλύτερος από ένα σημερινό pc των 500 ευρώ... Το ότι αγόρασες υπερβολικά υπερκοστολογημένο έναν υπολογιστή δε σου δίνει το δικαίωμα να τον πουλήσεις με το ίδιο μυθικό κέρδος :grinning-smiley-043

Πάντως όπως έχω γράψει κι αλλού... Με 180 στην εθνική μπορείς να τρέξεις με την ίδια άνεση με ένα Τoyota Corolla και με ένα BMW 535. To δεύτερο είναι πολύ ποιοτικότερο από το πρώτο, ταυτόχρονα όμως είναι και εξωφρενικά ακριβότερο. Αν με ρωτούσε ένας 25άρης φοιτητής ή πενιχρά αμοιβόμενος τι να πάρει, θα του πρότεινα την Corolla (και αντίστοιχα το PC). Αν με ρωτούσε ένας 50άρης με οικονομική άνεση, θα του πρότεινα τη μπέμπα και έναν mac.

Οπότε πολύ απλά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για την τσέπη του και για το που "τα χώνει". Φυσικά και είναι (κατασκευαστικά) καλύτερος ο mac. Αλλά αυτό δεν τον καθιστά ιδανική επιλογή για όλους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Το δικό μου το imac, είναι 4 ετών και τρέχει το snow leopard... :vroam: σφαίρα και δεν λέω ανακρίβειες!
Καπου κανεις λαθος στις πραξεις και στους αριθμους..
O iMac σου δεν ειναι 4 ετων(πχ τον αγορασες εν ετει 2005? ΟΧΙ), αλλα λιγοτερο απο 4.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Το να μιλάμε όμως συνέχεια για το ποιός έχει μεγαλύτερη ..............βιοσημότητα με έναν υπολογιστή, είναι συζήτηση ατέρμονη, κουραστική κ δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι σε κανέναν. -bye-
+1

Για αυτο ειναι καπως να ακουμε οτι το ταδε θελει αναβαθμιση μετα απο 6 μηνες κλπ, ειδικα αν αυτο δεν στεκει..

Κι όμως είναι 4 ετών το imac μου, και αν θυμάμαι καλά imac υπάρχουν από το 2000. Τέλος πάντων για τελειώνει εδώ αυτή η κουβέντα, ο καθένας από έμας αγοράζει αυτό που του αναλογεί. Οι μόνοι μπερδεμένoi σας χρήστες είναι αυτοί του pc. Αυτοί του mac ξέρουν τη αγοράζουν και για ποιον επαγγελματικό λόγο το θέλουν στην κατοχή τους.
Και αν εγώ σας φαίνομαι... large για ρωτήστε και τον andreas73 τη αλλαγές έχει κάνει έως τώρα στην ζωή του όσο αφορά τα mac!

Και τα μικρά notebook των 250-300 τρέχουν windows 7, (ενίοτε και macosx). Αυτές οι συγκρίσεις είναι τελικά της πλάκας...

Αγαπητέ φίλε σε προκαλώ αν θέλεις να δούμε πως πάνε τα windows xp σε ένα pc και πως πάνε σε ένα mac χρονολογίας 2006!!!
Μιας και έχω δουλέψει και τα δύο σου λέω πάσα ειλικρίνεια ότι στο mac δεν παίζονται!!!!

Kαι άντε με το ποντικι να το δεχτώ ότι δεν σε βολεύει βρε αδελφέ, αλλά να βγάλεις και προβληματικό το πληκτρολόγια αλλά και όλο το imac, ε δεν το καταλαβαίνω!!!!!!
Το ποντίκια και τα πληκτρολόγια είναι τι βολεύει τον καθέναν.

Ωστόσο όμως οι imac έχουν προβληματικές οθόνες, είναι δυστυχώς προβληματικοί...

Οι πιθανοτητες για προβληματικες οθονες ειναι ιδιες και στα απλα pc και στα mac, μιας και η apple τις προμηθευεται και δε τις κατασκευαζει. Απλως για ενα παραξενο λογο, οταν προκειται για mac ακουγεται πολυ εντονα το προβλημα. Στην πραγματικοτητα αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο στα απλα πισι.

Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Οι πιθανοτητες για προβληματικες οθονες ειναι ιδιες και στα απλα pc και στα mac, μιας και η apple τις προμηθευεται και δε τις κατασκευαζει. Απλως για ενα παραξενο λογο, οταν προκειται για mac ακουγεται πολυ εντονα το προβλημα. Στην πραγματικοτητα αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο στα απλα πισι.

+1000

Απλως για ενα παραξενο λογο, οταν προκειται για mac ακουγεται πολυ εντονα το προβλημα. Στην πραγματικοτητα αυτο ειναι καθημερινο φαινομενο στα απλα πισι.

Όχι και παράξενος! Αν μια οθόνη την πληρώνεις ουσιαστικά ένα χιλιάρικο (γιατί κατά τα υπόλοιπα components το iMac είναι πρακτικώς ίδιο με ένα pc του 500άρικου, λογικό είναι αν δεν είναι τέλεια να γκρινιάζει ο κόσμος. Το να είναι προβληματική η LG 20άρα μου που πλήρωσα 130 ευρώ δε θα με τρελάνει γιατί στο κάτω κάτω με τόσο λίγα λεφτά την αλλάζω του χρόνου έτσι για ποικιλία. Αν την πλήρωνα όμως ενα χιλιάρικο και με χάλαγε θα κατασκήνωνα με πανώ έξω απ'την Αpple :D:D:D

Αλήθεια μια και το αναφέραμε.... οι οθόνες της Apple κάτι παλιά φεγγάρια, επί εποχής λάμπας ήταν Trinitron (Sony). Τώρα ποιος τις κατασκευάζει? (Δεν υποννοώ κάτι, σοβαρά ρωτάω, δεν ξέρω)

εγώ βλέπω ότι κανένας δεν θέλει να επικοινωνήσει απ' ευθείας με κάποιν που να... ξέρει τι του γίνεται!!!