26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

17 June 2006
14,350
Μαζί με το κοντσέρτο για βιολί του Bruch (σολίστ Joshua Bell).
Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, Δ/νση Σεμιόν Μπίτσκοφ.
Παρέα με το Δαμιανό και τους δύο Σπύρους (Δημοκηδή-Σούρλα) θα είμαστε εκεί.

Μαζί με το κοντσέρτο για βιολί του Bruch (σολίστ Joshua Bell).
Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, Δ/νση Σεμιόν Μπίτσκοφ.
Παρέα με το Δαμιανό και τους δύο Σπύρους (Δημοκηδή-Σούρλα) θα είμαστε εκεί.

Ευτυχώς πού θα ξεκινήσει μέ Bruch..

Διότι η 6η ειναι μιά συμφωνία ''συντριβής'' και συχνά ''αβάσταχτη'' ειδικά στίς μέρες πού περνάμε..

Χαιρομαι βεβαια πολύ πού θα καταφερουμε να πάμε παρέα οι 4 μας.:grinning-smiley-043

Μην ξεχάσετε μόνο να πάρετε Autan. Αν φέρετε Autan και έρθει και ο Κώστας Ζαγγογιάννης έρχομαι και εγώ (αν είναι να γίνει το λάθος να γίνει σωστά).

Όντως η 6η είναι βαριά για τις μέρες μας. Συνιστώ 4ημερη χορήγηση Rossini εισαγωγές και κωμικές όπερες - άριες, Μενουέτα και Allegro από Haydn, coffe και Wedding cantatas του Μπαχός, προ συναυλίας και θα επιζητήσετε. Προαιρετικώς Μπετόβεν και το πασίγνωστο "Rage over the lost penny". Και όλα θα πάνε καλά.

Τον δε Δημοκηδή αν τον ειδώ, θα του τραγουδώ με χρήση ντουντούκας: "Βιένι, Βιένι, κρηάτουρ ζμπίριτουζ". Το να βρεθεί κανείς σε κατάσταση 8ης πριν πάει να ακούσει την 6η, δεν είναι κακό, μάλλον καλό είναι... Η ιδανικότερη συνταγή δια αμετανόητους Μαχλερικούς αν και η άνωθεν αγωγή (Rossini κ.λπ) είναι πιο αποτελεσματική.

Τον δε Δημοκηδή αν τον ειδώ, θα του τραγουδώ με χρήση ντουντούκας: "Βιένι, Βιένι, κρηάτουρ ζμπίριτουζ". Το να βρεθεί κανείς σε κατάσταση 8ης πριν πάει να ακούσει την 6η, δεν είναι κακό, μάλλον καλό είναι... Η ιδανικότερη συνταγή δια αμετανόητους Μαχλερικούς αν και η άνωθεν αγωγή (Rossini κ.λπ) είναι πιο αποτελεσματική.

το 1ο μέρος της 8ης είπες ;;;
bl5.gif

θα σε ....
Just_Cuz_15.gif
Just_Cuz_15.gif
Just_Cuz_15.gif

Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

bl5.gif

θα σε ....
Just_Cuz_15.gif
Just_Cuz_15.gif
Just_Cuz_15.gif

Λιγα γιά την 8η.....:damnyou::flipout::flipout::grinning-smiley-043

Δυό μηνες μού πήρε γιά νά μπορέσω νά γράψω δέκα γραμμές...

Horenstein και τά μυαλά στά κάγκελα.:BDGBGDB55:

bl5.gif

θα σε ....
Just_Cuz_15.gif
Just_Cuz_15.gif
Just_Cuz_15.gif

Γιατί; Πρόκειται περί αριστουργήματος, άκρως επιδεικτικού και το οποίον μ' αρέσει μια και στα περισσότερα σημεία βγάζει ένα άλλο Mahler και ότι οι άνθρωποι δεν είναι μονοδιάστατοι αλλά είναι πλούσια οι ποικιλία των πραγμάτων που μας απαρτίζουν και διαμορφώνουν και δεν παραλείπει φυσικά και σε αυτή την συμφωνία και εκείνα που μας εξοντώνουν. Είναι ένα τέλειο όσο και τεράστιο έργο. An μη τι άλλο όπως και να το δεις, είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα,οι κατηγορίες των συμφωνιών του Mahler είναι δύο (2). Η 8η και οι άλλες. Άντε μεγάλο παιδί είσαι, καιρός είναι να δεις την 8η συμφωνία διαφορετικά. Δεν είναι δύσκολο,μην την φοβάσαι, trust me.

Γιατί; Πρόκειται περί αριστουργήματος, άκρως επιδεικτικού και το οποίον μ' αρέσει μια και στα περισσότερα σημεία βγάζει ένα άλλο Mahler και ότι οι άνθρωποι δεν είναι μονοδιάστατοι αλλά είναι πλούσια οι ποικιλία των πραγμάτων που μας απαρτίζουν και διαμορφώνουν και δεν παραλείπει φυσικά και σε αυτή την συμφωνία και εκείνα που μας εξοντώνουν. Είναι ένα τέλειο όσο και τεράστιο έργο. An μη τι άλλο όπως και να το δεις, είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα,οι κατηγορίες των συμφωνιών του Mahler είναι δύο (2). Η 8η και οι άλλες. Άντε μεγάλο παιδί είσαι, καιρός είναι να δεις την 8η συμφωνία διαφορετικά. Δεν είναι δύσκολο,μην την φοβάσαι, trust me.

Επιτέλους νά συμφωνήσουμε βρε Μανώλη οι δυό μας(:grinning-smiley-043)γιατί οι λοιποί Μαλεριάκηδες(:flipout:)μέ έχουν πρήξει..''Δεν είναι Μάλερ,ειναι ανολοκληρωτο,υπερφίαλο κ.λ.π.,κ.λ.π.)...

Αντεπίθεση τώρα.:rifle::flipout::grinning-smiley-043

Επιτέλους νά συμφωνήσουμε βρε Μανώλη οι δυό μας(:grinning-smiley-043)γιατί οι λοιποί Μαλεριάκηδες(:flipout:)μέ έχουν πρήξει..''Δεν είναι Μάλερ,ειναι ανολοκληρωτο,υπερφίαλο κ.λ.π.,κ.λ.π.)...

Εχμ, γκουχ, γκουχ... Δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. :rolleyes: Απλά, ότι δεν έχω αποκαταστήσει ουσιαστική επαφή μαζί της. Μέχρι και τη μετάφραση των δύο μερών του Φάουστ έχω αγοράσει για χάρη της... Απλά θέλουν πολύ χρόνο, όπως και αυτή εξ' άλλου και εγώ προς το παρόν, δεν έχω. Ίσως η κρίση βοηθήσει και τον βρώ, ως ανάγνωσμα της φυλακής... :antlers:

Μανουέλ, πλάκα κάνεις ...

Ομολογώ ότι τελευταία το πάλεψα και πάλι και κατάφερα μία μικρή επαφή με το 2ο μέρος .... το πρώτο όμως, τίποτα ... καλύτερα να ακούω τα πριόνια του by proxy

Re: Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

Αντεπίθεση τώρα.:rifle::flipout::grinning-smiley-043

Α! Μη με λες τέτοια γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Πάντως πολλά πράγματα μου έρχονται στο μυαλό μου, που δεν συμμαζεύονται. Κανα - δύο να τονίσω. Αυτό είναι ένα έργο που μπορεί να εκτιμηθεί όχι μόνο για την συμφωνική του διάσταση αλλά κυρίως για τον φωνητικό άθλο που αφορά σε επίπεδο μονωδών και χορωδιών. Έτσι ένας τυπικός "κολλημένος" συμφωνιστής δεν μπορεί να το προσεγγίσει με τους όρους της τυπικής ή "Μαλερικής" συμφωνίας. Κάποιος που αγαπάει την ανθρώπινη φωνή, αντιλαμβάνεται τις υπερβάσεις που γίνονται, αγαπάει την όπερα και ότι αυτό εκφράζεται στην 8η. Για αυτό μου αρέσει αυτή η συμφωνία γιατί συν τοις άλλοις αγαπώ και ακούω και αρκετή όπερα (όχι μόνο Κάλλας βεβαίως, όχι θα μου την γλυτώσεις πουλάκι μου -bye- ). Η χρήση των ανθρωπίνων φωνών στις υπόλοιπες συμφωνίες αλλά και στα τραγούδια φαντάζουν "νηπιαγωγείο" μπροστά στην τεχνική, την ενσωμάτωση και στην απόδοση της συμφωνίας. Μπροστά σε αυτόν τον κυκεώνα, η προσπάθεια να ανακαλύψεις και να αποκαλύψεις αυτά που εκφράζονται στα υπόλοιπα έργα, δεν είναι προφανή ούτε εύκολα εντοπίσιμα. Θέλει προσπάθεια συν των άλλων που προαναφέρθηκαν αλλά πιστέψτε με ο Μαλερικός κόσμος είναι εκεί και πιο "φορτωμένος" από όσο τυπικά είναι. Προσωπικά πιστεύω ότι ο διευθυντής ορχήστρας, στην 8η συμφωνία, πρέπει να είναι "οπερετικός" μαέστρος, με ισχυρή θητεία στις όπερας (σαν τον συνθέτη) και όχι συμφωνιστής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαέστροι που θριάμβευσαν με τις ερμηνείες του, ήταν και οπερετικοί μαέστροι (Solti, Sinopoli, Kubelik). Επιπλέον πολύ προσεκτική ακρόαση και θα ανακαλυψετε ότι έχει συμπεριλάβει πολλά στοιχεία από όλα τα άλλα έργα του και συμφωνίες που προηγήθηκαν αλλά και που θα ακολουθήσουν (καλά αυτό το κάνει και αλλού αλλά εδώ μάλλον είναι έντονο).
Έχω ακούσει ότι η 8η δεν είναι Μαλερ, είναι υπερβολική κ.λπ κ.λπ από τρελαμένους Μαλερικούς. Με το μπαρδόν αλλά αυτοί είναι "γιαλαντζί" Μαλερικοί.

Ποιο ήταν το θέμα του νήματος, είπαμε; Autan θα πάρετε μαζί σας; Είναι απαραίτητο διότι όταν είστε στο τελευταίο μέρος μην αποσυντονίζεται την ορχήστρα και ειδικά τα hammer-blows, βαρώντας κώνωπες.

Εχμ, γκουχ, γκουχ... Δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. :rolleyes: Απλά, ότι δεν έχω αποκαταστήσει ουσιαστική επαφή μαζί της. Μέχρι και τη μετάφραση των δύο μερών του Φάουστ έχω αγοράσει για χάρη της... Απλά θέλουν πολύ χρόνο, όπως και αυτή εξ' άλλου και εγώ προς το παρόν, δεν έχω. Ίσως η κρίση βοηθήσει και τον βρώ, ως ανάγνωσμα της φυλακής... :antlers:

Εσύ πού βρέθηκες??:grandpa:

Στόν άλλον ''παγαίνανε'' τά βόλια..:flipout::flipout:

να τον πλακώσω, να μην τον πλακώσω :hmmmm2::hmmmm::icon15: μπα, θα σε πλακώσω ρε, όταν σε δω ....

ας βάλει όμως κάποιος το μισό κείμενο του στο νήμα της ογδόης να μην χαθεί ... ωραίο είναι ...

εννοώ τον Μανώλη .... πότε πρόλαβες βρε Λούκυ Λουκ και έγραψες τρία ακόμη ;;;...

Re: Απάντηση: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=33824

Βάλτε τα εδώ μπρέ για την 8η...Ετσι και αλλοιώς τό νήμα ειχε πάρει τον δρόμο του...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

To "Veni, veni creator spiritus" με προέκυψε εδώ, τι να κάνουμε τώρα; Φρονούν οι αδμινιστράτοτερες, περί τούτων φαντάζομαι...

εννοώ τον Μανώλη .... πότε πρόλαβες βρε Λούκυ Λουκ και έγραψες τρία ακόμη ;;;...

Ναι βρε παιδί μου.... Τέτοια ταχύτητα ούτε ο Chuck Norris.

Ακολουθεί ανέκδοτο με Chuck Norris, Mahler, Brahms, Klemperer:

"O Chuck Norris ήξερε ότι η επέμβαση λοβοτομής του Klemperer δεν θα είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά είπε στους χειρούργους να προχωρήσουν την διαδικασία γιατί ήξερε ότι μετά την λοβοτομή ο Klemperer θα μας άφηνε θρυλικές ερμηνείες της 2ης του Mahler και του Γερμανικού Requiem του Brahms. Ο Chuck Norris ήξερε..."

[Απορώ τώρα, πόσες φάπες άραγε θα φάω στην Αθήνα... Μήπως να ξανασκεφτώ την κάθοδό μου;] :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Ναι βρε παιδί μου.... Τέτοια ταχύτητα ούτε ο Chuck Norris.

Ακολουθεί ανέκδοτο με Chuck Norris, Mahler, Brahms, Klemperer:

"O Chuck Norris ήξερε ότι η επέμβαση λοβοτομής του Klemperer δεν θα είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά είπε στους χειρούργους να προχωρήσουν την διαδικασία γιατί ήξερε ότι μετά την λοβοτομή ο Klemperer θα μας άφηνε θρυλικές ερμηνείες της 2ης του Mahler και του Γερμανικού Requiem του Brahms. Ο Chuck Norris ήξερε..."

[Απορώ τώρα, πόσες φάπες άραγε θα φάω στην Αθήνα... Μήπως να ξανασκεφτώ την κάθοδό μου;]

Ο Chuck Norris μπορεί να διευθύνει όλες τις συμφωνίες του Μάλερ το ίδιο καλά.:BDGBGDB55:

Ο Chuck Norris παίζει μόνος του όλα τα σόλο όργανα στο Τριπλό Κοντσέρτο του Beethoven. Και διευθύνει κιόλας.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Υ.Γ. Υποκύπτω στον εκβιασμό της Τρόικας, του Brucknerian ήθελα να πω. Αν πάρω άδεια από τη δουλειά για την επόμενη θα έρθω κι εγώ στη συναυλία.

Υ.Γ.2 Δε μου αρέσει η 8η του Μάλερ:motz: Ένα new age ταρατατζούμ είναι, τίποτα άλλο, χειρότερο κι από την Αλπική Συμφωνία του Στράους.:lehrer:άσε που το κείμενο του Goethe είναι ακατάληπτο και καταλήγει στην εξαιρετικά πρωτότυπη διαπίστωση "Das ewig Weibliche zieht uns hinan" ήγουν, το "Αιώνια θηλυκό μας προσελκύει" .:hmmmm::stupido3::stupido2: Σοβαρά ρε μεγάλε; αλήθεια; Σου πήρε εβδομήντα χρόνια από τη ζωή σου για να φτάσεις σε αυτό το καταπληκτικό συμπέρασμα;:grinning-smiley-043

Υ.Γ.3 Πλάκα κάνω, μη βαράτε. Εκτός από τα σχετικά με την Αλπική Συμφωνία.:damnyou: