26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

μόνο τα 2 πρώτα μέρη ...'γνωρίζουν'.
το Tempus Est Iocundum σιγά μην το ήξεραν τα ταγάρια.

Καλά περίμενες και τίποτε παραπάνω; Ημι του ημι ω ημι ήταν πάντοτε και ατυχώς αυτό πέρασε σε όλες τις πολιτικές τάσεις. Ο μόνος που έφτασε υψηλά επίπεδα πληρότητας και υπερπληρότητας είναι ο Πάγκαλος και αυτός εκεί που δεν έπρεπε δηλαδή (πως δεν έχει σκάσει ακόμα)...

Και επειδή βγήκαμε (με καθαρά δική μου ευθύνη) off-topic, επιτρέψτε μου μια φωτογραφία από την συναυλία. Μια εικόνα όπου ο Bychkov υποκλίνεται, ζητάει συγνώμη για την κακή ερμηνεία, ο καθένας όπως θέλει το ερμηνεύει:

i75ug4.jpg

Εχω και μίνι-video από την αρχή αλλά θα ξυπνήσω άσχημες αναμνήσεις...

Και με την ευκαιρία του Евгений Онегин μια φώτο με τις ίσως καλύτερες ερμηνείες που έχω ακούσει:

2lbkro8.jpg

Από αριστερά η "θρυλική" ερμηνεία με τα Bolshoi (βασικά έχω όλη την σειρά με τις όπερες της Melodyia με τα Bolshoi) από το 1955 με τον Boris Khakin να διευθύνει. Μάλλον ότι καλύτερο.

Από τις σύγχρονες και πιο καλά ηχογραφημένες, ο Bychkov (ο μαέστρος που ακούσαμε τον Mahler, τι σύμπτωση!) ηχογράφησε ένα πάρα πολύ καλό Onegin, όπου με τα δεδομένα καλού ήχου και ερμηνείας κερδίζει. O Hvorostovsky στην καλύτερη του περίοδο (υπολειπόταν αρκετά στην ερμηνεία του 2007 στην Met που έχω σε DVD) και πάρα πολύ καλός Lensky o Neil Shicoff ένας εξαιρετικός Γερμανός τενόρος, που έπεσε σε "αφωνία" πολύ σύντομα ελέω τον ακραίων επιλόγων που έκανε όπου τελικά κατέστρεψαν την φωνή του.

Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

Φοβερό νήμα, κυριολεκτικά. Δηλαδή εμπνέει φόβο...

Καλά λέει ο Γιάννης...
Λύμπε, για νάρθουμε στα ίσια μας, για θύμησε μου βρε καλέ μου, ποια δουλειά του Herbie Hancock στη Blue Note πηγάζει απο Debussy?
Εσύ τα λες, κι εγώ τα μετράω, αλλά μετά περνάει ο καιρός και τα ξεχνάω.... :bigcry: (ομοιοκαταληξία)
-bye-

Η κριτική του είναι copy paste των διαφόρων καλολογικών στοιχείων.

Σήμερα 14 ιουλίου έχει Ονίεγκιν και Μπαλσόι και το τρελό είναι ότι κέρδισα εισητήριο για την 2η του Μάλερ 15 Ιουλίου με ΚΟΑ!

παντος κυπρο ο ευγενιος ονεγγιν ακυρωθηκε λογω των γνωστων τραγικων γεγονοτων οποτε θα περιμενω τις κριτικες σας..

2η Mahler με βλέπω κι εμένα να πηγαίνω... λίγο τα 10 ευρώ, λίγο ο Χριστόπουλος, που κουβαλάει τη φήμη πολύ καλού μουσικού, λίγο η περιέργεια, και ΠΟΛΥ η παρτιτούρα... με βλέπω να ανηφορίζω αύριο το Ηρώδειο..

Μανέστρο, οι προσκλήσεις που κέρδισα είναι για 2 άτομα. Οπότε ούτε καν το εισιτήριο να σκέφτεσαι. Πες μου αν θα πας να κανονίσω να έρθω και εγώ (πρέπει να είμαι εκεί λίγο πριν την παρ?ασταση να παραλάβω τα εισητήρια).

Κανείς άλλος.

Άριστη παράσταση ο Ονιεγκιν. Περισσότερα όταν επιστρέψω όπου θα μπορέσω να κάνω ταυτόχρονα και παρουσίαση (ζεστό πράγμα).

Μεταξύ Μάλερ που σκάλωσε και Ονίεγκιν, Ονίεγκιν με τα χίλια...