28.2E Rush HD

Με λιγο tuning στο lnb και την κεραια εβγαλα και το ITV HD με signal strength παντω απο την μεση , αλλα οριακο signal quality ..
Aνεβασα ομως το quality στα υπολοιπα που ειχα θεμα (και στο RUSH HD ), οποτε θα περιμενω αυριο να δω απο τι ωρα και μετα θα τα βγαζω ή αν θα τα εχω ολη μερα ..

Last edited:
Με λιγο tuning στο lnb και την κεραια εβγαλα και το ITV HD με signal strength παντω απο την μεση , αλλα οριακο signal quality ..
Aνεβασα ομως το quality στα υπολοιπα που ειχα θεμα (και στο RUSH HD ), οποτε θα περιμενω αυριο να δω απο τι ωρα και μετα θα τα βγαζω ή αν θα τα εχω ολη μερα ..

Είναι μέσα ή έξω το lnb στη βάση του ????

Μετακινείται μπρος πίσω ????

το lnb το εβαλα στην μεση με λιγη κλιση προς τα πανω .
Επισης πιεσα και λιγο το πιατο προς τα κατω .
Συμπερασμα μου ειναι οτι το πιατο θελει να κατεβει χιλιοστα προς τα κατω.

Αν δειχνει καλα ολη μερα αυριο (το ITV το περιμενω να δειχνει μετα τις 19:00) θα το τσιμενταρω !!! :flipout:

Ξεχασα να πω οτι εβγαλα και πολλα απο τα adult που δεν τα εβγαζα πριν :-)

Last edited:
Και να το πίεσες μάλλον θα ήρθε πάλι στη θέση του. Το πιθανότερο είναι να έφτιαξες λίγο τη λήψη αλλά να έχασες από άλλους δορυφόρους....

Γιατι ομως συμβαινει το φαινομενο να μην λαμβανονται καποια καναλια για ενα μεγαλο μερος του 24ωρου και μετα σιγα σιγα να επανερχονται και ξανα ο ιδιος κύκλος?

Εχει να κανει με την κίνηση της γής ?

Παιδιά το RUSH HD από ότι βλέπω είναι κλειδωμένο ,έχετε την κάρτα και το βλέπετε ή υπάρχει σε κάποια συχνότητα ελευθερο;

Exoυμε την καρτα .

Τελικα πιανω και Rush HD , Luxe TV HD,Μilitary , ολη μερα με το military νωρις το πρωι να ειναι οριακη η ληψη (καθολου signal quality,αλλα με λιγα artifacts) .

To ΙΤV HD προφανως δεν βγαινει το πρωι και περιμενω μαλλον το απογευμα !

To HD Box εχει καποιο μενου που να λεει και με νουμερα τη σταθμη του σηματος ?

Το κουφό είναι ότι το Luxe HD το βλέπω μια χαρά ενώ το Rush HD με τίποτα και είναι και τα δύο στη fixed δέσμη. Μάλλον πρέπει να παίζει κάτι με το lnb μου, βύθιση στη συγκεκριμένη συχνότητα, κάτι τέτοιο.

Γιατι ομως συμβαινει το φαινομενο να μην λαμβανονται καποια καναλια για ενα μεγαλο μερος του 24ωρου και μετα σιγα σιγα να επανερχονται και ξανα ο ιδιος κύκλος?
Εχει να κανει με την κίνηση της γής ?
Πολλές φορές παίζουν ρόλο οι ατμοσφαιρικές συνθήκες αλλά συνήθως ο ήλιος , λόγω του ότι ιονίζει την ατμόσφαιρα, με συνέπεια να μειώνεται η ισχύς του σήματος .

Last edited:
Τι να σας κάνω που γυρνάω αργά και το τηλεκούτι τελεί υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάω να πειράξω το πιάτο !!!! Θα φάω ξύλο ....:D

To ματιασα χθες και αποψε μου πιανει τα παντα εκτος απο το ΙΤV HD ...
Τα ποσοστα % που μπορουμε να τα δουμε στο δεκτη του Sky?

Ελπιζω με την επισκεψη του τεχνικου να λυθει και αυτο !!!

Re: Απάντηση: Re: 28.2E Rush HD

Πιο πριν έγραφαν για το ITV HD και όχι το ITV1 HD που πολύ δύσκολο να το κατεβάσεις.

ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του ITV HD και του ITV 1 HD; στο epg πάντως που είδα δεν διαφέρει το τί δείχνει το ένα κανάλι και τι το άλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28.2E Rush HD

ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του ITV HD και του ITV 1 HD; στο epg πάντως που είδα δεν διαφέρει το τί δείχνει το ένα κανάλι και τι το άλλο.
Δεν το έχω κοιτάξει ,για να το λες έτσι θα είναι.
Η διευκρίνηση μου έχει να κάνει ότι βγαίνουμε από διαφορετικές συχνότητες και υπάρχουν διαφορές στο μέγεθος του κατόπτρου που χρειάζεται για να τα κετεβάσεις.

Ενώ έβλεπα χωρίς κανένα πρόβλημα το ITV HD από τη 11428Η τώρα κατεβαίνει εξαιρετικά χαμηλά στα 1.4 db και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δω την παραμικρή εικόνα από αυτό, με αυτό το σήμα .
Η 12643Η με το Luxe HD κατεβαίνει στα 4.4 db με πάρα πολλά σπασίματα στην εικόνα που καθιστά εντελώς προβληματική την παρακολούθηση του .
Η 12607V με το Rush HD κατεβαίνει ισχυρότερα στα 4.9 db και πότε πότε κάνει κάποια σπασίματα στην εικόνα , αλλά μπορείς να το παρακολουθήσεις άνετα .
Οι μετρήσεις σε db έγιναν αυτή τη στιγμή , ώρα 16.30 .

Last edited:
Με τι οργανο εγιναν οι μετρησεις?

Εγω με 1.80 κατοπτρο πιανω Luxe HD κ Rush HD 24/7 ,το πρωι ομως με ελαχιστα σπασιματα και με χαμηλο αλλα υπαρκτο BER και απο το μεσημερακι κ μετα κανενα προβλημα.
To ιδιο συμβαινει και με το CBS Αction..

To ΙTV ΗD (11427) το πιανω οριακα απο το απογευμα και μετα και χανεται ξανα αργα το βραδυ .

Δεν ξέρω αν ρυθμισω καλυτερα (fine tuning ) το κατοπτρο ,αν θα εχω καποιο καλυτερο αποτελεσμα . θα δω απο Δευτερα ..