2κάναλοι με HT passthrough

Απάντηση: Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Διαφωνώ. Και με πολύ λιγότερα χρήματα κάνεις δουλειά.

Δεν θα έλεγα ιδιαίτερα ακριβά. Μπορείς να κάνεις δουλειά και με οικονομικά. Για παράδειγμα το dac Musical Fidelity M1 πιστεύω ότι θα σε καλύψει και είναι οικονομικό (περίπου 450 ). Χτυπάς και ένα phono όπως το project και είσαι οκ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.-

Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Επανέρχομαι ξανά στο θέμα, μια και αυτή την εβδομάδα θα καταλήξω κάπου. Μήπως αντί για την αγορά ενός dac θα ήταν καλύτερο να αλλάξω πηγή. Πχ ένα cd player αξίας 500, 600 ευρώ έχει καλύτερο ήχο από το dv6600 σε συνδυασμό με ένα dac?

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Eπανέρχομαι γιατί δεν έχω καταλάβει τον τρόπο σύνδεσης.
Λοιπόν έχουμε τη σύνδεση
(1) ΠΗΓΗ (ψηφιακό) --> (2) DAC ---> (3) προενίσχυση --> (4) ΤΕΛΙΚΟΣ ---> (5)ΗΧΕΙΑ

Tα 2, 3 και 4 είναι στο ίδιο κουτί (AVR). Πού συνδέεται ο Densen B-200;

Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Επανέρχομαι ξανά στο θέμα, μια και αυτή την εβδομάδα θα καταλήξω κάπου. Μήπως αντί για την αγορά ενός dac θα ήταν καλύτερο να αλλάξω πηγή. Πχ ένα cd player αξίας 500, 600 ευρώ έχει καλύτερο ήχο από το dv6600 σε συνδυασμό με ένα dac?

Και το φτηνότερο DAC να πάρεις θα έχεις καλύτερο ήχο από το DV6600 (το οποίο είναι απλά ένα τυπικό DVD Philips με τα σήματα της Marantz).

Βέβαια το DAC διαχειρίζεται σήματα δικάναλα μόνο.

Βαγγέλη η χρήση του 2κάναλου δεν γίνετε για να βελτιώσει την απόδοση του av. Από τη στιγμή που πάρεις έναν δικάναλο με είσοδο passthrough έχεις αυτόματα 2 ανεξάρτητα συστήματα. Χρησιμοποιείς τον δικάναλο για την μουσική και τον av για ταινίες. Απλά όταν θες να δείς ταινία πρέπει να ενεργοποιήσεις την είσοδο passthrough για να μην παρέμβει πουθενά ο δικάναλος.

Ο τρόπος σύνδεσης όπως τον περιγράφεις δεν μπορεί να γίνει (αφου μιλάς για χρήση dac που έχει ο av). Η αλυσίδα έχει ως εξής. AV-->2καναλος-->τελικός.
Οι πηγές που αφορούν μουσική πάνε στον 2κάναλο (για ψηφιακές πηγές θές dac για να συνδεθούν αναλογικά με τον 2κάναλο) και άυτές που αφορούν ταινίες πάνε στον av.

Δηλαδή (για να δώ αν κατάλαβα):

Για ταινίες (5.1):
Πηγή-->AVR-->Densen-->Δικάναλος Τελικός-->HXEIA (L+R)
Πηγή-->AVR--------------------------------->Ηχεία (C+surround)
(o Densen παίρνει είσοδο στο passthrough για να παίξει με τον ανεξάρτητο τελικό τα L+R)

Για μουσική:
Πηγή-->DAC-->Densen-->Δικάναλος Τελικός-->HXEIA (L+R)

Kατάλαβα καλά; Αν ναί, χρειάζεται και ένας δικάναλος τελικός. Αν όχι βάλε κανένα σκίτσο σύνδεσης γιατί περιγραφικά αποκλείεται να καταλάβω (όπως ξέρεις είμαι μηχανικός...)

Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά, με την σύνδεση ενός dac, από το Marantz θα χρησιμοποιείται απλώς ο μηχανισμός αναπαραγωγής του cd και όλη η επεξεργασία του ήχου θα γίνεται από το dac.

Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Για ταινίες (5.1):
(o Densen παίρνει είσοδο στο passthrough για να παίξει με τον ανεξάρτητο τελικό τα L+R)

Για μουσική:

Kατάλαβα καλά; Αν ναί, χρειάζεται και ένας δικάναλος τελικός. Αν όχι βάλε κανένα σκίτσο σύνδεσης γιατί περιγραφικά αποκλείεται να καταλάβω (όπως ξέρεις είμαι μηχανικός...)

Τα πράγματα είναι απλά, Συνδέεις το player ψηφιακά με μία από τις εισόδους του dac, πχ με οπτική ίνα και κατόπιν από την αναλογική έξοδο πλέον του dac πχ με καλώδια rca στέλνεις το σήμα σε μία αναλογική είσοδο του δικάναλου.

Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Για ταινίες (5.1):

Για μουσική:

Λοιπόν 2ο τελικό δεν θες. Αυτή είναι η μαγκια της passthrough εισόδου. Ότι μπορείς να έχεις 2 συστήματα στον ίδιο χώρο (με κοινή χρήση κάποιων μηχανημάτως όπως ο τελικός και τα ηχεία).

Ουσιαστικά το ψηλοέχεις πιάσει σωστά. Εσύ όμως έχεις πολυκάναλο τελικό. όποτε το σωστό είναι.

Για μουσική:
Πηγή-->DAC-->2κάναλος προ-->Τελικός (στην δική σου περίπτωση 5κάναλος αλλά χρησιμοοποιείς μόνο 2 κανάλια)-->HXEIA (L+R)

Για ταινίες (5.1):
Πηγή-->AVR--> Τελικός με παρέμβαση στα LR του 2κάναλου προ (από pre out του av τα LR ch σε δικάναλο προ (και από pre out του 2κάναλου προ στον τελικό) και τα υπόλοιπα κανάλια από pre out του av κατευθείαν στον τελικό (μιλάμε πάντα για την περίπτωση σου που έχεις 5κάναλο τελικό))-->HXEIA

Έκανα ένα σκίτσο και επλίζω να σε βοηθήσει.

Attachments

• Home Theater Bypass ΓŽβ„’ΓŽβ„’.jpg
    Home Theater Bypass ΓŽβ„’ΓŽβ„’.jpg
    63.3 KB · Views: 183

:award:
Θα μας φάς τη δουλειά με τα σκίτσα!
Θα τα ψάξω αύριο που θα έχω λίγο χρόνο

mille merci!

Απάντηση: Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Και το φτηνότερο DAC να πάρεις θα έχεις καλύτερο ήχο από το DV6600 (το οποίο είναι απλά ένα τυπικό DVD Philips με τα σήματα της Marantz).

Βέβαια το DAC διαχειρίζεται σήματα δικάναλα μόνο.

Σωστά αναφέρεις, ΜΟΝΟ από δύο κανάλια. Όσο για το Marantz, δεν γνώριζα ότι έχει σχέση με την Philips. Θα φάει δρόμο και αυτό. Παρ όλα αυτά η χρησιμότητα του dac αν έχω καταλάβει καλά είναι η εξής: απομονώνει την επεξεργασία ήχου της πηγής με την οποία συνδέεται, επεξεργάζεται αυτό το σήμα και κατόπιν το στέλνει στον ενισχυτή (ή προενισχυτή) .
Κάνω κάπου λάθος??

Κάτι άλλο τώρα. Στα 500-700 ευρώ αν πάω στην denon πχ αγοράζοντας ένα bluray player αντί για ένα καθαρά cd player θα υπάρχει μεγάλη απώλεια στον ήχο, δηλαδή θα είναι η διαφορά ακουστή ή αν υπάρχει αυτή θα είναι μόνο στα χαρτιά?

Re: Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Λοιπόν 2ο τελικό δεν θες. Αυτή είναι η μαγκια της passthrough εισόδου. Ότι μπορείς να έχεις 2 συστήματα στον ίδιο χώρο (με κοινή χρήση κάποιων μηχανημάτως όπως ο τελικός και τα ηχεία).

Ουσιαστικά το ψηλοέχεις πιάσει σωστά. Εσύ όμως έχεις πολυκάναλο τελικό. όποτε το σωστό είναι.

Για μουσική:
Πηγή-->DAC-->2κάναλος προ-->Τελικός (στην δική σου περίπτωση 5κάναλος αλλά χρησιμοοποιείς μόνο 2 κανάλια)-->HXEIA (L+R)

Για ταινίες (5.1):
Πηγή-->AVR--> Τελικός με παρέμβαση στα LR του 2κάναλου προ (από pre out του av τα LR ch σε δικάναλο προ (και από pre out του 2κάναλου προ στον τελικό) και τα υπόλοιπα κανάλια από pre out του av κατευθείαν στον τελικό (μιλάμε πάντα για την περίπτωση σου που έχεις 5κάναλο τελικό))-->HXEIA

Έκανα ένα σκίτσο και επλίζω να σε βοηθήσει.

Καλα τα λες μαστορα.

Αν εχεις ομως DAC με HT passthrought ?
-bye-

Ντίνο αν δεν κάνω τεστ ανάμεσα τους δεν λέω τίποτα. Εγώ βέβαια είμαι κατά των συσκευών όλα σε ένα (δηλαδή dac & προ μαζί).

Δεν νομιζω οτι προκειται για ντακ & προ μαζι.

Ενα ντακ που κανει HT παςθρου (wyred4sound, DAC-2)

Nτίνο, νομίζω πως αν το w4s δεν είχε pro δεν θα έκανε passthrough...

O Bασίλης (και εγώ) είμαστε κατά των DAC με pro περισσότερο για να μην καθορίζουμε το τελικό αποτέλεσμα με περιορισμούς από τη συσκευή (μαζί με τον pro φορτώνεσαι και το DAC και τούμπαλιν...)
Λογικά με ξεχωριστή συσκευή DAC και προ θα συμφωνούσε και ο Βασίλης, αλλά το έξοδο θα ήταν προφανώς μεγαλύτερο.

Αν έχω καταλάβει καλά τι θέλεις να πετύχεις (αγορά DAC για τον δικάναλο χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις καλώδια στο πολυκάναλο) φαίνεται ότι το w4s είναι κατάλληλο για την δουλειά που το θέλεις! Απλά δεν ξέρω το κατα πόσο θα είσαι ευχαριστημένος από τον προ του w4s.

Δεν κάνεις μια δοκιμή? Μόνο έτσι θα σιγουρευτείς.

Μια δοκιμη ισως να την κανω, αλλα αφου ειναι η μοναδικη λυση (σε σχεση με το κοστος), σκεφτομαι να το προχωρησω. (το καλοκαιρι ομως που θα ερθει γνωστος απο αμερικη, σιγα μην το πληρωσω 1500 ευρω, την στιγμη που μπορω να το παρω με 1050...

Κουβεντα να γινεται βεβαια, ειμαι γνωστος για την αναποφασιστικοτητα μου... :D

Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά, με την σύνδεση ενός dac, από το Marantz θα χρησιμοποιείται απλώς ο μηχανισμός αναπαραγωγής του cd και όλη η επεξεργασία του ήχου θα γίνεται από το dac.

Ακριβώς. Αυτή είναι η έννοια του digital signal transportπηγής, όπως σωστά επισήμανες λίγο παραπάνω). Μπορεί να είναι συσκευή CD, αλλά και οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι σε θέση να διαβάσει πρωτογενή ψηφιακά δεδομένα (αρχεία FLAC, WAV, MP3 κλπ.) και να τα στείλει σε ψηφιο-αναλογικό μετατροπέα (DAC). Αυτός μπορεί να είναι ήδη ενσωματωμένος στην εν λόγω συσκευή (οπότε μιλάμε για ολοκληρωμένο player, με L/R αναλογικές εξόδους), ή μπορεί να είναι και ξεχωριστή (αμιγής) συσκευή DAC.

Τελικά, ο τρόπος χρήσης μιας συσκευής προσδιορίζει το χαρακτηρισμό του ρόλου της. Έτσι, αν συνδέσω το Squeezebox Touch από τις αναλογικές του εξόδους (L/R) στον προ-/ενισχυτή, το χρησιμοποιώ σαν player (κάνοντας χρήση του εσωτερικού του DAC). Αν πάρω το σήμα από κάποια ψηφιακή του έξοδο (RCA, Toslink) και το στείλω σε ένα εξωτερικό DAC, το χρησιμοποιώ σαν transport.

Ok Ευχαριστώ πολύ...

Άρα μάλλον θα κοιτάξω για το dacmagic.

Πάντως χθες κάνοντας αντιπαραβολή του Marantz με το ps3 μου φάνηκε ο ήχος του Marantz πιο φυσικός και κυρίως πιο αναλυτικός, ακούγοντας το ίδιο cd.
Λέτε να είναι η ιδέα μου?

Και για να μην γίνει σύγχυση και τα δύο players παίζανε μέσω του Yamaha, hdmi για το marantz και οπτική για ps3, με τελικό τον azur την στιγμή της δοκιμής.

Last edited: