2κάναλοι με HT passthrough

Re: Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Λοιπόν 2ο τελικό δεν θες. Αυτή είναι η μαγκια της passthrough εισόδου. Ότι μπορείς να έχεις 2 συστήματα στον ίδιο χώρο (με κοινή χρήση κάποιων μηχανημάτως όπως ο τελικός και τα ηχεία).

Ουσιαστικά το ψηλοέχεις πιάσει σωστά. Εσύ όμως έχεις πολυκάναλο τελικό. όποτε το σωστό είναι.

Για μουσική:
Πηγή-->DAC-->2κάναλος προ-->Τελικός (στην δική σου περίπτωση 5κάναλος αλλά χρησιμοοποιείς μόνο 2 κανάλια)-->HXEIA (L+R)

Για ταινίες (5.1):
Πηγή-->AVR--> Τελικός με παρέμβαση στα LR του 2κάναλου προ (από pre out του av τα LR ch σε δικάναλο προ (και από pre out του 2κάναλου προ στον τελικό) και τα υπόλοιπα κανάλια από pre out του av κατευθείαν στον τελικό (μιλάμε πάντα για την περίπτωση σου που έχεις 5κάναλο τελικό))-->HXEIA

Έκανα ένα σκίτσο και επλίζω να σε βοηθήσει.

Το μελέτησα το σκίτσο.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι απλά αντί οι έξοδοι L+R του PRE-OUT του AVR να πηγαίνουν στον τελικό, πάνε σε μιά είσοδο του προενισχυτή. Για τον προενισχυτή δηλαδή είναι απλά μία από τις εισόδους του.

Όταν λοιπόν θέλουμε να παίξουμε το DAC επιλέγουμε την είσοδο του DAC. Όταν θέλουμε να παίξουμε το DVD επιλέγουμε την είσοδο που έχουμε συνδέσει το L+R του PRE-OUT του AVR.

Τώρα αυτή η είσοδος που συνδέουμε τον AVR μπορεί να είναι οποιαδήποτε line είσοδος, μπορεί να είναι και μία είσοδος tape-in ή processor by-pass-in. Νομίζω ότι όλες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά εισόδου (σύνθετη αντίσταση) και όλες είναι πρίν το ποτενσιόμετρο άρα ενισχύονται.

Το processor by-pass feature που νομίζω είναι το ίδιο με αυτό που λέγεται tape-monitor, δεν χρησιμοποιείται στην ουσία γιατί δεν χρησιμοποιείται η έξοδος TAPE-OUT ή "PROCESSOR-out" του προενισχυτή.

Έτσι οποιοσδήποτε προενισχυτής που διαθέτει περισσότερα από ένα ζευγάρια L+R αναλογικών εισόδων (δηλαδή σχεδόν όλοι οι προενισχυτές) μπορεί να συνδεθεί με τον τρόπο που δείχνεις στο σκίτσο. Το θέμα (πρόβλημα) όμως είναι ότι το σήμα θα περάσει ΚΑΙ από το ποτενσιόμετρο του προενισχυτή εκτός από τις ρυθμίσεις έντασης στον AVR. Έτσι όταν αλλάξουμε θέση στο ποτενσιόπετρο του προενισχυτή, τότε όποια ισοστάθμιοση είχαμε κάνει στον AVR πάει περίπατο γιατί τα R+L δεν θα είναι πιά ζυγισμένα σε ένταση σε σχέση με τα Center και τα surround.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα κάτι λάθος...

Παρεπιτπόντως αν κάνω καθαρό δικάναλο σύστημα (δηλαδή αν βρώ τον χώρο) ο Densen θα συνδεθεί με αναλογικές πηγές και DAC και θα τροφοδοτήσει τον Sanyo Plus P-55 που θα οδηγήσει τα Rroyd Doublet ή τα BOSE 901. Λέμε: αν......:HTEHEH56:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Βαγγέλη η συγκεκριμένη είσοδος έχει Unity gain (A gain of factor 1 (equivalent to 0 dB) where both input and output are at the same voltage level and impedance is known as unity gain). Ελπίζω να καταλάβεις τώρα γιατί είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη είσοδος και δεν μπορεί να είναι οποιαδήποτε line in κτλ.

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Α κατάλαβα. Δηλαδή ότι μπαίνει σε αυτή τη είσοδο μπαϊπασάρει το ποτενσιόμετρο του πρό και βγαίνει αναλλοίωτο στην έξοδο L+R πρός τον τελικό.
Τότε εντάξει, γίνεται...

:idea: PrimaLuna list update

Ολοκληρωμένοι:

• PrimaLuna ProLogue Premium Integrated Amp
  • PrimaLuna DiaLogue One
  • PrimaLuna DiaLogue Two
Προενισχυτές:

• PrimaLuna ProLogue Premium Preamp
  • PrimaLuna DiaLogue Three

Αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με) και οι ολοκληρωμένοι της Luxman
L-509u
L-507u
L-505u
έχουν είσοδο main in για να χρησιμοποιηθούν σαν τελικοί.

Αν κάποιος γνωρίζει εάν και ο ολοκληρωμένος luxman L-590AII έχει δυνατότητα HT Passthrought η όπως αλλιώς το ονομάζει, θα βοηθήσει τα μέγιστα..... :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Last edited:

Αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με) και οι ολοκληρωμένοι της Luxman
L-509u
L-507u
L-505u
έχουν είσοδο main in για να χρησιμοποιηθούν σαν τελικοί.

Όσον αφορά τους παραπάνω έκανα λάθος έχουν main-in - pre-out που βραχυκυκλώνονται με δυο κοντά ic και δουλεύουν αυτόνομα (είτε σαν προ ή τελικός).

Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Αν κάποιος γνωρίζει εάν και ο ολοκληρωμένος luxman L-590AII έχει δυνατότητα HT Passthrought η όπως αλλιώς το ονομάζει, θα βοηθήσει τα μέγιστα..... :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Νομίζω πως όχι.

Είναι όντως αναλλοίωτο το σήμα όταν περνάει μέσα από το ht passthrough;

Στον Audia Flight 3 που το δοκίμασα, υπήρχε ένα φύσημα στα ηχεία, σε αντίθεση με τις άλλες εισόδους.

Προτιμώ την πιο καθαρή μέθοδο με το διακοπτάκι επιλογής balanced/unbalanced στον τελικό Clearaudio Balance amp. Όταν επιλέγω στον τελικό unbalanced δουλεύει στο home cinema παίρνοντας σήμα από τον Yamaha Z7 με ακυρωμένα τα τελικά του στάδια που δουλεύει ως προ και όταν επιλέγω balanced παίρνει balanced σήμα από τον προενισχυτή Clearaudio Balance pre για το δικάναλο.

Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Είναι όντως αναλλοίωτο το σήμα όταν περνάει μέσα από το ht passthrough;

Στον Audia Flight 3 που το δοκίμασα, υπήρχε ένα φύσημα στα ηχεία, σε αντίθεση με τις άλλες εισόδους.

Προτιμώ την πιο καθαρή μέθοδο με το διακοπτάκι επιλογής balanced/unbalanced στον τελικό Clearaudio Balance amp. Όταν επιλέγω στον τελικό unbalanced δουλεύει στο home cinema παίρνοντας σήμα από τον Yamaha Z7 με ακυρωμένα τα τελικά του στάδια που δουλεύει ως προ και όταν επιλέγω balanced παίρνει balanced σήμα από τον προενισχυτή Clearaudio Balance pre για το δικάναλο.

Γιάννη κανονικά πρέπει να είναι αναλλοίωτο το σήμα (και τουλάχιστον στον densen που έχω αλλά και σε άλλους που έχω ακούσει είναι). Το φύσημα που αναφέρεις δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται (Θα μπορούσα να υποθέσω από πρόβλημα στο καλώδιο μέχρι πρόβλημα και στον προ).
Την λύση που αναφέρεις την είχα εφαρμόσει με τον copland που είχα αλλά δεν είναι το ίδιο πρακτική. Άσε που αν τα διακοπτάκια δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και για να τα χρησιμοποιήσεις πρέπει να κάνεις κάποια μετακίνηση, αυτόματα χάνεις και την ισοστάθμιση που έχεις κάνει.

Re: Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Γιάννη κανονικά πρέπει να είναι αναλλοίωτο το σήμα (και τουλάχιστον στον densen που έχω αλλά και σε άλλους που έχω ακούσει είναι). Το φύσημα που αναφέρεις δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται (Θα μπορούσα να υποθέσω από πρόβλημα στο καλώδιο μέχρι πρόβλημα και στον προ).
Την λύση που αναφέρεις την είχα εφαρμόσει με τον copland που είχα αλλά δεν είναι το ίδιο πρακτική. Άσε που αν τα διακοπτάκια δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και για να τα χρησιμοποιήσεις πρέπει να κάνεις κάποια μετακίνηση, αυτόματα χάνεις και την ισοστάθμιση που έχεις κάνει.

Όχι, το έχω δοκιμάσει και σε άλλο σύστημα με τα ίδια αποτελέσματα. Φυσικά με τα ευαίσθητα Klipsch Heresy βγαίνουν στην επιφάνεια όλα. Ας μας πουν και άλλοι αν έχουν παρατηρήσει κάτι παρόμοιο.

Η λύση balanced/unbalanced είναι εξαιρετικά πρακτική και απόλυτα αγνή. Φυσικά προϋποθέτει να μην τα έχεις στριμωγμένα τα μηχανήματα. Σε μένα έχω αφήσει άνετη πρόσβαση πίσω από τα ρακ και είναι πανεύκολο να πατήσω το διακοπτάκι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Όχι, το έχω δοκιμάσει και σε άλλο σύστημα με τα ίδια αποτελέσματα. Φυσικά με τα ευαίσθητα Klipsch Heresy βγαίνουν στην επιφάνεια όλα. Ας μας πουν και άλλοι αν έχουν παρατηρήσει κάτι παρόμοιο.

Αν μπορέσεις κάνε μια δοκιμή και μέ έναν άλλο προ (που να έχει passthrough). Ίσως να είναι θέμα του audia.

Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Με τον Azur δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ο ήχος του είναι πεντακάθαρος.
Μάλλον κάτι άλλο φταίει. Είσαι σίγουρος ότι ακολούθησες την σωστή συνδεσμολογία? Κοίταξε καλύτερα τις οδηγίες χρήσεως του ενισχυτή σχετικά με την σύνδεση.