2κάναλοι με HT passthrough

Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Αν κάποιος θέλει να συνδιάσει σωστά ένα 2κάναλο και ένα πολυκάναλο σύστημα παίρνει 2κάναλο με passthrough, τέλος (και επειδή διαβάζω διάφορες συμβουλές ειδικά πωλητών, αν δεν ήταν απαραίτητη ή μια απλή line κάνει δουλειά γιατί την διαθέτουν την είσοδο οι εταιρίες?). Αν ο δικάναλος δεν τη διαθέτει, τότε αντί να γίνουν διάφορες αλχημείες σμφιβόλου αποτελέσματος καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ένα επιπλέον ζεύγος καλώδιου ηχείων (μόνιμα συνδεδεμένου στον κάθε ενισχυτή) και απλά να γίνετε εναλλαγή στα ηχεία ανάλογα με το τι χρησιμοποιούμε.

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

δεν ξερω τι ακριβως θελει να κανει ο φιλος, αλλα μια νεα λυση ειναι η εξης

στο δικο μου player μπορεις να ορισεις οτι οι εξοδοι (L+R) να παιζουν μονο τα κυρια καναλια (όχι downmix), και να τα συνδεσεις αναλογικα με τον δικαναλο για να παιζει τα κυρια καναλια. Μσω ψηφιακης εξοδου να συνδεθεις με τον πολυκαναλο και να παιζεις να υπολοιπα καναλια, αφου πρωτα εχεις δηλωσει τα κυρια αλλα δεν εχεις συνδεσει ηχεια. Τωρα αν υπαρχει διαφορα μεταξυ ψηφιακων εξοδων και αναλογικων δεν το ξερω, αλλα σε αντιστοιχες δοκιμες που εκανα εγω, δεν υπηρχε καποιο προβλημα.

Κάνε το εξής. Βάλε ήχο που θα πηγαίνει ψηφιακά τα εμπρός κανάλια στον AV και στείλε από το L+R σε μια αναλογική είσοδο τηλεόρασης. Θα δεις ότι η τηλεόραση θα παίζει ήχο μισό δευτερόλεπτο πιο νωρίς από τον A/V.
Στην περίπτωσή σου που είναι το ανάποδο από αυτό που περιέγραψα σε προηγούμενο post, καθυστερεί ο ήχος των surround χωρίς όμως να υπάρχει θέμα με το down mix, απλώς ή δεν το αντιλαμβάνεσαι γατί πρόκειται για διαφορετική πληροφορία ή αυτή η διαφορά μικραίνει περισσότερο λόγο bass management και κάποιου auto-calibration.

Εννοώ αν στον xtz μπορούμε απο τις pre out του av να συνδέουμε τις main L,R με την είσοδο amp in αφου την ξεγεφυρωσουμε- ας πει καποιος αν αυτη η κίνηση εφόσον έχουμε πρόσβαση στην πίσω μεριά είναι λογικής κουμπωνω ξεκουμπωνω ένα βάσμα και αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο θέμα στον δικαναλο του δικάναλου. Στην περίπτωση αυτή ο δικάναλος θα δουλεύει σαν τελικός στην χρήση av μιας και θα χρησιμοποιούμε μονο τα τελικά στάδια στην περίπτωση αυτή. Για ακρόαση μουσικής χρησιμοποιούμε τον δικάναλο κανονικά.

Ναι γίνεται, αλλά δεν είναι καθόλου βολικό το βάλε βγάλε. Πρέπει να βγάζεις τις γέφυρες από τον xtz, να συνδέεις το RCA στον A/V όταν θες να τον χρησιμοποιήσεις για να οδηγεί τα main σε ταινία. Μετά να βγάζεις τη σύνδεση αυτή και από τους δύο (ποτέ δεν αφήνουμε καλώδια στον αέρα) και να βάζεις τις γέφυρες πάλι στον xtz για να τον χρησιμοποιήσεις ως ολοκληρωμένο. Εγώ θα κουραζόμουν γρήγορα πάντως.

Για να γίνει πιο κατανοητή η διαφορά μεταξύ HC passthrough και απομόνωσης των τελικών σταδίων ενός ολοκληρωμένου, δανείζομαι την παρακάτω εικόνα του νεότευκτου BRYSTON B135 SST2 ολοκληρωμένου.

L_4.jpg

Όπως βλέπετε υπάρχει ένας διακόπτης που απομονώνει τα τελικά στάδια (connected/seperate) που βρίσκεται ανάμεσα στο pre-amp out και power-amp in στην αριστερή και δεξιά πλευρά, ένας για κάθε κανάλι. Με αυτόν τον τρόπο όμως θα πρέπει κάποιος να σηκώνεται κάθε φορά και να γυρνάει τους διακόπτες. Αυτό δεν είναι το κανονικό HC passthrough.
Κανονικό HC passthrough είναι η λειτουργία που έχει ο ίδιος ενισχυτής να επιλέγουμε μέσω του τηλεχειριστηρίου μία οποιαδήποτε είσοδο line και να την μετατρέπουμε σε είσοδο που στέλνει σήμα κατ' ευθείαν στα τελικά στάδια του ενισχυτή. Έτσι ούτε χρειάζεται να βάζουμε/βγάζουμε γέφυρες/καλώδια, ούτε να γυρνάμε διακόπτες αλλά κυρίως να μη χρειάζεται να σηκωθούμε από τη θέση μας για να τα κάνουμε όλα αυτά.

Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Αν κάποιος θέλει να συνδιάσει σωστά ένα 2κάναλο και ένα πολυκάναλο σύστημα παίρνει 2κάναλο με passthrough, τέλος (και επειδή διαβάζω διάφορες συμβουλές ειδικά πωλητών, αν δεν ήταν απαραίτητη ή μια απλή line κάνει δουλειά γιατί την διαθέτουν την είσοδο οι εταιρίες?). Αν ο δικάναλος δεν τη διαθέτει, τότε αντί να γίνουν διάφορες αλχημείες σμφιβόλου αποτελέσματος καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ένα επιπλέον ζεύγος καλώδιου ηχείων (μόνιμα συνδεδεμένου στον κάθε ενισχυτή) και απλά να γίνετε εναλλαγή στα ηχεία ανάλογα με το τι χρησιμοποιούμε.
Για πες περισσότερες πληροφορίες επειδή μ' ενδιαφέρει και εμένα. Αυτό που λες δεν το έχω κάνει. Δεν έχει πρόβλημα με τα ηχεία?
Έχω τον pioneer vsx 1020 και επειδή εδώ και καιρό χαλβαδιάζω τον XTZ για να ακούω κυρίως βινύλιο σκεφτόμουν ότι ήθελα και άλλον av. Εννοώ av με pre out που δεν έχει αυτός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Για πες περισσότερες πληροφορίες επειδή μ' ενδιαφέρει και εμένα. Αυτό που λες δεν το έχω κάνει. Δεν έχει πρόβλημα με τα ηχεία?
Έχω τον pioneer vsx 1020 και επειδή εδώ και καιρό χαλβαδιάζω τον XTZ για να ακούω κυρίως βινύλιο σκεφτόμουν ότι ήθελα και άλλον av. Εννοώ av με pre out που δεν έχει αυτός.
Η λύση που προτείνει ο mr_rebelos δεν απαιτεί ούτε preout απ' τον av ούτε passthrough απ' τον δικάναλο. Στην ουσία μιλά για δυο ανεξάρτητα συστήματα και δύο ζεύγη καλωδίων. Το ένα ζεύγος μόνιμα συνδεδεμένο στον av, το άλλο μόνιμα συνδεδεμένο στον δικάναλο. Ανάλογα με τον ενησχυτή που θες να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά συνδέεις στα ηχεία το καλώδιο του αντίστοιχου ενισχυτή.

Μια άλλη λύση είναι ένα ζεύγος καλωδίων μόνιμα συνδεδεμένο στα ηχεία και συνδέεις την άλλη άκρη στον ενισχυτή που θες κάθε φορά. Αν υπάρχουν μπανάνες είναι πανεύκολο. Αν μιλάμε για γυμνό καλώδιο είναι φασαρία μεν, αλλά πιο εύκολο απο το να βάζεις/βγάζεις γέφυρες και να συνδέεις/ξεσυνδέεις pre out με amp in

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Η λύση που προτείνει ο mr_rebelos δεν απαιτεί ούτε preout απ' τον av ούτε passthrough απ' τον δικάναλο. Στην ουσία μιλά για δυο ανεξάρτητα συστήματα και δύο ζεύγη καλωδίων. Το ένα ζεύγος μόνιμα συνδεδεμένο στον av, το άλλο μόνιμα συνδεδεμένο στον δικάναλο. Ανάλογα με τον ενησχυτή που θες να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά συνδέεις στα ηχεία το καλώδιο του αντίστοιχου ενισχυτή.

Μια άλλη λύση είναι ένα ζεύγος καλωδίων μόνιμα συνδεδεμένο στα ηχεία και συνδέεις την άλλη άκρη στον ενισχυτή που θες κάθε φορά. Αν υπάρχουν μπανάνες είναι πανεύκολο. Αν μιλάμε για γυμνό καλώδιο είναι φασαρία μεν, αλλά πιο εύκολο απο το να βάζεις/βγάζεις γέφυρες και να συνδέεις/ξεσυνδέεις pre out με amp in
οκ λάθος κατάλαβα εγώ. Βάζεις-βγάζεις καλώδια στα ηχεία γιατί αν τα έχεις μόνιμα στα ηχεία με κλειστό τον έναν ενισχυτή π.χ τι θα καταλάβουν??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

οκ λάθος κατάλαβα εγώ. Βάζεις-βγάζεις καλώδια στα ηχεία γιατί αν τα έχεις μόνιμα στα ηχεία με κλειστό τον έναν ενισχυτή π.χ τι θα καταλάβουν??
Δεν το ξέρω, οπότε καλύτερα να μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλά το θέμα. Αν τολμούσα μια εκτίμηση πάντως, με την όποια γνώση φυσικής θυμάμαι και μπορώ να επιστρατεύσω, θα έλεγα οτι δεν γίνεται. Οι υποδοχές των ηχείων που δέχονται διπλοκαλωδίωση είναι γεφυρωμένες και όχι ανεξάρτητες. Μου μυρίζει βραχυκύκλωμα.... Τώρα αν ο ένας ενισχυτής είναι κλειστός.... δεν ξέρω... ίσως... αλλά και πάλι επικίνδυνο μου ακούγεται.

Last edited:
Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Το φορτίο δεν θα σταματήσει στα ηχεία (και λογικό αφού ουσιαστικά τα 2 καλώδια θα είναι ενωμένα) αλλά θα συνεχίσει στον άλλο ενισχυτή. Συνέπειες πιθανότατα καταστροφικές.

Μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει αν ο ολοκληρωμένος ενισχυτής audiolab 8000a( ο παλιός ο αγγλικός,όχι ο 8000s)έχει ht-passthrough ????

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με home-cinεμα και δεν γνωρίζω τι είναι το pasthrough. Με ρώτησε ο φίλος ο thankin για τον audiolab 8000a που πουλάω. Ας μας γράψει εδώ τι ακριβώς θέλει να κάνει μπας και μπορέσει κάποιος να βοηθήσει..

Όχι δεν έχει ht-passthrough.

Για την ακρίβεια, αν θελήσει κάποιος να τον χρησιμοποιήσει ως τελικό το manual λέει ότι θέλει εσωτερική επέμβαση.
Normally the power amp inputs are internally connected to
pre-amp outputs. A simple internal modification allows the pre
and power amp sections to be used independently.

Προσθέστε στους προενισχυτές:

Audiolab 8200DQ
Audiolab 8200CDQ

στους ολοκληρωμένους ενισχυτές υπάρχει και o Audiolab 8200A, όπου έχει το Pre-Power AV mode στο οποίο νομίζω λειτουργεί ως HT passtrough, αλλά στο σχεδιάγραμμα στο εγχειρίδιο εκτός από την σύνδεση AV->8200A βάζει στην εξίσωση επιπλέον και έξοδο από τον 8200Α προς τον AV. Ας το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος. :chinscratch:

Last edited:

Στους ολοκληρωμένους δεν μπορει να προστεθει και ο Sherwood rx-772 αφου διαθέτει υποδοχή "main in"??

Re: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Τι εννοείς; Να συνδέσεις ολοκληρωμένο πάνω στον VSX-921?

Θα έπρεπε ο Pioneer να διέθετε εξόδους προενίσχυσης, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει......
Μου είπαν (επαγγελματίες στο χώρο του ήχου) ότι γίνεται με τους primare και naim. Θα παίζουν δηλαδή τα front από τον ολοκληρωμένο στερεοφωνικό και τα υπόλοιπα από τον av. Δηλ. θα μπορούσε να γίνει και με εντισχυτή 3.1 Συνεπώς για ταινίες και οι δύο ενισχυτές ανοικτοί και για στέρεο μόνο ο στερεοφωνικός.
Την ίδια εντύπωση είχα κι εγώ (διαθέτω τον 1020) ότι γίνεται μόνο με preouts δηλ. να κάνεις προ τον av και τελικό τον άλλο. Όχι μου λένε μπορεί να γίνει και θα μπορούμε να το δοκιμάσουμε.
Το θέμα δεν το έχω πολυκαταλάβει βέβαια (το πως θα γίνει από απλή έξοδο) αλλά επειδή με ενδιαφέρει σοβαρά (για αγορά μετά το καλοκαίρι) για να ακούω στέρεο από στερεοφωνικό ενισχυτή θα ήθελα την άποψή σου (τις απόψεις σας).
Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο σημείο, αλλά νομίζω ότι το θέμα θα ενδιέφερε αρκετούς από εδώ μέσα.

Re: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Ο ενισχυτής παίζει τον ρόλο αρκεί να έχει bypass. Τώρα βέβαια (λίγο που το έψαξα) ποια η διαφορά bypass ή passthrough?? αν υπάρχει διαφορά.