2κάναλοι με HT passthrough

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Οταν ο δικαναλος τελικος βλεπει στην εισοδο του σημα απο τον pro του AV θα παιξει με αυτο το σημα γιατι αυτο ξερει να κανει.Ο δικαναλος PRO απο την στιγμη που ειναι κλειστος δεν τον βλεπει καθολου ο δικαναλος τελικος.Απλα εσυ πρεπει να προσεχεις παντα να ειναι ανοιχτος μονο ο ενας απο τους δυο PRO.Aν καποιος φιλος εχει διαφορετικη γνωμη εδω ειμαστε να την ακουσουμε.

@Innersense
Όπως και την προηγούμενη φορά με ξανακάλυψες 100%!

@Panoramious
Ρώτησα πιο πολύ πληροφοριακά για να ξέρω που βρίσκομαι, αφού τα diy ηχεία που έφτιαξα τώρα με εππαγγελαμτικό midrange/tweeter μόνο για τέτοια δεν είναι... (αν και ακόμα και αυτά με έναν τέτοιο δικάναλο θα έφτιαχναν λίγο). Ο χώρος είναι σαλόνι/κουζίνα 45m2 με τον καναπέ ακριβώς στη μέση σε απόσταση 2.9m από τα ηχεία.

Οπότε αν είναι να πρέπει να δώσω πάνω από 1000αρικο για να ακούω πιο ποιοτική μουσική και να έχω την ίδια ένταση που έχω με τον 2020, δύσκολο το βλέπω να το κάνω σύντομα.

Είμαι πάντως περίεργος να άκουγα τα ηχεία μου με έναν τέτοιο δικάναλο των 700-1000 ...

Last edited:

Οταν ο δικαναλος τελικος βλεπει στην εισοδο του σημα απο τον pro του AV θα παιξει με αυτο το σημα γιατι αυτο ξερει να κανει.Ο δικαναλος PRO απο την στιγμη που ειναι κλειστος δεν τον βλεπει καθολου ο δικαναλος τελικος.Απλα εσυ πρεπει να προσεχεις παντα να ειναι ανοιχτος μονο ο ενας απο τους δυο PRO.Aν καποιος φιλος εχει διαφορετικη γνωμη εδω ειμαστε να την ακουσουμε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτή την εντύπωση έχω και εγώ, πάντως σε μια μικρή δοκιμή που έκανα με xlr μικροφώνου είχα πολύ θόρυβο στα ηχεία (πιθανόν λόγω καλωδίου και σχετικής θωράκισης). Sorry για το off topic του νήματος.

όχι δεν πάει έτσι παιδιά. Αν ο δικάναλος προ είναι κλειστός απλά δεν φτάνει σήμα στον τελικό. κανονικά η σύνδεση είναι η εξής: Από τα preouts του πολυκάναλου δίνεις L-R σε είσοδο του δικάναλου προ. Όσοι έχω δει έχουν συγκεκριμένη είσοδο για τη δουλειά αυτή οπότε πρέπει να ορίσεις στο δικάναλο προ ότι από εκείνη την είσοδο θα αναπαράξει. Κανόνικα. Σα να επιλέγεις πηγή. Έχει και ορισμένους οι οποίοι έχουν ειδικό διακόπτη πάνω τον οποίο όταν τον πατάς γυρίζουν αυτόματα στην αντίστοιχη είσοδο. Η σύνδεση δικάναλου προ και τελικού γίνεται ως συνήθως από την έξοδο του προ στην είσοδο του τελικού είτε αυτή είναι balanced είτε unbalanced.

ok sorry, μάλλον ο φίλος Giannistyf απαντούσε στην ερώτηση για τον τελικό με τις xlr & rca οπότε τα παραπάνω είναι ακυρα. απλά κάπου έχασα τη ροή του νήματος

Last edited:

όχι δεν πάει έτσι παιδιά. Αν ο δικάναλος προ είναι κλειστός απλά δεν φτάνει σήμα στον τελικό. κανονικά η σύνδεση είναι η εξής: Από τα preouts του πολυκάναλου δίνεις L-R σε είσοδο του δικάναλου προ. Όσοι έχω δει έχουν συγκεκριμένη είσοδο για τη δουλειά αυτή οπότε πρέπει να ορίσεις στο δικάναλο προ ότι από εκείνη την είσοδο θα αναπαράξει. Κανόνικα. Σα να επιλέγεις πηγή. Έχει και ορισμένους οι οποίοι έχουν ειδικό διακόπτη πάνω τον οποίο όταν τον πατάς γυρίζουν αυτόματα στην αντίστοιχη είσοδο. Η σύνδεση δικάναλου προ και τελικού γίνεται ως συνήθως από την έξοδο του προ στην είσοδο του τελικού είτε αυτή είναι balanced είτε unbalanced.
ok sorry, μάλλον ο φίλος Giannistyf απαντούσε στην ερώτηση για τον τελικό με τις xlr & rca οπότε τα παραπάνω είναι ακυρα. απλά κάπου έχασα τη ροή του νήματος

δηλ συμφωνείς με την ορθότητα της συνδεσμολογίας (xlr & rca)? Eαν είναι οκ ουσιαστικά μου λείνει το πρόβλημα συνδυασμού home cinema & audio και γλυτώνω τη δαπάνη αγοράς προενισχυτή με passthrough

XLR από τον δικάναλο και RCA από τον AV. Εάν έχει και κάποιο διακόπτη ο τελικός απο πίσω που να επιλέγεις είσοδο, ακόμα καλύτερα. Βέβαια ακόμα πιο καλά θα ήταν να έχει και κάποια ρύθμιση gain για το trimming μεταξύ των εισόδων.

διακόπτης καλύτερα από θέμα προστασίας ή άλλο λόγο? Το δεύτερο με το gain και το trimming δεν το κατέχω και δεν νομίζω ότι υπάρχει στις συσκευές μου. Ευχαριστώ για την απάντηση και εαν είναι δυνατή μια περιεκτική επεξήγηση θα ήμουν ευγνώμων.

Διακόπτης για να αποφεύγονται τα ατυχήματα και ρύθμιση του κέρδους, όχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί σίγουρα θα υπάρχει διαφορά στην ένταση. Από τις XLR θα ακούγεται σε μεγαλύτερη ένταση.

Διακόπτης για να αποφεύγονται τα ατυχήματα και ρύθμιση του κέρδους, όχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί σίγουρα θα υπάρχει διαφορά στην ένταση. Από τις XLR θα ακούγεται σε μεγαλύτερη ένταση.

Ευχαριστώ παίδες

Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Λοιπον μπερδεύτηκα
Εχω αυτον http://www.cattylink.com/purer3309.html
Ενω οι είσοδοι που μπορώ να επιλέξω ειναι cd-dvd-aux-tuner εχει και 2 rca απο πίσω που γραφουν rec
Τι ειναι αυτο?Μπορώ να συνδεσω εκει τον πολυκαναλο και να τον εχω σαν τελικο στο 5,1 και κανονικά δικαναλο με τις πηγές που ειναι επανω του?
ευχαριστώ

Ψάξε να βρεις πως δουλεύει αυτό που αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του

Bypass function for original sonic amplification

Μήπως με κάποιο τρόπο δουλεύει σκέτος ο τελικός του. Αν ναι, τότε γίνεται. Αν εννοεί κάτι άλλο (για παράδειγμα ότι κάνει bypass τα tone controls) τότε δεν γίνεται.

skokman τα ειχαμε πει φιλε οταν ειχα ερθει να τον ακουσω, μη μπερδευεσαι. Ο συγκεκριμενος ενυσχητης δε διαθετει το λεγομενο home theater bypass για "προσβαση" στα τελικα του σταδια. Οπως μου εδειξες οτι εχει δυο mode ηχητικου χαρακτηρα με προσβαση απο το remote, ετσι εχει και την επιλογη bypass για παρακαμψη καποιων σταδιων προενυσχησης, εσωτερικα -το τι ακριβως το γνωριζει ο κατασκευαστης. Αν το ειχε θα τον ειχα παρει επιτοπου τοτε, τα λεφτα στην τσεπη τα ειχα και μου αρεσε ο ηχος του!

Επειδή γείτονα βλέπω οτι είσαι πιο έξυπνος απο εμένα και επειδή δεν γεννηθήκαμε ολοι γνωρίζοντας τα πάντα αν θέλεις μπορείς να μου απαντήσεις στην πιο πάνω ερώτηση μου για τον συγκεκριμένο ενισχυτή
Σε ευχαριστω

Ούτε έξυπνος το παίζω, ούτε έχω δηλώσει οτι γνωρίζω τα πάντα. Τον ενίσχυτης σου δεν τον ξέρω ουτε εχω ενα manual για να διαβάσω κάποια πράγματα. Το σίγουρο είναι οτι δεν εχει passthrough (εχει το μεγάλο μοντέλο 3.8). θεωρω βασιζομενος στη λογικη μου οτι το rec δεν είναι είσοδος αλλα έξοδος.

Σαν τα παλιό καλό ρεκ δηλαδή!!!!
Συνδέω ενα κασετόφωνο κ.τ.λ.