2κάναλοι με HT passthrough

Τον εχω ακουσει και εμεινα ιδιαιτερα ικανοποιημενος απο το γλυκο ηχο του. Πρεπει να τον ακουσεις!

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Ωραία, γιατί είναι πιθανό να τον δανειστώ για δοκιμή. Από δύναμη πώς τα πάει? 2x80wrms στα 8 και 2x145 στα 4 βλέπω λέει.
Θέλω να τον συγκρίνω με τον RX-A2020 που έχω.

για εμενα προσωπικα δεν ηταν αρκετη, γι αυτο και συνεχισα το ψαξιμο και κατελειξα στον Kandy K2 με AV pre τον A820.
κοιτα, ο ηχος τους σε χαμηλες εντασεις δε θα εχει ΚΑΜΙΑ σχεση. Τωρα αν σε υψηλες εντασεις ο Yamaha θα φαινεται να εχει ιχυροτερο drive ειναι κατι το οποιο μονο στην πραξη, εσυ ο ιδιος ακουγωντας τα ηχεια σου μπορεις να κρινεις...

Τα watt του δικαναλου ειναι ποιο [αληθινα] απο τα watt του πολυκαναλου. Αυτο μου εχει δειξει η μεχρι σημερα εμπειρια μου στους ενισχυτες.Περα απο την ποιοτητα στον ηχο που θα σου δωσει συγουρα ο δικαναλος δινει συνηθως και τα watt που λεει ο κατασκευαστης σε αντιθεση με τους πολυκαναλους που δινουν στην εξοδο τους λιγοτερα watt απο αυτα που λενε οτι δινουν ακομα και οταν παιζουν δικαναλο προγραμμα.

ο roksan βασικα ειναι τοσο πραος σε χαρακτηρα που οσο και να σηκωσεις ενταση δεν κουραζει. νομιζεις οτι παιζει σιγα, πας να μιλησεις στο διπλανο σου και αν δεν ουρλιαξεις συνεννοηση δε βγαζεις.

Τα watt του δικαναλου ειναι ποιο [αληθινα] απο τα watt του πολυκαναλου. Αυτο μου εχει δειξει η μεχρι σημερα εμπειρια μου στους ενισχυτες.Περα απο την ποιοτητα στον ηχο που θα σου δωσει συγουρα ο δικαναλος δινει συνηθως και τα watt που λεει ο κατασκευαστης σε αντιθεση με τους πολυκαναλους που δινουν στην εξοδο τους λιγοτερα watt απο αυτα που λενε οτι δινουν ακομα και οταν παιζουν δικαναλο προγραμμα.

Τα watt ενός δικάναλου σίγουρα βγάζουν ασπροπρόσωπους τουλάχιστον τους περισότερους κατασκευαστές......αλλά ο πολυκάναλος θα δώσει ρεύμα και αλλού.πχ ραδιόφωνο.Ο ολοκληρωμένος έχει μέσα στο σασί του,μόνο το προενισχυτικό και τελικό στάδιο....οπότε δεν ανησυχεί για τίποτα άλλο!

Θα ήθελα να μου λύσει κάποιος μία απορία που έχω σχετικά με το HT passthrough (ή ΗΤ pybass ή Direct in ή όπως αλλιώς λέγεται). Όταν ο δικάναλος με HT passthrough συνδεδεμένος στην pre-out του πολυκάναλου χρησιμοποιείται για ακρόαση στερεοφωνικής μουσικής, τότε οι πηγές πρέπει να είναι συνδεδεμένες απευθείας πάνω στον δικάναλο ή μπορούν να είναι και ατον πολυκάναλο με το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα;

Το ρωτάω γιατί σκέφτομαι την αγορά ενός δικάναλου με HT passthrough για να βελτιώσω τον μουσικό ήχο τον οποίο τώρα ακούω από πολυκάναλο ενισχυτή. Όμως επειδή ακούω πολύ ιτερνετ ράδιο από τον πολυκάναλο και μουσική από αρχεία υπολογιστή ο οποίος είναι συνδεδεμένος επίσης πάνω στον πολυκάναλο, καθώς ο υπολογιστής παίζει και τον ρόλο του HTPC, αν θα πρέπει να μην παρεμβάλεται ο πολυκάναλος για την μουσική τότε για την περίπτωσή μου ο δικάναλος δεν αποτελεί λύση.

Ευχαριστώ.

οι στερεοφωνικές πηγές εφόσον είναι αναλογικές πηγαίνουν πάνω στο δικάναλο. εκτός αν ο δικάναλος έχει και dac ενσωματωμένο που τότε πηγαίνουν και οι στερεοφωνικές ψηφιακές.

Στη δική σου περίπτωση, αφού χρησιμοποιείς τα dacs του πολυκάναλου πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι ο πολυκάναλος έχει και στερεοφωνική έξοδο line. Στην περίπτωση αυτή θα χρησιμοποιείς τον πολυκάναλο ως πηγή και τον ολοκληρωμένο ως ενισχυτή.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να κάνω διπλή σύνδεση μεταξύ πολυκάναλου και δικάναλου. Μία από pre-outs προς HT passthrough για τον ήχο των ταινιών, και μία από stereo line out προς line in στον δικάναλο. Όταν παίζω μουσική θα απενεργοποιώ το mode HT passthrough στον δικάναλο και θα επιλέγω την αντίστοιχη line in ενώ θα παίζει π.χ. το ίντερνετ ραδιο του πολυκάναλου. Σωστά;

Σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον δεν έχω καταλάβει πολύ καλά πως λειτουργεί το HT passthrough. Δηλαδή στο mode HT passthrough ο δικάναλος δεν παρέχει καθόλου ενίσχυση στα ηχεία;

Προσφέρει τα τελικά του στάδια στον ραδιοενισχυτή ο οποίος πραγματοποιεί την επεξεργασία και την προενίσχυση. Δηλαδή ο δικάναλος λειτουργεί σαν τελικός.

Δηλαδή στο HT passthrough mode, η επεξεργασία και η προενίσχυση γίνεται στον πολυκάναλο και η τελική ενίσχυση στον δικάναλο και για τον λόγο αυτό δεν ωφελείσαι από την ακουστική ποιότητα του δικάναλου;

Σόρρυ για τις ερωτήσεις, ρωτάω εντελώς εγκυκλοπαιδικά.

Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Το HT Passthrough του δικάναλου δουλεύει σαν μια line in. Οπότε ο δικάναλος δίνει την ισχύ του και όχι ο πολυκάναλος.
Η διαφορά απο τις απλές line in είναι ότι προφανώς χρησιμοποιείται το προενισχυτικό στάδιο του πολυκάναλου, αντί του δικάναλου.
Με αυτή τη σύνδεση οι λειτουργίες του πολυκανάλου παραμένουν κανονικά (ισοστάθμιση κτλ). Το μόνο που αλλάζει είναι ότι οδηγείς τα δύο front ηχεία με το τελικό στάδιο του δικάναλου.

Επίσης εννοείται ότι όταν ακούμε μουσική, δεν χρησιμοποιούμε το ht passthrough.
H πηγή (πχ dac) και τα ηχεία είναι συνδεδεμένα πάνω στον δικάναλο. Ο πολυκάναλος μένει κλειστός.

Re: Απάντηση: 2κάναλοι με ht passthrough

Το HT Passthrough του δικάναλου δουλεύει σαν μια line in. Οπότε ο δικάναλος δίνει την ισχύ του και όχι ο πολυκάναλος.
Η διαφορά απο τις απλές line in είναι ότι προφανώς χρησιμοποιείται το προενισχυτικό στάδιο του πολυκάναλου, αντί του δικάναλου.
Με αυτή τη σύνδεση οι λειτουργίες του πολυκανάλου παραμένουν κανονικά (ισοστάθμιση κτλ). Το μόνο που αλλάζει είναι ότι οδηγείς τα δύο front ηχεία με το τελικό στάδιο του δικάναλου.

Επίσης εννοείται ότι όταν ακούμε μουσική, δεν χρησιμοποιούμε το ht passthrough.
H πηγή (πχ dac) και τα ηχεία είναι συνδεδεμένα πάνω στον δικάναλο. Ο πολυκάναλος μένει κλειστός.

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Στην περίπτωσή μου όμως δεν θέλω ο πολυκάναλος να μένει κλειστός, τον θέλω να λειτουργεί ως πηγή. Αυτό αποτελεί πρόβλημα;