send
AVClub Fanatic
Re: Απάντηση: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι
επ, αυτό είναι 2cd...
J
Miles Davis / Bitches Brew
επ, αυτό είναι 2cd...
J
Miles Davis / Bitches Brew
επ, αυτό είναι 2cd...
όχι , είναι 2 LP που κυκλοφόρησαν σε μονό cd . Εγώ βέβαια έχω την Γιαπωνέζικη εκδοχή με το χάρτινο εξώφυλλο - απομίμηση του lp που έχει όντως 2 cd , αλλά δεν μετράει επειδή το έχω σε αυτή την έκδοση γιατί είμαι ιδιότροπος![]()
Καλή σκέψη!
Υ.Γ. Ντοκ, θα πας να ναυαγήσεις χωρίς το Third;
Δεν είμαστε καλά...
1. James Taylor Quartet - Wait A Minute. Θα το έπαιρνα γιατί το Indian Summer είναι εξαιρετικό για το ηλιοβασίλεμα στο νησί, και γιατί τα υπόλοιπα 10 είναι εξαιρετικά για να παίζουν ως χαλί, όταν θα κάνω τις δουλειές που κάνει ένας ναυαγός (χτίσιμο καλύβας, ναυπήγηση σχεδίας, δημιουργία αυτοσχέδιου φάρου κλπ) αλλά και για ηλιοθεραπεία στην παραλία.
2. Το δεύτερο άλμπουμ που θα έπαιρνα θα ήταν αυτό:
![]()
Bolling: Suite for Flute and Jazz Piano Trio
Νομίζω ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει μουσική (βρέφος ακόμα), είναι η μουσική που ηχεί πιο γλυκά στα αυτιά μου. Οπότε για στιγμές που η μοναξιά θα μετατρέπεται σε κατάθλιψη, θα είναι ότι πρέπει για να με επαναφέρει στο απόλυτο καταφύγιο της παιδικής ηλικίας...
3. Το best of των blur, που είναι και το αγαπημένο μου συγκρότημα. Αν οι συλλογές δεν επιτρέπονται, τότε το Parklife.
Κάποιοι βαριούνται να γράψουν!
![]()
Santana -Caravanserai 1973. Ο αρτιώτερος δίσκος του Carlos με τα πρώτα σκιρτήματα της βαθειάς αναζήτησης και αντίστοιχη δυσκολία ή απροθυμία απαγκίστρωσης από τις πατέντες του ροκ. Η μπάντα είναι ίσως η καλύτερη που υπήρξε, με τον κορυφαίο μπασίστα Doug Rauch, την πρώτη εμφάνιση του Tom Coster και τον Armando Peraza. Οι επιρροές πολλές, μπορεί να λείπει η φρεσκάδα και η ωμότητα του πρώτου άλμπουμ ή η σιγουριά της επιτυχίας του Abraxas, είναι όμως το σταυροδρόμι και μάλιστα λαμπρά φωτισμένο.
![]()
James Taylor - One man dog 1973. O τροβαδούρος ξεχνάει τη συνταγή της επιτυχίας και ψάχνει σε άγνωστα μονοπάτια της jazz, της instrumental, με ψήγματα funk, soul, gospel. Η απόλυτη, αγνή, αλλά ανήσυχη pop, όπως ανάλογα έκανε η Simon, ο Rundgren, η King. Το πείραμα κράτησε γιά ένα δίσκο. Άλλωστε αν ξαναγινόταν δεν θα ήταν ίδιο. Η μπάντα καθαρίζει, η ηχογράφηση έγινε στο σαλόνι του Taylor, κάτι σαν σπιτική μαρμελάδα από τα χέρια μεγάλων Peter Asher, Bernie Grundman.....
![]()
Steely Dan - Aja 1977
Ίσα ίσα στα όρια των αποδεκτών 70'ς το πιό παράξενο μουσικό δίδυμο, οι "απαχθέντες από εξωγήϊνους", ανακατεύουν το παρφαί minor blues rock με τη μελαγχολία της Νέας Υόρκης και την γκλαμουριά της Καλιφόρνιας. Η ειρωνεία διάχυτη στους στίχους, και η μουσική επιλεγμένη από το "young musician's index to perfect music" και πεταγμένη μέσα σε ένα γουδί. Το γουδοχέρι η αφρόκρεμα της LA σχολής.
3 - σχετικά εύκολα - αν και με πόνο ψυχής
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.