3 cd για το γνωστό ερημονήσι

Απάντηση: Re: Απάντηση: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι

επ, αυτό είναι 2cd...

όχι , είναι 2 LP που κυκλοφόρησαν σε μονό cd . Εγώ βέβαια έχω την Γιαπωνέζικη εκδοχή με το χάρτινο εξώφυλλο - απομίμηση του lp που έχει όντως 2 cd , αλλά δεν μετράει επειδή το έχω σε αυτή την έκδοση γιατί είμαι ιδιότροπος :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι

όχι , είναι 2 LP που κυκλοφόρησαν σε μονό cd . Εγώ βέβαια έχω την Γιαπωνέζικη εκδοχή με το χάρτινο εξώφυλλο - απομίμηση του lp που έχει όντως 2 cd , αλλά δεν μετράει επειδή το έχω σε αυτή την έκδοση γιατί είμαι ιδιότροπος :flipout:

Διαπιστώνω ερμηνεία των κανόνων κατά το δοκούν ...:rolleyes:

789978.jpg

51cZ24R1suL._AA240_.jpg

2425483.jpg

...επίσης, θα διασώσω το Steinway του πλοίου :flipout:

Δώσε κανένα στοιχείο παραπάνω για το πρώτο γιατί είναι μικρή και η φωτογραφία.
Φαίνεται ενδιαφέρον...

Eίναι μεταγραφές έργων του Bach από τον Walter Rummel, μέρος μιας σειράς 6 διπλών CDs με μεταγραφές έργων του Bach στο πιάνο από λιγότερο γνωστούς συνθέτες(ή πιανίστες), από την Hyperion. Πραγματικά όμορφη ερμηνεία από τον Plowright: ευλαβική αλλά και δραματική σ' ενα βαθμό(όλα τα έργα ειναι αποσπάσματα από καντάτες).

http://www.amazon.com/Bach-Piano-Transcriptsions-Vol-Walter/dp/B000EFTE8A/ref=sr_1_13/104-1036591-2597521?ie=UTF8&s=music&qid=1188859210&sr=1-13

Καλή σκέψη!

Αυτοσχέδια μουσικά όργανα και δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι!
New age ταμ-ταμ...

Υ.Γ. Ντοκ, θα πας να ναυαγήσεις χωρίς το Third;
Δεν είμαστε καλά...

1. James Taylor Quartet - Wait A Minute. Θα το έπαιρνα γιατί το Indian Summer είναι εξαιρετικό για το ηλιοβασίλεμα στο νησί, και γιατί τα υπόλοιπα 10 είναι εξαιρετικά για να παίζουν ως χαλί, όταν θα κάνω τις δουλειές που κάνει ένας ναυαγός (χτίσιμο καλύβας, ναυπήγηση σχεδίας, δημιουργία αυτοσχέδιου φάρου κλπ) αλλά και για ηλιοθεραπεία στην παραλία.

2. Το δεύτερο άλμπουμ που θα έπαιρνα θα ήταν αυτό:

51D200Q145L._SS500_.jpg

Bolling: Suite for Flute and Jazz Piano Trio

Νομίζω ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει μουσική (βρέφος ακόμα), είναι η μουσική που ηχεί πιο γλυκά στα αυτιά μου. Οπότε για στιγμές που η μοναξιά θα μετατρέπεται σε κατάθλιψη, θα είναι ότι πρέπει για να με επαναφέρει στο απόλυτο καταφύγιο της παιδικής ηλικίας...

3. Το best of των blur, που είναι και το αγαπημένο μου συγκρότημα. Αν οι συλλογές δεν επιτρέπονται, τότε το Parklife.

1. James Taylor Quartet - Wait A Minute. Θα το έπαιρνα γιατί το Indian Summer είναι εξαιρετικό για το ηλιοβασίλεμα στο νησί, και γιατί τα υπόλοιπα 10 είναι εξαιρετικά για να παίζουν ως χαλί, όταν θα κάνω τις δουλειές που κάνει ένας ναυαγός (χτίσιμο καλύβας, ναυπήγηση σχεδίας, δημιουργία αυτοσχέδιου φάρου κλπ) αλλά και για ηλιοθεραπεία στην παραλία.

2. Το δεύτερο άλμπουμ που θα έπαιρνα θα ήταν αυτό:

51D200Q145L._SS500_.jpg

Bolling: Suite for Flute and Jazz Piano Trio

Νομίζω ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει μουσική (βρέφος ακόμα), είναι η μουσική που ηχεί πιο γλυκά στα αυτιά μου. Οπότε για στιγμές που η μοναξιά θα μετατρέπεται σε κατάθλιψη, θα είναι ότι πρέπει για να με επαναφέρει στο απόλυτο καταφύγιο της παιδικής ηλικίας...

3. Το best of των blur, που είναι και το αγαπημένο μου συγκρότημα. Αν οι συλλογές δεν επιτρέπονται, τότε το Parklife.

Επιτέλους και κάποιος που έγραψε και λίγα λόγια για να αιτιολογήσει τις επιλογές του πέρα από την απλή αναφορά ή την παράθεση εικόνων για μερικές εκ των οποίων δεν καταλαβαίνουμε καν περί τίνος πρόκειται.
Κάποιοι βαριούνται να γράψουν!
:grandpa::smile:
Εύγε νέε μου!

2767_6404.jpg

Santana -Caravanserai 1973. Ο αρτιώτερος δίσκος του Carlos με τα πρώτα σκιρτήματα της βαθειάς αναζήτησης και αντίστοιχη δυσκολία ή απροθυμία απαγκίστρωσης από τις πατέντες του ροκ. Η μπάντα είναι ίσως η καλύτερη που υπήρξε, με τον κορυφαίο μπασίστα Doug Rauch, την πρώτη εμφάνιση του Tom Coster και τον Armando Peraza. Οι επιρροές πολλές, μπορεί να λείπει η φρεσκάδα και η ωμότητα του πρώτου άλμπουμ ή η σιγουριά της επιτυχίας του Abraxas, είναι όμως το σταυροδρόμι και μάλιστα λαμπρά φωτισμένο.

f62656lr2xr.jpg

James Taylor - One man dog 1973. O τροβαδούρος ξεχνάει τη συνταγή της επιτυχίας και ψάχνει σε άγνωστα μονοπάτια της jazz, της instrumental, με ψήγματα funk, soul, gospel. Η απόλυτη, αγνή, αλλά ανήσυχη pop, όπως ανάλογα έκανε η Simon, ο Rundgren, η King. Το πείραμα κράτησε γιά ένα δίσκο. Άλλωστε αν ξαναγινόταν δεν θα ήταν ίδιο. Η μπάντα καθαρίζει, η ηχογράφηση έγινε στο σαλόνι του Taylor, κάτι σαν σπιτική μαρμελάδα από τα χέρια μεγάλων Peter Asher, Bernie Grundman.....

aja.jpg

Steely Dan - Aja 1977

Ίσα ίσα στα όρια των αποδεκτών 70'ς το πιό παράξενο μουσικό δίδυμο, οι "απαχθέντες από εξωγήϊνους", ανακατεύουν το παρφαί minor blues rock με τη μελαγχολία της Νέας Υόρκης και την γκλαμουριά της Καλιφόρνιας. Η ειρωνεία διάχυτη στους στίχους, και η μουσική επιλεγμένη από το "young musician's index to perfect music" και πεταγμένη μέσα σε ένα γουδί. Το γουδοχέρι η αφρόκρεμα της LA σχολής.

3 - σχετικά εύκολα - αν και με πόνο ψυχής

Τεκμηρίωση αιτιολόγηση.

Λοιπόν, μπροστά στο ενδεχόμενο να επιλέξω για άλλη μιά φορά μόνο καμμιά εικοσαριά δίσκους (λόγω συνθηκών), φεύγοντας για τις διακοπές, έβαλα τον εαυτό μου στην εξής δοκιμασία : δεν πήρα κανέναν. Και για την περίσταση που χρειαζόμουν μουσική, αποφάσισα να κάνω playback απο μνήμης ότι μουρχόταν.
Το κόλπο όχι μόνο λειτούργησε, αλλά έμεινα έκπληκτος με το αποτέλεσμα!
Δεν μιλάω για την περίπτωση του να σιγομουρμουρίζεις ένα τραγούδι, αλλά για την ψευδαίσθηση κανονικής αναπαραγωγής, σα να φοράς ακουστικά! :ears:
Και απο ρεπερτόριο δε, απεριόριστο!

Αυτό το έχω κάνει κι εγώ κατά καιρούς.
Πριν βγουν τα μικρά mp3 players το έκανα όταν έτρεχα.
Τώρα πλέον όταν τρέχω ακούω κανονικά την αγαπημένη μου μουσική.
Στις διακοπές όμως, τώρα με τα μικρά mp3 players αλλά και με τα κανονικού μεγέθους cd players που παίζουν cd με mp3 αρχεία είναι πολύ εύκολο να έχουμε μαζί μας πολλή μουσική.
Ενδεικτικά ,σε δύο μόνο δισκάκια με συμπίεση στα 160Kbit/s , χωράνε λίγο περισσότερο από 20 ώρες μουσικής (να τα 20 cd που αναφέρεις).

Δοκιμάστε και κάτι άλλο . Μην πάρετε καθόλου δίσκους στις διακοπές , mp3 ή και γω δεν ξέρω τι , όπως έκανα φέτος εγώ . Ετσι απόλαυσα τον ήχο από το κύμα και το αεράκι στην παραλία , αντί να κάθομαι με τα ακουστικά σαν απομονωμένος "ψωριάρης" με τα ακουστικά μου , μίλησα περισσότερο με την γυναίκα μου και την κόρη μου και μετά από καιρό , ανακάλυψα εκ νέου την χαρά του διαβάσματος στις διακοπές (τέλειωσα 6 βιβλία ) . Κι όταν επέστρεψα η μουσική μου και το σύστημα μου , μου φαινόντουσαν ακόμα πιό ωραία .

Δεν υπάρχει λόγος να παίζει συνέχεια η μουσική . Καταντά υπόκρουση , ενώ δεν πρέπει να είναι .

Σε σχέση με αυτό που λέει ο Ντοκ, φέτος ολόκληρο το καλοκαίρι μουσικά την έβγαλα με τις μετριότητες του ραδιοφώνου και των χώρων που ενίοτε βρισκόμουν.
Αποτοξίνωση μέχρι θανάτου. Φόρτωσα cds το αυτοκίνητο για τις διακοπές αλλά ζήτημα να έπαιξε 1-2 φορές κάτι. Και το'χω συνηθήσει.. ακόμα να ανοίξω το σύστημα στο σπίτι... Για καινούργιες αγορές ούτε που το σκέφτομαι ακόμα. Τραγωδία!

p.s. μέχρι να αντιστραφεί η κατάσταση θα έχω μάθει απ'έξω όλα τα σποτάκια των ερτζιανών... Έπος!