3 μέτρα . χαμηλή κατανάλωση < 1200

Κατ' αρχήν αν δεν κάνω λάθος για LCD πρέπει να μιλάμε. Υπάρχει τηλεόραση LED στην αγορά; (όχι backlight, έτσι;)

Κατά δεύτερο λόγο ποτέ δεν κατάλαβα το κόλλημα με τις plasma κάποιων, σε βαθμό μάλιστα που να αποθαρρύνουν τη αγορά LCD. Προσωπικά σε καμία φάση των τριών χρόνων που ασχολούμαι με την αγορά TV δεν είδα κάποια plasma που να με ικανοποιεί σαν εικόνα περισσότερο από τις "καλές" LCD.

πρότεινέ μου τότε κάποια στα πλαίσια που ζητάω, αν έχεις την καλοσύνη!

Κατά δεύτερο λόγο ποτέ δεν κατάλαβα το κόλλημα με τις plasma κάποιων, σε βαθμό μάλιστα που να αποθαρρύνουν τη αγορά LCD. Προσωπικά σε καμία φάση των τριών χρόνων που ασχολούμαι με την αγορά TV δεν είδα κάποια plasma που να με ικανοποιεί σαν εικόνα περισσότερο από τις "καλές" LCD.

Αν μιλαμε οτι τις ειδες στο media markt και το Saturn λογικο ειναι αυτο που λες , μαλιστα λογικο θα ηταν να ελεγες οτι οι LCD ειναι και καλυτερες σε εικονα...

Η μεγαλη διαφορα ειναι σε οικιακο περιβαλλον...με λογικο φωτισμο και σωστες ρυθμισεις και οχι το "ολα στο τερμα" των καταστηματων...

ΥΓ. Οποιος συνηθισει να βλεπει σε πλασμα η εικονα των LCD μετα του φαινεται αστεια...

Αν μιλαμε οτι τις ειδες στο media markt και το Saturn λογικο ειναι αυτο που λες , μαλιστα λογικο θα ηταν να ελεγες οτι οι LCD ειναι και καλυτερες σε εικονα...

Η μεγαλη διαφορα ειναι σε οικιακο περιβαλλον...με λογικο φωτισμο και σωστες ρυθμισεις και οχι το "ολα στο τερμα" των καταστηματων...

ΥΓ. Οποιος συνηθισει να βλεπει σε πλασμα η εικονα των LCD μετα του φαινεται αστεια...

To "ολα στο τέρμα" αφορά σε όλες τις demo TV όμως έτσι; Όχι μόνο στις πλάσμα. Στις LCD τα artifacts π.χ. κάνουν πάρτι στα μαγαζιά, επειδή είναι όλα τα dynamic στο τέρμα.

Και σε σπίτια που έχω δεί plasma, πάλι την ίδια αίσθηση "ξεπλύματος" είχα στα χρώματα.

Τέλος πάντων ας αφήσουμε το thread του ανθρώπου.

Δεν μπορώ να προτείνω κάποια συγκεκριμένη TV, καθώς:

α. Το θέμα είναι υποκειμενικό σε μεγάλο βαθμό
β. Αμα σου βγάλει πρόβλημα (που είναι πιθανό για όλα τα μηχανήματα) μπορεί να με βρίζεις... :slapface:

Εγώ που παίζω παιχνίδια που και που πάντως, εντυπωσιάστηκα στην "Έκθεση HD και 3D" από τα 3D παιχνίδια του PS3 πάνω στη sony 3D TV (οι 3D ταινίες δεν μου κάνουν πολύ κλικ). Για το λόγο και μόνο αυτό θα κοίταγα και για 3D δυνατότητες. Πάντως στα <1200 στιμωγμένα τα πράγματα.

Κοιταξε τις καταναλωσεις απο το CNET θα δεις οτι τα δυο μοντελα που σου προτεινω ειναι πολυ οικολογικα...-bye-

ΥΓ. Ψυχραιμια δεν βοηθανε οι αντιπαραθεσεις...παντα αυτος που πληρωνει εχει τον πρωτο λογο στις αποφασεις...οι υπολοιποι απλως δρούμε επικουρικά...[/QUOTE´

ίσα-ίσα ! γράφω πρακτικά πως ο χρήστης dermitzakis είναι γνώστης και γι αυτό πρέπει να τον λαμβάνουμε υπόψην !(όπως και κάθε γνώστη) (εμείς οι λιγότερο κατέχοντες το αντικείμενο) (θα προσπαθήσω να δω και μόνος μου ξανά δηλαδή αυτή την πανασόνικ για την οποία ΤΟΣΟ με πιέζει, κάποιο δίκιο έχει προφανώς)

απλώς τονίζω πως στον τίτλο δε ΖΗΤΑΩ ΠΟΙΟΤΗΤΑ αλλά ένα μπαούλο να παίζει χωρίς να καίει!

Καταρχάς όπως σου πρότεινα παραπάνω μπορείς να δείς στα χρήματα που διαθέτεις και την γκάμα των Samsung lcd(και γιατί όχι,εάν υπάρχει κάτι σε προσφορά πχ της LG.)Οι lcd με led backlight λογικό είναι να καταναλώνουν λιγότερο,αλλά βλέπουμαι φενόμενα όπως το clouding και την ανομοιομορφία εικόνας σε πολλές ίντσες(σε όλες τις lcd)οπότε και για αυτόν τον λόγο επειδή είδα πως χρειάζεσαι πολλές ίντσες πιο ''σωστή'' και ποιοτική εικόνα θα σου δώσει μια plasma.Από lcd μπορείς να δείς την 46C650 της Samsung,αλλά και την HΧ700 από Sony.

Ρε Δερμιτζάκη, θα έρθω να σε πάρω να πάμε σε ένα μαγαζί να μου δείξεις στις LCD που είναι η "ανομοιομορφία". Και όχι σε "όλες τις LCD" αλλά σε όποια θέλεις (στη χειρότερη). :)

:grinning-smiley-043

Ο μονος λόγος για να πάρεις LCD είναι να μην χωράει Plasma.-bye-

:award: Δεν μπορώ πλέον να έρχομαι σε αντιπαράθεση με όποιον έχει αγοράσει την LCD τηλεόραση του Enterprise και να συζητάμε γιατί όσα του είπε ο κάθε τυχάρπαστος πωλητής καφετιέρας είναι κουραφέξαλα....

Συν το ότι κινδυνεύεις να σε λιντζάρει επειδή κατάλαβε ότι έδωσε μια χιλιάδα για μια τρύπα στο νερό...

Ρε Δερμιτζάκη, θα έρθω να σε πάρω να πάμε σε ένα μαγαζί να μου δείξεις στις LCD που είναι η "ανομοιομορφία". Και όχι σε "όλες τις LCD" αλλά σε όποια θέλεις (στη χειρότερη). :)

Βαλε στην τηλεοραση σου μια μαυρη καρτελα και θα την δεις...δεν υπαρχει LCD που να μην εχει προβλημα ειδικα στις 46" και πανω...

Ετσι απο περιεργεια κανε μια αναζητηση με τους ορους clouding , banding , bleeding , flashlight , mura ....

δεν χρειάζεται να βάλει καρτέλα...για να δεί το bleeding clouding και όλα αυτά ....κόιταξε απλώς την ώρα που αλλαζεις κανάλι και έχοντας σκοτεινο το δωμάτιο τις περιοχε´ς που άλλες φωτίζονται και άλλες και σου δημιοργούν αυτό το αίσθημα της ανομοιγένειας στο κα´δρο....αλλά...

CLOUDING BLEEDING EIXAN ΟΛΕΣ ΟΙ LCD ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ LED

επίσης είναι κάτι που δεν θα σου γίνει φανερά αισθητό στο μα´τι κατά τη διάρκεια μιας ταινίας παραμόνο ίσως σε κάποιες έντονα σκοτεινές σκηνές...

αν θέλεις να κανεις και χρήση ίντερνετ και πισι πήγαινε σε lcd ....με ή χωρίς led ...απλά στη λεντ θα σου αρέσει περισσότερο η είκόνα...ο καλύτερος κριτής είναι τα μάτια σου...πήγαινε και πες μας τις εντυπώσεις σου....

και ναι τα χρώματα σε μια πλάσμα φαίνονται πιο ξερωριασμένα...αλλά είναι αυτά που απεικονίζονται πιο σωστά....στις lcd led είναι αρκετά κορεσμένα γιανα μην πω ''υπερκορα''...αυτό ομως τα κάνει και πιο ζωντανά....στο μέσο μάτι...
ρίξε μια ματιά και στις τιμές του κοντράστ ανάμεσα στα μοντέλα όσο και αυτές ...δεν απεικονίζουν τις πραγματική εικόνα σε αριθμους είναι ενδεικτικές....

και στο ξαναλέω εμπιστεύσου το μάτι σου και το τι θέλει να δει....αυτά τα ελιτίστικα ...φιλαράκι πα´ρε πλάσμα να νομίζει ότι παίζει ο σινεμάς άστα στην άκρη.....

Βαλε στην τηλεοραση σου μια μαυρη καρτελα και θα την δεις...δεν υπαρχει LCD που να μην εχει προβλημα ειδικα στις 46" και πανω...

Ετσι απο περιεργεια κανε μια αναζητηση με τους ορους clouding , banding , bleeding , flashlight , mura ....

Δεν ξέρω,αλλά μόνο εγώ και εσύ δηλαδή υποστηρίζουμε πως όλα τα panel(lcd-led lcd)παρουσιάζουν τα παραπάνω προβλήματα;(46 ίντσες και πάνω το ανέφερα και εγώ...)Όσοι απλά δεν θέλετε να το πιστέψετε διαβάστε λίγο πιο πίσω,διαβάστε το νήμα plasma vs lcd...

unif_UE46C8700_final.gif

Οποιος δεν πιστευει ας ριξει μια ματια στις μετρησεις που κανουν εδω...

http://www.erenumerique.fr/categ.php?c=32

Δεν ξέρω,αλλά μόνο εγώ και εσύ δηλαδή υποστηρίζουμε πως όλα τα panel(lcd-led lcd)παρουσιάζουν τα παραπάνω προβλήματα;(46 ίντσες και πάνω το ανέφερα και εγώ...)Όσοι απλά δεν θέλετε να το πιστέψετε διαβάστε λίγο πιο πίσω,διαβάστε το νήμα plasma vs lcd...

Ότι και να λέμε εμείς εδώ είναι σεβαστό, αλλά είμαστε ερασιτέχνες και κοιτάμε το θέμα στην καλύτερη περίπτωση επιφανειακά, όσες ώρες και να έχουμε ασχοληθεί.

Όταν κολοσσοί σαν τη Sony αποφασίζουν να μην φτιάχνουν πια plasma τηλεοράσεις πιστεύω ξέρουν κάτι παραπάνω.

Όταν κολοσσοί σαν τη Sony αποφασίζουν να μην φτιάχνουν πια plasma τηλεοράσεις πιστεύω ξέρουν κάτι παραπάνω.

Μην ξεχναμε ομως οτι τα κριτηρια των εταιρειων ειναι παντα οικονομικα (κερδος)...αλλιως τα βλεπουν οι μανατζερ και αλλιως εμεις τα πραγματα...

Ποσες φορες ανωτερα προιοντα δεν εχασαν απο κατωτερα απλως επειδη δεν επιασαν τον παλμο της αγορας η δεν στηριχθηκαν οσο επρεπε?

Δες σαν παραδειγμα στις κονσολες τι πουλαει το Wii και τι οι αλλες δυο...

η τεχνολογία πλάσμα έχει τις αδυναμίες της.....αυτός είναι και ο λόγος που ΙΣΩΣ εγκαταλειφθεί στο μελλον...

καθώς μπαίνουν πολύ γρήγορα πάνελ στην lcd τεχνολογία και μειώνονται τα τεχνουργήματα και βελτιώνεται το μαυρο ο δρόμος θα πάει προς τα εκεί...είναι πολύ έυκολο άλλωστε να κατασκευάσεις από 1 ίντσα μεχρί 200 που προσφέρει ευελιξία...
και ναι δεν είναι πάντα κριτήριο το κέρδος ...στόχος είναι ΚΑΙ η καλύτερη εικόνα...για αυτό καθονται κάτω οι εταιρίες και προσπαθούν να βρούν λύσεις στα αδιέξοδα ανακαλύπτοντας νέες τεχνολογίες...άλλωστε είναι και ανταγωνιστική η καλύτερη εικόνα....

η τεχνολογία πλάσμα έχει τις αδυναμίες της....

Βεβαιως και εχει, πιο υψηλη καταναλωση , image retention , phosphor trails κτλ.

Αυτα ομως ειναι δευτερευονται θεματα μπροστα στα προβληματα των LCD που αφορουν βασικους τομεις της εικονας (κινηση , χρωματα , αντιθεση κτλ)...

Απάντηση: Re: 3 μέτρα . χαμηλή κατανάλωση < 1200

Ότι και να λέμε εμείς εδώ είναι σεβαστό, αλλά είμαστε ερασιτέχνες και κοιτάμε το θέμα στην καλύτερη περίπτωση επιφανειακά, όσες ώρες και να έχουμε ασχοληθεί.

Είχε ποτέ δικιά της γραμμή παραγωγής πάνελ πλάσμα η Sony;

Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.

Μήπως εννοείς ότι έπαιρνε από άλλες εταιρείες;

Ακόμη και σήμερα η Sony διαθέτει επαγγελματικά μόνιτορ πλάσμα τεχνολογίας.

Re: Απάντηση: Re: 3 μέτρα . χαμηλή κατανάλωση < 1200

H Sony χρησιμοποιουσε πανελ Hitachi τεχνολογιας ALIS...η Philips χρησιμοποιουσε πανελ LG....