300

την βρήκα ενδιαφέρουσα, έως απολαυστική. έριξα γέλιο με το Ζέρξες και τα λοιπά τερατόμορφα όντα, και πέρασα ένα ψυχαγωγικό δίωρο (σαν Λάκωνας, αισθάνθηκα και λίγο (ψωρο)περήφανος.:SFGSFGSF: )

να δεις, πώς το'πε εκείνο το περίεργο ο Λεονάιντας, "the Athenians are boylovers", ή μήπως loverboys?????
icon10.gif

Re: Απάντηση: Re: 300

Όταν δεν "κατέχουμε" κάποιο θέμα, καλύτερα να σιωπούμε αγαπητέ.

Υ.Γ. Ευτυχώς που υπάρχουν τα ξένα πανεπιστήμια, διοτι τα δικά μας......

υπάρχει πουθενά η πηγή αυτού του άρθρου? Σε ποιο επιστημονικό περιοδικό έχει δημοσιευτεί? Θα με ενδιέφερε πολύ να τη διαβάσω.

Κάπου είχα διαβάσει -και μάλιστα πρόσφατα- ότι μία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ έκανε έρευνες στο DNA των λειψάνων κάποιων μυκηναϊκών τάφων, αλλά έχω την εντύπωση πως πρόκειται για εργασία σε εξέλιξη.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά γιατί με το Amazon δε βγάζω άκρη.
( μου βγάζει οτι δεν γίνεται αποστολή στη χώρα που επέλεξα ).

Πoυ μπορώ απο Ευρώπη να παραγγείλω την Deluxe ( Special ) Edition του Soundtrack της ταινίας και το βιβλίο
300: The Art of the Film: The Art of the Movie (Hardcover) .

Περιμένω την πολύτιμη βοήθειά σας.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά γιατί με το Amazon δε βγάζω άκρη.
( μου βγάζει οτι δεν γίνεται αποστολή στη χώρα που επέλεξα ).

Πoυ μπορώ απο Ευρώπη να παραγγείλω την Deluxe ( Special ) Edition του Soundtrack της ταινίας και το βιβλίο
300: The Art of the Film: The Art of the Movie (Hardcover) .

Περιμένω την πολύτιμη βοήθειά σας.

to amazon δεν στελνει στην Ελλαδα ?αυτο πρωτη φορα τ'ακουω,εγω φιλε μου παιρνω σπανια βιβλια απο το Alibris,αλλα αυτο δεν μπορει να ειναι out of print.Παντως μπορεις να τσεκαρεις.Για το Cd πρεπει να υπαρχουν δεκαδες online μαγαζια αλλα να σε βοηθησει καποιος αλλος γιατι δεν παιρνω πολλα Cd.-bye-

To Amazon δε στέλνει Ελλάδα μόνο στην περίπτωση που μεσολαβεί για λογαριασμό κάποιου τρίτου και ο τρίτος δεν στέλνει Ελλάδα. Δοκίμασε και τα ευρωπαϊκά amazon (co.uk, de, fr... ) ή το Play.com.

Οταν γραφουμε για DNA κτλ καλο ειναι να ξερουμε για ποιο πραγμα μιλαμε.

Γραφω και για τους 2 οι οποιοι αναφερθηκαν σε αυτο.

Βεβαια, το διαδικτυο δεν ειναι εγκυκλοπαιδεια, ουτε επιστημονικο περιοδικο. Και τα επιστημονικα περιοδικα ακομα, δεν ειναι ολα ιδια και δεν γινονται ολα με αγαθους σκοπους.

Παρακαλω, σεβαστειτε τους αρχαιους. "Οσα περισσοτερα μαθαινουμε τοσο καταλαβαινουμε οτι δεν ξερουμε τιποτα".

Στην επιστημη δεν υπαρχουν παντογνωστες ή φωστηρες, απλα ψαχνουμε να λιγο φως... με το... κερακι

Re: Απάντηση: 300

Οταν γραφουμε για DNA κτλ καλο ειναι να ξερουμε για ποιο πραγμα μιλαμε.

Γραφω και για τους 2 οι οποιοι αναφερθηκαν σε αυτο.

γνωρίζω πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάω. Αυτή τη περίφημη μελέτη του Στάνφορντ δεν γνωρίζω, και εάν υπάρχει, που είναι κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά καχύποπτος, θα ήθελα να διαβάσω κάτι σχετικώς, από αξιόπιστη πάντα πηγή. Ο νοών νοείτω.

Απάντηση: Re: 300

Προφανώς αγαπητέ, περίμενες κάποιον να γράψει ότι οι Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους προγόνους μας, γι' αυτό μόλις διάβασες τη πρώτη σειρά του post μου αμέσως θεώρησες ότι η φράση ήταν ειρωνική. Καλό θα ήταν να δίνεις αρχικά την κυριολεκτική έννοια στις λέξεις και τις φράσεις και αν δεν βγάζουν νόημα, τότε να τις ερμηνεύεις με υπονοούμενα. Αν διάβαζες και τη συνέχεια του post, όπου το συμπέρασμα είναι ότι οι Πέρσες του σήμερα έχουν σχέση με τους Πέρσες του χθες τότε θα συνειδητοποιούσες ότι η άποψη μου είναι πως οι Έλληνες του σήμερα έχουμε σχέση με τους Έλληνες του χθες.

Δυστυχώς με παρερμήνευσες και όχι μόνο. Θεώρησες καλό να με προσβάλλεις προσπαθώντας να μειώσεις τη γνώμη μου, επειδή ενδεχομένως δεν κατέχω το θέμα.
Όσο για τις αναλύσεις του DNA που παράθεσες, σέβομαι το επιστημονικό κύρος των ερευνητών, αλλά θα προτιμήσω να τις αγνοήσω ως εργαλεία για την απόδειξη της ελληνικότητας ενός ατόμου, γιατί αν στηρίξω την απόδειξη του ότι είμαστε απόγονοι και συνεχιστές του ελληνικού πολιτισμού σε βιολογικά κριτήρια, τότε θα πρέπει να θεωρήσω λιγότερο Έλληνα τον Φριζή, αλλά και δύο ξαδέλφια μου που έχουν μάνα Αγγλίδα.

εάν υπάρχει τέτοια έρευνα. Για την οποία έχω ξανακούσει αλλά μόνο μεταξύ Ελλήνων. Κοίτα πράμα, στο νετ δεν υπάρχει τίποτε σχετικό με τέτοιο μεγαλειώδες project, όσο και να ψάχνεις. Βέβαια είμαι ανοικτός σε (σοβαρές) παραπομπές.

τότε θα πρέπει να θεωρήσω λιγότερο Έλληνα τον Φριζή, αλλά και δύο ξαδέλφια μου που έχουν μάνα Αγγλίδα.
Ο Φριζης θεωρει τον εαυτο του Ελληνα και οχι Εβραιο. Οταν πήγαν εβραιοι να τον σωσουν απο την αιχμαλωσια, τους απαντησε πως δεν εχει καμια δουλεια με αυτους.
Δες αγαπητε τωρα πως αμαυρωνει την μνημη του ο εγγονος του ο οποιος ειναι αρχιραβινος σημερα στην Θεσσαλονικη.
Οσο για την ειρωνια, με παρεξηγησες. Κουβεντα κανουμε. Ζητω συγγνωμη. Φταιει ο γραπτος λογος και το οτι σε τετοια θεματα με πιανει το φιλοπατρικο μου.-bye-

εάν υπάρχει τέτοια έρευνα. Για την οποία έχω ξανακούσει αλλά μόνο μεταξύ Ελλήνων. Κοίτα πράμα, στο νετ δεν υπάρχει τίποτε σχετικό με τέτοιο μεγαλειώδες project, όσο και να ψάχνεις. Βέβαια είμαι ανοικτός σε (σοβαρές) παραπομπές.
Θα σε αφησω λιγο ακομη σε αγωνια. Θα εκπλαγεις μεγαλειωδως και φυσικα θα απογοητευτεις το ιδιο μεγαλειωδως.:flipout:

Περιμένω με αγωνία την αναφορά της έρευνας, όχι το αποτέλεσμα. Το εάν είμαστε γνήσια τέκνα των αρχαίων, είναι σίγουρα ικανό να κλείσει κάποια στόματα. Και να μην είμαστε (φαντάζομαι βέβαια δεν μπορεί να συμβαίνει συνολικώς αυτό, βιολογικώς κάπου θα επιβίωσε ένας τέτοιος πληθυσμός) δεν σημαίνει και τίποτα, από τη στιγμή που είμαστε οι πολιτισμικοί κληρονόμοι αυτών. Βιολογικώς μπορεί και να είμαστε, μπορεί όμως και να μην είμαστε, δεν το αποκλείω το τελευταίο, το θεωρώ όμως ήσσονος σημασίας. Συνεπώς δεν προσβλέπω στο αποτέλεσμα καθ' εαυτό ώστε να ικανοποιηθώ ή απογοητευτώ.

Ο Φριζης θεωρει τον εαυτο του Ελληνα και οχι Εβραιο. Οταν πήγαν εβραιοι να τον σωσουν απο την αιχμαλωσια, τους απαντησε πως δεν εχει καμια δουλεια με αυτους.
Δες αγαπητε τωρα πως αμαυρωνει την μνημη του ο εγγονος του ο οποιος ειναι αρχιραβινος σημερα στην Θεσσαλονικη.
Οσο για την ειρωνια, με παρεξηγησες. Κουβεντα κανουμε. Ζητω συγγνωμη. Φταιει ο γραπτος λογος και το οτι σε τετοια θεματα με πιανει το φιλοπατρικο μου.-bye-

Δεκτός ο λόγος σου.
Όσο για τον Φριζή, δεν ήξερα το περιστατικό που ανέφερες. Όμως δεν βλέπω πως μπορεί ο εγγονός του να αμαυρώνει τη μνήμη του επειδή είναι ο αρχιραββίνος της Θεσσαλονίκης. Η θέση του αρχιραββίνου δεν συνεπάγεται αντεθνική δραστηριότητα. Θα αμαύρωνε τη μνήμη του αν λειτουργούσε όπως ο αρχιραββίνος Κορέτζ την εποχή της κατοχής.

Καλα τωρα ,δουλεια δεν εχουν και ψαχνουν το DNA των ελληνων.Ελληνας ειναι οποιος εχει ελληνικη συνειδηση και θεωρει πατριδα του την Ελλαδα. Τελος.Τι DNA και κουραφεξαλα.
:em04special_8:

Γίνονται έρευνες σε DNA αρχαίων λειψάνων (βλ λχ αυτό το άρθρο του Guardian) αλλά όχι για να εξετάσουν τη βιολογική συνέχιση των αρχαίων Ελλήνων στους σημερινούς Έλληνες. Πχ στο ανωτέρω άρθρο γίνεται λόγος για σύγκριση DNA λειψάνων μυκηναϊκών τάφων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ταφέντες ήταν συγγενείς. Για άλλου είδους έρευνα, όπως ειπώθηκε ευθέως, δεν γνωρίζω, αλλά εάν υπάρχει θα ήθελα να μάθω. Εάν.

Καλα τωρα ,δουλεια δεν εχουν και ψαχνουν το DNA των ελληνων.Ελληνας ειναι οποιος εχει ελληνικη συνειδηση και θεωρει πατριδα του την Ελλαδα. Τελος.Τι DNA και κουραφεξαλα.

Φίλε DimA έγραψες!!:SFGSFGSF: :fahne90: :em04special_8:

Re: Απάντηση: Re: 300

Υ.Γ. Ευτυχώς που υπάρχουν τα ξένα πανεπιστήμια, διοτι τα δικά μας......

Eν τω μεταξυ και ο ανθρωπος εχει ιδιο dna κατα 99% με τον χιμπατζη.
Για να μην μπερδευομαστε Εληνας ειναι αυτος που εχει ελληνικη κουλτουρα (λεγαν οι Αρχαιοι)
Τωρα ποσο σχεση εχουν οι συνχρονοι Ελληνες με τους Αρχαιους σε κουλτουρα ειναι μεγαλη κουβεντα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 300

Eν τω μεταξυ και ο ανθρωπος εχει ιδιο dna κατα 99% με τον χιμπατζη.

Άρα και οι χιμπατζήδες έχουν αρχαιοελληνική κουλτούρα. Εμείς γιατί να μην έχουμε δηλαδή;