300

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 300

Eν τω μεταξυ και ο ανθρωπος εχει ιδιο dna κατα 99% με τον χιμπατζη.
Οπότε κάλλιστα μπορώ να θεωρήσω ότι όταν το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ μιλά για 99,5% ίδιο DNA με τους αρχαίους Έλληνες, αυτό είναι ποσοστό επί του καθαρά ανθρωπίνου DNA δηλαδή του 1% που απομένει από τη σύγκριση με τον χιμπαντζή. Οπότε το 99,5% του 1% είναι 0,995% επί του όλου DNA. Και επειδή το ανθρώπινο DNA όπως και του χιμπαντζή είναι ίδιο στο διάβα των αιώνων, τότε οι χιμπαντζήδες έχουν κατά 98,005% μεγαλύτερο ποσοστό ίδιου DNA με τους αρχαίους Έλληνες. :BDGBGDB55:

το μπουζούκι είναι όργανο. ο αστυνομικός είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι:guitarist:.

Δεν αφήνουμε το DNA και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια πιο καθαρή Ελλάδα, με λιγότερη μόλυνση του περιβάλλοντος, με καλύτερους τρόπους στη καθημερινή μας ζωή και με μια εποικοδομητική γνωριμία με το αρχαίο μας παρελθόν για να μπορέσουμε επιτέλους να σεβαστούμε και τον συνάνθρωπό μας;

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043
Οπότε κάλλιστα μπορώ να θεωρήσω ότι όταν το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ μιλά για 99,5% ίδιο DNA με τους αρχαίους Έλληνες, αυτό είναι ποσοστό επί του καθαρά ανθρωπίνου DNA δηλαδή του 1% που απομένει από τη σύγκριση με τον χιμπαντζή. Οπότε το 99,5% του 1% είναι 0,995% επί του όλου DNA. Και επειδή το ανθρώπινο DNA όπως και του χιμπαντζή είναι ίδιο στο διάβα των αιώνων, τότε οι χιμπαντζήδες έχουν κατά 98,005% μεγαλύτερο ποσοστό ίδιου DNA με τους αρχαίους Έλληνες. :BDGBGDB55:

το μπουζούκι είναι όργανο. ο αστυνομικός είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι:guitarist:.

Δεν αφήνουμε το DNA και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια πιο καθαρή Ελλάδα, με λιγότερη μόλυνση του περιβάλλοντος, με καλύτερους τρόπους στη καθημερινή μας ζωή και με μια εποικοδομητική γνωριμία με το αρχαίο μας παρελθόν για να μπορέσουμε επιτέλους να σεβαστούμε και τον συνάνθρωπό μας;
:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Kai για να ειμαστε και ακριβεις
http://www.physics4u.gr/news/2006/scnews2665.html

Last edited:
Απάντηση: Re: 300

Και να μην είμαστε (φαντάζομαι βέβαια δεν μπορεί να συμβαίνει συνολικώς αυτό, βιολογικώς κάπου θα επιβίωσε ένας τέτοιος πληθυσμός) δεν σημαίνει και τίποτα, από τη στιγμή που είμαστε οι πολιτισμικοί κληρονόμοι αυτών.
:offtopic:
O πολιτισμός είναι περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αν στην ελληνική ατμόσφαιρα δε μυρίζεται κανείς πολιτισμό, πώς θα ήταν δυνατόν να μυριστεί ελληνικό πολιτισμό. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ο πολιτισμός είναι έννοια γένους σε σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό που είναι έννοια είδους. Πιο απλά, η έννοια πολιτισμός έχει ευρύτερο νόημα από την έννοια ελληνικός πολιτισμός και τη γεννάει. Πώς λοιπόν τολμούμε και μιλάμε εδώ για ελληνικό πολιτισμό αφού δεν είναι και τόσο σίγουρο πως έχουμε σχέση με τον πολιτισμό σκέτα
:grandpa: Β. Ραφαηλίδης (1993) "Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους", Εκδόσεις του 21ου σελ. 114

Ο dionisis το έθεσε άψογα. :aktion033:

Παρεμπιπτόντως, οι 300, είναι υπέροχη ταινία. Κάτι μεταξύ Sin City & Μάτριξ, αν σας αρέσει το είδος, όποιος δεν την έχει δει θα τη λατρέψει.

Κατέληξε σε μπουρδολογία η συζήτηση.
Χιμπατζίδες και Κοράκια.
Και ανταπαντώ λοιπόν πως όλα τα είδη ξεκίνησαν απο ενα κύτταρο και κάποτε η γή ήταν σκόνη και κάποτε ο βελζεβούλης τα έβαλε με τον θεό και.......

Περιμένω με αγωνία την αναφορά της έρευνας, όχι το αποτέλεσμα. Το εάν είμαστε γνήσια τέκνα των αρχαίων, είναι σίγουρα ικανό να κλείσει κάποια στόματα. Και να μην είμαστε (φαντάζομαι βέβαια δεν μπορεί να συμβαίνει συνολικώς αυτό, βιολογικώς κάπου θα επιβίωσε ένας τέτοιος πληθυσμός) δεν σημαίνει και τίποτα, από τη στιγμή που είμαστε οι πολιτισμικοί κληρονόμοι αυτών. Βιολογικώς μπορεί και να είμαστε, μπορεί όμως και να μην είμαστε, δεν το αποκλείω το τελευταίο, το θεωρώ όμως ήσσονος σημασίας. Συνεπώς δεν προσβλέπω στο αποτέλεσμα καθ' εαυτό ώστε να ικανοποιηθώ ή απογοητευτώ.

Μα το γονιδίωμα του πιθήκου μοιάζει κατά το 99% με τού ανθρώπου.Αυτό λοιπόν σημαίνει οτι οι πίθηκοι είναι πιό κοντά με τούς Ελληνες απ´ότι οι σημερινοί ελληνες με τούς αρχαίους προγόνους τους???:flipout: :flipout:
Θεωρώ αδύνατο επιστημονικά να υπάρχει η έρευνα που αναφέρθηκε ,με τόσο εκτεταμένο υλικό που να την καθιστά αξιόπιστη.Ειναι προφανές οτι υπήρξαν παμπολλες επιμειξίες στο περασμα τού χρόνου.
Συμφωνώ οτι είναι ελαχίστης σημασίας,η βιολογική συγγένεια.Αξία έχει η πολιτισμική συγγένεια ,η γλωσσα τα ήθη και τα έθιμα.

Υπολογίζουν ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι και οι Νεάντερταλ διαχωρίστηκαν από έναν κοινό πρόγονο τουλάχιστον πριν 370.000 χρόνια, και ενδεχομένως και πριν 500.000 χρόνια πριν, αν και μοιραζόμαστε το 99,95% του DNA μας.
http://www.physics4u.gr/news/2006/scnews2665.html
ανθρωποι και ποντικια
http://www.file22.com/?p=438

Last edited:
offtopic
αυτές οι περίφημες συγκρίσεις του DNA έχουν ολίγον από παρερμηνεία ή μονοδιάστατη έστω παρουσίαση. Είναι και τι συγκρίνεις και από ποια άποψη το συγκρίνεις. Είναι ακριβώς σαν να λέμε ότι το κάρβουνο και το διαμάντι είναι 100% όμοια. Πρόταση απολύτως αληθής, εάν εξετάζονται αποκλειστικώς από χημική σκοπιά και δεν έχουν προσμείξεις. Εάν όμως εξετατούν από ορυκτολογική σκοπιά, πρόκειται για δύο πράγματα εντελώς ανόμοια.

Σε αυτή τη σελίδα για παράδειγμα αναφέρεται ότι μοιραζόμαστε κατά 99% τα ίδια γονίδια με τα ποντίκια

Last edited:
Να πω κάτι; Πόσο τιμητικό για εμάς είναι το να είμαστε κατά 95% "καθαροί" απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, όταν σήμερα που μιλάμε γύρω από το άγαλμα μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, υπάρχει μια μεγαλοπρεπέστατη χωματερή; Όπως ακριβώς τα έγραψε ο αείμνηστος ο Ραφαηλίδης είναι τα πράγματα και ίσως και χειρότερα.

τι να σου πω...
Η όλη ιστορία με το αίμα και τη βιολογική εγγύτητά μας με τους αρχαίους Έλληνες μου θυμίζει την ιστορία που βγήκε πρόσφατα στις ειδήσεις, με τον ανακαλυφθέντα Βουρβόνο ο οποίος τυγχάνει ο εγγύτερος διεκδικητής του υποτιθέμενου Γαλλικού θρόνου.... και ο οποίος είναι ένας Ινδός δικηγόρος.

τι να σου πω...
Η όλη ιστορία με το αίμα και τη βιολογική εγγύτητά μας με τους αρχαίους Έλληνες μου θυμίζει την ιστορία που βγήκε πρόσφατα στις ειδήσεις, με τον ανακαλυφθέντα Βουρβόνο ο οποίος τυγχάνει ο εγγύτερος διεκδικητής του υποτιθέμενου Γαλλικού θρόνου.... και ο οποίος είναι ένας Ινδός δικηγόρος.

Φτου ...δεν είμαι Ινδός :flipout:

Σε τελική ανάλυση δηλαδή όλοι ανεξαιρέτως είμαστε κατά 99% μαϊμούδες.
Αυτό εξηγεί πολλά...
...π.χ. τα αουουου των Σπαρτιατών στην ταινία.
ουφ... το σώσαμε μπήκαμε στο θέμα.
Σχετικά με το DNA λοιπόν.....:flipout::flipout::flipout:!!!!!!!!

Σχετικά με την ταινία λοιπόν. Πολλοί γνωστοί μου ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι η Γοργώ δεν είπε Ή ταν ή επί τας, αλλά και δεν επιδείχθηκε η λεκτική δεινότητα του Λεωνίδα εις την αρχαίαν περσικήν εις την οποία ως γνωστόν (από γνωστό ανέκδοτο) εξεφώνησεν Μολών λαβέ. Προσωπικά χάρηκα. Μου ακούγεται άσχημα να παρεμβάλλονται στον κινηματογραφικό λόγο, ο οποίος έχει μια ροή, φράσεις που έχουν μείνει ιστορικές ή παραδοσιακές μόνο και μόνο για να χαϊδέψουμε αυτιά ή να προπαγανδίσουμε. (π.χ. στον Ιησού από την Ναζαρέτ του Τζεφιρέλλι). Αν η γλώσσα της ταινίας ήταν η ελληνική και η περσική (τότε λογικά θα την είχε σκηνοθετήσει ο Γκίμπσον) τότε θα περίμενα το Μολών λαβέ. Τη στιγμή όμως που μιλάνε αγγλικά δεν θα ήθελα να σπάσει η αρμονία με μία κακόηχη ερασμιακή προφορά του Μολών λαβέ.

Η γνώμη σας;

Re: Απάντηση: Re: 300

...αλλά και δεν επιδείχθηκε η λεκτική δεινότητα του Λεωνίδα εις την αρχαίαν περσικήν εις την οποία ως γνωστόν (από γνωστό ανέκδοτο) εξεφώνησεν Μολών λαβέ...

Δυστυχώς δεν είναι από ανέκδοτο αλλά από εξετάσεις για εισαγωγή στην χωροφυλακή.

"Και τότε ο Λεωνίδας -με τα λίγα περσικά που γνώριζε- απάντησε, Μολών Λαβέ"

Για να σου απαντήσω και εγώ με τη σειρά μου, ο λόγος που ήθελα να ακουστούν οι φράσεις έχει να κάνει καθαρά με τη δημιουργία μιας επιπλέον έντασης στη δραματουργία των σκηνών. Το ή Ταν Ή επί Τας ήταν πολύ σημαντική φράση και δυστυχώς μεταφρασμένη έχασε το νόημα και κυρίως το δραματουργικό της βάρος. Η σκηνή πήγε περίπατο. Τώρα για το "μολών λαβέ" έτσι όπως παρουσιάζεται στην ταινία είναι λάθος. Ο Λεωνίδας φαίνεται να απαντά αρνητικά στο να παραδώσει τα όπλα του ενώ στην πραγματικότητα είναι η γη και το ύδωρ της που του έχει ζητηθεί από τον Ξέρξη. Κάνει δηλαδή το ίδιο λάθος που κάνουν και οι υπέρμαχοι της οπλοφορίας στις ΗΠΑ που έχουν κάνει μότο τους τη φράση του Λεωνίδα. Μολών λαβέ λένε και αυτοί. Και έτσι όπως χρησιμοποιείται στην ταινία η φράση, καλύτερα που δεν το βάλανε...

Τώρα για το "μολών λαβέ" έτσι όπως παρουσιάζεται στην ταινία είναι λάθος. Ο Λεωνίδας φαίνεται να απαντά αρνητικά στο να παραδώσει τα όπλα του ενώ στην πραγματικότητα είναι η γη και το ύδωρ της που του έχει ζητηθεί από τον Ξέρξη. Κάνει δηλαδή το ίδιο λάθος που κάνουν και οι υπέρμαχοι της οπλοφορίας στις ΗΠΑ που έχουν κάνει μότο τους τη φράση του Λεωνίδα. Μολών λαβέ λένε και αυτοί. Και έτσι όπως χρησιμοποιείται στην ταινία η φράση, καλύτερα που δεν το βάλανε...

Έχω την εντύπωση ότι κάνεις λάθος. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο κείμενο τώρα για να το ελέγξω (θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία, για να είμαι σίγουρος) αλλά αν θυμάμαι καλά το Μολών λαβέ όντως ειπώθηκε στις Θερμοπύλες ως απάντηση στον αγγελιαφόρο του Ξέρξη ο οποίος απαίτησε την παράδοση των όπλων των Ελλήνων.
Εμένα θα μου κακοφαινόταν να το άκουγα στην ταινία, όπως προανέφερα, αλλά τώρα για έναν παραπάνω λόγο αφού το χρησιμοποιούν και οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ καλώς δεν ειπώθηκε γιατί σίγουρα στην Αμερική θα γινόταν ο συνειρμός

παιδες ειμαστε λιγουλακι εκτος θεματος

θεωρω απιθανο να εισαι διαχειριστης στην Καφε και να μην χρειαστεις ψυχαναλυση 1 φορα το μηνα μινιμουμ για να στανιαρεις με οσα διαβαζεις εδω μεσα.......

Την ταινια δεν την εχω δει, αλλα η δικη μου ενσταση αφορα τη βεβαιοτητα καποιων φιλων οταν αναφερονται στις λεπτομερειες των ιστορικων συμβαντων
που εκτυλιχτηκαν πριν 2500 χρονια. Και το λεω αυτο, γιατι ακομη και στην προσφατη ιστορία, εχουμε συμβαντα που εχουν καταγραφεί στην ιστορια με δεδομενο τροπο και παρα τον καταιγισμο πληροφορησης,ειναι πολυ πιθανον να "παιζει" κατι αλλο, και οχι αυτα που αναφερονται απο τις επισημες πηγες ιστορικης καταγραφής και δημοσιογραφικής ενημερωσης. Αναφερομαι σε γεγονοτα οπως πχ ο Εμφυλιος, το Κυπριακό, τα Ιμια, ο Οτσαλαν, οι σχεσεις με Αμερική, οι δικες του πασοκ το 89, η 17Ν. Αλλα και σε ακομα πιο light συμβαντα, οπως ο Κεντερης που επεσε απο το μηχανακι, η πιο προσφατα ο αείμνηστος Βαρθολομαίος που προβληθηκε απο τα μεσα ως νεος Γκουζγκουνης πριν ακομα καλα-καλα κηδευτει . Αντιλαμβανεστε οτι αναφερομαι στο προσφιλές σπορ της παραπληροφόρησης που ασκει διαχρονικα η εκαστοτε πολιτικη εξουσία, προσπαθώντας, ειτε να κατευθύνει και να χειραγωγήσει τις μαζες, είτε να προστατεψει τα συμφεροντα των ισχυρων καθε εποχής, γραφοντας ομως συγχρόνως μια παραχαραγμένη ιστορικη πραγματικότητα.

Η ταινία είναι τηλεοπτική μεταφορά κόμικ και όχι ιστορία. Είναι τέχνη. Καλή η κακή, πρέπει να κριθεί με μη ιστορικά στοιχεία. Κακώς έχει γίνει εθνικό ζήτημα.