Eλεος με την ομοφυλοφιλία στην αρχαια Ελλαδα. Ανοιξτε κανα βιβλιο της προκοπης και οχι πονηματα του παρατηρητηρίου του Ελσινκι και αμπελοφιλοσοφιες του Βαλιανατου....ενώ οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ήταν φανατικοί ετερόφυλοι, έτσι? (έστω και όχι κατ' εκλογή)
Eλεος με την ομοφυλοφιλία στην αρχαια Ελλαδα. Ανοιξτε κανα βιβλιο της προκοπης και οχι πονηματα του παρατηρητηρίου του Ελσινκι και αμπελοφιλοσοφιες του Βαλιανατου.
Επειδη εσεις ασπάζεστε την ομοφυλοφιλία η και εγω δεν ξέρω τι άλλο:BDGBDGB53:
δεν παει να πει οτι απο την αρχαιοτητα ειναι το ιδιο πραγμα με εσας.
Φυσικά. Ιστορικός της εποχής ήταν. Εκτός και αν έχεις εφεύρει την μηχανή του χρόνου και γνωρίζεις καλύτερα.περί του ..."ασπασμού" της ομοφυλοφιλίας που μου προσάπτεις το λέω. Φαντάζομαι ούτε για τους Θηβαίους του Ιερού Λόχου θα δέχεσαι κουβέντα, έτσι?
Όσο για τις πηγές, δεν έχω καμία σχετική αρχαία πηγή, την οποία να έχω διαβάσει ο ίδιος εννοώ, να επικαλεστώ. Δηλαδή μόνο τα αρχαία κείμενα πιστεύεις? Όπως τον Ηρόδοτο που λέει ότι οι Πέρσες ήταν 5.200.000?
περί του ..."ασπασμού" της ομοφυλοφιλίας που μου προσάπτεις το λέω. Φαντάζομαι ούτε για τους Θηβαίους του Ιερού Λόχου θα δέχεσαι κουβέντα, έτσι?
Όσο για τις πηγές, δεν έχω καμία σχετική αρχαία πηγή, την οποία να έχω διαβάσει ο ίδιος εννοώ, να επικαλεστώ. Δηλαδή μόνο τα αρχαία κείμενα πιστεύεις? Όπως τον Ηρόδοτο που λέει ότι οι Πέρσες ήταν 5.200.000?
περί του ..."ασπασμού" της ομοφυλοφιλίας που μου προσάπτεις το λέω. Φαντάζομαι ούτε για τους Θηβαίους του Ιερού Λόχου θα δέχεσαι κουβέντα, έτσι?
Φυσικά. Ιστορικός της εποχής ήταν. Εκτός και αν έχεις εφεύρει την μηχανή του χρόνου και γνωρίζεις καλύτερα.
ήμουν ακριβής στο ότι δεν έχω διαβάσει απευθείας τις πηγές. Τα όσα λέω παραπάνω για τη δομή και τους θεσμούς της σπαρτιατικής κοινωνίας (πλην των σαρκικών θεμάτων ασφαλώς) τα λέει ακόμη και η Ιστορία του Ελληνικού Εθνους. Και άλλοι ασφαλώς, απλώς παραθέτω ένα πόνημα συλλογικό και γενικώς αξιόπιστο. Να καθόμουν να διαβάσω απευθείας τις πηγές τους?Απ'την στιγμη που ο ιδιος παραδεχεσαι πως δεν ξερεις τις πηγες
δεν είπα ότι ήταν "gay", με τη σημερινή έννοια του όρου.
Η σπαρτιατική πολιτεία ήταν η κατεξοχή ολοκληρωτική μεταξύ των ελληνικών πόλεων. Ολοκληρωτική υποταγή του ατόμου στα συμφέροντα του συνόλου. Δεν θα την πω μυρμηγκοφωλιά.
Γιατί φαίνεται περίεργο το ότι ενθαρρύνονταν οι στενοί δεσμοί -και σαρκικοί- μεταξύ των μελών μιας συσκηνίας? Η ομάδα αυτή αποτελούσε την μικρότερη τακτική ομάδα του στρατού, και τα μέλη της έπρεπε να έχουν τους στενότερους δυνατούς δεσμούς.
Όλοι οι σπαρτιατικοί θεσμοί σε αυτό εξάλλου δεν αποσκοπούσαν, στη διατήρηση μιας κοινωνίας και μίας άριστης πολεμικής μηχανής?
Και οι δεσμοί με το άλλο φύλο, όταν ερχόταν η ώρα τους, επιβάλλετο. Υπήρχε η περίφημη "γραφή αγαμίας", η κατηγορία που μπορούσε να απευθυνθεί σε όποιον έφτανε σε ηλικία γάμου και δεν παντρεύονταν. Ακόμη και η πρωτοφανής "γραφή κακογαμίας" για όποιον έκανε κακό γάμοπου δεν έδινε παιδιά).
Όλα αυτά κάνουν την σπαρτιατική κοινωνία "ηθική"?
Πόσο ηθική είναι μια κοινωνία που θεσμοθετεί τον φόνο ειλώτων από εφήβους, για να κάνει τους τελευταίους άνδρες (όπως παλιαιότερα σε χωριά της Μακεδονίας έδιναν στο παιδί να σφάξει πρόβατο); Πόσο ηθική είναι η κοινωνία που πετάει τα ασθενικά παιδιά της στους γκρεμούς; Πόσο ηθική είναι η κοινωνία που λέει στις γυναίκες της να κοιμούνται και με άλλους άνδρες εάν δεν πιάνουν παιδί με τον σύζυγο;
Καθόλου, με τα δεδομένα μας, απολύτως, με τα δεδομένα των Σπαρτιατών. Απόλυτη υποταγή στους νόμους.
Αυτός δεν μας παραδίνεται εξάλλου πως ήταν ο λόγος που έμεινε ο Λεωνίδας μέχρι τέλους στις Θερμοπύλες? "...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"
Είναι εύκολο να κατακρίνουμε κάτι που ποτέ δε θα μπορέσουμε να φτάσουμε.
, οπως θεωρει οτι παρουσιαζονται οι Περσες ο εν λογω κριτικος , και αν ο μικροσωμος σε σχεση με τον Ξερξη και Σπαρτιατικα αναθρεμενος Λεωνιδας
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.