300

Βαγγέλη και φυσικά δεν ξέρεις εκ των προτέρων αν η ταινία είναι καλή η όχι . Αλλά μη μου πεις ότι θα έβλεπες το 300 και θα είχες την απαίτηση να ακολουθεί πιστά την ιστορία μας?
Άρα ξέρεις εκ των προτέρων ότι πάς για άλλο λόγο να την δεις πχ τα εφε , την φωτογραφία , την δράση η γιατί σου άρεσε το comic κλπ. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Τώρα αν σου αρέσει η όχι είναι άλλο καπέλο

μα αυτο ακριβως ενοουσα !!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ θα παω να προβληματιστω ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ...ΕΙΔΙΚΑ σε ταινιες που εχουν θεμα την Ελληνικη Ιστορια .....

αν προβληματιστω τελικα λογω πλοκης η σεναριου .... μαγκια της ταινιας που με καταφερε !!!!!!!!!!!

εγω παω για χαβαλε για τον ηχο για την αισθηση του σινεμα γενικως ........
 
Re: Απάντηση: 300

Είναι γεγονός . Στον κινηματογράφο πας για να ξεσκάσεις . Ιδού και το τοπ τεν των ταινιών με τις οποίες ξεχνιέσαι και ξεσκάς :BDGBGDB55:

Ραν
Καγκεμούσα
Ο πολίτης Κέϊν
Αμαρκορντ
Οι καταραμένοι
Αλφαβιλ
Αλέξανδρος Νιέφσκυ
Φανή και Αλέξανδρος
Δαμάζοντας τα κύματα
Νοσταλγία
2001

Ευτυχώς που οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν πεθάνει κι έτσι δεν θα συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει κινηματογράφος . Αλλά δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό . :flipout:


Ταινίες χαραγμένες στην μνήμη μου, μάλλον έχουμε τα ίδια γούστα:violent-smiley-030:
 
"Αφήστε το βιβλίο μου, σας παρακαλώ στην αθανασία που του αξίζει" απαντούσε με έπαρση ο Oscar Wilde, ο υψηλόσωμος και εκκεντρικός Αγγλο-Ιρλανδός
decadent, πρωτοπόρος του εστετισμού και πικρόχωλος χλευαστής του βικτωριανού πουριτανισμού. Η σκέψη του Wilde, διάσημου για τις προκλητικές εμφανίσεις του και την εκκεντρική συμπεριφορά του, παραμένει πάντοτε συνυφασμένη με το ρητό "Η Τέχνη για την Τέχνη"-bye-
 
Από τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Zack Snyder στο Wired News (σε ελεύθερη μετάφραση):

(...) δεν φτιάξαμε νέα προγράμματα για ειδικά εφέ. Όλα είναι υπάρχουσα τεχνολογία. Δώσαμε βάρος στην αισθητική. Χρησιμοποιήσαμε τη μπλε οθόνη για να δώσουμε τα χρώματα που θέλαμε, τους ουρανούς που θέλαμε, το contrast που θέλαμε. Δεν ζήτησα από τους δημιουργούς των εφέ κάτι αληθοφανές. Θέλαμε να κάνουμε τα τοπία σουρεαλιστικά. Ένα δέντρο είναι ένα δέντρο, αλλά τα δικά μας είναι περίεργα. Όχι όμως ότι προσπαθούμε να γίνουμε Lord of the Rings. Στη σκηνή του νεαρού Λεωνίδα (τον οποίον παίζει ο γιος του Snyder) χρησιμοποιήσαμε σκαναρισμένο αίμα από το εξώφυλλο του βιβλίου!

Ακόμα πιο ενδιαφέρον το παρακάτω:
Δημοσιογράφος: Στην ταινία, μια ομάδα ευρωπαίων "freedom fighters" πολεμούν έναν τεράστιο στρατό Ιρανών σκλάβων. Όλοι θα μεταφέρουν αυτό το θέμα στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα.
Snyder: Κάποιος με ρώτησε "Ο Μπους είναι ο Λεωνίδας ή ο Ξέρξης;" και απάντησα "Φοβερή ερώτηση!", γιατί σημαίνει ότι ο καθένας εκλαμβάνει την ταινία εντελώς διαφορετικά. Προφανώς εγώ δεν εννοούσα κανένα από τα δύο, απλώς προσπαθώ να μεταφέρω το πνεύμα του Frank Miller στην ταινία. Δε ζω σε σπηλιά, αλλά αυτή είναι μία μάχη 2000 χρόνων. Κάποιοι θα πουν ότι την έκανα γιατί πάμε σε πόλεμο με το Ιράν. Τότε εγώ θα απαντήσω "Πάμε σε πόλεμο; Όχι αν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό".

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.
 
Από τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Zack Snyder στο Wired News (σε ελεύθερη μετάφραση):

Snyder: Κάποιος με ρώτησε "Ο Μπους είναι ο Λεωνίδας ή ο Ξέρξης;" και απάντησα "Φοβερή ερώτηση!", γιατί σημαίνει ότι ο καθένας εκλαμβάνει την ταινία εντελώς διαφορετικά.


Τρία πουλάκια κάθονταν ( για τον κ Σνάϊντερ , φυσικά )
 
Όντως τρία τα πουλάκια: Η ερώτηση, η απάντηση και η δικαιολόγηση! :D

Αλήθεια, πως πιστεύετε ότι θα εκλάβει το αμερικάνικο κοινό την ταινία;
 
Όντως τρία τα πουλάκια: Η ερώτηση, η απάντηση και η δικαιολόγηση! :D

Αλήθεια, πως πιστεύετε ότι θα εκλάβει το αμερικάνικο κοινό την ταινία;

σιγα μη το εκλαβουν κιολας .....



αυτοι βλεπουν τον Μπους να χωνετε και στο Ιραν ...
( δεν τους εφτανε το μακελειο στο ΙΡΑΚ και οι 2700 νεκροι τους ...) και δεν κανουν τιποτα !!! απλη γαργαρα ...........
 
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει αλλα η τανια δεν προσπαθει εξ'αρχης να αποτυπωσει
την πραγματικη μαχη με ιστορικη ματια...
Βασιζεται στο ομοτιτλο comic του Frank Miller και αυτο μεταφερει στην οθονη
παρα μια ιστορικη πραγματικοτητα...
Οσοι ψαχνονται για ιστορικα τεκμηριωμενα γεγονοτα ας δουνε καλυτερα
καποιο ντοκιμαντερ....
 
Τώρα την έχουν μάθει όλοι και την πασάρουν έτοιμη τη δικαιολογία. "inspired", λέει, "by Homer's Iliad". Τι λε ρε μάστορα. Εάν είναι "inspired" μη δίνεις στους χαρακτήρες ονόματα όπως Αχιλλέας, Μενέλαος, Οδυσσέας, Λεωνίδας και δεν συμμαζεύεται, ούτως ή άλλως την αγγλική ομιλούν. Πες τους Τζωρτζ, Τζων, Μάξουελ, Μάικ, Ντικ ή δώστους και γυναικεία εάν γουστάρεις.
 
Έλα όμως που τα "Αχιλλέας, Μενέλαος, Οδυσσέας, Λεωνίδας" είναι πιο "πιασάρικα" και πουλούν καλύτερα... Γιατί νομίζεις ότι γίνεται και η απόκλιση από την ιστορία? Γιατί η απόκλιση θα "πουλήσει" σε περισσότερους...
 
Ε και τί πειράζει που ειναι 70% αλήθεια αυτα που λέει η ταινία?
Τι μας ενοχλεί πραγματικά μεσα απο όλο το στόρυ? Τα 2-3 μυθίκά τερατακια που καβαλάνε σε 2 σκηνές η οι υπερβολές? Και ποιος μπορεί να μας πει πως ήταν ή δεν ήταν πράγματα ακριβώς. Βασικά ΔΕΝ εχουμε δει την ταινία και βγάζουμε συπεράσματα.
Η ουσία ειναι μια και αυτη έχει διασωθεί, ανδρεία/αυτοθυσία των Σπαρτιατών,το Στενό, οι 300, οι διχασμένες Ελληνικές πόλεις, η Σφαγή ο Εφιάλτης ολα ειναι εκει.

Χολυγουντ είναι μη περιμένουμε 100% αναπαράσταση των γεγονότων.
Και πάλι καλα να λέμε που θα μάθει και ό κοσμος απ άκρη σε άκρη, έστω και με αποκλίσεις, για τουτο εδω τον τόπο και την ιστορία του.
Τις σάλτσες που βάζουν δε νομιζω οτι κανεις δε τις καταλαβαίνει....
 
Εγώ πάντως, διαβάζοντας το comic σκεφτόμουν ότι, όντως, κάπως έτσι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) πρέπει να ήταν οι Σπαρτιάτες.
 
Καταρχάς πρώτο ιστορικό λάθος είναι πως ήταν 300. Στις Θερμοπύλες οι Ελληνικές πόλεις παρέταξαν περίπου 6.000 άνδρες. 300 ήταν μόνοι οι πολίτες Σπαρτιάτες οπλίτες. Αλλά σε αυτό δεν μπορείς να ψέξεις τη συγκεκριμένη ταινία, εάν ερωτηθεί το 90% και βάλε των Ελλήνων θα απαντήσει ότι όντως ήταν μόνο 300 αυτοί που φύλαγαν τις Θερμοπύλες.