300

η ταινία νομίζω ότι απευθύνεται αποκλειστικά στους fan του comix. Όσο παραποιημένο είναι το comix, άλλο τόσο και η ταινία. Μην προκαλεί εντύπωση, φυσικά και δεν έχει σχέση με τον Ηρόδοτο...έχει εικαστικό ενδιαφέρον.
..και μια διόρθωση...(αν θυμάμαι καλά) μαζί τους 300, πολέμησαν 700 Θεσπιείς..

Μην μπερδευτούμε και οι Έλληνες φοβούμαι όμως, όπως τα παρουσιάζει η ταινία. Μη δεχθούμε ως ισχύουσα τη φανταστική και πάντως αυθαίρετη αφήγηση του γεγονότος από την ταινία και όχι την πραγματική εκδοχή του.

Αν κάποιοι Έλληνες δεν γνωρίζουν την ιστορία τους και πιστέψουν το comics, δεν μας φταίει ο Frank Miller και ο κάθε Frank Miller (γιατί όσοι γνωρίζουν σίγουρα δεν θα επηρεαστούν).

Πάντως ο καημένος ο Frank Miller το είχε πει, νομίζω πριν καν γίνει η ταινία: "Αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί Σπαρτιάτες. Είναι οι δικοί μου Σπαρτιάτες".

Κρίνοντας από τα λίγα καρέ που είδα, αλλά και από το Sin City, την προηγούμενη μεταφορά δουλειάς του Miller στη μεγάλη οθόνη, περιμένω μία ταινία ορόσημο στην κινηματογράφηση. Η εικόνα που θα δούμε δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Οι φίλοι του κινηματογράφου κατ' εμέ οφείλουν να τη δουν μόνο και μόνο για αυτό.

Κώστα, για τους ενδυματολόγους δεν ξέρω, αλλά σκηνογράφοι... δεν υπήρχαν! Όλη η ταινία είναι γυρισμένη σε blue screen και όλα τα τοπία, οι ουρανοί κ.λπ. είναι ψηφιακά. Όχι σαν άσκηση αληθοφάνειας, αλλά ακριβώς το αντίθετο: δεν ήθελαν να μοιάζει αληθινή!

..ναι νομίζω ότι αυτό που ήθελαν το πέτυχαν και με το παραπάνω.
Εγώ πιστεύω ότι θ' ακολουθήσει μεγάλο show και στην τηλεόραση με τα παράθυρα, συζητήσεις και αναλύσεις επί ώρες...Εκεί θα δούμε comix!

Λοιπον μαγκες, εψανχα να δω που το παιζει και μπηκα στο αθηνοραμα.γρ
Εριξα μια ματια στις κριτικες του κοινου....
Αν για οποιοδηποτελο λογο ειστε "νταουν" διαβαστε....
Δεν θα σας μεινει αντερο!!
:flipout: :flipout: :flipout:

Λοιπον μαγκες, εψανχα να δω που το παιζει και μπηκα στο αθηνοραμα.γρ
Εριξα μια ματια στις κριτικες του κοινου....
Αν για οποιοδηποτελο λογο ειστε "νταουν" διαβαστε....
Δεν θα σας μεινει αντερο!!
:flipout: :flipout: :flipout:

"Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΩΣ ΑΙΜΑΤΟΛΑΓΝΟ ΒΙΝΤΕΟΓΚΕΙΜ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΠΙΣΤΑ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΚΟΜΙΚ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ «ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΠΟΛΗΣ» ΦΡΑΝΚ ΜΙΛΕΡ."

και...

ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΠΑΡΑΠΑΕΙ! ΜΕ ΠΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΠΟΥΡΟΥΧΑ?
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΗΤΣΗ?
ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΜΗΤΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΑΣΤΑΝ ΓΝΗΣΙΑ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΣ? ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΠΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΣΚΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΞΟΡΚΙΣΜΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ!
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΦΡΙΛΑ!!!

Είναι δυνατόν; :speechless-smiley-0

Μιλάμε για άτομα με άποψη, τρόπους, άριστη χρήση της ελληνικής, έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά το νόημα της ταινίας, επίπεδο νοημοσύνης...

Και πού ν' αρχίσουν και τα τηλεπαράθυρα!

Ε ρε γλέντια! :BDGBGDB55:

Το κορυφαιο ειναι το:

"Αντε ρε βοθρατζηδες"

χαχαχαχαχαχα:flipout: :flipout:

Τα αλλα ειναι σοκιν (τουλαχιστον)

Λοιπόν, την είδα την ταινία, και για εμένα που πηγαίνω στον κινηματογράφο με σκοπό να περάσω καλά ήταν απλά απόλαυση!!

Την συνιστώ ανεπιφύλακτα στους Blockbusterόφιλους!

(Σημείωση: η εικόνα είχε πολύ κόκκο, επιλογή του σκηνοθέτη φυσικά, αλλά από την άλλη είχε τρομερό ήχο!! η αίθουσα κουνιόταν κυριολεκτικά!!)

Ειδα και εγω την ταινια

Πραγματικα πολυ εντυπωσιακη

Last edited:
Θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις των υπολοίπων, όσοι είδατε χτες την ταινία.

Είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια, που σκέφτομαι σοβαρά να επισκεφτώ κινηματογραφική αίθουσα...

Παρόλο που είχα ορκιστεί μέσα μου ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπάω σε ελληνική κινηματογραφική αίθουσα, μετά τη σύναξη του forum για το τελευταίο επεισόδιο του Star Wars και τον «πραγματικό βιασμό» της ταινίας από τα Village, οι «300» με βάζουν σε πειρασμό να τους δω σε μεγάλη οθόνη.

Re: Απάντηση: 300

Είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια, που σκέφτομαι σοβαρά να επισκεφτώ κινηματογραφική αίθουσα...

Παρόλο που είχα ορκιστεί μέσα μου ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπάω σε ελληνική κινηματογραφική αίθουσα, μετά τη σύναξη του forum για το τελευταίο επεισόδιο του Star Wars και τον «πραγματικό βιασμό» της ταινίας από τα Village, οι «300» με βάζουν σε πειρασμό να τους δω σε μεγάλη οθόνη.

Να πας! Απλά να μην πας σε Village!

Εγώ το είδα στο Kosmopolis στο Μαρούσι και από τεχνικές προδιαγραφές η αίθουσα ήταν πολλές κλάσεις ανώτερη από το μέσο Village.

Breathtaking:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:
Η ταινια ξεπερασε τις προσδοκιες μου. Μιλαω σαν κινηματογραφικο εργο. Τωρα αν καποιοι θελουν να ασχοληθουν με το αν υπηρχαν υπερτροφικοι ρινοκεροι στη μαχη των Θερμοπυλων ειναι αλλο θεμα.

Την είδα χθές,μιλάμε για πολύ αδρεναλίνη όλα τα λεφτά είναι οι ΜΑΧΕΣ.
Τώρα όσοι πανε για να κάνουν ιστορικές αναλύσεις ας κάτσουν σπίτι να δούν
κανένα ντοκυμανταίρ(που παρεπιμπτοντος τα γουστάρω).Αν και είμαι κολλημένος με τον αρχαίο πολιτισμό μας δεν με πείραξαν καποια λάθη ιστορικής φύσεως γιατί ξέρω τη πήγα να δώ.Μπορεί να με χάλασε λίγο το
βάρος που έριξε η παραγωγή πάνω στην γυναίκα του Λεωνίδα.
Για να τελειώνω,όταν τελείωσε το έργο και πάω να ανέβω στην μηχανή με το που βάζω το κράνος νόμιζα ότι πάω για μάχη.