300

Re: Απάντηση: 300

Γιατί???
Μη μου λες τέτοια κι έχω κλείσει Κυριακή σε Gold...

Εγώ το είδα στο Kosmopolis στο Μαρούσι και από τεχνικές προδιαγραφές η αίθουσα ήταν πολλές κλάσεις ανώτερη από το μέσο Village.

Το Village Gold αν δεν κάνω λάθος απέχει κάπως από το μέσο Village..

Οπότε μάλλον θα είσαι ΟΚ. :smile:

εγω που δεν μπορω να το δω στο Σινεμα γιατι ..............

εδω ..οι Γερμανοι τα εχουν ΟΛΑ μεταγλωτισμενα !!!!!!!!!!

ρε τι ανωμαλια και αυτη !!!!!!!!!

δεν μπορω με τιποτα να ακουω Γερμανικα σε ταινια που ξερω οτι δεν ειναι Γερμανικη ....

Re: Απάντηση: 300

εγω που δεν μπορω να το δω στο Σινεμα γιατι ..............

εδω ..οι Γερμανοι τα εχουν ΟΛΑ μεταγλωτισμενα !!!!!!!!!!

ρε τι ανωμαλια και αυτη !!!!!!!!!

δεν μπορω με τιποτα να ακουω Γερμανικα σε ταινια που ξερω οτι δεν ειναι Γερμανικη ....

Είδες ρε γμτ δεν τη γύρισε ο Μελ για να μιλούν οι πρωταγωνιστές αρχαία ελληνικά και δη τη δωρική διάλεκτο. :flipout: :flipout:

Από εικόνα πάντως μην περιμένετε να δείτε σπουδαία πράγματα όποιον κινηματογράφο και να επιλέξετε. Μαυρα χάλια και η εικόνα της ταινίας είναι όλα τα λεφτά!

"Είναι πολλά τα λεφτά Αρη"!

Σιγά μην πάω να στριμωχτώ. Θα το δώ σε ΗD στο προβόλι!

8.5 / 10 στο imdb http://www.imdb.com/title/tt0416449/
61 / 100 στο rotten tomatoes http://www.rottentomatoes.com/m/300/
8.7 / 10 στο cine.gr http://www.cine.gr/rate.asp?id=708462
5 / 5 (κοινο) στο αθηνοραμα
0 / 5 αθηνοραμα
0 / 10 τα νεα http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18783&m=P26&aa=1
"χαρτινη πατσαβουρα" :worshippy: :worshippy:
3 / 5 καθημερινη http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite1_31655_09/03/2007_184016

για να δουμε ......

μέχρι και το τελευταίο TIME την έχει πάντως (3σέλιδο άρθρο).

Βέβαια ενώ τονίζει ο αρθρογράφος ότι δεν πρόκειται για ταινία για μία μάχη, αλλά για μία ταινία για ένα κόμικ για μία ταινία για μία μάχη, στην αρχή του άρθρου, όπου παραθέτει υποτίθεται ο ίδιος ο αρθρογράφος το ιστορικό συμβάν, περιλαμβάνει ένα σωρό ανακρίβειες. Προφανώς και ο ίδιος έμαθε την ιστορία όπως περίπου τη διηγείται η ταινία για το κόμικ για την ταινία για τη μάχη. Κάπου στο σπασμένο τηλέφωνο οι "Θερμοπύλες"" σημαίνουν πλέον "χοτ γκέητς" κατά το χοτ ντογκ και τον μπιλ γκέητς προφανώς, βρίσκονται στις βόρειες ακτές της Ελλάδας, οι ελληνικές δυνάμεις την έκαναν μόλις είδαν τους Πέρσες και έμειναν μόνοι οι 300 οι οποίο κράτησαν 3 μέρες μόνοι τους τα στενά κλπ κλπ.

Προσοχή, όλα αυτά στο άρθρο για την ταινία για ένα κόμικ για μία ταινία για μία μάχη, όχι στην ίδια την ταινία για ένα κόμικ για μία ταινία για μία μάχη, να μην παρεξηγούμαστε.

-bye-

Προσοχή, όλα αυτά στο άρθρο για την ταινία για ένα κόμικ για μία ταινία για μία μάχη, όχι στην ίδια την ταινία για ένα κόμικ για μία ταινία για μία μάχη, να μην παρεξηγούμαστε.

εεε;:confused:

τι ε? ο σκηνοθέτης δεν λέει ότι έκανε μια ταινία για το κόμικ ("graphic novel") του Φρανκ Μίλλερ, ο οποίος με τη σειρά του είπε ότι έκανε το κόμικ εμπνευσμένος από μία ταινία ("300 Spartans" του Rudolph Matι) σχετικά με τη μάχη των Θερμοπυλών?

Όχι, το έβαλα απλώς επειδή το έχεις γράψει με έναν τρόπο που αν το διαβάσει κάποιος βιαστικά δε βγαίνει νόημα (ο ανιψιός του ξαδέρφου του κουμπάρου του γιου του Γκέκα...). :flipout:

Την είδα και εγώ χθες και μάλλον θα ναι από τις πολύ λίγες ταινίες που θα ξαναδώ στο σινεμά...
Νομίζω ήδη απάντησα για το αν μου άρεσε...
Πιστεύω πως αν και (λόγω κόμικ κλπ κλπ) είχαμε τις χαμηλότερες προσδοκίες για ιστορική ακρίβεια μάλλον τελικά είναι η πιο ιστορικά ακριβής ταινεία, τουλάχιστον συγκρινόμενη με τις ψιλοαπαράδεκτες "Τροία" και "Αλέξανδρο". Οπότε ΟΚ και σε αυτό.
Πάντως πιστεύω πως το δυνατό της σημείο είναι η ατμόσφαιρα και η όμορφη και πιστική (κατά τη δική μου εκτίμηση τουλάχιστον) αναπαράσταση του Σπαρτιάτη πολίτη και πολεμιστή.
Εντύπωση μου προκάλεσε επίσης και η αναπάντεχη "φιλελληνικότητά" της. Αν είχαν εμπλακεί έλληνες στη ταινεία αυτή θα είχαν χαλαρά κατηγορηθεί για εθνικισμό κλπ κλπ
Έχει αδυναμίες (π.χ. σε κάποιες σκηνές θυμίζει Άρχοντα σε άλλες Μονομάχο κλπ) αλλά σε γενικές γραμμές καταφέρνει και να συγκινήσει και να σε εντυπωσιάσει. Θα μείνει σίγουρα (τουλάχιστον για εμας τους έλληνες...)

__Ηθελα να τη δω σήμερα, αλλά είχε μόνο για την απογευματινή θέσεις!! Well Done!

__Την αναμένω πολύ καιρό τώρα και βασικά ξέρω τι θα δω (εκτός του ότι έχω διαβάσει και απο παλιά το comic), οπότε δε νομίζω πως θα ενθουσιαστώ ή πως θα ξαφνιαστώ, όμως σίγουρα θα το καταευχαριστηθώ. MIA XAΡΑ.

__Οποιος θέλει μπορεί να διαβάσει κι ένα ωραία review (απο γνώστη και των comic συν τοις άλλοις) για την ταινία, ΕΔΩ.

Όχι, το έβαλα απλώς επειδή το έχεις γράψει με έναν τρόπο που αν το διαβάσει κάποιος βιαστικά δε βγαίνει νόημα (ο ανιψιός του ξαδέρφου του κουμπάρου του γιου του Γκέκα...). :flipout:

το καταλαβαίνω, όμως μεταφορά από το άρθρο του ΤΙΜΕ έκανα:
"...In Snyder's defense, 300 isn't really a movie about a battle at all. It's a movie about a graphic novel about a movie about a battle."

Για να χωθώ κι εγώ στη συζήτηση.
Τη βρήκα ΥΠΕΡΟΧΗ. Είχα διαβάσει και το "εικονογραφημένο βιβλίο" και το είχα βρει καταπληκτικό. Με ευχαριστεί το γεγονός ότι μαζί με άλλες καταπληκτικές ταινίες για ιστορικά ή θρυλικά γεγονότα λαών (π.χ. El Cid, Ran, Braveheart, Ήρωας) υπάρχει και μια επιτέλους καταπληκτική ταινία για ένα θέμα "δικό μας". Όσοι απαιτούν ιστορική ακρίβεια, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να το κάνουν από ταινίες που γενικώς ονομάζουμε ντοκιμανταιρ. (και δεν πιστεύω να αμφιβάλλει κάποιος ότι ακόμα και σε τέτοιες ταινίες η ιστορική ακρίβεια είναι απούσα) Από τη στιγμή που ο ίδιος ο καλλιτέχνης (είτε ο Frank Miller με το βιβλίο, είτε ο Zack Snyder) δεν δηλώνει ότι προσπαθεί να αναπαραστήσει την ιστορική πραγματικότητα γιατί εμείς να απαιτήσουμε να το είχε κάνει; Δέχομαι να πει κάποιος ότι δεν του άρεσε η ταινία ή το βιβλίο γιατί δεν του άρεσαν οι έφοροι σαν λεπροί, οι Αθάνατοι σαν ζόμπι και ο Εφιάλτης σαν Κουασιμόδος-Γκόλουμ αλλά δεν συμφωνώ με το να πει ότι η ταινία δεν αξίζει γιατί δεν είναι ιστορικά ακριβής λες και τα ιστορικά γεγονότα είναι πνευματικά κατοχυρωμένα και δεν πρέπει να παράγουμε καλλιτεχνικά έργα επηρεασμένα, βασισμένα ή με αφορμή αυτά. Και στην τελική φωνάζουν πολύ Έλληνες για την ιστορική ακρίβεια, τι να πουν και οι Πέρσες δηλαδή.

Εντύπωση μου προκάλεσε επίσης και η αναπάντεχη "φιλελληνικότητά" της. Αν είχαν εμπλακεί έλληνες στη ταινεία αυτή θα είχαν χαλαρά κατηγορηθεί για εθνικισμό κλπ κλπ

οι συγχρονοι ελληνες ειναι απασχολημενοι να καινε την ελληνικη σημαια και το μνημειο αγνωστου στρατιωτη,δεν ασχολουνται με τις Θερμοπυλες..........

Ενα σας λέω: Προσπαθείστε να τη δείτε σε καλή αίθουσα (αν υπάρχει τέτοια).

Μιλάμε για έπος. Η ταινία "σκάβει" απ' όλες τις απόψεις.
Από τις λίγες φορές που συνέχεια μας ανεβάζουν στην ταινία ως έλληνες με παληκαριά κλπ κλπ όλα αυτά που μαθαίνουμε σχολείο τέλος πάντων. Καλά που υπάρχουν έστω και τα κόμικ και οι πανάκριβες παραγωγές στον κινηματογράφο, και μας μαθαίνουν όλο και περισσότεροι έστω και μέσα από τις ταινίες.