300

Και μη λες τιποτα αλλο Βαγγελη γιατι αμα συνεχισεις βλεπω να αλλαζεις γνωμη που θελεις να γυρισεις στην πατριδα...εχουμε εδω παλικαρια, που φτασαν να κανουν κριτικη σε ανθρωπους που χυσαν το αιμα τους για την ελευθερια, πατωντας απλα πληκτρα στο Internet...

Και μη λες τιποτα αλλο Βαγγελη γιατι αμα συνεχισεις βλεπω να αλλαζεις γνωμη που θελεις να γυρισεις στην πατριδα...εχουμε εδω παλικαρια, που φτασαν να κανουν κριτικη σε ανθρωπους που χυσαν το αιμα τους για την ελευθερια, πατωντας απλα πληκτρα στο Internet...

-bye- -bye-

Re: Απάντηση: 300

εάν αναφέρεσαι σε εμένα, όπως πιστεύω, δεν θυμάμαι να σχολίασα πουθενά τον Λεωνίδα ή τους 300 καθ' εαυτούς. Για τη σπαρτιατική πολιτεία σχολίασα δυο πράγματα. Και ναι, στο παρόν φόρουμ κάνουμε συζητήσεις πατώντας πλήκτρα στο πληκτρολόγιό μας, πώς θα τις κάναμε δηλαδή, με κανένα κουμπούρι?

Aγαπητέ send, το εαν πετουσαν τα παιδια τους στον Κεαδα αν αυτα ειχαν προβλημα εκ γενετής η οχι, ειναι προς ερεύνηση. Ας μην λεμε πραγματα αναποδεικτα.
Δεν θελω να συνεχισουμε αυτη την συζητηση διοτι δεν αποσκοπω σε αντιπαραθεση.
Ειναι σεβαστη η γνωμη σου, χαρην της δημοκρατιας και της ελευθεριας του λογου.
Καλο βραδυ φίλε μου.-bye-

Πριν λίγο γύρισα από Village Gold Φαλήρου. Ηταν η πρώτη μου επίσκεψη σε αυτού του είδους αίθουσες, των οποίων το concept αλλά και η εφαρμογή του, είναι αρκετά ενδιαφέροντα και αποτελεσματικά, θα έλεγα.

Η ταινία δεν με ενθουσίασε, αποτελεί αυτούσια μεταφορά του (πολύ καλού) κόμικ στην οθόνη.
Και παρ'όλο που, όταν είχα ακούσει ότι θα γινόταν ταινία, η είδηση με είχε ενθουσιάσει, το αποτέλεσμα δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα. Οι διάλογοι του κόμικ μεταφέρονται αυτούσιοι στο μεγαλύτερο μέρος τους στην ταινία, αλλά η αίσθηση δεν είναι η ίδια.
Δεν μπορώ να μην τη συγκρίνω με το Sin City, όπου επίσης είχαμε αυτούσια μεταφορά εικόνας και διαλόγων από το χαρτί στο φιλμ.
Το Sin City όμως υπερείχε σε νεύρο, ερμηνείες, σκηνοθεσία (εφαρμογή του κόμικ-storyboard δηλαδή) αλλά και σε τεχνικά θέματα (εφέ, εικόνα κλπ).

Λογικό καθώς το Sin City είναι καλύτερο κόμικ (και μάλλον η καλύτερη δουλειά του Miller) από το 300 και o Rodriguez καλύτερος σκηνοθέτης (προφανώς) από τον κ. Snyder.

6,5/10 για πατριωτικούς λόγους.

YΓ> Τώρα είδα στο imdb ότι και το Watchmen του μεγάλου Alan Moore ο Snyder το έχει αναλάβει. Κρίμα.

Δεν είναι τόσο απελπιστικό. Το V for Vendetta ήταν αριστούργημα σε σχέση με το League of Extraordinary Gentlemen, μία από τις χειρότερες περιπτώσεις κατακρεουργήματος που έχω δει ποτέ. Τέσπα, ίδωμεν για το Watchmen, άλλωστε ήδη πολλές φορές έχει αναληφθεί και έχει εγκαταληφθεί.

Σε σχέση με τις αναφορές στην αρχαία Σπάρτη, δύο παρατηρήσεις:
1. Λίγο σεβασμός στον συνομιλητή σας δεν θα έβλαπτε. Ακούστε τον, μετρήστε τα επιχειρήματά του (πού ξερετε, μπορεί και να μάθετε κάτι) και μετά προχωρήστε σε συμπεράσματα, αλλά για τις απόψεις του και μόνον. Άλλες υποθέσεις δεν μας απασχολούν.
2. Δε μπορείς να αποκαλέσεις κάποιον άνθρωπο ή μια κοινωνία ανήθικη με κριτήριο την ηθική ενός άλλου τόπου ή χρόνου. Κάθε οργάνωση εμβίων όντων αναπτύσσει τις δικές της τακτικές για την επιβίωσή της. Στην περίπτωση των ανθρώπων, κάποιες από αυτές λέγονται ηθικές αρχές και μοιραία διαφέρουν από χρόνο σε χρόνο και από τόπο σε τόπο.

Πήγα την Παρασκευή σε μια αίθουσα gold την οποία είχαμε κλείσει εγώ και η παρέα μου, εξ'ολοκλήρου.
Μου άρεσε πολύ ως ταινία με ιστορικές αλήθειες. Kαταιγιστική δράση απο την αρχή μέχρι και το τέλος. Σου αφήνει την εντύπωση οτι η διάρκειά της ήταν πολύ λιγότερη απο 2 ώρες!!! Κάποιοι μας είπαν πως βασίζεται στο comic. Το comic βασίζεται στην ιστορία όμως. Επομένως, συγκοινωνούντα δοχεία.
Την περιμένουμε πια με αγωνία σε hd-dvd η blue ray.

Δεν ξέρω τι λέτε, πρέπει να παραδεχτείτε ότι οι πιό μάγκες απ' όλους ήταν οι γέροι :grandpa: Μιλάμε, ζωή και κότα πέρναγαν με τις μάντισσες. Ωραίοι.:grinning-smiley-043

Videomix, σε προηγούμενο ποστ αναφέρεται πως ο Frank Miller (ο σχεδιαστής και σεναριογράφος του κόμικ) είχε δηλώσει ότι αυτοί είναι οι Σπαρτιάτες όπως τους φαντάστηκε ο ίδιος κι όχι οι ιστορικοί. Από τη στιγμή που ο καλλιτέχνης δηλώνει ότι υπάρχει ιστορική ανακρίβεια για να εξυπηρετηθεί το αποτέλεσμα που θέλει να έχει, νομίζω ότι δικαιολογούνται οι όποιες ανακρίβειες. Είναι σαν να μας λέει ο ίδιος ότι αν θέλουμε την πραγματική ιστορία, να κάνουμε έρευνα.
Πάντως από το κόμικ που διάβασα, τα ουσιαστικά μηνύματα που αφορούν τη μάχη των Θερμοπυλών περνάνε στον αναγνώστη: Η αυτοθυσία και η έξυπνη στρατηγική που οδήγησαν ένα έθνος να προστατέψει τα εδάφη του. Βέβαια, το κατά πόσο υφίστατο η έννοια του ελληνικού έθνους τότε, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο...

Εάν δεν υπήρχε, γιατί ο Ηρόδοτος έκατσε και έγραψε για τους Μηδικούς Πολέμους? Ανταποκριτής του CNN ήταν;

Θα πάω να την δω, γιατί μετά το sin city νομίζω ότι ο Miller είναι κορυφή :grinning-smiley-043

Φυσικά και ΔΕΝ περιμένω να μάθω την Ιστορία από την ταινία. Επίσης να ρωτήσω πόσοι από εσάς έχετε σταματήσει στον Τύμβο των Θερμοπυλών για προσκήνημα ?

Οσοι έχετε παιδιά (like me) οφείλεται να το κάνετε. Ετσι δημιουργείται η Εθνική συνείδηση. Οχι βλέποντας τον Brad Pitt Αχιλλέα -bye-

Last edited:
την αλλη εβδομαδα κατεβαινω κοντα στην λαμια σε συγγενικο μου
προσωπο θα παω με τα παιδια μου σιγουρα για προσκυνημα

Απάντηση: Re: 300

Εάν δεν υπήρχε, γιατί ο Ηρόδοτος έκατσε και έγραψε για τους Μηδικούς Πολέμους? Ανταποκριτής του CNN ήταν;

Aύτις δέ το ελληνικόν ιόν όμαιμόν τε
καί ομόγλωσσον
ήθεα ομότροπα
θεών ιδρύματά τε κοινά
καί θυσίαι

Ηροδότου,Ιστορίαι 8,144
Aυτά για την ύπαρξη ελληνικού έθνους απο τότε και άλλα πολλά.
Υ.Γ
Δυστυχώς δεν έχω πολυτονικό στο p.c.