32" vs 40": Philips PFL9603D vs Samsung LE40A656

Tigran

Senior Member
16 November 2007
326
Καλησπέρα φίλοι συμφορουμίτες.

Λοιπόν, ειμαι σε δίλλημα ανάμεσα στις τηλεοράσεις Philips PFL9603D και Samsung LE40A656.

Γενικά ειμαι Philipsakias και με ενδιαφέρει πολύ το Ambilight, γιατι προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Από την άλλη βέβαια, σκέφτομαι και τις ίντσες για αυτο έχω κατα νου και την Samsung.

Η απόσταση του καναπέ από την τηλεόραση ειναι περίπου 2-2,5μ και η TV θα μπει στον τοίχο.

Γενικά το Ambi "ξεγελάει" αρκετά το μάτι και δίνει μεγαλύτερο ευρος στην εικόνα. Από την αλλη βέβαια, δεν ξερω αν η διαφορά με μια 40αρα θα ειναι τοσο αισθητή που αξίζει τον κόπο να παω στις μεγαλύτερες ίντσες.

Για πείτε γνώμες... :)

Edit: Άλλες μάρκες δεν με ενδιαφέρουν. Μονο Philips και Samsung.

Last edited:
Αν ήταν 37άρα η Philips θα σου έλεγα πως είναι ΟΚ, αλλά οι 32'' είναι λίγες για να ευχαριστηθείς μια ταινία με ή χωρίς ambilight. Επίσης από το συγκεκριμένο κατάστημα η Samsung δεν θα έχει την εγγύηση του ελληνικού διανομέα, αλλά θα πρέπει να σταλεί εξωτερικό αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αφού είσαι Philipsάκιας και σου αρέσει και το ambilight γιατί δεν κοιτάς για την 7603 σε 37'' ή σε 42'' ? Οι τιμές τους είναι παρεμφερείς με αυτές που πρότεινες.

37PFL7603

42PFL7603

Η σειρα 76 δεν εχει Perfect Pixel HDEngine. Δεν ξέρω βέβαια πόσο μεγάλη διαφορά κάνει αυτό, οπότε κρατάω κατα νου τα μοντέλα που πρότεινες ;)

Το κοίταξα και τελικά η 7603 δεν έχει ούτε τα 100Hz που έχει η 9603.
Το μόνο σίγουρο ειναι οτι δεν θα παω τελικά για κάτω από 40". Όσους ρώτησα μου ειπαν το ίδιο με τον g10rg0.

Γενικά είμαι πολύ μπερδεμένος. Δεν θέλω να δωσω πάνω από 1200 , γιατι η τεχνολογία αλλάζει κάθε τρείς και λίγο. Από την άλλη δεν θελω να δώσω πολλά λεφτά για κάτι μέτριο.
Να το θέσω πιο απλά:
Με όριο τα 1250 , τι θα επιλέγατε; :chinscratch:

Το μόνο σίγουρο ειναι οτι δεν θα παω τελικά για κάτω από 40". Όσους ρώτησα μου ειπαν το ίδιο με τον g10rg0.

Γενικά είμαι πολύ μπερδεμένος. Δεν θέλω να δωσω πάνω από 1200 , γιατι η τεχνολογία αλλάζει κάθε τρείς και λίγο. Από την άλλη δεν θελω να δώσω πολλά λεφτά για κάτι μέτριο.
Να το θέσω πιο απλά:

Φιλε μου κοιτα την sony w4500. Παιζει και live στα carefurr και σε αλλα μαγαζια. Θα σου πεσει το σαγονι

Να το θέσω πιο απλά:

Ούτε η 32άρα 9603 έχει 100Hz.

Αν αποκλείσεις την 7603 τότε ξεχνάς το Ambilight και πας στην Samsung 40A656 που επιτέλους έφθασε σε τιμές παρόμοιες με αυτές που είναι στο εξωτερικό και πλέον δείχνει εξαιρετική επιλογή για τα χρήματα που ζητάει.

Samsung LE40A656
έφθασε σε τιμές παρόμοιες με αυτές που είναι στο εξωτερικό και πλέον δείχνει εξαιρετική επιλογή για τα χρήματα που ζητάει.

Την είδα σήμερα στοά 1150 ευρώ αν σε ενδιαφέρει...

Να το θέσω πιο απλά:

40W4500

37" με 40" δεν έχουν μεγάλη διαφορά, αλλά 32" με 40" έχουν ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ διαφορά!!! Ούτε να το συζητάς.

Από όλα τα κριτήρια που παραθέτεις (Ambilight, 100Hz, Perfect Pixel HDEngine, μέγεθος), το σημαντικότερο κριτήριο με διαφορά είναι το μέγεθος.

Προσωπική μου άποψη είναι να πάς για την Samsung ή τη Sony.

δεν ειναι λιγο,αρκετα καλυτερη αλλα αν ειναι τοσο δυσκολο τοτε υπαρχει και η 40W4000

Υπερβάλλεις, αρκετά.

Αν τα χρήματα είναι θέμα κοιτάς την καλύτερη προσφορά. Η διαφορές αυτών των δύο είναι πολύ μικρές και πρέπει να σε απασχολούν μόνο αν θες τις διαδικτυακές ικανότητες της sony.

Last edited:
Πήγα και τις είδα και σίγουρα η Sony φαίνεται να ειναι καλύτερη. Αλλά με αυτή τη λογική όσο και να ψάχνεις, πάντα θα υπάρχουν καλύτερα μοντέλα τα οποία θα ειναι και σαφώς πιο ακριβά από τα "κατώτερα".

Εγώ ψάχνω να δωσω το πολύ περίπου 1250 και να παρω μια καλή τηλεόραση, η οποία σε 5 χρόνια θα μου είναι άχρηστη και θα πάρω άλλη. Ούτως ή άλλως, προσωπικά δεν θεωρώ οτι τα σημερινά τεχνολογικά προιόντα κρατάνε πάνω από 4-5 χρόνια.

Και φυσικά, ξέρω οτι πέρνω μια μέτρια τηλεόραση. Δεν περιμένω να δώσω 1200 και να παρω μια σουπερ ντουπερ ουαου!(οχι οτι θα με χαλουσε βεβαια :p)

Και μάλλον έχω κατασταλάξει στην 42" 7603D. Λόγω ambilight, των 2" διαφορά σε σχέση με την Samsung και το οτι ειμαι philipsakias :D

Υπερβάλλεις, αρκετά.

Αν τα χρήματα είναι θέμα κοιτάς την καλύτερη προσφορά. Η διαφορές αυτών των δύο είναι πολύ μικρές και πρέπει να σε απασχολούν μόνο αν θες τις διαδικτυακές ικανότητες της sony.

το θεμα δεν ειναι τα χαρακτηριστικα αλλα η αποδοση

Από οσο κατάλαβα από τα λεγόμενά σας, στο θέμα απόδοσης πρώτη έρχεται η W4500, μετά η Samsung A656 και μετά η 7603, αλλά και με τις αντίστοιχες τιμές τους.

Tigran συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου στην αγορά, αλλά δεν καταλαβαίνω το κόλημά σου με τις Philips. Πιστεύω ότι ορθά δεν έχει νόημα να ξεφύγεις από το budget σου προκειμένου να πάρεις μια κορυφαία Sony, αλλά γιατί να μη πάρεις ότι καλύτερο στα χρήματα σου? Δεν ξέρω ποιά είναι καλύτερη στα χρήματα αυτά, η Samsung, η Philips, ή κάποια άλλη, αλλά αν δεν είναι η Philips γιατί να την αγοράσεις τότε, για το Ambilight? Μην ψαρώνεις με τα μαρκετινίστικα κόλπα της Philips!

Βασικά στο σπίτι των δικών μου έχω την Philips 9632 32", η οποία ειναι εξαιρετική, παρόλο που δεν ειναι FullHD. Επίσης δεν εχω ακουσει κανενα φιλο μου Philipsakia να εχει παράπονο, ενώ απογοητευμένοι κάτοχοι Sony κτλ υπάρχουν πολλοί.
Επίσης, κατα την άποψή μου η Sony ειναι κυρίως αυτή που πουλάει περισσότερο το "όνομά" της παρα καλά προιόντα. Ελάχιστες Sony τηλεοράσεις αξίζουν πραγματικά(βλ. W4500) αλλά κι αυτές ειναι υπερβολικά τσιμπημένες.
Αυτή που πραγματικά αξίζει σαν εταιρία και θεωρώ οτι στηρίζεται καθαρά στην ποιότητα των προιόντων της για να πουλήσει, ειναι η Samsung.
Και εκει βέβαια, υπάρχει το δίλλημα γιατι να μην πάρω μια 42" Philips στα 1100 και να πάρω μια 40" Samsung στα 1200 . Σίγουρα χάνω κάποια πράγματα όπως τα 100Hz για παράδειγμα, αλλά κερδίζω 2", 100 και ενα σύστημα που λέγετε Ambilight και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ και δεν το θεωρώ απλά "κάτι φωτάκια πίσω από την τηλεόραση".

Αν υπάρχει τοοοοσο τεράστια διαφορά μεταξύ της PFL7603 και της LE40A656 από θέμα απόδοσης, τοτε ναι να πάρω την δεύτερη. Αλλά δεν θεωρώ οτι θα δω και τοσο υπερφυσικές διαφορές που ακομη και 40" να ηταν η Philips, χωρις Ambilight, να άξιζε να δώσω 100 παραπάνω για την Samsung.

Να φανταστείτε οτι οταν ξεκίνησα για αναζήτηση τηλεόρασης, ημουν καθαρά προσανατολισμένος προς την 32" Samsung από την σειρά 6(http://www.plaisio.gr/product.aspx?...YKRINEIA=Full+HD&category=69980053&catalog=19). Μετά ειπα να παρω μια καλή 32αρα και πήγα προς την Philips 9603 και τωρα εχω φτασει να συζηταω για 40" και 42" :p
Ανέβασα ηδη το budget δηλαδή κατα τουλάχιστον περίπου 300-400 .
Προσωπικά συνήθως δεν κολλάω στα χαρακτηριστικά και ψάχνω σε καποιο κατάστημα να δω την τηλεόραση με τα μάτια μου, συνδεμένη με καλή πηγή(Blu-Ray). Η Philips θεωρω οτι ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη για τα στάνταρ μου.

Btw, ποιες οι διαφορές μεταξύ 7603D/10 και 7603D/12?

Last edited:
Ok είχα την εντύπωση ότι η Samsung ήταν η φτηνότερη. Πάντως εγώ συγκαταλέγομαι στους απογοητευμένους πρώην κατόχους Philips. Η άποψή μου από την εμπειρία μου, είναι ότι η Philips είναι η εταιρία που πουλάει όνομα και αέρα κοπανιστό περισσότερο από κάθε άλλη εταιρία. Η απογοήτευσή μου δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της εικόνας αλλά με την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία.

Υπερφυσικές διαφορές δεν πρόκειται να δεις όποια τηλεόραση και να επιλέξεις. Στον τομέα της εικόνας τουλάχιστον είναι όλες πολύ κοντά.

Βασικά στο σπίτι των δικών μου έχω την Philips 9632 32", η οποία ειναι εξαιρετική, παρόλο που δεν ειναι FullHD. Επίσης δεν εχω ακουσει κανενα φιλο μου Philipsakia να εχει παράπονο, ενώ απογοητευμένοι κάτοχοι Sony κτλ υπάρχουν πολλοί.
Επίσης, κατα την άποψή μου η Sony ειναι κυρίως αυτή που πουλάει περισσότερο το "όνομά" της παρα καλά προιόντα. Ελάχιστες Sony τηλεοράσεις αξίζουν πραγματικά(βλ. W4500) αλλά κι αυτές ειναι υπερβολικά τσιμπημένες.
Αυτή που πραγματικά αξίζει σαν εταιρία και θεωρώ οτι στηρίζεται καθαρά στην ποιότητα των προιόντων της για να πουλήσει, ειναι η Samsung.
Και εκει βέβαια, υπάρχει το δίλλημα γιατι να μην πάρω μια 42" Philips στα 1100 και να πάρω μια 40" Samsung στα 1200 . Σίγουρα χάνω κάποια πράγματα όπως τα 100Hz για παράδειγμα, αλλά κερδίζω 2", 100 και ενα σύστημα που λέγετε Ambilight και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ και δεν το θεωρώ απλά "κάτι φωτάκια πίσω από την τηλεόραση".

Αν υπάρχει τοοοοσο τεράστια διαφορά μεταξύ της PFL7603 και της LE40A656 από θέμα απόδοσης, τοτε ναι να πάρω την δεύτερη. Αλλά δεν θεωρώ οτι θα δω και τοσο υπερφυσικές διαφορές που ακομη και 40" να ηταν η Philips, χωρις Ambilight, να άξιζε να δώσω 100 παραπάνω για την Samsung.

Να φανταστείτε οτι οταν ξεκίνησα για αναζήτηση τηλεόρασης, ημουν καθαρά προσανατολισμένος προς την 32" Samsung από την σειρά 6(http://www.plaisio.gr/product.aspx?...YKRINEIA=Full+HD&category=69980053&catalog=19). Μετά ειπα να παρω μια καλή 32αρα και πήγα προς την Philips 9603 και τωρα εχω φτασει να συζηταω για 40" και 42" :p
Ανέβασα ηδη το budget δηλαδή κατα τουλάχιστον περίπου 300-400 .
Προσωπικά συνήθως δεν κολλάω στα χαρακτηριστικά και ψάχνω σε καποιο κατάστημα να δω την τηλεόραση με τα μάτια μου, συνδεμένη με καλή πηγή(Blu-Ray). Η Philips θεωρω οτι ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη για τα στάνταρ μου.

Btw, ποιες οι διαφορές μεταξύ 7603D/10 και 7603D/12?

τον αερα τον κοπανιστο η philips τον πουλαει και με μεγαλη διαφορα,και οι τηλεορασεις της δεν ειναι κατι το φοβερο(χωρις να ναι κακες) αλλα και οι μονες πραγματικα καλες ειναι η σειρα 9(η οποια κοστιζει....) και καποιες 7αρες.Ολες οι άλλες ειναι επειοικώς σκ@τα για να μην πω τπτ χειροτερο.Για τους απογοητευμενους κατοχους το βραβειο το παιρνει η samsung και οχι η sony που ειναι απο τις πιο αξιοπιστες και οι τηλεορασεις ειναι απο κορυφή μεχρι πολυ καλες ακομη και σε φτηνες κατηγοριες(εκτος της πολυ φτηνης σειρας)