37": Plasma ή LCD;

fits79

Banned
22 January 2008
2,389
Παίδες καλησπέρα.
Οι τηλεοράσεις panasonic είναι καλές ή καλύτερα να προτιμήσω samsung.

Τέλος τι προτείνεται για 37 full hd τηλεόραση πλάσμα ή lcd και γιατί?
Εν ολιγης μπορώ να μάθω κάπου τα συν και τα μείον της κάθε τεχνολογίας ωστε να αποφασίσω ποια από τις δυο είναι καλύτερη για εμένα.

Θα χρησιμοποιείτε για tv, gaming, pc.

Ποια από τις παρακάτω tv προτείνεται και γιατί?

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=panasonic+37
http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=samsung+37

Αν προσθέσεις κι άλλες 9-10'' θα 'χεις πολλές και καλές επιλογές και θα βρεις τη σωστή αγορά. Εκτός αν παρακολουθείς από 1μισι μέτρο απόσταση ή λιγότερο, οι 37'' θα σου φανούν λίγες και προβληματικές, ενώ δεν κερδίζεις και κάτι από χώρο ή χρήματα. Το μέγεθος ΜΕΤΡΑΕΙ εδώ...

Για τις δυο τεχνολογίες εγώ θα συνοψίσω στα εξής:
Αν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καλή αίσθηση της κίνησης στην οθόνη και η φυσικότητα χρωμάτων-φωτισμού και δίνεις ιδιαίτερο βάρος στην παρακολούθηση ταινιών να προτιμήσεις τεχνολογία πλάσμα.
Αν σε εντυπωσιάζει η πολύ φωτεινή και με πολύ κορεσμένα χρώματα εικόνα και σου αρκεί η αίσθηση της κινούμενης εικόνας αντίστοιχη με μια μέτρια οθόνη PC, αλλά σκοπεύεις να κάνεις και πολύωρη χρήση στο PC, π.χ. παιχνίδια, σερφάρισμα ίντερνετ κ.λ.π καλύτερα να προτιμήσεις τηλεόραση LCD. Αν αποφασίσεις για LCD να μην επηρεαστείς από το να αγοράσεις κάποια με φωτισμό LED.
Και για τις δύο τεχνολογίες υπάρχουν αρκετά δοκιμασμένα μοντέλα από μέλη του φόρουμ να σου προτείνουν, αλλά όλοι θα επιμείνουν πως είναι λάθος επιλογή οι 37'' πλέον.

Εμένα με ενδιαφέρει να πάρω μια τηλεόραση με όσο το δυνατόν ποιοτικότερα χρώματα και κίνηση και να μην εχω το πρόβλημα που ακούω/διαβάζω συνέχεια ότι έχουν οι plasma τηλεοράσεις και λέγεται burn in.

Στο pc απλά σερφαρω κατά κύριο λόγο άντε να δω και κάνα βίντεο αλλά χρησιμοποιώ την τηλεόραση και για παιχνίδια όπως και για ταινίες μέσω του wd tv live media player.

Εν ολίγης αν ξεχάσω την πλάσμα καμιά φορά ανοιχτεί την έκατσα γιατί θα καεί/χαλάσει.

Μα καλά αυτό το burn in δεν το έχουν φτιάξει ακόμα εδώ και πόσα χρόνια ακούω ότι το έχουν οι plasma tv και απ' ότι βλέπω το έχουν ακόμα.

Re: Απάντηση: 37": Plasma ή LCD;

Εμένα με ενδιαφέρει να πάρω μια τηλεόραση με όσο το δυνατόν ποιοτικότερα χρώματα και κίνηση και να μην εχω το πρόβλημα που ακούω/διαβάζω συνέχεια ότι έχουν οι plasma τηλεοράσεις και λέγεται burn in.

Στο pc απλά σερφαρω κατά κύριο λόγο άντε να δω και κάνα βίντεο αλλά χρησιμοποιώ την τηλεόραση και για παιχνίδια όπως και για ταινίες μέσω του wd tv live media player.

Εν ολίγης αν ξεχάσω την πλάσμα καμιά φορά ανοιχτεί την έκατσα γιατί θα καεί/χαλάσει.

Μα καλά αυτό το burn in δεν το έχουν φτιάξει ακόμα εδώ και πόσα χρόνια ακούω ότι το έχουν οι plasma tv και απ' ότι βλέπω το έχουν ακόμα.

Συνεχώς γίνονται ανθεκτικοτερες,αλλά με 889 ευρώ πχ παίρνεις την 50s20,στις 50 ίντσες ποιά lcd παίρνεις με 890 ευρώ;

Για να μην το ζαλίζουμε με τις ίντσες εκεί που θέλω να την βάλω ΔΕΝ χωράει παραπάνω από 37 ίντσες και εκτός αυτού η απόσταση θέασης δεν είναι παραπάνω από 3 - 4 μέτρα επομένως...

Εγω αυτό που θέλω από εσάς κατά κύριο λόγο είναι να μου πείτε τα συν και μείον της κάθε τεχνολογίας για να δω αρχικά ποιας τεχνολογίας τηλεόραση θα πάρω και μετά βλέπω το μοντέλο και τη μάρκα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Ε τότε γράψε λάθος 1 - 3 μέτρα είναι καλά για 37 ίντσες?

Και παιδιά ΜΗΝ κολλάτε στο θέμα ίντσες σας παρακαλώ πολύ για άλλο λόγο άνοιξα το τοπικ όχι για τις ίντσες κ.τ.λ.

Από εταιρία η Samsung είναι η κορυφαία στις LCD,δες εάν μπορείς να αγοράσεις τότε την Samsung 37C650...αλλά δες εάν έστω χωράει 40άρα...

Eφόσον ενδιαφέρεσαι για χρήση με pc και 37", η LCD είναι μονόδρομος για τους εξής λόγους:

α) Οι Plasma στις 37" είναι ανάλυσης 1024x720, όχι ό,τι καλύτερο για χρήση PC τη σήμερον ημέρα. Για FullHD θα πρέπει να πας στις 42".

β) Παρότι ο κίνδυνος Burn-In είναι δραματικά μειωμένος στις σύγχρονες Plasma σε σχέση με το παρελθόν, η χρήση με PC εξακολουθεί να απαιτεί κάποια προσοχή, ενώ σίγουρα δεν ενδείκνυται να ξεκινήσει κατευθείαν. Τουλάχιστον για τις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας, απαγορεύεται δια ροπάλου.

Η αναφορά στην PF37X20 είναι τυπογραφικό λάθος, για δες εδώ.

Η Panasonic είναι η εταιρεία που κατασκευάζει το πιο μικρό FullHD πάνελ Plasma και αυτό είναι 42άρι. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές, ξεκινούν από τις 50" για αυτή την ανάλυση.

Last edited:

Οι τηλεοράσεις panasonic είναι καλές στις lcd υλοποιήσεις?
Π.χ. αυτή λέει?

Όπως σου ανέφερα και πιο πάνω,οι Panasonic αξίζουν στις plasma...για lcd πας σε samsung.

Οι τηλεοράσεις panasonic είναι καλές στις lcd υλοποιήσεις?
Π.χ. αυτή λέει?

Για χρήση σε ταινίες δεν θα έλεγα πως θα ικανοποιηθείς με LCD της Panasonic. Ενώ διαθέτουν κάποια πολύ καλά στοιχεία (π.χ. από τις κορυφαίες γωνίες θέασης για LCD και μικρούς χρόνους απόκρισης) το επίπεδο του μαύρου τους, είναι από τα χειρότερα...

Οπότε πάμε σε αυτή(50hz) ή αυτή(100hz) ή καποια αλλη μεχρι 550 ευρώ ωστε να είναι και 100 hz και samsung που χλωμό το κόβω να βρω.

φηλε LCD απο μενα κητα διαβασε εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=58830&page=132
ενα απο τα καλητερρα μοντελα πλασμα τν θα το πω δεν παη αλο
ειναι για τα σκουπιδια
κιτα τη ταλεπορια περναναι η αγωραστες της Panasonic Plasma G20
φησικα δεν θα θελης να βρεθης και εσυ στη δικητους θεση

Ο JL_? με κάλυψε πλήρως. Δές και την Samsung LE37C630 συγκεκριμένα. Και αυτό γιατί την έχει το Media Markt στα 599. Είναι σαν την C650 με ελάχιστες διαφορές.

Ο JL_? με κάλυψε πλήρως. Δές και την Samsung LE37C630 συγκεκριμένα. Και αυτό γιατί την έχει το Media Markt στα 599. Είναι σαν την C650 με ελάχιστες διαφορές.

Η διαφορά είναι το αντιανακλαστικό φίλτρο...και είναι πολύ σημαντικό!