3D printers - Κατασκευές

Μια άλλη λύση είναι να τυπώσεις αυτό που θες κούφιο και να το γεμίσεις πχ με εποξική κόλλα. Η πολυεστέρα με ίνες, ή κάτι άλλο.
Έτσι θα γίνει πολύ γερό.

Πάντως αυτός ο τύπος στηρίγματος πρέπει να είναι ο χειρότερος που υπάρχει. Σπάνε το ένα μετά το άλλο (τα δικά μου έχουν και 3η βίδα από κάτω και σπάνε εκεί). Τα αντικατέστησα με φθηνό μεταλλικό που έχει άλλο σχήμα και δείχνει αρκετά πιο στιβαρό.

Πώς θα έπρεπε να είναι η φορά των νερών; Γιατί εμένα μου φαίνεται σωστή βάσει των δυνάμεων που ασκούνται από τη ράβδο.
Μια χαρά μου φαίνονται και εμένα.
Τέτοια ξύλινα στηρίγματα φτιάχνονται τσακ μπαμ με ένα τρυπάνι φόρστνερ , ολοκληρώνοντας το σχήμα "U" με το ρούτερ ή αν δεν υπάρχει με μια ράσπα. Με λίγο επιπλέον δουλειά (στρογγύλεμα ακμών, φρεζάρισμα στις τρύπες για τις κωνικές βίδες, βερνικάκι) θα μοιάζει με αγοραστό.

• Like
Reactions: nikfor
Αγαπητοι φιλοι, οι αναρτησεις στο συγκεκριμενο νημα γινονται απλα για καταδειξουν την χρησιμοτητα των 3D printers και οχι για το αν υπαρχουν διαφορετικες εναλλακτικες, που σιγουρα υπαρχουν.

Ουτε ειναι το κυριως ζητουμενο, κατα την ταπεινη μου αποψη, εαν η εκτυπωση εγινε με διαφορετικες παραμετρους και να βρεθουν τυχον ψεγαδια.
Υπαρχουν δεκαδες διαφορετικοι τροποι να τυπωσεις το ιδιο αντικειμενο, για καθε γουστο και για καθε λογο (speed over quality etc.)

Μια άλλη λύση είναι να τυπώσεις αυτό που θες κούφιο και να το γεμίσεις πχ με εποξική κόλλα. Η πολυεστέρα με ίνες, ή κάτι άλλο.
Έτσι θα γίνει πολύ γερό.
Ναι σωστη σκεψη Παναγιωτη(y)
Εαν δεν ειχα την εναλλακτικη του 3d printer, σκεφτομουν οντως να γεμισω (το σπασμενο στηριγμα μαλιστα) με εποξικη ρητινη με καποια προσθετα/ενισχυτικα για ρητινες που εχω.

Αγαπητοι φιλοι, οι αναρτησεις στο συγκεκριμενο νημα γινονται απλα για καταδειξουν την χρησιμοτητα των 3D printers και οχι για το αν υπαρχουν διαφορετικες εναλλακτικες, που σιγουρα υπαρχουν.

Ουτε ειναι το κυριως ζητουμενο, κατα την ταπεινη μου αποψη, εαν η εκτυπωση εγινε με διαφορετικες παραμετρους και να βρεθουν τυχον ψεγαδια.
Υπαρχουν δεκαδες διαφορετικοι τροποι να τυπωσεις το ιδιο αντικειμενο, για καθε γουστο και για καθε λογο (speed over quality etc.)
Σόρυ τότε, παρεξήγησα ότι σκοπός του φόρουμ αλλά και του συγκεκριμένου τόπικ είναι α) να αναδεικνύουμε την πραγματική χρησιμότητα των 3d printers, εκεί που όντως μπορούν να είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για το Χ πρόβλημα και β) να βελτιώνουμε τις εκτυπώσεις μας με προτάσεις για κάποιες από τις δεκάδες παραμέτρους τους, ώστε να έχουν πραγματική χρησιμότητα - ειδικά όταν πρόκειται για λειτουργικά και όχι διακοσμητικά αντικείμενα -, πέρα από το προσωπικό γούστο.
Προσωπικά αν δω μια κακή ή λάθος εκτύπωση, δεν θα ξανασχολιάσω.

• Like
Reactions: Χιωτης
Λοιπόν, με δικαιολογία τα γενέθλια του μικρού, που γίνεται και teenager επίσημα, έπεισα την σύζυγο και πήραμε τον Bambu Lab X1-Carbon with AMS combo
Τον περιμένω μάλλον την άλλη εβδομάδα, οπότε θα ανεβάσω photo και γνώμη. Ξέρω ότι είναι overkill, αλλά για μια φορά, δεν είχα όρεξη για πολλές ρυθμίσεις και άλλα. Έχω βρει και μπόλικα video με βελτιώσεις (εσωτερικό φωτισμό, διχάλα για είσοδο και του AMS αλλά και έξτρα την ίδια στιγμή, κλπ...) και αρκετά αρχεία εκτύπωσης. Για να δούμε.

Έλα, μεταξύ μας, είναι από αυτά τα δώρα που δεν είναι για το παιδί.
Και εγώ είχα πάρει ένα βαρβάτο drone στον μικρό αλλά ούτε που γύρισε να το κοιτάξει.
Αφού χρόνισε το έβλεπε αλλά το φοβόταν.

Και εγώ είχα πάρει ένα βαρβάτο drone στον μικρό αλλά ούτε που γύρισε να το κοιτάξει.
Εντάξει, άλλο το drone ρε. Τον εκτυπωτή μου τον ζητάει εδώ και χρόνια και έχει μαζέψει και λεφτά (άλλο που δεν θα του τα πάρω). Περιμένει πως και πως να αρχίσει εκτυπώσεις και έχει ήδη βρει αρχεία και ρωτάει που θα τον βάλουμε (ανάθεμα με εάν ξέρω με το θηρίο που πήρα). Πιστεύω θα μας ταιριάξει σαν αγορά. Αν μη τι άλλο, 2 αγόρια μόνα μας είμαστε, χωρίς γκρίνιες και άλλα :devilish:😂🤣.

Πήρες βαρβάτο drone σε παιδί που δεν έχει χρονίσει; :ROFLMAO:

Καλά, αυτά "το πήρα για το παιδί " ούτε στις γυναίκες δεν πιάνουν πια!🤣

• Like
Reactions: vlad66
Ενα δαχτυλοξυστηρι για τους γατοφιλους :)
9mhkOVEl.jpg

Δεν το εχω δοκιμασει ακομα στις καλοκαγαθες γατες μου, αλλα νομιζω οτι θα τους αρεσει.
zvGkv8Eh.jpg

Πραγματικα δεν θυμαμαι πως και που βρηκα το σχεδιο, αλλα εχω το αρχειο να στειλω για οποιον θελει να ανοιξει στο Cura και να το εκτυπωσει.

Ποιοτητα draft, infill 20%.

Εκτύπωση sanding roller/drum.
Διάμετρος 7cm ύψος γυαλόχαρτου 4cm.

Μένει να δούμε τις αντοχές του καθώς είναι από pla .
Πάντως ειναι κεντραρισμενο και δεν εχει ταλαντώσεις.

Για κόστος ούτε 2€ δεν το συζητώ..

Επόμενη εκτύπωση ένας υποδοχεας για την σκούπα....

2b05b2db74bcdc09284fcc834c7004c1.jpg
e2183b9955caff955f34a4e1377e2290.jpg
c555306173de7f42e7a8861d4cf3a7f8.jpg
c8d58034bbe6dde3bd7038640170dd56.jpg
6370892ce44770ea1ed7fd168783fa53.jpg
2d4beadc7d851ab534345112b50281a3.jpg

Εξαιρετικο!

Νομίζω ομως οτι το pla δεν θα αντέξει για πολύ τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται και θα παραμορφωθει γρήγορα. Είναι και πολυστροφο το μηχάνημα αυτό.

Εκτύπωση sanding roller/drum.
Διάμετρος 7cm ύψος γυαλόχαρτου 4cm.

Μένει να δούμε τις αντοχές του καθώς είναι από pla .
Πάντως ειναι κεντραρισμενο και δεν εχει ταλαντώσεις.

Για κόστος ούτε 2€ δεν το συζητώ..

Επόμενη εκτύπωση ένας υποδοχεας για την σκούπα....

2b05b2db74bcdc09284fcc834c7004c1.jpg
e2183b9955caff955f34a4e1377e2290.jpg
c555306173de7f42e7a8861d4cf3a7f8.jpg
c8d58034bbe6dde3bd7038640170dd56.jpg
6370892ce44770ea1ed7fd168783fa53.jpg
2d4beadc7d851ab534345112b50281a3.jpg
Ωραίο, η βάση για το δράπανο ;

Ποιον τυπο infill διαλεξες και ποσο infill density? Wall line count?

Eχω διαβασει και εχω διαπιστωσει επισης στην πραξη, οτι το cubic και το gyroid με 40-50% infill δινουν μεγαλη αντοχη και ελαστικοτητα.
Την αντοχη την αυξανει επισης και το wall thickness που το εχω βολευτει στο 1.6mm και σου δινει 4 wall line counts.
Aυτες τις ρυθμισεις βεβαια τις χρησιμοποιω μονο σε 3D κατασκευες που τραβανε ζορι.
Στις υπολοιπες απλες κατασκευες ενα 'infill density' 5-20% με pattern 'grid' και 'wall thickness' 0.8mm ειναι αρκετα κατα την γνωμη μου.

Παντως τα παντα εξαρτωνται απο το αντικειμενο που φτιαχνεις και τις δυναμεις που ασκουνται επανω του, για να καταληξεις στις ιδανικες ρυθμισεις.
Αλλιως καταληγει να ειναι χασιμο χρονου και σπαταλη νηματος.

Cubic . Wall 1.2mm. infill 20% όπως έλεγε στην περιγραφή.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να τραβάει ζόρι από τις θερμοκρασίες.
Το δούλεψα πάνω από 1 ώρα σήμερα. Δεν ξέρω πως να ανεβάσω video που το έχω να γυρνάει στα 2/3 των στροφών στο δραπανο ( μάλλον 2000 στροφές) και δεν κάνει κιχ .

Αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι να σπάσει εκεί που έχω βιδώσει τον άξονα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Από περιέργεια: η χαραμάδα που έχει ο κύλινδρος για να μπαίνει το γυαλόχαρτο, δεν κάνει κραδασμούς καθώς σπρώχνεις το ξύλο προς τον κύλινδρο; Στο βίντεο που είχες βάλει φαίνεται να δουλεύει πολύ ομαλά και μου έκανε εντύπωση.

Από περιέργεια: η χαραμάδα που έχει ο κύλινδρος για να μπαίνει το γυαλόχαρτο, δεν κάνει κραδασμούς καθώς σπρώχνεις το ξύλο προς τον κύλινδρο; Στο βίντεο που είχες βάλει φαίνεται να δουλεύει πολύ ομαλά και μου έκανε εντύπωση.
Και όμως όχι.

Μάλιστα το δοκίμασα να σπρωξω ξυλο να δω μήπως "πιασει" την άκρη η χαραμαδα, αλλά δεν φάνηκε να έχει θέμα.

Προσωπικά είναι πολύ ικανοποιημένος. Αν δω ότι δεν αντέχει τις θερμοκρασίες ίσως το εκτυπώσω με petg.
2fdd39a8a9b564df2ff512fdf2029465.jpg

• Like
Reactions: dk31 and nikfor
Στις υπολοιπες απλες κατασκευες ενα 'infill density' 5-20% με pattern 'grid' και 'wall thickness' 0.8mm ειναι αρκετα κατα την γνωμη μου.
Btw, το grid παίζει να είναι από τα χειρότερα infill. Περνάει από τον εαυτό του και πολλές φορές "χτυπάει" και η μύτη.
Gyroid, honeycomb, rectilinear, adaptive cubic, μερικά από αυτά που χρησιμοποιώ ανάλογα την περίπτωση.